Юлски бебета-Тема 30

• 22 847
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Ииии таман написах за кус-куса и вие сте ме изпреварили, язък.. Аз само бих посъветвала наистина да вземеш най-най-ситния, защото по-едрия ми се наложи да го пасирам, за да го яде.
Ние пък днес пак сме с обрив  newsm78 Вчера пак бяхме при свеки дето има котки newsm78 Днес за 4-и ден яде пшенични сухари голдис, но пшеницата съм я въвела а те не пише да имат нещо друго и съм в чуденка  newsm78

# 61
Рецептата ми е за Традиционен козунак има цяла тема във форума тук с различни рецепти, пълнежи, разяснения, много ми е полезна  Peace

как правите кус-куса за бебета?

Има кус-кус на Плазмон, който се вари за 2 мин. След като се свари аз добавям сирене и масло (вече на Йоан и малко захар).

# 62
Здравейте момичета
Ние пак сме болни  ooooh! Снощи цяла вечер е повръщала като на фонтан и пак през носа изкарва и неможе да диша  Sick Cry Цяла вечер не съм мигнала и днеска съм като парцал.Той не стига това,ами и диария има,че акито и е зелено.Истинали сме,направо ужас.В четвъртък оздравяхме,вчера пак болни  Tired Ще видя тази вечер как е и ако не се оправя,утре ще я карам на педито.
Кус-кус взимам на Плами-не е много ситен,но тя си го яде Веронка
Айде аз отивам да лягам,че едвам гледам  Hug

# 63
Карелийка, слагам вода.Като заври слагам малко кус-кус и го опитвам докато стане мекичък. После слагам маргарин и сирене.Абе като макароните по същия начин го правя. И аз го ям и Катя и Петя. Таткото ни не защото няма месо вътре  Mr. Green

Дарка, дано се оправяте бързо и аман вече от тези болести.  ooooh!

# 64
Мамо Диди, маргарина си е химия, ей тука пише как се прави:
http://forum.offroad-bulgaria.com/archive/index.php/t-59925.html

Ама ти да не се обидиш сега. Просто наистина не е много желателно да се дава на големи хора, пък камо ли на деца  newsm78

Дарка, какво е това повръщане, това чудо  Shocked

# 65
  • Canada
Момичета, много благодаря за отговорите за кус-куса. Мисля да пробвам съвсем скоро, че нещо попарата взе да му омръзва. Търсих именно на Плазмон, но в Пикадили нямаше. Има само някакви по-млаки макарони. Във всеки случай явно не се прави с пр.мляко, както си мислех... Laughing
Дарка, много кофти звучи... Давайте консулт с доктор, че тези работи с повръщания и диария хич не са леки при децата... Дано е някякъв лек вирус...  Hug
Емили, незнам за маргарина, но мен ако питаш вече всичко е химия - и плодове, и зеленчуци, и месо... ooooh!

# 66
Емили,всичко е химия - аз масло в къщи не ползвам защото два пъти ми се е случвало да намиам разни "неща" в маслото.Предпочитам малко маргарин- на върха на лъжичката отколкото масло.
Това за обиждането за мен ли беше  newsm78.... споко не съм такъв човек  Laughing

# 67
Сега се сетих, някой има ли новата машина Долче Густо, дали е хубава

Имаме тази машина за кафе (нашата е червена) от около 3 месеца. Доволна съм от нея, но аз си правя основно Лате Макиато, тъй като кафе не пия, мъжо си прави Lungo и е доволен. Тя е с дозички, за сега се намират (пазаруваме от Била), но Еспресото не успяваме да го издирим, което си е кофти. Иначе машинката е бърза, ти си контролираш количеството на течността. Simple Smile

# 68
Денива, кус-куса го правя така, както го ядем и ние, варя го във вода, после слагам малко сирене, малко масло и съвсем малко кафява захар, колкото да се каже че съм сложила. Купих от най-ситния кус-кус от Биомаг, но май и той му се видя едричък, защото на няколко пъти му се повдигна и накрая върна малко, ама пак продължи да яде и си го изяде целия. Грис варя с малко водичка и след като се охлади достатъчно прибавям малко АМ и плодово пюре. Споделих, че най-много му харесва качамака, него му го правя доста често. Варя го във малко вода и после прибавям сирене и малко масло. Става много вкусно, чак аз го опитвам, а през живота си не съм яла такова нещо, но знам че е много полезен. Купих качамак с царевично брашно и елда, пак от Биомаг. Сега предстои да му направя кисел, но там ще помага майка ми, тя има голям мерак да му направи и твърди, че бил много вкусен. Рецептите видях от форума за захранването, там ги бяха написали с точни пропорции, ама аз никога не спазвам точно рецептите и действам на око. До сега грешка не е имало.  chef

# 69
аз масло в къщи не ползвам защото два пъти ми се е случвало да намиам разни "неща" в маслото.

Sick Sick Sick

Емили, незнам за маргарина, но мен ако питаш вече всичко е химия - и плодове, и зеленчуци, и месо... ooooh!

в това спор няма, ужас

# 70
Христос Воскресе!   bouquet

Ама сте се разписалиии Simple Smile Хвърлих бърз поглед... голям лексикон  Grinning
Ако съм запомнила добре:
Преслава спи вече главно по корем,твърди хранения има в 12-13 и 16-17 часа. Останалото е кърма ощеоколо 3-4 пъти.
Пера с Тео бебе, не гладя откакто навърши 2 или 3 месеца. Обувки няма... вкъщи стои боса, а навън е с чорапки /поне докато не ги свали/ Мисля на КиК да купувам... но сигурно ще е каквито ми харесат.

Ние бяхме на вилата, попекохме се, поспахме.. Беше приказно.. поваля ни и дъждец, през деня ставаше по 20-22 градуса, през нощта по -3, амаааа такова време ни се случи. Въпреки всичко беше супер! Преслава се кефи много, защото бяхме и с кака и с куче.. Въобще кеф голям!
И сега снимковия материал:

Нашата пролет..
Чук чук яйчице..
С Киара..
На мама козунака...
И яйцата... 
Искам паааак   Heart Eyes

# 71
Маймунче, кое не е за вярване Laughing?
Така почти нищо не помня от това,което бяхте питали Blush. Андреа спи основно настрани. Вече почти не се обръща по гръб. предимно по корем и на една страна.
Да ви питам след овесената каша мога ли да дам направо 7 зърнестата каша? Колко време след захранването с глутена се почва с попарите кус- куса, колко време след въвеждането на глутена може да се сложи сирене в попарата? Какви сухари се слагат в попарата?
Цветен прашец, аз също като Мимето съм на нес кафе. Много по- лесно е и имам един уред по- малко на плота.
Джил, спасих вечерята, толкова ми беше мерак за това агнешко, но на обед ядох от това на майката на кумата и беше много по- хубаво от моето Rolling Eyes.
Тия дни голямо потичване му правим, насам натам, днес пък смотано времето изтичах до Джъмбото, че близнетата на съседката направиха годинка вече и сме на детско парти та трябваше да взема нещо за подарък, накупих на Анди пак сто неща. После пък заваля, та не можах да се присъединя към разходката, бяха се прибрали с баща й. Гадно време, но пък поизчистих малко в къщи и даже спонтанно измих прозореца в нашата стая Laughing.
Вчера бяхме на гости при бъдещите кумове, Андреа не съм я пипнала, всички й се радваха, храниха, преобуваха цял ден. Поизпържихме се на припек в двора, хапнахме пийнахме, свеж въздух, кеф Laughing.

# 72
Дарка, дано скоро се преборите и сте само здравички вече  Hug Нали няма температура?
Бубичка, много сте хубави, страхотен пролетен венец си оплела за твоето цветенце, личи си, че сте си изкарали чудесно  Heart Eyes
Мишора, благодаря за разясненията,  Hug ще потърся и тук кус-кус, не съм търсила такива неща, даже не зная дали имат тук нещо подобно  Confused
Цветен прашец, благодаря за линка  Hug, но това съм го чела и не мога да видя точно за телешкото месо кога да го въведа (може и да пропускам), след птичето е, но понеже бях прочела някъде, че се въвеждало след 9-ти месец, затова съм в чуденка  newsm78 Още повече, моят педи казва, че месо и жълтък (не само белтъкът) се въвеждали чак след годинката  Confused , но аз не го слушам специално затова, той е твърдо предимно и само за кърмене/формула до годинка.

Също така, на готовите пюрета тук , които са с месо и зеленчуци, не пише процента на месо вътре и просто си нямам на идея колко е месото вътре и колко такова пюре да давам. Обикновено за стейч 2 са от 113 гр. Иначе за  чисто месо зная долу-горе грамажа по възраст, но съм чувала, че много майчета не спазват такива грамажи, а колкото му се яде му дават и исках да чуя и мнението тук, във форума  Wink
 Бях попаднала даже на статия, в която пише, че не само прясното, но и киселото мляко било по-добре да се въведе след годинка. Аз смятам киселото да го въвеждам след 9-тия месец, но просто малко ми става объркано, а и от мнението на педи за захранване, съвсем  newsm78 Затова се съветвам тук, зная, че ще получа най-добра и точна информация  Wink  Hug

Момичета, какви сухари/или хляб ползвате за попара и по колко - обикновени, пшенични , ръжени или някакъв друг? Шипков чай ли е най-добре да се ползва?

# 73
  • София
Денива, наистина киселото мляко не е каквото едно време е било и е за след годинката. Попарата е най-добре с топла вода, че билките не се знае какво могат да предизвикат. Аз само със сухар съм я правила, но не виждам защо и с хляб да не става.             

# 74
Привет Hug
Първо да се похвалим с едно поникнало кучешко зъбче Party, което малко ни поизтормози тази сутрин в ранни зори, но пък резултатът е налице Wink Очаквам до ден, два и другото да се появи и така и ние ще сме в отбора на перфораторчетата с четири долни и две горни кучешки зъбчета  Simple Smile

Сиси, как е Влади???

Драга, аз не бих дала веднага след въвеждането на овеса, директно 7 зърнестата каша, по скоро първо дай нещо в което има примерно само пшеница, само грис и тогава продължи със съответната каша. Сега погледнах, че съм давала глутен точно месец и токава съм въвела извара, чрез плодово пюре на сънвал - ябълки с извара. След седмица дадох обезсолено сирене в зеленчуковото пюре. След още една седмица започнах да давам попара със сухари ХИП, сирене, масло и вода.

Миме, аз лично предпочитам кус-куса с прясно мляко, отколкото със сирене и масло. Приготвя се като вместо във вода се вари в подсладено прясно мляко....голяма вкусотия ставаше (от години не съм яла, но добре ме подсетихте) Peace

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 21:29 от djidjito

Общи условия

Активация на акаунт