Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 11-та тема

  • 131 147
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 185
Чакам с нетърпение снимките Hug  bouquet

# 466
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Аелис,  PURE ELIXIR има право за замразяването или изпичаш питката, оставяш я да се охлади напълно и след това я замразяваш. При размразяването я оставяш, да се размрази на стайна температура, но не и да е много горещо, иначе можеш, да я оставиш през нощта в хладилника и на сутринта, да я извадиш. Аз винаги я оставям, да се размрази върху скара, но на стайна температура.  Правила съм короната на готвачката на Labrex и също житния клас на Evak за подаръци и на другия ден са си били супер и много се усладиха.

# 467
  • Пловдив
  • Мнения: 614
НИНОН срам не срам но ще кажа за да помогна защото и аз не си намирам тава висока.
Пека питките в обикновена алпака но по дълбока тава 30см диаметър...преди да наредя тестото в нея изрязвам картончета ленти около 20см широки и дълги колкото ти е тавата...да са захлупват краищата..Мажа обилно с масло цялото картонче от едната страна и поръсвам с брашно..Така го слагам и редя тестото..Печеш с картона и после много лесно се маха от питата.. 


Рецептата на Зиче е класическа с прясно мляко,та едва ли питката е останала мекичка заради самата рецепта,по-скоро много добре я е съхранявала. Hug

PURE ELIXIR ако си прочела внимателно какво съм писала ще разбереш ,че е от тестото не от съхранението HugПробвах предварително няколко рецепти тази беше най сполучлива. PeaceСъхраних я така като истина напълно я обвих във опаковачно фолио ...
За замръзяването не съм превърженик поради простата причина че питата става влажна и вида и не е същия Peace

# 468
  • Мнения: X

PURE ELIXIR ако си прочела внимателно какво съм писала ще разбереш ,че е от тестото не от съхранението HugПробвах предварително няколко рецепти тази беше най сполучлива. PeaceСъхраних я така като истина напълно я обвих във опаковачно фолио ...
За замръзяването не съм превърженик поради простата причина че питата става влажна и вида и не е същия Peace

Зиче,няма да спорим,просто казвам,че съставът на продуктите в твоята рецепта е напълно обичаен ,т.е. аз не виждам предпоставка тази питка да съхне по-бавно от друга.Верно,масълцето е повечко,но и аз наблягам на него в питките,че така ми харесват повече.Въпреки това не са така пухкави след 24ч.,както като са опечени съвсем скоро,камо ли 35 часа.Тъй като ти сама  допълни,че си я увила напълно във фолио,мисля се е запазила свежа поради този факт.Моля,не приемай думите ми за някаква критика,просто исках да насоча Аелис,че и с друга рецепта,примерно нейна любима,пак ще се запази питката,ако я увие,или замрази и т.н.
Освен това по мое мнение питките съхнат малко по-бързо,ако са замесени с кисело мляко,и ако са по-препечени.Пак подчертавам,това са мои наблюдения,не ангажирам никого с тях. Hug
Сега се сещам преди много години дядо ми/лека му пръст/ как процедираше с много пресъхнал хляб-увиваше го във влажна памучна кърпа и го слагаше във фурната да се затопли и поеме влагата от кърпата,хлябът ставаше душица. Peace

Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 13:50 от Анонимен

# 469
  • Пловдив
  • Мнения: 614
PURE ELIXIR аз не споря просто обяснявам че тази е питата за след дълго време консумиране защото съм го правила не веднъж не два пъти .  Моите наблюдения и опит  от моя 53 годишен живот са това  ...тъй че нито се сърдя нито съм се обидила  Hug Ти така си мислиш  Wink Wink  bouquet  bouquet

# 470
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 563
Момичета, много ви благодаря за отговорите Hug.

Venetta , и у дома много се хареса Короната на готвачката на Лабрекс, но беше изядена мигновено, не можах да я тествам на другият ден Joy.

# 471
  • под тепетата
  • Мнения: 11 118
noni2009, купих си една тенджера с диаметър 26см и и махнах дръжките  Embarassed, в нея си пека питките - стават високи. Чакам снимките с нетърпение, знам каква радост и гордост е като се получат красиви и вкусни приготвените от теб неща за любим човек.

