Юлски бебета-Тема 30

• 22 840
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Такава пустош никога не е било  Shocked

# 76
  • София
Хайде аз да позапълня малко "пустошта" (Мимето) Laughing
Ние цял ден скитосвахме. Кати беше изключително крива, не пожела изобщо да спи и сега едвам я приспахме.
Юлско бебе за кашите аз точно така направих след овесената дадох "7 зърна" на Милупа. Въведох попарата, респективно млечните протеини (сиренето заедно с маслото) около 2 седмици след като бях захранила с глутен. Аз ползвам сухарите на Хип. Мерси за отговорите за фермата. По-късно ще влезна да видя поканата ти и ще се постарая да УСПЕЯ да я пирема. Laughing
Денива препоръчва се жълтъка да се въведе между 7 и 10 месец, но съобразено с индивидуалния темп на захранване, което разбира се е валидно и за въвеждане на всички останали храни. Въпрос на личен избор е дали ще го въведеш преди или след месото. Телешкото месо е към така наречените постни меса и е подходящо за въвеждане след птичите меса, аз лично започнах със заешко минах през пуешко, пилешко и след това дадох телешко. Захранвах с месата така както и с всяка друга нова храна. Като количество давам това което е в готовите пюрета (при вас едва ли ще е много голяма разликата на месното съдържание в тях), не говоря за пюретата от чисто месо, а за месно-зеленчуковите. Не прекалявам с него.  Ето ти и извадка от сайта който ти предложих, можеш да се ориентираш в количествата и начина на захранване:
" Кога месо
Месото се въвежда около 1 месец след началото на захранването (според европейските схеми) или около 2 месеца след това (според американските схеми).

Какво месо
За начало може всяко месо, което отговаря на две условия:
- крехко
- без мазнини
В повечето схеми на захранване като първо месо се посочват равностойно: птиче (пиле или пуйка), телешко, агнешко. Заешкото почти не се среща. На следващ етап се включва риба, свинско, бройлер или някои от червените видове месо.

Ред на въвеждане
Редът на въвеждане няма значение или пък зависи в голяма степен от местните традиции. Препоръката да се започне с бяло птиче месо е по-скоро в смисъл да се започне с някакво крехко месо, без мазнини.

Пауза между видовете месо
Между първите 2 вида месо е добре да се направи пауза от около 20 дни или 2 седмици. Веднъж включено в менюто, месото се счита за въведено. Обаче тъй като е възможно детенцето да направи някаква реакция към състава на самото месо например, добре е да се въведе по класическото правило 3-4 дни. Така се дава и възможност да храносмилането да се приспособи.

Дни на въвеждане
Първият вид месо се въвежда се 3-7 дни. Дозата за 6-8 м. е около 15 г. Най-напред може 2-3 лъжички от готово пюре, после 1/3 бурканаче, после 2/3 в продължение на ден-два-три, после цяло. Може и по-бързо, по преценка. Зависи как ще се разпредели готовото пюре или дали ще се приготви домашно.
Когато се въвежда, месото се дава всеки ден. След това се редува през ден със зеленчуци (и жълтък, когато се въведе).

Колко често месо
До 10-12 м. се редува през ден месно и зеленчуково пюре. След 1 год. е добре месото да се включи по-осезаемо и да се предлага 5-6 пъти седмично.

Как се въвежда месо от пюре

Примерна схема:
* 3-4 лъжички месно пюре 1-ия ден
* 1/3 от пюрето през 2-ия ден
* 2/3 от пюрето през 3-ия ден
* цяло пюре
* предлага се през ден или всеки ден

Може и по-плавно въвеждане.
Хубав ориентир е как най-удобно да се разпредели едно бурканче.

Месо се въвежда според правилото за всяка нова храна - 'лъжичка по лъжичка'. Месото в готовите пюрета е 8-12% от общото количество – въпреки че е малка част от пюрето, това е цялата доза нова храна. Пълната доза месо, вкарана наведнъж, може да натовари стомахчето. Освен това, за да се тества алергична реакция (колкото и слабоалергенно да е месото по принцип) трябва да се дава още 2-3 последователни дни т.е. ако отново се предлага пълен грамаж, това би могло ненужно да затормози стомахчето.

Отделен е въпросът, че месото съвсем не е малко, зависи какви препоръки се гледат и колко често се предлага месо според възрастта. Тези 8-12% се равняват на 15-20 г месо, което е препоръчваното количество при въвеждане и през първия-втория месец от захранването с месо."
На телешкото няма какво да му се притесняваш, поетапно след въвеждане на птичите и заешкото си въвеждаш и телешко, няма посочена конкретна възраст за въвеждането му, когато стигнеш до него. За възрастта на нашите бебчета е вече около 30-40 гр., но пак зависи от темпа на индивидуалното захранване, ти ако сега ще ги въвеждаш съответно това количество не е подходящо за вас, вие ще си ядете количествата на захранващите. 
Кисело мляко мисля да въвеждам около годинка, а прясното след 1г. още не съм ги  мислела много млеката. Сухари давам пшенични на ХИП.

# 77
  • Варна
Привет, Христос Возкресе и от нас, ние бяхме малко на екскурзийка и снощи благополучно се прибрахме. Като чета явно доста хора са отсъствали-съвсем нормално само за съжаление това навъсено време днес ще ни държи у дома......Лек ден и много усмивки на всички!

# 78
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Ние се прибрахме снощи, сега ще се оправям с багажи и чистене. После ще ви надникна по-така  Hug

# 79
# 80
Благодаря ви за загрижеността за Влади! Hug Добре е, още малко сополки влачи, но се надявам и тях да спрем. Стана обаче много мрънкащ, надявам се просто да се чувства по-отпаднал и несигурен и затова и скоро да си е пак той! Praynig Съвсем не иска да яде, даже вчера си мислех, че мрънкането може да е от глад, но не пожела, днес ще видим..

Дарка, оправяйте се бързо!
Диди, наистина преосмисли употребата на маргарин, нищо полезно няма в него, вземи хубаво масло, гарантирам ти, че нищо няма да намериш в него. Wink

# 81
Раз-два-три..... хайде малко да поспортуваме в къщи  Laughing newsm57  261uu newsm39

# 82
Здравейте!

Христос Воскресе! Нека Господ бди над децата ни и ни помага да намираме верният път в живота си!  Hug

Честит празник на патерица /то вече моето на инвалидна количка заприлича, че закъснението ми е голямо/ на Миа_ата! Много здраве, любов и щастие, миличка!   bouquet

Аз съвсем телеграфно, колкото да се запиша в темата - посрещнахме Великден с температура /Мишо/, два дни вдига на 3 часа, все около 38,5 о, вчера вече беше с 37,5 о, а вечерта я свали сам и повече не е вдигал. Водих го на лекар, точно на Великден нашата педиатърка беше дежурна - гърло, гърди, нос и уши - чисти, температура - налице. Вчера пък аз се тръшнах с невероятен световъртеж и повръщане. Едва си гледах децата /всъщност голямото гледаше малкото, аз само пъшках/. Днес съм ок ... засега.

Бързо оздравяване на Владко, София и Вероника  Hug

Честити месечинки на астралните ни близначета! Здрави, весели и умни дечица да растат!  Hug

# 83
  • София
Здравейте момичета,
Надявам се да сте изкарали прекрасно празниците, в компанията на весели дечица и любими хора! Hug
Миме, как е София? Надявам се здравичка и весела!
Сиси, радвам се, че сте преборили настинката, сега бързо да преборите и сополките. А, Влади ще си е същия, даже по-палав, ще видиш! Hug
Дарка, дано и твоята принцеска да е здрава вече.
Сафо, мила, бързо да се оправяте! Hug
Буболече (така съм свикнала да ти казвам) Heart Eyes, чудесна е Преслава, яйцата и козунака също са много хубави, върна ми Великденското настроение като ги  видях! Hug Hug
Джиджи, честито Ви кучешко зъбче! По-безболезнено да го изкарате другото. Hug
При Анди още няма нито едно зъбче, бели и подути са и венците вече почти месец, но.... От една седмица и апетит няма, яде по 30 -40 гр твърда храна.  CryДа излизат вече тези зъбки, че ми измъчиха детето. #Cussing out Като изключим дискомфорта, заради зъбките, всичко при нас е наред. Ходихме на гости на нашите и сестра ми и племенницата (на 4 годинки е) също бяха там , та падна голяма игра. Майка ми беше на 7то небе от радост. Много хубаво си изкарахме. А, Анди е голяма беля. Отваря вече чекмеджета, дърпа ми саксиите(имам над 30 цветя), ходи при цветарника, дърпа ми дъската за гладене, когато гладя. Общо взето - опасна е. Не мога да си почина 5 минути, ако е будна (не че се оплаквам) JoyКазва "баба", "тата" "па-па", "дай" и "мам". Познайте кое каза последно и само 4 пъти.  SadНие с мъжа ми се захванахме с един проект (правим си магазин за алкохол, кафе и захарни изделия) и Анди е с нас в магазина да вкарваме стока и да подреждаме и е голям купон (ту се гушка в мен, ту в татко си), но се справяме. Надявам се в петък да го отворим (имаме всички документи вече) и да потръгне, защото не знам иначе как ще се справяме.  Simple Smile
Целувки на всички! Hug

# 84
  • София
Добро утро мамита!
Все забравям да похваля мамите които ни показаха красивити си Великденски яючица и сътворилите козунаци. Аз тази година много слабо се представих, ама попаднах на едни лоши украси, та затова нищо не показах.
Болничките бебоци всички много бързо да се оправят и никакви болести вече.
Сафо успех в начинанието. Дано потръгне търговията.

# 85
Цветен прашец, нищо не продавам аз, обърка се нещо. Само разни вируси се размотават около мен, ама няма купувачи за тях  Mr. Green

# 86
  • София
Сафо извинявай объркала съм се с Цезари.
Цезари на теб пожелавам успех в търговията.

# 87
Пералнята ми е със счупен барабан  newsm45

# 88
  • София
Привет, привет  Heart Eyes
Честито Възкресение Христово! Надявам се всички сте прекарали празниците много, много хубаво! Малко по диагонал прегледах темата, но видях прекрасни бебета, козунаци и яйца. Ние забегнахме за 3 дни във Варни и бях без компютър.
Връщам се да чета по-сериозно. Всички болни бебоци да се оправят - Сиси, Миме, Сафо  Hug
Джиджи, честито ви зъбче!
Джилко, ама много хубави снимки си направила. Инето много хубаво, пу пу  Hug
Исках да попитам за сухарите които двате. Какви са? На коя марка са? Има ли в тях млечен протеин?

# 89
Тан,защо така си без настроение? Hug
Аха, все така ми е. Никога не ме е държало по толкова много, ама реших вече да се взема в ръце. Няма конкретна причина, просто ми се смачка нещо.
Иначе при нас нищо ново. Освен това, че Моника от известно време като я питаш колоко голяма ще порасне вдига ръце и вика ааауууууууу. На Великден бяхме при моите родители, майка ми имаше и рожден ден и всеки мине не мине я подпитва колко ще порасне. И към обяд вече я забелязах, че питат не питат все с ръцете горе стои, малко като наказана. Mr. Green
Ей, много забавни вече почнаха да стават.

Общи условия

Активация на акаунт