Деца с диабет - тема 7

• 80 465
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! И аз да кажа за лагера ... децата се върнаха много доволни. Много се притеснявах как ще се справи там дъщеря ми, защото нямаше много опит в диабета (само 6 месеца), но се върна с учудващо добри захари. Очаквах доста по-лоша картинка. Най-важното е, че там намери нови приятели и сега поддържат връзка и се виждат често. Много разчитах на това, там тя да се отпусне и спре да се притеснява от това, че е с диабет, да се научи да се контролира сама, и смятам, че резултата от лагера определено е положителен!
Аз също искам да благодаря на Ели за инициативата, да изкажа своето възхищение за смелостта и издръжливостта и, защото съм убедена, че всичко това и е коствало много ... ! Малко са хората, които биха поели такава отговорност!

Две седмици след лагера, обаче, дъщеря ми се разболя и сега вече месец имаме проблем с контрола и не успявам да овладея положението, затова също искам да помоля за съвет. Захарите са доста високи в повечето време, особено през нощта и сутрин, а пробвах с намаляване и с увеличаване на инсулина и резултата е един и същ  Sad . Елена, удобно ли е да ти пиша в ЛС?

# 451
  • Пловдив
. Елена, удобно ли е да ти пиша в ЛС?
Да, но първо следобед аз ще ти напиша в ЛС и ще кажа какви данни искам и в каква форма искам дневник.

# 452
  • София
Здравейте,
след две седмици ни предстои тръгване на детска градина, Марти ще посещава 124 ЦДГ, много моля за малко повече инфо /от мамите, чиито деца посещават или са посещавали тази градина/ за режима, храната и други полезни неща от ежедневието там. Вчера се видах с директорката, попълних необходимите документи, сега ще направим и медицинските изследвания, но тя беше много ангажирана и определено бързаше, макар че беше любезна, но не можах да получа цялата информация, която исках, още повече, че при нас с диабета доста неща ме притесняват.
п.с. и да попитам, трябва ли да приготвя глюкомер, който да стои в градината?

Здравей,
Ние посещаваме 124 ЦДГ. Има медицинска сестра, която мери КЗ и слага инсулина. Тя мери и храната им.
Напиши си на един лист менюто на детето - колко хляб, колко плод за всяко хранене и колко инсулин. Също така напиши и при повишена КЗ колко допълнително да направят.
Медицинската сестра Цачева е с много голям опит с деца с диабет, така че не се притеснявай ще се справи.
Учителките могат да мерят КЗ с глюкомер и ако има хипо дават захар.
Трябва да им кажеш и колко пъти на ден искаш да мерят - преди всяко хранене или само на обяд.
Ако те интересува нещо друго питай

# 453
Здравейте, имам въпрос относно осребряването на фактура за санаториално лечение. Ние това лято ходихме в хотел в Чифлика, Троянския балкан.  Взехме от там фактура , също имаме и направление от ЛК за санаториално лечение. Съпругата ми подаде "чантата" с документи в социалните , но от там искат на направлението да пише До къде е адресирано. Т.е. в горния десен ъгъл има клетка "До санаториум, отделение, кабинет" . Личната лекарка разбира се не го попълни, но и не го коментира. Също и в коментарите във форума до момента не съм срещал нещо по този въпрос.
Хотела в който ходихме естествено не е държавен санаториум. Доколкото видях в писанията тук, това не е проблем, да се осребри такава фактура.
Може ли да ми кажете какво би трябвало да пише там и въобще в случая нужно ли е?

Разбира се, ние не сме си правили илюзии , че безпроблемно ще се осребри тази фактура. Но в края на краищата ако стане - добре. Ако не - здраве да е.

# 454
Наистина в направлението трябва да има посочено името на санаториума. При нас винаги се посочва. А сега новото беше, че на гърба на едното направление лекарят от санаториума написа резултатите от продецурите.
   Не става въпрос, че трудно се осребряват фактурите /не съм имала проблем досега/, а че социалните служби имат някои правила и е добре преди да се посети определен хотел, да се провери дали всъщност ще се признае от него фактура.

# 455
Благодаря. А къде може да се провери кои хотели се признават ?

# 456
И аз не съм сигурна, но защо не питате в самите социални служби, където подаваме фактурите за осребряване?

# 457
  • София
Да, най-добре питайте социалните, защото санаториумите, които излизат в интернет, са по програма на НОИ, а тя не касае децата, а само здравно осигурени възрастни...

# 458
Благодаря за отговорите. Питахме разбира се социалните , но те разбира се нямат ясна представа ( служителите ). Препратиха ни по сайтовете на НОИ , където е също хаос.

# 459
  • София
Нямат, да...повечето от тях са паднали от Марс Naughty

# 460
Трябва просто повече упоритост, не се отказвайте-потърсете началника на отдела и поискайте той да ви каже със сигурност как стоят нещата  Peace

# 461
  • София
На добър час на всичките ни дечица- малки, големи и още по- големи! Здрави нерви на родителите през цялата учебна година! И не на последно място- всички да сме здрави, работещи и положителни, въпреки всичко!    Hug Hug Hug

# 462
  • София
Успешна учебна година на всички ученици!  Hug

# 463
  • гр.Добрич
Успех на всички дечица през новата учебна година.

Ние уж сме записани в ДГ, но нещо продължават да ме прехвурлят между сестрата, директорката и госпожата. В петък ще гостува кметицата на града и всички са много заети. Няма кой да реши как ще процедираме с храната, спането и т.н

# 464
  • София
Здравейте,
след две седмици ни предстои тръгване на детска градина, Марти ще посещава 124 ЦДГ, много моля за малко повече инфо /от мамите, чиито деца посещават или са посещавали тази градина/ за режима, храната и други полезни неща от ежедневието там. Вчера се видах с директорката, попълних необходимите документи, сега ще направим и медицинските изследвания, но тя беше много ангажирана и определено бързаше, макар че беше любезна, но не можах да получа цялата информация, която исках, още повече, че при нас с диабета доста неща ме притесняват.
п.с. и да попитам, трябва ли да приготвя глюкомер, който да стои в градината?

Здравей,
Ние посещаваме 124 ЦДГ. Има медицинска сестра, която мери КЗ и слага инсулина. Тя мери и храната им.
Напиши си на един лист менюто на детето - колко хляб, колко плод за всяко хранене и колко инсулин. Също така напиши и при повишена КЗ колко допълнително да направят.
Медицинската сестра Цачева е с много голям опит с деца с диабет, така че не се притеснявай ще се справи.
Учителките могат да мерят КЗ с глюкомер и ако има хипо дават захар.
Трябва да им кажеш и колко пъти на ден искаш да мерят - преди всяко хранене или само на обяд.
Ако те интересува нещо друго питай

vanyak, благодаря за инфо-то

Общи условия

Активация на акаунт