# 472
  • Мнения: X
ЗИЧЕ,радвам се,че прие мнението ми констуктивно!    bouquet
Безспорно имаш богат опит,показваш много хубави печива!

Чакам с нетърпение снимките Hug  bouquet
noni2009 , качих три двойки питки,със и без тавата,за да придобиеш представа какъв обем се получава и дали ти е достатъчен.Йената е с Ф 26 на Симакс,ако добре си спомням я взех от Метро,а емайлираната тава,както споменах,е ф 30 см,купена от магазин за дом. потреби.
    
    Това е първата ми питка ,която направих,               ето я извадена от тенджерката.
    
    Това е тутманикът на Касиер,                                                 тук отново
                                                              
  Питка Слънце по идея на Сладка хапка в емайлираната тава,  и без нея.
В емайлираната тава спокойно може да стане още по-висока питка,с повече тесто.


Последна редакция: чт, 01 юли 2010, 22:03 от Анонимен

# 473
  • Мнения: 185
Момичета, много ви благодаря  HugPURE ELIXIR имам йена, приблизително с тези размери, следващия път ще пробвам в нея. Емайлираната тава също е много добра като размер и височина.bilqna_69 ,ЗИЧЕ-защо да ви е срам, нали знаете за качествата на българката - от нищо нещо да прави Mr. Green. Важен е крайният резултат нали така Party. За съжаление съпругът ми доста ще закъснее тази вечер, така че снимките ще са качени утре. Много ви благодаря още веднъж, нямате представа колко са ми полезни съветите ви. Hug

# 474
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
НИНОН срам не срам но ще кажа за да помогна защото и аз не си намирам тава висока.
Пека питките в обикновена алпака но по дълбока тава 30см диаметър...преди да наредя тестото в нея изрязвам картончета ленти около 20см широки и дълги колкото ти е тавата...да са захлупват краищата..Мажа обилно с масло цялото картонче от едната страна и поръсвам с брашно..Така го слагам и редя тестото..Печеш с картона и после много лесно се маха от питата..  


Моля те,,че нещо фантазията ми дава заето, следващия път снимай "приспособлението".

# 475
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 462
Питките, показани от PURE ELIXIR са невероятни!

# 476
  • Мнения: 185
Ето и обещаните снимки. Извинявам се за качеството, но са правени с телефон, на живо бяха по-хубави Mr. Green

# 477
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

PURE ELIXIR , Noni2009, чудни питки.

Аз, отдавна не съм влизала, да покажа нещо, но и отдавна не съм правила всъщност.

Хляб от  10-Kornmehl (брашно от 10 различни вида зърна, кълнове и не знам какво си още). От мен прибавих само кориандър и тиквени семки и го правих по тази рецепта.

   

# 478
  • Пловдив
  • Мнения: 614
PURE ELIXIR ,noni2009 страхотни питки Hug
ВЕНИ хляба ти е фантазия Hug
Днес правих козунак по твоята рецепта и искам да ти благодаря за страхотната рецепта.
Тъй като ми се видя доста тестото за моите форми със останалото тесто направих козуначени круши CrazyНе се получиха защото формата им се поразля но БЕЗУМНО ВКУНИ  Crazy
Раздавах на комшиите, че на този ден баща ми почина преди 8 месеца.
Бог да го прости. Flowers Rose

ЕТО И ТОВА КОЕТО НАПРАВИХ И РАЗДАДОХ

ДОМАШЕН ХЛЯБ

 

КОЗУНАЦИТЕ
 

КОЗУНАЧЕНИ КРУШИ

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 17:50 от ЗИЧЕ

# 479
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
ЗИЧЕ,   Hug много ти благодаря за милия комплимент. Рецептата за този козунак наистина е много сполучлива.

Бог да го прости баща ти, направила си му чудесни питка и козунак. 

То нали знаеш, иска се не само добра рецепта, ами и някой, който може, да я изпълни, а ти наистина показваш разкошни неща. Моите комплименти. Месенето ти се удава наистина перфектно.   newsm51

Общи условия

Активация на акаунт