Гърция-24

• 50 422
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте и от мен. Имам спешна нужда от помощта ви. В момента живея в Гърция, бременна сам в 8-ма седмица, имам енсима само от тази година. До сега за прегледи и изследвания сме платили около 500 евро, което ми се струва множко. Моля ви ако знаете обяснете ми каква е процедурата, тъй като получавам различна информация и вече се обърках и почвам да си мисля, че е по-добре да се прибирам до България за прегледи, а пък бебето живот и здраве да родя тук. Благодаря ви предварително!

# 646
Илиана, най-добре питай в ИКА, там ще ти дадат най-точни отговори. Ако имаш здравна книжка би трябвало изследванията ти през ИКА да са безплатни. Друг е въпроса, че с тия енсими няма да можеш да получиш помощите, коите се полагат.

# 647
  • загубено
Изследванията през ИКА ще са безплатни,но
трябва да отиде да направи теориси на книжката.

Напоследък много стриктно проверяват книжките.
Никога преди не са ми гледали моята книжка.Сега искат и на
мъжът ми защото моята е семейна.И това всеки лекар,като вадих медицинско
на малкият за училище.

# 648
Илиана, недоумявам как така до сега си платила 500 евро за прегледи и изследвания, а си само в 8-ма седмица???!!!
Дори и на частно да си минавала досега пак е невяроятно голяма сумата - казвам ти го от личен опит!!!

# 649
  • Λάρισα
Илиана, недоумявам как така до сега си платила 500 евро за прегледи и изследвания, а си само в 8-ма седмица???!!!
Дори и на частно да си минавала досега пак е невяроятно голяма сумата - казвам ти го от личен опит!!!

Aз също - още вчера бях тръгнала да пиша, но форумът зачезна и така си и остана. В началото на бременността изобщо не бях осигурена, сега съм записана към осигуровката на мъжа ми, но пак си ходя на частно. Та разходите ми до 8-ма седмица бяха 15 евро за кръвен тест за потвърждаване на бременността, след това веднъж изследвания на мен и мъжа ми - там беше повечко, ако си спомям правилно към 120 евро общо, и 1-2 прегледа х 50 евро (ние платихме само първия, оттам нататък не сме плащали прегледи, предполагам са включени към сумата за раждането - иде реч за частно)

# 650
И аз такива спомени имам,изследванията ми в началото бяха около 200 евро(в частна лаборатория),преглед -50 Е,и после при раждането. Около 5 и 7 месец пак давахме за прегледи,но това е защото бях в частна клиника,в държавна предполагам са безплатни Peace
Вече със здравните книжки искат задължително и АМКА.

# 651
Аз в началото на бремеността си понеже все още не бях записана към осигуровката на съпруга ми дадох около 200 евро и после В-ита епипедо още 160 евро в държавната болница, но то навсякъде си се плаща. Тези 500 обаче и на мен ми звучат много.
В крайна сметка не сме приети в градината има ни в генералния списък, но бройките са 60, а ние  по точки сме 74 - ти и така само дето се израдвах. smile3518 smile3518, но въпреки всичко благодаря на момичетата които дадоха полезната информация.

# 652
  • Λάρισα
stroumfaki, съжалявам за градината, дано все пак да има някакъв начин да се получат нещата  Praynig Hug

По въпроса с прегледите: алфа и вита епипедо не ги споменах, защото са съответно 12+ и 22-23 г.с., но те, както казваш, така или иначе си се плащат. Първият път удоволствието ни струваше 110 + кръв за тройния скрийнинг, т.е. и там ударихме 200; вторият - 140. Тези разходи според мен са в рамките на нормалното, но 500 евро до 8-ма седмица.. множко са  newsm78

# 653
Благодаря ти много ................ Simple Smile

# 654
  • Благоевград
момичета доколкото знам ако имаш 65 енсима си се ползваш с равни права като другите за изследваниа,а за помощите от ΟΑΕΔ на мен ми търсиха енсима за предишната година и за тази до излизането ми помайчинство през март

# 655
mery_79, докато решерширах за моя парфюм на Лалик намерих инфо, че парфюмите от тоя сайт Cheapsmells се изпращат от Джърси, а не директно от УК, което би трябвало да води до начисляване на ДДС.  Инфото може да ти е полезно, ако гърците се усетят, че Jersey въпреки, че е към УК, се води свободна търговска зона и при импорт на стоки, би трябвало да се начислява данък.  А не правело кой знае какво впечатление, защото пратките се препращали от УК.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 15:38 от Azalee

# 656
Azalee той самия сайт изчислява минимална доставка Wink Аз токущо поръчах и ми начисли за пратката 2.50 Е Wink Според мен си струва,от къде идват е без значение в случая,важното е,че не ме бавят и ми идват пред вратата Wink

# 657
  • Germania-Pleven
Здравейте.Да ви се похваля,че сме приети на градинка,от 6 септември тръгваме.Оф,сега почвам да мисля как ще бъде,дали ще свикне бързо и т.н.

# 658
takuzmanova  честито! /малко ти завиждам/
 Не се притеснявай настрой се психически, че детето ще свикне и ти гарантирам че всичко ще е наред!

# 659
  • Germania-Pleven
stroumfaki,дано,дано.Тя по принцип е общително дете,но знаеш ли там как ще е. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт