Майкъл Джаксън - Thriller / Трилър

• 36 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
http://staceymckenzie.com/2009/06/26/the-way-you-made-me-feel/ Превод, не много добър  Blush

Бях толкова благословена да имам възможността да срещна самия КРАЛ. Никога няма да забравя този момент до края на живота си. Бях избрана да присъствам на премиерата на Петият елемент на филмовия фестивал в Кан на среща с Жан Пол Гутие. На следващия ден г-н Гутие ме информира, че сме поканени да присъстваме на премиерата на видеото на Майкъл Призраци. Аз взех моя фотоапарат за еднократна употреба и седнах на 2-рия ред централно. Скоро имаше голямо осакатяване, хората скачаха от местата си, тичайки да се снимат с Майкъл, който беше обграден от маса охранители. Охраната придружи г-н Джексън до неговото място и аз едва не получих сърдечен удар, беше на предния ред зад мен?.

След като се настани светлините се затъмниха, аз започнах да го докосвам по рамото, той се обръщаше и се усмихваше, тогава заговори с неговия момчешки глас и ми каза: Здравей красавице, добре ли си прекарваш? Не можех да говоря, но снимах с фотоапарата. През вечерта аз го почуквах още няколко пъти и го снимах , всеки път той се смееше и питаше дали се забавлявам. След премиерата той се съгласи да се снима с мен, когато щяхме да го направим, тълпа от хора се спусна към него и той трябваше да напусне незабавно, заради охранителни мерки. Последният път, когато видях г-н Джексън, беше докато го отнемаха от тозно до мен, последното нещо, което ми каза беше Съжалявам красиво момиче, надявам се, че се забавлява .Това беше денят, в който срещнах КРАЛЯ и аз продължавам да го ценя до този много тъжен ден.

Благодаря ви г-н Джексън, че ни вълнувахте с вашата музика!
Благодаря ви г-н Джексън за това, че бяхте най-лошият танцьор!
Благодаря ви г-н Джексън, че вдъхновявате толкова много поколения да следват стъпките ви
Благодаря ви г-н Джексън за начина, по който ме накара да се почувствам този ден във Франция
Благодаря ви г-н Джексън, че ни карахте да крещим за още!

# 616
  • София
shine_day, благодаря, направо паднах от стола! Какво е това самообладание от него - да те почукват по рамото и когато се обърнеш да те щракат с фотоапарат и да продължаваш да се усмихваш и да бъдеш любезен, проявявайки страхотно чувство за хумор.

# 617
Валя благодаря за снимките, ама аз нали съм лакома и исках още   bouquet newsm62

А за почукването доста нахално ми се видя, аз сигурно нямаше да смея  hahaha Дано да съм го превела правилно

# 618
  • София
И аз мисля, че е била много нахална и нетактична и надали е разбрала какво е искал да й каже Майкъл.

# 619
  • MJF
 Peace свободен бърз превод, без претенции за точност, перефразирам Peace

първата статия писана от Tabitha Messick.
" и на мен ми е приятно да се запознаем" това бяха думите към мен на MJ когато го срещнах съвсем неочаквано в един ресторант в Онтарио 2002г.
Tabitha е била в този Японски ресторант със семейството си след участие в конкурс. Разбират от персонала , че в една от стаите/сепаретата е Майкъл. Вдига се шум, суматоха при тази вест, хората в ресторантът стават да видят а ресторантът затварят за други посетители. Майкъл се държал много любезно и благодарно през цялото време дори на моменти срамежливо. Говорел с хората, снимал се с тях близо 2 часа, тъй като веднага хората в ресторанта зарязали масите си и тълпа в редичка пред Майкъл и компания  Grinning  Майкъл през цялото време търпелив и усмихнат въпреки настаналата истерия и в ресторанта и от напиращи да влязат отвън хора, всеки вика, говори високо за да му привлече вниманието... суматоха.
Tabitha споделя , че е почуствала сила, енергия , въодушевление излъчващо се от Майкъл. Бил е с децата си и гардовете. Отнело е часове да дава автографи, снимки, прегръдки.
До тогава Tabitha не е била голям фен, знаела е кой е ,чувала е песните му но след преживяното на тази случайна среща става негов фен, защитавала го е сред познати при последвалите обвинения.
След това Tabitha  живее от близо 2 г в Китай и разказва като доказателство за каква световна звезда е Майкъл фактът , че не срещнала китаец , който да не знае 2 неща- Майкъл Джаксън и Майкъл Джордан. Не и е било лесно да комуникира там заради езика,чужденец, американка  но в случаите когато показвала снимката на която е с Майкъл хората започвали разговор.
Чувства се невероятно горда , че е имала честа да се срещне с Майкъл. Има нещо в него, когато си в неговото присъствие което е трудно да се обясни- нещо много ... специално.
Messick 23 годишна

# 620
  • София
6o6ul4o, много, много благодаря   bouquet Какво бих правила аз,  без вас превеждащите  Hug

Отива на  обяд , а пък   се снима и раздава автографи с часове,  остава  през цялото време търпелив и усмихнат , дали се е наобядвал

"Има нещо в него, когато си в неговото присъствие което е трудно да се обясни- нещо много ... специално." Какво ли не бих дала да почувствам и аз същото.

# 621
# 622
  • MJF

Днес е ден на Земята. Скоро си припомнихме речта на Severn Suzuki пред ООН

What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores

If You Care Enough
For The Living
Make A Little Space
Make A Better Place...

Heal The World
Make It A Better Place
For You And For Me
And The Entire Human Race

# 623
И аз благодаря за преводите. Интересно е това с побутването...
 Но на снимката защо ми се струва, че й е малко далеко ей така да си го побутва... на жената от ляво май ще й е по-удобно. Wink

Честит ден на Земята! Нека се грижим за нея, защото тя е единствения ни дом и място.

# 624
Честит ден на Земята!

# 625

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 11:01 от Liberian girl

# 626
Честит Ден на Земята  Hug

Heal the world
Make it a better place
For you and for me and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for
You and for me.

# 627

Честит ден на Земята!!!

# 628
  • BG

Какво парче.....!!!!!!   smile3544 smile3544 smile3544

(под "парче" да се има предвид всичко, което ви дойде наум)

# 629
  • София
Нека се насладим пак:

Planet Earth (spoken poem)

http://www.youtube.com/watch?v=UJ2KJJFX8TQ&feature=player_embedded

PLANET EARTH                                                                   

Planet Earth, my home, my place
A capricious anomaly in the sea of space
Planet Earth are you just
Floating by, a cloud of dust
A minor globe, about to bust
A piece of metal bound to rust
A speck of matter in a mindless void
A lonely spacship, a large asteroid

Cold as a rock without a hue
Held together with a bit of glue
Something tells me this isn't true
You are my swweetheart soft and blue
Do you care, have you a part
In the deepest emotions of my own heart
Tender with breezes caressing and whole
Alive with music, haunting my soul.

In my veins I've felt the mystery
Of corridors of time, books of hisotry
Life songs of ages throbbing in my blood
Have danced the rhythm of the tide and flood
Your misty clouds, your electric storm
Were turbulent tempests in my own form
I've licked the salt, the bitter, the sweet
Of every encounter, of passion, of heat
Your riotous color, your fragrance, your taste
Have thrilled my senses beyond all haste
In your beuaty, I've known the how
Of timeless bliss, this moment of now

Planet Earth are you just
Floating by, a cloud of dust
A minor globe, about to bust
A piece of metal bound to rust
A speck of matter in a mindless void
A lonely spacship, a large asteroid
Cold as a rock without a hue
Held together with a bit of glue
Something tells me this isn't true
You are my swweetheart gentle and blue
Do you care, have you a part
In the deepest emotions of my own heart
Tender with breezes caressing and whole
Alive with music, haunting my soul.
Planet Earth, gentle and blue
With all my heart, I love you

а това е превода, публикуван от extra terrestrial  в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430846.msg12644427;topicseen#msg12644427

ПЛАНЕТА ЗЕМЯ
Планета Земя,мой дом,мое място,
капризна аномалия в космическото море...
Планета Земя,нима си ти-
непостоянна,само облак от прах,малък разпадащ се глобус,
прашинка от нещо в безумното нищо,
самотен космически кораб,астероид огромен?
Нима си студена като безцветен камък?
Нещо ми казва,че не етака.
Ти си моята нежна и тъжна любима...

Загрижена ли си,свързана ли си
с най-дълбоките чуства в сърцето ми?
Нежна,галеща с бризове и жива музика,
владееш душата ми.

Във вените си чуствам тайната
на коридорите на времето,на историята...
Вековните песни на живота пулсират в кръвта ми,
танцуват в ритъма на прилива и отлива;
твоите мъгливи облаци и електрически бури
са бури в самия мен.

Опитах солта,горчивото и сладкото
на всяка среща ,страст,желание,
почуствах в себе си бунтовните ти цветове,
аромата и ввкуса ти...

Планета Земя,нежна итъжна,
обичам те с цялото си сърце!

Превода е от в-к клуб15 от 1992г
Подарък за всички