Гърция-24

• 50 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • загубено

Цитат на: gold laydi

И аз да попитам започнаха ли да приемат поръчки за смяна на документи в Консулството в Солун ?  Личната ми карта изтича след няколко месеца , паспортът ми изтече миналата година и се опасявам ,че ще остана без валидни документи за самоличност.
И аз съм на тоя хал,ЛК и паспорта ми изтичат през август,мъжо ще се прибере септември,малко трудно с 2 бебчета да се засилвам към БГ,даже и до Атина,не знам какво да правя.В посолството в Атина все още не издават паспорти и не знаят кога ще започнат,ако ми изтекат и двете нямам идея как ще се прибирам после

Пасаван ще си извадиш и ще се прибереш.
Но по лошото е според мен,че ще останеш в страната с невалидни документи.
Не може да няма решение в посолството?
Ти обаждали се да попиташ?

щастлива,музеят е хубав да.
То по вашите ширини,лятото е само название според мен.
Колко стигат температурите когато е най-топло?
А за облакът,не знам.Не съм пускала ТВ-то днес .
Цял ден напред-назад ще гледам после новини.

Хайде,хубава седмица на всички  bouquet

# 91
Консулски служби, които ще бъдат приведени в готовност за прием на заявления за новите български лични документи и обработка на биометрични данни през м. април и м. май 2010 г.:

1. Беларус, Минск;
2. Гърция, Атина;
3. Гърция, Солун;
4. Израел, Тел Авив;
5. Кипър, Никозия;
6. Ливан, Бейрут;
7. ОАЕ, Дубай;
8. Португалия, Лисабон;
9. Сирия, Дамаск.

http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 98&Itemid=216

Срокът на валидност на паспорта без електронен носител на информация може да бъде продължен еднократно за срок до 1 декември 2010 г. от дипломатическите и консулските представителства на Република България в чужбина

http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view& … 97&Itemid=216

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 21:00 от ДидиС

# 92
Последно като се обадих миналата седмица ми казаха да се обадя пак утре и че засега издават лични карти,за паспортите не знаят кога ще започнат.След като се обадя утре и ще пиша какво са ми казали.Мен повече ме вълнува паспорта тъй като мъжа ми е моряк и ако искам да отида да го видя ми искат и паспорта.Ей така  #Crazy станах с тия документи,навсякъде мъкна и дечицата горките

# 93
Нерайда, миналото лято беше точно като вашето - температури 25-30 чак до края на ноември  Laughing Доста необичайно, защото по принцип варират от 15 до 20 и няколко максимум, но миналото беше изключение.
Може и да ни застига глобалното затопляне Wink
Ако другия вулкан Катла изригне порядъчно, може цяла Европа да се окаже със студено лято заради пепелта във въздуха, която ще спира слънчевите лъчи да затоплят Земята.
Мисля, че през 1823 или някъде там е имало нещо подобно и Европа е имала доста студено лято (около 11 градуса  Shocked )
Дано не става така, де ... но ако стане, ще се объркат плановете за лятна почивка с желание за тен по вашите земи Wink Пък знам ли, на вас може и да ви хареса едно по-хладно лято Wink

За паспортите е голяма разправия, аз предвидливо си смених документите наскоро, за да не ми се налага да се разправям сега ...
Мария, евентуално някой да дойде да ти наглежда дечицата, докато скоротечно си оправяш документите в България или просто да ти помогне в пътуването, ако си решила да ги подновяваш в България ...   bouquet

# 94
Здравейтеееее
как сте??
днес вали в солун но за сега не ми прече..
много ми боли гърба,че събота ходихме в квартирата където сте живеем след сватбата .вече е прасна!!!
но много ме болят мускулите...Sad
сега сте уговорим за боядисването и лакиране(така ли се късва) на пода..

