Проблем с обезцветена коса

• 21 267
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • В полите на Пирин планина
lindichka_81: ако искаш да си върнеш черната коса по безвреден начин, къна + индиго е напълно естествен вариант. Виж съветите за индиго от линка по-горе.

Абсолютно  Peace Освен това има вече изпробвали и резултатът е чудесен.

# 46
А ако къната не покрие добре белите коси? newsm78 После не съм сигурна, че ще хване каквато и да е боя. Поне така са ми казвали, че в/у къна боята не хваща.

# 47
А ако къната не покрие добре белите коси? newsm78 После не съм сигурна, че ще хване каквато и да е боя. Поне така са ми казвали, че в/у къна боята не хваща.

Да, и аз знам така, но kloie може би ще се включи, за да каже как е при нея положението с белите коси, защото мисля, че имаше и затова търсеше натурален вариант за боядисване. Аз лично съм със светла коса и си поръчах касия, за да пробвам нея като вариант за изсветляване. Ще кажа какъв е резултатът като се намажа  Grinning

# 48
А аз тотално се обърках  newsm78 Докато ми беше здрава косата, бих се навила да пробвам, ама сега гледам да внимавам какво ще си слагам на главата  newsm78 и незнам, безамонячните бои поне съм ги изпробвала, ама къна ... незнам дали точно в този момент трябва да слагам неизпитани неща. И незнам и този пърхут какво да го правя, ще изчезне ли, то и по доктори ми писна да ходя, те те завъртат в един омагьосан кръг и излизане няма, затова и спрях  да ходя вече, защото общо взето всеки едно и също казва и после "айде пак ела на преглед другия месец". Аз си мисля, че пърхутът ми се появи вследствие на някое от мазилата, най-вероятно един спрей за растеж на Дюкре, но може и от това, че не си изплаквам добре продуктите - шампоана най-вече, че все се притеснявам да не ми падне косата  #Crazy. Ту ме сърби главата, ту не newsm78 дали ще изчезне тоя ми ти пърхут.

# 49
Аз мисля, че пърхутът може да е резултат от обезцветяването и боядисването. Както са изгорили косата, така и кожата.  Sad

# 50
Възможно е, да, въпреки, че пърхутът се появи в последствие, а не веднага, но може и така да е - тя кожата май не почва веднага да се бели, реагира в последствие. newsm78 та какво да правя - да се правя ли с безамонячна, вие на фризьор ли бихте отишли? Аз естествено няма сега да се правя, ако ще се правя, ще е към края на месеца.

# 51
Щом се страхуваш от експерименти в момента / говоря за къната / по-добре сложи безамонячна боя в някой салон. Не е хубаво за самочувствието ти да ходиш и израстнала прошарена коса. Според мен като подобриш вида си ще се подобри и настроението ти - направи една сладка полу-къса прическа и една нова боя и стига толкова се вторачваш в лошото състояние на косата си. С времето нещата ще се подобрят. Действай с маските и лечението и това е.

# 52
Да, мисля така да направя към края на месеца - безамонячна боя, някаква прическа и това е. Просто не мога да се гледам иначе вече да ходя така. Само да не стане някой фал пак, че вече от фризьори ... ooooh! поне бързо ми расте косата на дължина, за сгъстяване в момента не мога да кажа, а и лято идва, и с къса коса ще е добре.

# 53
Момичета, някаква параноя ме е подгонила пак. Косъмът ми расте тъничък - като я суша на пода намирам едни тънички такива косъмчета, при нанясяне на ампулите като разтривам, пак падат малки косми, изкъсват се, много рехав този нов косъм. Cry Мислите ли, че е възможно да се е нарушила структурата на косъма и сега да не расте повече с нормална дебелина и здрав косъм, незнам, много хора ми казват, че е тънък. Аз усещам в корените все едно, че нямам коса, а надолу, където има боя е твърда такава и суха като слама, писала съм вече за това. Та как мислите, възможно ли е да се е нарушила структурата на косъма и да е повреден наистина. Не би трябвало и новите косъмчета да падат, ако са здрави наистина, а те се изкъсват, не са просто къси и скъсани отнякъде, защото виждам, че са с луковицата. Доста такива намирам при сушенето на косата и см се стреснала, все пак доста време стоях с разните му там обезцветители на главата - 5-6 часа цялата процедура - обезцветяване, боя, кичури, сешоар:ooooh:, макар че този препарат не действа през цялото време, но все пак newsm78 Питала съм фризьорки и ми казват, че процедурата по обезцветяване на черна коса трае толкова и е дълга. Как мислите, все пак това са химикали и кой знае какво са увредили, иначе защо и новата коса пада. Чак се стряскам, ако не се оправи, а расте такъв рехав какво ще става  Cry

