Гърция-24

• 50 429
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
3stars,мярнах нещо,че Анек има фери за Родос от Пирея в петък в 23.59ч.Кораба се казва F/B Preveli

# 616
така..
говорим за кола над 2000 кубика..знам че с гръцка регистрация и ако е била до 5-7 години не съм сигурен пътния ти данък ти е поне 500-600 евро.по-стара смятай едно 100-200 евро отгоре. от там застраховката на годината по данните на www.anytimeonline.com ( то е интерамерикан а не някаква смешна фирма) ти излиза 528 евро само гражданска или 630 евро гражданска и каско заедно (каското не покрива твои бели..пълно автокаско за коли над 7 години няма почти никъде). застраховката е на година. освен това коли над 2000 кубика изкискват т.нар. "текмирио". което е свързано с данъчното ти минало на държавата която пребиваваш.. не е както в българия дето регистрираш колата на някой безработен или знам случай на човек каращ 7мица бмв и взема социални помощи. имам приятели които регистрираха колата на тяхно име, на двамата родители и някой дядо в гърция и то за кола 2000 кубика. както и да е. иначе ауди а6 не е много срещана кола и то най-малкия двигател 1.8 турбо бензин, защото хората в гърция, повечето си гледат да си харчат парите другаде а не в ламарини които са загубили над половината стойност или в ремонти. твоята кола точно за смяна на ремъци и водна помпа (сменят се задължително) на 60.000. тук в БГ искат за работа поне 1000 лева понеже се сваля цялата предница (фарове, броня, радиатор и т.н.). да не ти кажа за горивната помпа колко струва или диузите. (това е текмирио-то горе долу)..
същата акция се проведе и тук в БГ след като държавата беше залята с коли с немска регистрация (SHA табели) и американска регистрация. особенно предните са взети на лизинг от германия..така избягваха акциза.

# 617
това е положението. даже да не ги гонеха чуждите табели аз бих си карал с гръцка регистрация заради причините които са описани по-горе:
1)застраховката да ми е истинска застраховка а не някаква смешна която на първия съд да се изчерпи лимита и да плащам во веки веков..веднъж да ти стане белята и не ти трябва повече.
2) за да не набивам на очи на такива данъчни, митнически и т.н. служители. от приятел който работи в ΣΔΟΕ започват проверки за всичко и то защото е карал кола която не отговаряла на социалния му статус
3) щото ако имам пари да купя бмв 5тица или ауди а6 или мерцедес Е ще го карам с гръцки номера..като имам 10-20-30.000 евро за кола не ме бъркат 1000-2000 евро на годината (данъци и застраховки)..това означава че печеля достатъчно пари на месец и няма да тръгвам да си намирам тънката лайсна с 1001 компромиси и други. видя ли че не мога да си позволя такава кола ще си купя едно фиатче и ще си карам защото τα μεταξένια βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους..
хубаво е да минаваш метър, та кой ли не иска, но понякога правилата и законите на една държава са такива каквито са. от другата страна защо на тебе да ти позволяват да си караш с чужди номера след като обикновения грък кара с гръцки. и ти имаш същите права и задължения с редовия грък (освен да гласуваш).

# 618
....... ,много хубаво и изчерпателно си написал всичко ,но нищо от написаното от теб не ми е в помощ.
Иначе благодаря за размислите.
Не се обиждай,но правиш сметка на джоба на хора които не познаваш,което не ти прави чест.
Колко струва ремонта,застраховката и прочие не ме касае ,защото както вече на всички е известно колата не е моя.
Щом родителите ми са решили да си купят такава кола са си направили сметката дали могат да си я позволят.

# 619
3stars,мярнах нещо,че Анек има фери за Родос от Пирея в петък в 23.59ч.Кораба се казва F/B Preveli
Да и аз го видях(след много ровене)-ще звънна днес да си запазя билет.Продължителноста на пътуването е 26ч както виждам,но е идеален вариант-поне да не се чудя посред нощите къде да спя.С Блу стар-а е по-бързо,но не ме урежда.Нищо:разходка с лодка Laughing.Благодаря все пак!

# 620
и ти имаш същите права и задължения с редовия грък (освен да гласуваш).
само да внеса една поправка.
Съгласно закон 3838/2010 доста от чужденците, постоянно пребиваващи тук имат право да гласуват на предстоящите общински избори.

# 621
мерси за поправката хипатия наистина не го знаех
мисля че ми прави чест че съм говорил изчерпателно по въпроса как стоят нещата относно текмирио и т.н. но явно четеш между редовете и повърхностно така че няма да си правя труда да си пиша цели романи и после да ми сложат един етикет "ти си такъв ти си онакъв и каквото щеш пиши няма да ми промениш мнението" както и стана с предишни ми постове където за друго писах друго разбрахте вие друго излезе накрая..
иначе по темата, трябва ти βύσμα на ΟΔΔΥ. Да разберете кога ще бъде на търг колата, да му кихнете някой лев и да бъдете само вие на търга и си купувате колата на най-малката цена която ще бъде определено по-ниска от митницеската такса. така си вземаш колата обратно с гръцки номера, ако платиш кеш ти свалят едно 10-20 процента от стойността (ако я купиш на δόσεις) стойността остава каквато беше, пътния ти данък е по-нисък от съответната кола и т.н... и още много предимства но първо ти препоръчвам да си намериш βύσμα, връзка един вид..
колкото за родителите ти да хората искаха да ти направят един подарък но понеже този конкретен автомобил ми е до болка познато както  на мен така и на много познати решили да си купят такава кола или вече купили такава мисълта ми беше не да се правя на νταβατζής на твоя или на родителите ти джоба а да те утеша един вид т.е. "мани я тая кола проблеми щеше да си привличаш на главата и не я мисли". сега разбра ли мисълта на постовете ми???

# 622
и да сложа едни кавички тук да знаете занапред..
германецът ако не прави поне 50-60.000 км на годината никога няма да си купи дизелов автомобил. защото стойността на автомобила е по-висока в сравнение с бензиновата, поддръжката (масла, филтри и т.н.) е по-скъпа и излиза на далавера когато навърти поне 200.000 км. бил съм свидетел на нисан микра 1.5 дизел 2007 година дошла от германия на 290.000 км но купето беше като чели купена вчера. така че твоето ауди беше (95% сигурен) на поне 400.000 км, турбото струва рециклирано 1200 лева с 6 месеца гаранция или 2400 лева ново, помпата за поправка ти искат поне 1300 лв понеже нова струва 3000 лв. диузите и те са по 200-300 лева..ако не си направила досега тези разходи в близко бъдеще щяха да са реалност. това важи за всичките дизелови оферти на по 100.000 км които идват от братската федерация германия..и аз бях на една крачка да си купя такава кола от БГ, та кой ли не иска, но вземайки впредвид по-горните фактори реших  със същите пари  да си купя от тук фиат гранде пунто и да ми е мирна главата

# 623
Моля за помощ! Спешно ми трябва телефон или сайт на данъчното в Халандри, Атина.

# 624
 ....... (точки) много знаеш, браво на теб  bowuu  Sunglasses  Hug
Από που εισαι; Από την Ελλάδα;  newsm81

# 625
....... (точки) добре, че си ти, за да раздвижиш темичката  newsm76 Heart Eyes

# 626
сори за закъснението
http://www.chalandri-online.gr/company.php?company2_id=9771
там има адрес и телефон
и ако се чудиш как да стигнеш дотам
http://www.ploigos.gr/
и гледай да метнеш иконките и ти дава какъв градски транспорт ти трябва, къде да слежеш и т.н. ако си без кола

# 627
.......,изчерпателен както винаги. Peace

Всичко което си написал е вярно за ремонтите.
Жалкото е ,че колата точно преди да я вземат мина всички профилактики от рода на масла ,ремъци,водна помпа  и прочие.
Освен това и един сериозен ремонт по двигателя който излезе около 1000€,като прибавиш и 2 чисто нови гуми "Мишелин"(добре,че оставиха покупката на още 2 за по-късно) + пълен резервоар за 70€
Т.е. колата в момента е в перфектно състояние,но в чужди ръце. Sad
За търговете събираме информация.Дано поне там стане нещо.Имаш ли идея как се определя цената от която ще започне търга.На база на какво се определя?

ДЕТ,приеха ли Алекс в детската градина  по програмата от ЕС?

Последна редакция: пт, 23 юли 2010, 00:25 от beborina

# 628
  • В подножието на планината
Beborina    ,по принцип -да , но не съм изпратила удостоверението за семейно положение с превод от гръцкото Външно министерство , а само копие с превод от България . И все пак съм одобрена и съм събрала добри точки. Ще изпратя и гръцкия превод в понеделник и ще чакам в коя детска градина ще ни разпределят. Вас приеха ли ви?
  И много благодаря за помощта!  bouquet

# 629
Здравейте на всички в гръцката темичка!Извинявам се ,че нахлувам така ,но ме интересува колко върви цената на златото в Гърция?Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт