Деца с диабет - тема 7

• 80 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
При нас помпата веднъж алармира, че не се подава инсулин. Не знам дали заради запушване. Ние почти нямаме случай да сме подавали повече от 1 единица. Ще разпитам на прегледа.

# 631
  • Пловдив
Я, как раздвижихме темичката.
Цитат
Помпата алармира, ако не са доставени 10 или повече едници инсулин.
В момента чета надлъж и нашир всичко на руски форум за помпите и сензори и някъде прочетох, че при малките дози помпата не алармира. Дори било е обяснено и защо, но вече не помня, в главата ми е пълна каша.
За канюлите - сигурно трябва да се опита от всичките, за да се разбере, какви точно подхождат най-много. То  дори не само  запушването е проблем, а, например, алергия към материала на канюлата. Именно от това ми е страх най-много след като към Левемира такава реакция.
Най-много ми е яд, че толково скъпо на помпата, а мога добре да компенсирам и с писалките. Последните два пъти ГХ ни е по 6,8 и като за пубертета е добре. Нямаме хипогликемии въобще, а захарите се качват само при недостиг на базала, но това го овладявам за 2-3 дена. А да се върнеш пак на Инсулатард хич не върви.

Искам също да попитам, някой купувал ли е (поръчвал е по познати) консумативи в чужбина? Особено ме интересува САЩ.
Ако сте поръчвали (за да е по-евтино), то къде продават и иска ли се някаква рецепта. И пак особено САЩ, защото някъде четох, че там без рецепта нищо не може да се купи.

# 632
  • София
Ние също сме на малки дози. Дневната ни доза се движи около15Е инсулин.
Когато бяхме с модел 508 се съмнявах, че помпата не работи добре и информацията, която тогава намерих беше че алармата се пуска, ако 10Е не са минали.

Сега погледнах в ръководството на Paradigm 522/722 пише, че No delivery Alarm се пуска когато 2,77Е инсулин не са минали.
Досега такава аларма не се е пускала.

# 633
Момичета, имаме ли деца с инсулинова помпа Омнипод  bouquet

# 634
  • гр.Добрич
На мен ми изписва Но деливъри, но явно след опита ми с 3-та единица. Понякога докато схвана защо е висока захарта пробвам по 1 единица. На вас случвало ли ви се е помпата да свири ей така без да изписва нещо на екрана. Ония ден пак свиркаше без причина.

Нашите дози за деня са към 11-12 единици Новорапид. Визард не ползваме, защото преди време питахме Константинова и тя не можеше да ни обяси. Повече не сме я питали, пък и на преглед  не сме ходили.

Тези сетове Sure T на коя фирма са и откъде ги купувате?

Елена преди време исках да купя помпа от САЩ, но ми казаха че е почти невъзможно. Трябва рецепта и те разпитват, пък и цената беше като в България.

# 635
  • Пловдив
Момичета, имаме ли деца с инсулинова помпа Омнипод  bouquet

Не мисля, че има, защото е много скъпо за нашия сттандарт.
Лятото писах на другия форум информация, която намерих на руски форум.
Това писах:
Цитат
Това устройство се състои от пулт на управление и самите Подове.
Един Под събира 200 единици инсулин и запрограмирован така, че след 3 дни, по-точно 80 часа, "умира" дори в него да има още инсулин. Така че трябва да се пълни с количество, необходимо за 3 дни.
Ако на някой кол-вото 200 ед. свършва по-рано от 3 дни, то свършва и Подът.

Цени:
Пулт струва около 1000 долара.
Един Под струва 50 долара, а на месец необходими са 10 пода за 500 долара.
Ако се купува цяла кутия Подове, необходими за един месец, то струва 400 долара.
В САЩ и Израел OmniPod го има вече 2 год.

На руски форум има вече няколко човека, възрастни и 1 дете, с тази джаджа, всички закупили от Израел чрез тяхни близки, живеещи там.

Самия OmniPod не съдържа сенсорен датчик, който показва стойностите на КЗ в реално време.
Обикновено  се използва заедно със система за непрекъснат  мониторинг на КЗ  Freestyle Navigator, за нея разходите са отделно перо.

Майче скоро ще се продава и в Германия.
От тогава и там нищо никой повече не написа.

# 636
  • Пловдив
Още въпрос -  менюто е на какъв език ?

# 637
Още въпрос -  менюто е на какъв език ?
Английски, но е елементарно. Като да обслужваш телефона си.

# 638
 Sure T може да се поръча от сайтове в интернет /напр. diashop/. Малко по-евтини излизат от купените Quick set тук.  Ние не мажем с нищо след махането на сета, тя обикновенно го сваля в банята. Дупчиците са по-малки и зарастват по-лесно от тези на канюлите. При нас обикновенно на четвъртия ден започват да не работят добре.
Помпата се обслужва изключително лесно - детето се оправяше съвсем само с нея във втори клас.

# 639
Sure T може да се поръча от сайтове в интернет /напр. diashop/. Малко по-евтини излизат от купените Quick set тук.  Ние не мажем с нищо след махането на сета, тя обикновенно го сваля в банята. Дупчиците са по-малки и зарастват по-лесно от тези на канюлите. При нас обикновенно на четвъртия ден започват да не работят добре.
Помпата се обслужва изключително лесно - детето се оправяше съвсем само с нея във втори клас.

Може ли да дадеш целия линк на този магазин Diaashop? За немския ли говориш?

Аз да се похваля, че сутринта я изнудих да пробваме сета на крачето. И тя се съгласи. Сега ще видя колко време ще държи без да се запуши, че вече на дупето повече от два дни не ни издържат сетовете. Но и при повече от две години експлоатация е напълно нормално.

# 640
Преди два месеца бях в Германия направихме пълни изследвания на детето и там ни препоръчаха Омнипод менюто е на английски език мисля че това не е проблем, струва 500 евро, а консумативите за месец излизат 320 евро проблем се оказа че фирмата Ипсомед иска връзка с лекар в БГ, който разбира на помпата и съответно да поддържаме комуникация това била морална политика на фирмата, аз обаче се замислям че ние нямаме такава разфасофка на инсулин, който да се инжектира в сета и така доникъде не стигнахме...хубава, но доста скъпа придобивка.

# 641
  • Пловдив
Намерих това, но само за тези, които свободно владеят руски.
http://insulinpompa-spb.ru/pumps/veo-instructions/

# 642
Днес питах за помпата и ми отговориха, че сигнализира веднага ако не се подава инсулин (най-често заради запушване), тоест на 0,3 единици.

# 643
  • гр.Добрич
Шанта, каква ви е помпата? Поечето сме с Парадигм 722/

# 644
Шанта, каква ви е помпата? Поечето сме с Парадигм 722/
Да, не се сетих, че може да са различни  - Paradigm Veo

Общи условия

Активация на акаунт