# 54
Според мен косата ти пада повече от нерви и стрес,отколкото от гадните експерименти .Най-добре се успокой и насочи мислите си към нещо друго.На мен три пъти различни фризьорки една след друга ми изгориха косата ,две с кичури и една ме довърши с изрусяване (а исках по-тъмна коса)  Shocked .Пораженията бяха ужасяващи,но от притеснения нещата се влошиха,затова пак повтарям - определено релаксирай и се избави от натрапчивите мисли  Peace Наистина новата коса излиза (поне при мен) слабичка и тъничка,чак място за паника няма . Момичетата добре са ти казали - махни ги тия химии( ампули и готови маски),вземи си масла,тривитаминол и намазвай корените 2 пъти седмично.Иска се постоянство.След няколко месеца (поне 5-6) ще има и резултат  Peace И ти си знаеш - стой далече от амонячни бои,макар и професионални,точно с професионалната на Лореал- Луоколор си изгорих последно косата   Naughty

# 55
Tristania, ужас, и на теб ти се е случило да пострадаш от некадърни фризьори значи. ooooh! Наистина нещата стават по-зле от нервите, осъзнавам го, налагам си да не се ядосвам, ама то като си ме кара отвътре - та нокът си поразих, та коса, та зъби почнах да стискам от нерви, че си оголих и венците на 2 зъба, явно от стрес пак, сърцето взе да ми прескача, изобщо е някакъв ад, имам чувството, че ще се разпадна  ooooh! - от едно следва друго и така #Cussing out Ще си наложа наистина да спра да се ядосвам и каквото стане - това, ще направя всичко за тази коса, пък каквото ще да става вече, защото стресът е най-опасен, другото ще се оправи все някога.
Tristania, ти преди колко време си пострадала така с косата? И това с тънката и рехава нова косичка дали се оправя внякакъв момент, как мислиш, ще се заздрави ли някога това чудо? Ти след това боядисвала ли се и мислиш ли, че с безамонячната боя на Лореал например, ще имам проблеми, защото имам бели коси и се налага поне от време на време с нещо да се покрива тази коса? Аз си мисля, че косата ми пада точно защото новият косъм е прекалено тънък - ако растеше с нормална дебелина, може би нямаше да се скъсва така само като я дръпна,и то с все луковицата пада. Това е проблемът при мен май - тънкият косъм

# 56
Да кажа, че мен една фризьорка, препоръчана ми от позната, че тази жена доста си разбирала от работата, ме постресна като ми каза, че при мен пак е малкият дявол, защото на нейна приятелка, пострадала от къдрене, на някакво си място и се набръчкала кожата на главата и край - там коса не расте повече. Та в този ред на мисли аз взех да си мисля, че щом косъмът си е тръгнал такъв тънък и рехав, така и ще си остане, което си е проблем - така може би вечно ще ми се отскубва с все луковицата. ooooh!, значи все пак обезцветяването си уврежда структурата на косъма, явно го има и този момент. Cry

# 57
Да кажа, че мен една фризьорка, препоръчана ми от позната, че тази жена доста си разбирала от работата, ме постресна като ми каза, че при мен пак е малкият дявол, защото на нейна приятелка, пострадала от къдрене, на някакво си място и се набръчкала кожата на главата и край - там коса не расте повече. Та в този ред на мисли аз взех да си мисля, че щом косъмът си е тръгнал такъв тънък и рехав, така и ще си остане, което си е проблем - така може би вечно ще ми се отскубва с все луковицата. ooooh!, значи все пак обезцветяването си уврежда структурата на косъма, явно го има и този момент. Cry
Ее с тези фризьорки съвсем ще психясаш.Коса е и расте,на една приятелка от три изрусявания през два дни съвсем и окапа косата,но пак и порастна  Peace Относно моята коса,ами не беше отдавна,преди месеци стана цялата драма.Наистина от хубавата ми коса нямаше и спомен,но със системни маски и грижи,вече ми расте нова косичка . Пак повтарям - отивай във ветеринарната аптека и си вземи тривитаминол и ще се получи  Simple Smile Новата ми коса е тъничка и рехава,даже в началото е като мъхче. Дебел косъм може да израсте само на тялото,на места ,които бръснеш (според мен).На главата е по-различно,така,че не си вкарвай филми  Wink
Та след като ми довършиха косата,наистина доста я скъсих и се пооправи.Обаче нямаше как да не я боядисам,защото супрата винаги избиваше и също ходих като циганка  Crazy Бях шарена и не можех да се понасям.Да ама аз не бях в час с боите и се лепнах на амонячна - първо професионалната Мажирел на Лореал.Много хубав цвят стана,заличи гадните кичури. Обаче преди 20 дни реших да пробвам друга на Лореал - Луоколор,която била един клас над мажирел и така ме е яд  #Cussing out Изгори ми косата,сега се чупи и къса,цъфти,пак започнах с грижите и маските,системно  Tired Отделно една приятелка ми каза,че от боите бързо ти побелява косата и съвсем ме отказа  Tired А така искам по-тъмна коса  Tired Една руса съм и бяла  Tired А пък каните нямат хубави цветове ,най-много да пробвам безамонячна някой път  Thinking

П.п На витамини не съм фенка,но ти препоръчвам да си вземеш ленено семе ,да си го мелиш и по две лъжици всяка сутрин,отделно капсули Омега 3 или Ескимо,както и да хапваш сьомга   bouquet

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 13:39 от Tristania

# 58
ОБОБЩАВАМ   bouquet  bouquet  bouquet
Препоръчвам ти да не слагаш никакви химии на главата,било то и на известни продукти  Peace
Зареди се с :
* Ленено семе -всяка сутрин по две лъжици
* Омега 3 - според описанието на опаковката
* Яж риба - по възможност сьомга

Купи си :
* Масла - кокосово,бадемово,гроздови семки,каквото решиш
* Течен витамин А - за маската
* Тривитаминол - за твоя случай - задължително
* Зехтинът е много полезен за косата
* Ако имаш свинска мас-също действа добре в маските

Бъркай по две лъжици от съставките,загрявай ги на водна баня ,за да проникне по -добре в косъма.Това преди всяко миене,2 пъти седмично  Peace Резултат ще има след няколко месеца,ще се погрижиш за новата ти,здраво израстваща коса   bouquet Стой по 2-3-4 часа с маската  Peace

# 59
Tristania, доста съм се психясала, вярно е Crazy като някое пълно куку само ходех по лекари, по фризьорки, питам и разпитвам, сега попрестанах да снова напред-назад, че всеки различни неща ми казва и само ме объркват повече. Ама какво да се направи, пуста паника ме преследва да не остана плешива от толкова много процедури, дето сътворих в рамките на 10 дена ooooh! #Cussing out #2gunfire При мен е доста фрапиращо, защото както съм споменавала, аз бях боядисана преди процедурата прясно (на 8-ми януари сътворихме с фризьорката онова с обезцветяването, боята и кичурите, а преди Нова година се бях боядисала нормално с черна боя) и на 10-ти януари аз се покрих с черната боя отново и то амонячна за по-сигурно, че ще покрие всичката ужасия:? Та такива процедури, такова чудо, как имам коса и аз се чудя. newsm78 Та каски имаше, та какво ли не, не през цялото време под каска естествено, но и под нея си поседях едно 1/2 час, та едни спарвания, пушеци, чудеса от храброст. #Crazy  ooooh! Всички като чуят каска и изпадат в потрес как е възможно и под каска да ме е слагала, ама ето - слага си ме и това е.  ooooh!  #Cussing out Аз съм казвала, че преди 2 г. правих същата процедура, без кичурите и черната боя после, и тогава имаше каска пак, ама проблем не е имало после и всичко мина и замина тогава, като аз постепенно се върнах пак към черното - тогава ми беше просто приумица да сменя цвета (нямах бели коси все още), а сега го направих по неволя, не ми се махаше черното, ама за да не я третирам често с черна боя и си казах "Айде, така на по-дълъг период, по-добре", а то каква стана  #Cussing out Прекалих с процедурите просто, та затова сега ме е страх каквато и боя да си сложа по главата и си ходя като бостанско плашило. И наистина съм влезнала в един филм - вече 3-ти месец стана, а аз си се филмирам, та оттам и другите ядове със зъбите, сърцето, което вече си е опасно Sick А се боядисвам от повече от 10 г., та нищо чудно и да ми расте вече вярно по-тънък косъмът. Нямам идея, ама не е както трябва май-май, дано се оправи.  Praynig Обещавам, че повече няма да си правя такива експерименти Grinning само коса да расте. Даже си спомням, че няколко дни след това започна една болка като от корен все едно идваше, и тогава взе да ми пада косата фрапиращо, а не веднага след процедурата. Ами то след това третиране как няма да има болка Sick, онази доста ме е изгорила. Страх ме е да не ми оредее косата, че тогава ще е ужас ( тя и сега ми се вижда пооредяла, поне аз така я намирам, над ушите си виждам кожата доста стабилно и един тънък косъм расте, там е най-зле)
Tristania, ти какви маски точно си правиш и тривитаминолът как ти действа, защото чувам доста противоречиви мнения - че омазнява, че пада повече от него косата и т.н. И как го нанасяш, с какво го смесваш. Аз на тази моята обезцветена перушина имам чувството, че каквото и да и сложа, ще взема да я изпокъсам. И мислиш ли, че с безамонячна боя на Лореал съвсем ще скапя положението. Иначе пих 3 месеца Пантогар, ефект не забелязвам, сега пия Ревалид, но ще ги спирам вече, че ще взема да се предозирам от толкова хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт