СЕПТЕМВРИ' 09 TEMA 22

• 20 529
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
  • sofia
Ние направихме едно кръгче, Петко се полюля на люлките, прибрахме се да хапне и пак на вън. Междувременно той заспа де, та сега го чакам да се излюпи.  Честито на днешните месечинки!ivilda, благодаря за бонбониерата, няма проблем, ще я хапна! Да ви кажа, за онова надуваемо "кресло", с което Попо се сдоби-с масичката с играчки, много забавно на вид и пр..Ми той седи 5 минути макс. във него и започва да протестира.

# 226
  • София
Здравейте!
Ние пак сме на лекарства, днес и температура вдигна, освен вчерашната кашлицата  Confused Сутрин станахме да пътуваме към Румъния, а малката гореше...мерих - 38. Никакво пътуване, вече поне до края на април няма да мръднем, че да сме сигурни, че е оздравяла. Поне майка ми е тук, че да ми помага, да мога и аз да спа, защото недоспиването е най-гадното нещо на света за мен. Мога всичко друго да търпя, но първо трябва да се наспивам  Blush Та това е "новото" при нас...

# 227
Здравейте!
Ние пак сме на лекарства, днес и температура вдигна, освен вчерашната кашлицата  Confused Сутрин станахме да пътуваме към Румъния, а малката гореше...мерих - 38. Никакво пътуване, вече поне до края на април няма да мръднем, че да сме сигурни, че е оздравяла. Поне майка ми е тук, че да ми помага, да мога и аз да спа, защото недоспиването е най-гадното нещо на света за мен. Мога всичко друго да търпя, но първо трябва да се наспивам  Blush Та това е "новото" при нас...
Cry ooooh!
Нали, беше отшумяло...???!!! Какво ви изписаха за лечение? Давай вит. С /1 ампула дневно/ и чайчета от шипка и лайка. Чай от малинови листа за температурата. Изобщо наливай с течности когато детето позволява.
Аз забелязах, че когато е с температура Зара не иска нищо, нито мляко, нито други течности. Само мята глава и реве като се опитам да и вкарам биберона в устата. Затова първо свалям температурата, после я "яхвам" и наливам с чайове. Обикновено тя не суче от биберона, но поне гълта това, което съм и изцедила в устата.
Ползвай свещички, а не сироп за температурата, за да не дразниш допълнително стомахчето.
А дишането как е? Дробчетата чисти ли са?
Дано да преборите болестта бързичко.

# 228
  • sofia
Покахонтас, стискам палци, бързо да минава. Вижте, какво открих-http://www.vipnumber.net/ hahaha

# 229
  • София
Уж се беше оправила, ама ... Пие Стодал за кашлицата, някакви капки за нос, които са ги правили в аптеката и й сложих Ефералган, свещички. Имам и Нурофен, ако се налага. Засега пие мляко и вода, не иска чай, пробвах с лайка. Ще й дам след малко картофено пюре, поне него го харесва. Засега няма разстройство, слава богу  Praynig

# 230
Уж се беше оправила, ама ... Пие Стодал за кашлицата, някакви капки за нос, които са ги правили в аптеката и й сложих Ефералган, свещички. Имам и Нурофен, ако се налага. Засега пие мляко и вода, не иска чай, пробвах с лайка. Ще й дам след малко картофено пюре, поне него го харесва. Засега няма разстройство, слава богу  Praynig
Пробвай шипка. Доста по-приятен е на вкус и съдържа много вит.С. Или добави малко захар към лайката и пробвай пак- действа противовъзпалително на горните дихателни пътища и устната кухина.
Мисля, че Осцилококцинума няма да навреди. В случая, при изявена клинична картина, сутрин и вечер по 1 капсула за 3 дни.
На нас ни бяха изписали и Калциев глюконат, който би трябвало да заздрави клетъчните стени и да предотврати разпространяването на инфекцията, но не ти го препоръчвам, защото мненията за употребата му са доста противоречиви. 

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 12:16 от malta

# 231
Здравейте момичета , имам въпросче към мамите които вече дават месни пюрета , та всеки ден ли давате месо или редувате през ден ? И още нещо , в кои месни пюрета няма добавена сол или няма такива ?
Аз имам продуктови каталози на Хип, Семпер и Бебивита. Така че мога да ти дам инфо само за тези марки.
Семперските пюрета съдържат йодирана сол...без изключение, но пък плодовите им са без добавена захар.
Бебивита- без сол и без глутен- Тиква с пилешко, Ориз и зеленчуци с пилешко, Картофи моркови и телешко.
               - без сол, но с глутен- Спагети с шунка и домати, Спагети със зеленчуци и пуешко.
Хип - без сол и без глутен - Пуешко, телешко, пилешко меню. Тиква с пуешко, Пащърнак с картофи и пуешко, Зеленчукова супа с пуйка, Супа с телешко и Супа с пиле.
Това е.
Потърси продуктови каталози на марките в Нет-а или брошури. Там в таблици са показани съдържанието на сол, захар, глутен и млечен протеин. Много по-лесно е вкъщи да си набележиш какво ще купуваш, а не в магазина да четеш етикети. Peace

bouquet Вече правя списъка

# 232
влизам, за да ви почерпя с един бАнбон, та да не ме мислите за скръндза :

Емир, благодарско за поздрава. За тебе може и шоколадова бАнбона да ми се откъсне от сърцето:

Ох, още реанимирам от празниците. Вчера изпратихме последните гости и се чувствам толкова изморена. Къщата ме чака да я почистя, а аз нямам сили. То дете ли да гледам, да готвя ли, да угаждам ли, а и на всичкото отгоре бате се натръшка с гадна настинка и не може да ми помага за детето. Повече никакви празници вкъщи. Ние ще ходим наготово при другите  Crazy

Вчера бяхме на консултация. Хемоглобинът на Невена е много добър- 121. Теглото е с + 500г, тоест сега е 7500г, а на височина е пораснала само с 1 см и в момента е уж 65 см. Аз бях толкова "шокирана", че не по- дълга, че изпрасках тъпия въпрос " Е, само толкова ли е пораснала? Правилно ли я измервате? "  Crazy Докторката пък ми отговори " Вие какво очаквате, то това е наследственост. Вие да не сте много висока" Simple Smile Направо ме разби Simple Smile

От няколко дена се опитвам да захранвам Невена с попара и резултата е катастрофален. Изобщо не й харесва и май ще я махна от менюто й. Може ли да дадете някаква идея за сутрешна закуска? Аз съм мислила за бисквити с кисело мляко, ама още май е рано за кисело мляко.
Не знам. Събирам идеи Simple Smile

# 233
  • София
Малта, може ли да споделиш къде ги намираш продуктивите каталози на различните фирми за пюрета? Търсих из нета, ама нещо нищо не открих...
Покахонтас, дано се оправи малката и да не я повтаря тая гадна болест Confused

# 234
Малта, може ли да споделиш къде ги намираш продуктивите каталози на различните фирми за пюрета? Търсих из нета, ама нещо нищо не открих...
Покахонтас, дано се оправи малката и да не я повтаря тая гадна болест Confused
В детските магазини, в които продават и детски храни.

# 235
  • София; Дружбето
Такам, ние се прибрахме да се преоблечем, че умрях от жега и ще излизаме пак за малко. Габи през деня вече почти не спи. Спа 15 мин на разходката, а е станал в 8 Crazy На мама вапирчето
Покахонтас - такъв е вирусът. Наливай с течности както ти е казала малта, ще мине Hug
Горска - за закуската - каша, банан с кисело мляко, бисквити с кисело мляко, много обичат кус-кус със сирене. Мишана това ми е закусвала, както вече писах попарата не искаше да я погледне даже

Честито на днешните месечинки. Аз и банбоне си взех и кафе пих Mr. Green

А, дадох на Габи спанак Joy е нема такава физиономия. Така нещастно отвори уста 2 пъти и после категорично отказа Laughing Ще дам още малко след обяд и ще го водя захранен с него. Остава м ида набутам тия дни морков и броколи, за да мина на зеленчукови, пък дано му се усладят поне те

# 236
Здравейте мами, имам въпрос относно количките - решила съм да взимам лятна ама незнам какво точно да гледам  Thinking че с тая тухла дето сам в момента хич не е удобна ! Знам само че искам да е лека и маневрена ама дотам - моля мамите които са ползвали летни да помагат ... и тр ли да се саобразявам с възраста има ли значение при количките newsm78.

И още нещо относно захранването - понеже закъсняхме много бяхме болнички / пневмония и след това морбили  Cry/ от понеделник започвам захранване с оризова каша след това бананова след седмица зеленчукови пюрета - картоф после картоф и  морков а после....  Rolling Eyes какви зеленчуци др мога да дам като начало саобразени с възраста и наи вече от каде ги набавяте - пресни или от замразените?

Благодаря предварително

# 237
Здравейте мами, имам въпрос относно количките - решила съм да взимам лятна ама незнам какво точно да гледам  Thinking че с тая тухла дето сам в момента хич не е удобна ! Знам само че искам да е лека и маневрена ама дотам - моля мамите които са ползвали летни да помагат ... и тр ли да се саобразявам с възраста има ли значение при количките newsm78.

И още нещо относно захранването - понеже закъсняхме много бяхме болнички / пневмония и след това морбили  Cry/ от понеделник започвам захранване с оризова каша след това бананова след седмица зеленчукови пюрета - картоф после картоф и  морков а после....  Rolling Eyes какви зеленчуци др мога да дам като начало саобразени с възраста и наи вече от каде ги набавяте - пресни или от замразените?

Благодаря предварително
GrinningАз, днес съм "на всяка манджа меродия", ама нали съм се закотвила вкъщи...
После пащърнак, тиквички, броколи, карфиол, тиква, царевица, грах, чушка, спанак, зелен боб ...в различни комбинации. Вече и от пазара да вземеш няма да сгрешиш...Иначе замразени. Вариш, пасираш и това е.
С количките нямам опит, но за Зара ползвам количката на приятели, от която съм много доволна. Изключително лека и маневрена. На чувалчето за крачетата пише "Вигоркидс". Предполагам това е марката. Количката е комбинирана и може би като единствен недостатък отчитам това, че е малко тясна...Аз обаче съм я застлала с едно дебело одеало и може затова така да ми се струва.

Добре е да изчакаш две седмици от началото на въвеждането на кашите преди да започнеш със зеленчуковите пюрета. После две седмици преди да започнеш плодовите, ако все още не си ги въвела.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 14:50 от malta

# 238
Благодаря за бързия отговор - да ще изчакам . Ако тр да сам точна ние бяхме въвели плодовете сокчето и картофеното пюре но нали се разболяхме и 2 месеца бяхме на диетични млека заради изхожданията които все още не са в ред та докторите казаха наново вс с лажичките вкл и АМ - сега захранвам с АМ Фризо 2 от днес е изцяло на такова . Случи ми се вчера и днес на ми повърне ама мн малко като по силно оригване възможно ли е да е от АМ или от това че ни никне зъбче? ..... Embarassed Оххх наммоменти се чувствам като първолак

# 239
Щом стомахчето още реагира не бързай с плодовите сокове.
Пробвай като храниш с мляко да прекъсваш храненето посредата, да уригнеш и после да продължите с храненето.
Морковът и оризът затягат стомахчето. Крушата разхлабва. Ябълката е добра и в двата случая. Давай според вида на изхожданията. Всичко да е добре сварено...плодовете също. Peace

Общи условия

Активация на акаунт