Гърция-24

• 50 428
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
знаете ли, дали в ГР при получаване на пратки (парфюм от онлайн магазин) от УСА се плаща мито и данък?  и ако да, с каква сума ще се оскъпи, ако покупката е на стойност 45$/35€ ?
А с нещо ще се промени ли ситуацията, ако парфюмът ми е препратен от мой приятел там и той го извади от оригиналната опаковка?

# 631
оле оле оле Confused  ooooh!
повече информация не мога да ти дам защото нали знаеш много приказки могат да се направят но ако нямаш "връзка"..връзката ще ти реши проблема минимум 96%. аз ти предавам какво съм чул и какво съм видял..но за тема "връзка" там не знам и не мога да барам тая тема. иначе тоя основен ремонт по двигателя си е баш помпата..1000 евро струва рециклирането..иначе нова е 2600 евро..сменяли са плочката с електрониката и т.н. а бе мани
азали: трябваше да ти го изпрати от УСА с USPS. те 90 процента на пратките им не минават телонио и трябваше да пише на опаковката цена 5 долара или думата gift. останалите фирми като DHL например обезателно минават телонио и .....да не продължавам. всеки който пазарува онлайн тук в гърция се разбира с продавача да напише гифт или цена по фактура 5 долара ужким е подарък за да не се плати митница. та ако не го изпратил все още кажи му да го извади от опаковката да го сложи в негова, да напише нещо от рода a gift for your birthday или нещо от тоя сорт и да го изпрати с онази служба. да не се излъже да го изпрати с тези куриери че почти всичките използват митница. другото което е че ако го изпрати с USPS не означава че 100 процента няма да мине митница. но имат огромна вероятност да не мине.

# 632
сега прочетох по-внимателно и разбрах че не е изпратен все още Peace проучи въпроса и все пак се моли да не мине телонио и ако мине да не го обложат с данък. Praynig

# 633
знаете ли, дали в ГР при получаване на пратки (парфюм от онлайн магазин) от УСА се плаща мито и данък?  и ако да, с каква сума ще се оскъпи, ако покупката е на стойност 45$/35€ ?
А с нещо ще се промени ли ситуацията, ако парфюмът ми е препратен от мой приятел там и той го извади от оригиналната опаковка?
Не се плаща нито мито,нито данък.Аз редовно получавам,последно ми дойде парфюм на същата стойност,получих си го в пощата Wink

# 634
mery_79, от fragrancex ли го получи? и ако да за колко време пристигна? моя любим парфюм е намален в момента с 50%, което са си 40€ разлика и сън не ме лови, докато не разбера, как да го получа.

доколкото разбрах от темата за сайта, на пакетчето отгоре пишели стойността на продуктите, а вътре липсвала квитанцията за сметката.

усещам как парфюмчето ми ще лети за гърция Wink

Последна редакция: сб, 24 юли 2010, 16:14 от Azalee

# 635
Подтвърждавам, и не само за малките неща от ебей и сайтове. Последно получихме китара за мъж ми на стойност 500 евро и то чрез куриер. нищо не сме плащали.

# 636
Azalee ,да от fragrancex ми дойде,но съвпадна с избухването на вулкана,а те и по принцип си се бавят,2 маесеца чаках,няма да поръчвам вече от там.Сега поръчвам от този английски сайт http://www.cheapsmells.com/ ,и съм много доволна,също е евтино,пристигат ми вкъщи,за 1 седмица Wink

# 637
Искам да благодаря на Бебобрина и Дет!
Благодарение на теб разбрах за програмите за детска градина и подадох документи, оказа се че съм одобрена и освен това има 11 човека  с бал по-малък от моя, което от своя страна ми дава надежда че няма да се случат проблеми в последния момент. Искам освен това да попитам какво се случва след като сте одобрени / в смисъл правят ли се някакви изследвания на дечицата и какви/. Искрено се надявам детето да свикне   baby_neutral baby_neutral, че е доста привързана към мен и да успеем да се порадваме на ползите от градинката.
Благодаря ви още веднаж! newsm20

# 638
  • В подножието на планината
  Stroumfaki , Beborina е за втора година в програмата и вероятно тя може да ти отговори дали трябват някакви изследвания . Предполагам , че всичко зависи от изискванията в детската градина , където смятате да запишете детето . И аз не съм наясно какво точно следва от тук нататък -утре ще се отбия в клона в Солун , за да попитам . Има срок до 28 . 07 , за неодобрените (които не са изпратили определени документи ) , да ги изпратят и предполагам след това ще има класиране - според събраните точки , кой в коя детска градина ще може да се запише .

# 639
  • Germania-Pleven
Stroumfaki,много се радвам за вас,че сте приети в детска градинка.Ние тук в Атина още нямаме резултати дали сме приети,уж на 15 юли да излезат резултатите,но до момента нищо.Дано тая седмица има някакво развитие PraynigНякой знае ли нещо по въпроса за Атина?

# 640
Момичета радвам се ,че съм ви била от помощ! Hug
Моят син и той е приет и на есен сме ученици с него.
Тази година реда е по различен от миналите години и не съм  много наясно какво точно следва от тук на татък.Моя приятелка се обаждала за информация в детската градина и са и казали да очаква писмо,явно тази година чековете ще се получават по пощата.
Щом разбера повече подробности ще ви информирам.
 bowuu

takuzmanova,  провери тук  http://www.eetaa.gr/paidikoi_stathmoi/2010-07-22_prosorina-gynaikwn/
дали сте приети.Избери общината в която сте и ще ти изкара таблиците.
Ако ви няма в списъците се обади в Кепа в който си подала документите да ти кажат защо не си приета.Моята сестра също подава документи ,но има някакъв проблем с един от документите и днес е ходила в кепа,казали са и да изпрати цялата си папка направо в Атина.Много се надявам и тя да влезе,че децата ни ще са заедно. Heart Eyes

# 641
При нас има само една градина за която може да се кандидатства и 4 дечица, които са с нередни документи и евентуално могат да обжалват, а по точки има 11 деца с по -малко точки, което ме навежда на мисълта че е почти сигурно. Днес съпруга ми ще ходи да пита какъв е реда след като сме удобрени и ако има някакви специални изисквания ще ви пиша какво изискват, може и да съвпадат изискванията в различните  области.

# 642
  • В подножието на планината
  От клона в Солун ми обясниха , че крайните резултати ще са публикувани на страницата на ЕЕТАА на 30. 07 следобед. Успех на всички!

# 643
Здравейте отново Simple Smile Имам една молба за помощ. Мои приятели имат скоро 20-годишнина от сключването на брак и искам да им пратя картичка.
Разбира се ще я надпиша на гръцки, но не съм сигурна какво е обичайно да се напише.

В момента измислих този текст: Ευτυχισμένη εικοστή  επετειο, αγαπημένοι име και име! Σας εύχομαι πολλά χρόνια μαζί!

Не знам добре ли звучи. Има ли някакви по-традиционни пожелания или и това е добро? И съответно ме поправете, ако съм написала грешно нещо.

# 644
  • Germania-Pleven
Няма ни в списъците с приетите деца,но сутринта ходих до една от яслите и ми казаха ,че няма още резултати.Към сряда да ида пак. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт