Юлски бебета-Тема 30

• 23 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добро утро мамита!
Сезари мога да си представя колко е мъчително за теб сега, но детенце вече е голямо, приеми го от към добрата страна сега ще преоткриете връзката си в нова светлина. Ти се лекувай.
Тани ситуацията ви е била направо трагикомична. Хората са толкова ангажирани, но все пак са благоволили да ви отделят двайсетина минути от ценното си време да ви се оплачат колко им е "тежък живота". Laughing Драга и аз съм на мнение да откажеш срещата с твойта приятелка защото като нищо ще изгледаш същия филм като на Тани.
Кейт може би трябва първо да овладееш ситуацията с екземата и след това да пробваш с хомеопатията. не съм специалист по хомеопатичното лечение, защото не съм прилагала, но си мисля, че действието му е по-бавно, а ако процеса при теб се развива бързо може да се усложни. Направи консултации при различни специалисти.
Шайн мисля си, че ще са напразни опитите ти да я приучиш да пълзи, когато е открила, че може да крачи с краката си.
Не съм правила мляко с ориз. Идеята със списъка с рецепти никак не е лоша.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 10:30 от cveten prashec

# 541
Привет и от нас
Аз досега ви четох назад и да видя какво съм запомнила  Mr. Green
Бубичка,и Вероника не иска да ходи.Като е в паяка-като нея няма,като порше е ,но като я хвана подмишниците и на пръсти,и я мързи,започва да се ядосва...Но това си е Божа работа,няма да ги насилваме,Няма не проходили деца  Mr. Green
Тани,бързо да се оправяте ти и мъжа ти и хич не се ядосвай със свекито  Naughty
Кукумявче,дано да се3 намери крадеца  Praynig
Честити проходили крачета на Ру и на Катето
Фелисити,Честит ти именник-с малко закъднение.Да ти е жив и здрав и много да те слуша
Евита,Честити ви зъбченца
Оля,много гадно.Дано бързо се научите от шишето  Praynig Praynig
Чочи,от кухнята и взимам мляко с ориз,много е хубав.Даже снощи и направих за тази сутрин кус-кус с прясно мляко-домашно  Peace Чела съм във форума,че е след годинката,но много майки мислят различно и всеки си решава сам кога ще го даде  Peace

# 542
Оля, прегръдки и от мен  Hug Много ярко се е запазил споменът ми от отбиването на Йоанна, заради алергията, която ме започва през пролетното време. Толкова ми беше мъчно и аз плачех много, но все пак са прави всички, които казват, че обичта и любовта, които даваш на детето са най-важни. И не на последно място, ти трябва да си здрава, за да е щастлива и тя, и всички ви.

Сиси, Мартин имаше такава вечер, не нощ, преди 5 дни. Такъв непрестанен двучасов рев и то не рев, а пищене, не бях чувала. И както ти казваш не желаеше нито цица, нито вода, нито играчки, нищо..... заспа омаломощен после и познай ... на другия ден на обяд видях половин показало се второ зъбче. Въобще нямам такъв горчив опит от порастване на зъбки ...дано и да нямам повече  Simple Smile Иначе исках и аз да пожелая бързо възстановяване на дядо Влади. Моят брат лети също с парапланер, всеки уикенд е в Сопот и ми се сви сърцето като прочетох.

EliG, благодаря ти за споделеното за домакинските ръкавици. Аз влачих екзема, получена от препарати близо 12 години и се оправям вече от самосебе си май. мажа с много кремове, за да не ми изсъхват много ръцете и така се спасявам.

# 543
  • София
Оле, наистина сега най-важното е ти да оздравееш, това наистина е само храна, Анди има нужда от теб. Стискам палци бързо да оздравяваш и с Анди да се справите със ситуацията. Тук цял форум сме с вас. Силно  Hug Hug Hug
Драга, Тани, ама наистина много „хубави” срещи и приятелки...
Оле Сиси, разбирам те какво ти е било. От зъби ще да е. Ние чат пат си имахме такива нощи (вкл тази), ама ревем по 3 часа истерично и като дам Панадол милия заспива като къпан. Сега вече знам от какво и колкото и да не искам давам веднага Панадол, не го оставям да плаче горкото. Дано не се повтаря. Инче издържаш, защото нямаш избор, къде ще ходиш, но благодарение на това сега съм готова да ме освидетелстват и да ме вземат на 4ти км  Joy Joy, вкл се сдобих с някоя и друга болест, ноооо всичко ще мине  Wink
Чочи, не съм му давала мляко с ориз, много е рано за прясно мляко, а и аз го мразя тоз десерт. Относно рецептите, мисля, че идеята е добра
Благодаря ви момичета за поздравите за мойто голямо момче  Hug

# 544
Оля, и на мен ми се реве заедно с вас, като те слушам. Много съжалявам. Cry

Шайн, ако си стъпва добре, значи са готови крачетата, едва ли ще се изкривят. Това, което можеш да опиташ е да я оставяш седнала на пода , без опори около нея. Най-вероятно ще се обърне и ще се опита да достигне по отдалечените играчки и така ще пролази. Но зависи, защото Ния имаше един период, в който не искаше да стои в средата на стаята (не можеше да лази) и само крещеше да я изправям до мебелите. Но това беше за кратко, после й мина.

# 545
         Оля, искам да ти кажа да бъдеш силна в този момент, имаш моята съпричастност. Разбирам, че на Анди и е трудно да свикне с биберона,  но и това ще стане. Тези дни много я гушкай, и не и давай да разбере, че има проблем, а ти си казвай, че лечението е най-хубавото нещо, и  че навреме си открила проблема. Мисли позитивно – само за хубави работи, ходи на пазар, слушай любима музика, ако са ти готови снимките от Калина – извади си ги и ги рамкирай.
Виждам, че Ралче много хубаво ти е написала и ти е дала добър съвет. Кураж и бързо да отмине този период. Hug Hug Hug

Да напиша нещо и за Санди. Тези дни беше в зъбна криза и му казвах  „Гневния”. Зъбчето изби вчера, напипвам го, но все още не се вижда. Мислех си като се събуди и ще видя един хубаво избил зъб. Отдавна се изправи сам, сега си разхожда по  кошарата и леглото. Пуснах го в проходилка, обикаля цялата къща, въпреки,  че по принцип бях против. Но той ми показа, че има нужда от подобно занимание. Много се радва когато е в нея, и дръпна в  развитието си – сам си взема това, което иска и прави каквото си е наумил.

Майки, не се притеснявайте  за двигателното развитие на децата, това е  индивидуално. Не се подвеждайте да ги сравнявате, всяко дете е различно. Санди например ходи, а изобщо не знае да пълзи, от корем веднага се изправя.

Чао, за сега и приятен ден на всички!

# 546

Ели, не правя гимнастика и масаж от няколко месеца вече. На краката винаги ми е давала да правя масажи /на ръцете обаче въобще! И все още си ги пази и не дава да ги пипам или насочвам../ Това със слагането на крачета не съм го правила – напоследък започнах по-редовно. Тръгвах да я слагам и всички около мен – «Ауууу, недей, малко е детето ще му убиеш крачетата...» и подобни..
Драга, няма угодия, а?  Mr. GreenТака се оплаквах, че не се обръща и не търпи да лежи по корем, а сега буквално живее по корем, а аз се чудя как да я задържа малко по гръб.
Пък ти една рода си си намерииилаааа... беден ми е речника!
Рали, мерси за предупреждението  Hug Тя от сега се чуква тук там, че като лежи по корем и се прави на ръце тип «сурикат» Лени ли го беше казала Grinning Предупредила съм всички да не ахкат и охкат като падне… Въпреки това майка ми като я видя последния път седнала на леглото да ляга назад и така викна, че детето се разрева милото..
Шайнче, за мен ако детето си проходи не виждам смисъл от пълзенето... Не знам..  Hug