# 95
  • загубено
щастлива,че то при вас си било идеално Laughing
Гости приемаш ли Mr. Green
Да ,права си аз бих се радвала на едно по хладно лято.
Много трудно ми понасят жегите ,когато стане +35.
А за другият вулкан четох и аз някъде в нета,дано не
изригва.Остави тенът,много се разбута природата напоследък.
Радвам се,че наминаваш при нас Hug

*Toothfairy*,
тъй се казва Laughing или циклене ако правите наново паркетът.
Имаш мускулна треска,но то за хубаво Laughing

# 96
От часове се опитвам да се свържа с посолството без успех,за съжаление няма кой да ми помогне с дечицата,освен ако на някой друг не му се прибира до БГ да направим комбина  Hug
Нали сме си оправни ние все някак ще се оправим
Щастлива ако ти е хладно идвай на гости,мисля скоро да откриваме плажния сезон   bouquet

# 97
  • На черешатааа
Пак съм аз с още 1 въпросче- какво е времето в Солун сега ,та да знам как да се облека. Освен,че днес вали,като температури как е. Благодаря, хубав ден   bouquet

# 98
сутринта валесе..сега спря.има слънце с облаци
температурата е около 13

# 99
Калимера (за вас май е калиспера)  Hug

Нерайда, много е хубаво, да - стига да не вали дъжд. Защото пък по-миналото лято беше много дъждовно и температурите си варираха от 10 до 15 градуса, което не е особено лятно.
Темичката ви е много хубава и ми е удоволствие да чета  Grinning
Точно сега не е за гостуване, освен ако не ви е домъчняло за сняг и температури 0-5 градуса  Laughing Ама ако лятото е хубаво, става атрактивно за почивка тук Simple Smile И природа има да се види. Хората лятото масово се местят на юг да почиват - Испания, Франция, Гърция са популярни. Но миналото лято си беше идеално и тук, само плажове, дето няма. Но пък за единия плаж да се пържиш на тези температури ...  Laughing
Вместо да ходят на юг, някои избират евтин вариант - опъват шезлонги или направо одеала на тревата (не само в собствения си двор, но и по паркове и зелени площи и в града) и е пекат така, носят си хапване, пийване като пикник  Laughing
В началото се шокирах как може хората да се разсъбличат на тревата из целия град, но ... практичност  Laughing

*Toothfairy*, само хубави емции от сега нататък  Hug
Мария, то не е хладно, а направо студено сега  Laughing

# 100
Някой може ли да ми каже как да намеря телефонния код на едно село в Гърция. Става въпрос за следното село μεγάλο περιστέρι в превод означава "голям гълъб".

Благодаря предварително!

Усмихнат ден Smile

# 101
намерих код но не съм сигурна дали е за същото село Μεγαλο Περιστερι Νομου Ιωαννινων
+30 26560

# 102
намерих код но не съм сигурна дали е за същото село Μεγαλο Περιστερι Νομου Ιωαννινων
+30 26560

Много благодаря! Simple Smile

bouquet

# 103
Здравейте,момичета!
Освен,че съм нова във форума, съм и нова в Гърция. Simple Smile Мъжът ми е грък и имаме малко момиченце на 6 месеца.
Досега съм идвала в Гърция за по 20тина дни...по-скоро като на ваканция, но сега вече се преместих тук за постоянно.
Разгледах темите ви и виждам, че истински се подкрепяте в on-line пространството  Simple Smile
Ще се радвам, ако има някоя мама от района на Пиреус или Керацини - ние живеем в Керацини, Амфиали...да се запознаем, да пием кафе...защото единствените хора, които познавам тук, са мъжа ми и роднините му Sad

# 104
  • загубено
Добре дошла ,Sylver Hug

Ще намериш компания,иска малко време.
Огледай се на дет площадка,парка не може да няма българки.
На нашата се събираме много майки от Бг.
Има и много други,аз специално не си избирам приятелките по
това дали са българки или не.Имам познати и чужденци и гърци и българи.
Успех и леко климатизиране на гръцка земя Hug

Общи условия

Активация на акаунт