Гърция-24

• 50 424
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Момичета,аз нали вече съм изперкала тотално,да питам. Embarassed
Паспорта на дъщеря ми изтича 09.2011г.
Трябва ли да го сменя,че лятото ще пътуваме заедно за Гърция.
Не,не  трябва.Моят също е до тогава и в полицията ми обясниха,че смяната ще се извърши при изтичането на датата.

# 76
malko pomost  s prevod? bouquet

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο
=
Никой не e сигурен враг от  неблагодарeн  ???  ????

Аз бих го превела като: "Най-сигурния враг е неблагодарника, на когото си помогнал." Не е буквален превод, но по смисъл така го разбрах аз. Сетих се за българското: "Храни куче да те лае", струва ми се, че има сходен смисъл.

А за свекървата, не се притеснявай, важното е ти и мъжа ти какво ще решите. Кротко, спокойно, с такт и да стане на вашето. МНого е хубаво, ако той те подкрепя и застава на твоя страна. Да вземе и да поговори с майка си, дали ще помогне?  newsm78 Макар че гръцките свекърви са пословични  Laughing КАквото и да стане, не се нервирай много, не си заслужава   bouquet

# 77
gold laydi

Ето една карта с това което те интересува:

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=%CE%93% … 0739&sspn=0.2
4754,0.433273&ie=UTF8&z=12

По принцип с maps.google.com можеш да намериш всичко което те интересува. Като влезеш в Google maps, натискаш Get Directions и се отварят две полета - А и В. Попълват се на английски или гръцки, утоняваш дали е с кола/пеша (by car/walking) и отново се натиска Get Directions. Излизат указанията и картата. Много е удобно както за маршрути с кола, така и пешеходно. Има възможност да зададеш различна начална точка и да променяш маршрута с добавяне на допълнителни точки, както ти харесва. Удобно е да си разпечаташ картата и указанията. Понякога дава по 2-3 варианта за достигане до определно място и си избираш както ти е удобно. Приятна вечер.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 13:53 от ДидиС

# 78
  • загубено
Нерайда,за сега всичко е наред Hug
Подготвям се за лятото(нищо,че от 3 дни само вали) Mr. Green
За личните карти знаех,но за паспортите не бях сигурна newsm78
Вие как сте на топличко?На Крит е 27 градуса,как да не се заредиш с лятно настроение  Heart Eyes

Радвам се че при теб всичко е наред Hug
Днес не знам колко градуса беше ама сигурно 25.
Или поне на мен ми се стори топло,многоооо топло.
Иначе всичко е ок  Laughing

щастлива,вие как сте?
Как са белите мечки Laughing
Има ли помен от пролет по вашите географски ширини?
Радвам се да те видя  Hug

# 79
  • В подножието на планината

Цитат на: gold laydi
Идната седмица ще пътувам  натам и искам да стигна до Mega outlet.
   Не съм ходила до там , намира се в югоизточната част на града . В сайта отдолу е посочено къде се намира . (бул . "Георгики Схоли " 43 , Пилеа)  Има и карта.
  http://www.megaoutlet.gr/
  И аз да попитам започнаха ли да приемат поръчки за смяна на документи в Консулството в Солун ?  Личната ми карта изтича след няколко месеца , паспортът ми изтече миналата година и се опасявам ,че ще остана без валидни документи за самоличност.

# 80
  • На черешатааа
Благодаря за помоща момичета за съдействието   bouquet . Някаде бях чела ,че е в посока Икея и Космос, та и това да попитам дали е така. Отново Благодаря   bouquet

# 81
Да,има.Какво те интересува?
Идната седмица ще пътувам  натам и искам да стигна до Mega outlet. Ходила съм  преди, но не се ориентирам много, та ако е възможно  някакви ориентири- от централната част в каква посока се намира. Дано обясних какво искам да знам,че май много объркано стана  Embarassed  Rolling Eyes
Когато,пристигаш от Б-я по магистралата за Солун ще държиш пътя за летището и по-точно за Каламария.Когато излезнеш на тази манистрала ще караш само по посока на пътя без да се отбиваш никъде,докато не стигнеш табелите - едната за Халкидики тази не те интересува ,а другата за Каламария[] - тази табела ще следиш и на сфетофара ще завиеш наляво  - за ЛЕТИЩЕТО.Ще минеш  4 или 5 сфетофара и ще видиш магазина,но ще продължиш и ще намериш подходящо място за да се върнеш в обратна посока.Приятно  пазарене!!!  

# 82
  • На черешатааа
Отново Благодаря за напътствията и пожеланията   bouquet и аз тая надежди да  имам възможност за добър шопинг  Mr. Green
Хубава вечер  Hug

# 83
Някаде бях чела ,че е в посока Икея

Да, така е. Можеш да го видиш тук:

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Thessal … ;ie=UTF8&z=11

# 84
Благодаря за помоща момичета за съдействието   bouquet . Някаде бях чела ,че е в посока Икея и Космос, та и това да попитам дали е така. Отново Благодаря   bouquet
Ако искаш да отидеш на Космос ,тогава ще тръгнеш по пътя за Халкидики,оттам също се излиза на Икея ,но ще ти е по-трудно.
За Икея е пътят по който те упътих за Мега аутлет.

# 85
Нерайда, чета ви аз редовно Simple Smile Добре сме, благодаря, бели мечки още няма, но вчера цял ден валя сняг, май мръсен.
Този облак от Исландия ни застигна бързо, валя дъжд, после мина в сняг, температурите паднаха до нулата, изобщоооо... Днес беше по-топличко, де. И грееше слънчице. Преди вулкана тъкмо се запролети, но дърветата още не са се разлистили.
В същото време приятелите ми в Гърция не спират да хвалят времето и се мотаят по къси ръкави, а ние тук ...  Laughing
Канени сме на гости на няколко места в Гърция, включително в Солун, ама лятото. Дотогава дано този вулкан се е кротнал и да са се оправили полетите.

# 86
  • На черешатааа
Страхотни сте момичета. Точно в Аутлета искам,преди си взех хубави неща, на много изгодни цени от там  Mr. Green и сега тая такива надежди  Party .   bouquet  Hug още  веднъж Благодаря

# 87
  • загубено

Лоша работа това с вулканът.Не знам тук как стоят нещата с полетите сега.
Дано се укроти и да се оправя и при вас времето.
А за температурите да пролет е.Дърветата се раззелениха много Simple Smile
Ама то при вас си е нормално да е студеничко още,нали?
Значи и това лято ще сте насам,а Wink
Може пък и по надолу да слезете и да пием по фрапе под акрополът Laughing
И да нямате бели мечки,тюх Laughing
Радвам се че сте добре,все така да я карате Hugщастливи Laughing Hug

# 88
Благодаря ти Simple Smile Казаха по новините, че облакът стигнал северна Гърция днес. Не знам дали сте затваряли летища там.
Тук имат различна представа за "студено" от нас  Laughing Над 10 градуса е "топло", между 0 и 10 е "леко хладно", от 0 до -10 е "леко студено", под -10 вече е "студено". Видяхме новия ви музей иначе, точно откриването съвпадна с нашия престой в града Simple Smile Да, ще се идва към Гърция, ама за колко време не се знае Simple Smile Според пътя ни, ще пробвам да се видя на по гръцко кафе с някоя мама от тук Wink

# 89

Цитат на: gold laydi

И аз да попитам започнаха ли да приемат поръчки за смяна на документи в Консулството в Солун ?  Личната ми карта изтича след няколко месеца , паспортът ми изтече миналата година и се опасявам ,че ще остана без валидни документи за самоличност.
И аз съм на тоя хал,ЛК и паспорта ми изтичат през август,мъжо ще се прибере септември,малко трудно с 2 бебчета да се засилвам към БГ,даже и до Атина,не знам какво да правя.В посолството в Атина все още не издават паспорти и не знаят кога ще започнат,ако ми изтекат и двете нямам идея как ще се прибирам после

Общи условия

Активация на акаунт