А за почивката.. дано финансите ни позволят да отидем въобще. Мястото не се коментира – Синеморец  Heart Eyes Не го заменям за нищииичкоооо Party

# 547
Момичета, благодаря от сърце за съветите и успокоенията :hug:1
Голямо удоволствие е човек да ви чете.Съжалявам, че почти не се включвам , но едва смогвам да ви изчета Hug

# 548
Оля,много  Hug Hug Hug Hug Hugот мен!Разбирам какво ти е,но както другите момичета са казали 9 месеца не е малко време.А и любовта между вас не се изразява само с кърменето!Дано по-бързо свикне с шишето!
Бубичка не се притеснявай за Преслава,всяко дете си е индивидуално.На една приятелка детето проходи на година и три месеца.До тогава само пълзеше по малко и изобщо не искаше да ходи!
Юлско бебе,добър избор за почивка!Преди две години бяхме на почивка на Слънчев ден.Изключително приятно местенце!Относно свекървите изобщо не се ядосвай,явно си им е вродено това поведение!Леле и аз ще ставам свекърва и то два пъти!Една приятелка като роди момче каза:Ура ще ставам свекърва и няма да правя нищо!Това беше адресирано до нейната свекърва,но тя не се усети!
Сиси HugЯсна ми е картинката с тези ревове.С баткото беше кошмар,а сега с малкия слава богу само около пробиването на зъбчето и нищо не помага!Една позната като види че бебчо става нервен и вечер преди лягане му дава доза панадол и казва че нямат проблеми!
Идеята за рецепти е много добра! Wink
Опс малкия ме вика!

# 549
Evita, със сигурност брат ти и Влади се познават, той също ходи и в Сопот да лети. А и не са много над 50 и кусур години, които го правят, май е само той и един архитект. Освен това и по техните форуми вече се е разчуло, постоянно ходят да го виждат.. Сега Георги ще му купи един мак за болницата, че ще откара доста време, в понеделник е операцията.

Диди, много сладки!
Дарка, много се смях на поршето. Simple Smile
Фелисити, и преди ви съчувсвтвах, но не може да се разбере преди да усетиш какво е, но сега направо.. на мен щеше да ми се скъси живота, а на вас със сигурност.. но хайде да е било само със секунда-две.. Wink Hug
Дзимби, Hug
Мила не е писала, надявам се, че всички са добре! Praynig

# 550
Привет Hug

Оленце и мен ме просълзи....дано е по-кратък периодът на адаптация Praynig Имаш подкрепата на всички ни Hug Hug Hug Би ли споделила какви симптоми те накараха да потърсиш лекарско мнение? (извинявам се, ако си писала, но явно съм пропуснала)
Сиси Hug, безпроблемно зъбоникне от тук нататък....признавам си, че ме поразвесели с твоите паранои Heart Eyes....хубаво е, че все пак оставяш разумът на Георги да надделее Wink Hug
Бубичка, по описанието, което си направила, точно това бяха първите признаци при Стелла, преди да се изправи Peace

...и аз си мислих тази сутрин за Мила..... Дано всичко е наред!!!

# 551
  • София
Ели, тя си обикновена кошница за варене на пара. Реших да взема такава, а не да се хвърлям направо на уред, че са над 300лв и ако не го ползваме после  ooooh! Ето я
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=487744.new#new
Отдолу си има крачета, сипваш 1-2 пръста вода в тенджерата и я слагаш отгоре. В нея слагаш зеленчуците и те реално се готвят във въздуха, само на парата. А, и захлупваш с капак, да не се изпарява водата. После си пасирам нещата направо с водата, така правих и пилешко филе, и телешко.
Драга, ти твърдо ли си решила за Варна? Бих ти препоръчала Лозенец, има страшни хотелчета, но ние все на юг гледаме да ходим, много ми е студено на горе. Иначе сестра ми много продава резервации за Константин и Елена. Всяка година и тя ходи там, но цените започват от 150 лв на ден, на човек. Дали е така във всички хотели? Е за тия пари до Италия или Египет ще отидем  Crossing Arms Като знам мръсното ни море, мизерията и селянията на всякъде  Sick
Тани, тая ти приятелка е страшна  Laughing Представяш ли си , ако се виждахте по-често  Sick
Оля, виждам, че Рал те е посъветвала за консултантките по кърмене. Те предполагам могат да помогнат, не само как да се кърми, но и как най-плавно  да се откаже. Разбирам те напълно как се чувстваш, аз самата не знам какво бих правила, ако трябва да не я кърмя вече. Щом е толкова наложително, бързо да започваш лечението, го помисли от другата страна. Ами, ако не го беше хванала на време и стане нещо по-сериозно? Не знам, гушкай я повече, няма как да не свикне. Я колко народ нарочно си спира кърмата  Wink   Laughing
Чочи, аз искам рецепти  newsm44 . А за ориза, не бих дала още  Naughty
Сиси, това мак лаптоп ли е?  newsm78

# 552
Малко по диагонал ви прочетох, признавам, ама все пак да се включа тук-там Wink
Бубичка, ами аз досега не се бях сетила изобщо да се притеснявам, че Моника не се изправя, все пак току що стана на 9 месеца, не е на година и половина. Като гледам обаче ти как си се притеснила и другите как те успокояват да взема да се притесня и аз  Joy
Споко, по-рано или по-късно ще проходят и тогава има да се чудим за къде ли сме бързали.
И да ти кажа - нищо не разбирам вече - нали нищо да не насилваш детето да прави, то само да си се развива, после пък - слагаш ли го накрачета, знам ли какво е правилно. newsm78Детето е здраво и усмихнато, пълзи си доволно и като цяло натрупва различни нови умения, т.е. развива се. Какво повече да искам?
Оля Hug Дали да не пробвате довечера как ще се държи, ако таткото, а не ти й даде шишето? От моя опит по въпроса, номерът е да я баламосаш да засмуче веднъж и после много бързо свиква. Моника преди време се беше дивила така на шишето, сега, въпреки че я кърмя, няма проблем да бъде нахранена и с шише. Дано и при вас стане лесно и дано по-бързо премине стресът.
Джиджи, за всички гинеколози във Вита бяха хубави отзивите, аз съм виждала лично Илиева, но не ми е била лекар. Аз раждах при д-р Богословова, но тя само изражда там, иначе приема в частен кабинет, който се намира до Скай сити мол, зад ИЧС точно е. Ако искаш координати - свиркай.
Понеже ще почвам тия дни с попарата да питам - с какъв чай я правите? Обикновен на пакетчета или някаква специална запарка?
Иначе всички сухари имат сол, но мисля че количеството е пренебрежимо. Тая работа с палмовото масло в Голдис обаче не ме кефи...

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 12:24 от инкс

# 553
  • София
Оля и от мен имаш подкрепа! Аз май не съм ви казвала,но някъде към 6-ия месец спрях с кърменето,не съм пила хапчета,тя сама си намаля.Все още като стисна и има,но бебко вече не я иска,може би е забравил?  newsm78
Вие тая риба къде я намирате?Никъде не съм засичала риба,поне на Хипп не съм виждала..
Ние нещо с мъжа ми не се разбираме,ама въобще.Не искам да говоря предварително,но нещата не отиват на добре  Tired

# 554
Аз уж се зарекох да спра с моя "проблем", документирах какво прави точно Преслава... Не че ми даде да снимам добре де, но все пак...

На последната не се вижда много добре къде й е крачето, ама е под нея... а другото пак си е напред..

Инкс, недей и то зорлем да се тормозиш... Една патка в темата стига Mr. Green

Куки, много силно гуш!  Hug

Колкото до рецептите, аз имам една книжка с рецепти от 5 до 12 или 36 месеца - ще ви излъжа.. Ако някой иска нещо конкретно мога да ви препиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт