Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви домашни маски мога да използвам, за да подобря състоянието на косата си?
Какви са препоръките за боядисване на косата след увреждане от обезцветяване и косопад?
Какви са някои съвети за подобряване на косопада и състоянието на косата след обезцветяване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви домашни маски мога да използвам, за да подобря състоянието на косата си?
Можете да опитате различни домашни маски, като например зехтин, яйце, бадемово масло и мед. Тази маска може да се прилага 1-2 пъти седмично за поддържане на здравето на косата. Освен това рициновото масло, жълтъкът, витамин А и лавандуловият спирт също се препоръчват за подобряване на състоянието на косата.
-
Какви са препоръките за боядисване на косата след увреждане от обезцветяване и косопад?
След проблем с обезцветяване и косопад се препоръчва да се консултирате с професионален фризьор. Може да обмислите използването на без амонячна боя, която покрива белите косми, но имайте предвид, че тя може да не е толкова трайна, колкото амонячната боя. Важно е да изберете подходящ продукт, който няма да навреди допълнително на косата ви. След увреждане от обезцветяване се препоръчва да избягвате честото боядисване на косата, особено с амонячни бои. Препоръчително е да използвате без амонячни бои и да се консултирате с фризьор за подходящ цвят и процедура. Важно е да отделите време за възстановяване на косата преди ново боядисване.
-
Какви са някои съвети за подобряване на косопада и състоянието на косата след обезцветяване?
За подобряване на косопада и състоянието на косата след обезцветяване е важно да се използват подходящи продукти, като шампоани против косопад и маски. Домашните маски с различни масла, като зехтин, рициново масло и бадем, също могат да помогнат. Приемането на хранителни добавки и витамини за здравето на косата може да бъде полезно.
-
Какви са препоръчителните лечения за увредена коса?
-
Какви са препоръчителните лечения за косопад и пърхот?
Освен това има вече изпробвали и резултатът е чудесен.
После не съм сигурна, че ще хване каквато и да е боя. Поне така са ми казвали, че в/у къна боята не хваща.
. Ту ме сърби главата, ту не
поне бързо ми расте косата на дължина, за сгъстяване в момента не мога да кажа, а и лято идва, и с къса коса ще е добре.
Мислите ли, че е възможно да се е нарушила структурата на косъма и сега да не расте повече с нормална дебелина и здрав косъм, незнам, много хора ми казват, че е тънък. Аз усещам в корените все едно, че нямам коса, а надолу, където има боя е твърда такава и суха като слама, писала съм вече за това. Та как мислите, възможно ли е да се е нарушила структурата на косъма и да е повреден наистина. Не би трябвало и новите косъмчета да падат, ако са здрави наистина, а те се изкъсват, не са просто къси и скъсани отнякъде, защото виждам, че са с луковицата. Доста такива намирам при сушенето на косата и см се стреснала, все пак доста време стоях с разните му там обезцветители на главата - 5-6 часа цялата процедура - обезцветяване, боя, кичури, сешоар:ooooh:, макар че този препарат не действа през цялото време, но все пак
Ще си наложа наистина да спра да се ядосвам и каквото стане - това, ще направя всичко за тази коса, пък каквото ще да става вече, защото стресът е най-опасен, другото ще се оправи все някога.
Новата ми коса е тъничка и рехава,даже в началото е като мъхче. Дебел косъм може да израсте само на тялото,на места ,които бръснеш (според мен).На главата е по-различно,така,че не си вкарвай филми 
Бях шарена и не можех да се понасям.Да ама аз не бях в час с боите и се лепнах на амонячна - първо професионалната Мажирел на Лореал.Много хубав цвят стана,заличи гадните кичури. Обаче преди 20 дни реших да пробвам друга на Лореал - Луоколор,която била един клас над мажирел и така ме е яд
Отделно една приятелка ми каза,че от боите бързо ти побелява косата и съвсем ме отказа 
При мен е доста фрапиращо, защото както съм споменавала, аз бях боядисана преди процедурата прясно (на 8-ми януари сътворихме с фризьорката онова с обезцветяването, боята и кичурите, а преди Нова година се бях боядисала нормално с черна боя) и на 10-ти януари аз се покрих с черната боя отново и то амонячна за по-сигурно, че ще покрие всичката ужасия:? Та такива процедури, такова чудо, как имам коса и аз се чудя.
А се боядисвам от повече от 10 г., та нищо чудно и да ми расте вече вярно по-тънък косъмът. Нямам идея, ама не е както трябва май-май, дано се оправи.
Обещавам, че повече няма да си правя такива експерименти