Всички ФЕВРУАРЧЕТА сега радват се на пролетта!

• 34 359
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Клипчето е страхотно!!!!
Благодаря ви момичета!
Hug

Мери,за майка ти, шегуваш се, нали? Shocked

# 136
  • София
Благодарности и от мен на Кат и Бубето. Момичета страхотно е филмчето.
И ние го изгледахме няколко пъти.

Мери
, болно и мъчно ми е като чета през какви изпитания преминаваш. Дано не е истина съмнението ти за майка ти. Не мога да си представя, че баба би се държала по този начин с родните си внучета. Стискам палци всичко да се нареди в най-скоро време. Дано успееш да си стъпиш на краката и да се стабилизираш и финансово и душевно. Трябват ти още сили. Ние сме с теб.

# 137
  • София
И аз да благодаря за клипчето!
Бравос!     bouquet
 Hug

# 138
Клипчето е страхотно!!!!
Благодаря ви момичета!
Hug

Мери,за майка ти, шегуваш се, нали? Shocked

И аз така Simple Smile

# 139
Мери, ако е наистина такова отношението на майка ти към децата ,не е ли по- добре да намериш някое момиче да ги гледа.. Tired

# 140
Не се шегувам, майка пред мен си позволява да блъсне Ива настрани (като досадно животно), да се разкрещи, перкала е Ива не веднъж, после обяснява че само е посегнала а следата стои на лицето. Говори какво ли не, ругае, настройва децата против баща им, против мен или против който не е на линия в момента. Нали за това я отдалечих тотално от децата и себе си.
Днес ми донесе два мухлясали хляба, щото бил преоценен  Shocked
Не разбирам що за грях е да искаш да създадеш семейство, дом и дечица, защо ни се случва всичко това. За мен ми е безразлично, но защо на децата ми? Смея да твърдя че никога не съм грешила много, дори не мисля лошото на никого, камо ли да го причинявам.
Няма да помрачавам темата, не съм само аз зле. Ако всеки вземе да да си излива мъката на душата темата няма да става за четене. Confused За това и рядко пиша. Да не ми се сърдите! Чета и всеки ден  Hug
Много ви обичам!

п.п. Бубе кой ще се хване за 100лв?
 В градината не е по добре, викат, щипят, че и посягат. Така поне ще си спестя (надявам се) болестите!

# 141
  • София
И аз благодаря от сърце на Бубето и Кат, са прекрасния спомен, с който ни даряват  bouquet

Малко време ми остава за компютъра- или сме навън, или пък някое от децата го е заело.

Мери, познавам деца, които боледуват много и деца, които почти не боледуват в градината. Зависи и от контрола- откакто беше истерията за свинския грип, на Георги в групата така затегнаха контрола, че оттогава не се е разболявал, само веднъж, но от нас настина, не от градината. И друго ми се иска да ти кажа, мислех си да ти го спестя, но пък ако това ти помогне да анлизираш ситуацията и от друга гледна точка, за да вземеш правилно решение, ще се радвам. Според мен ще направиш поредната грешка (поредна, защото и за ходенето у свекърите ти бях убедена, че не е решение, макар и тогава да се въздържах от коментар). Ако майка ти гледа децата, до две седмици или тя или ти няма да издържите( ако и половината от беглите реплики за майка ти са верни). Дори и най-любящата баба трудно ще издържи с две малки деца по 6 дни в седмицата. Моето мнение е, че детска грдина е по-добрият вариант, а бабата да ги гледа срещу заплащане( което ми е странно, но е вариант), когато са болни и в съботите. И на нея няма толкова да й дотежи, и децата по-лесно ще издържат. В градината, мисля, ще им е по-добре, дори и трудно да се адаптират- имат занимания, много деца, играчки, игри- мислиш ли , че на баба им ще й се занимава с песни, стихотворения и рисунки и игри всеки ден по няколко часа? Казваш, че ще плащаш 100лв, но за тези 100лв ще получиш топлина, занимания и грижи и не на последно място разнообразна храна. В най-трудните моменти вечер и с по една филия могат да минат, но е друго като през деня са яли супа, манджа... За лекарствата- да скъпи са, не се знае колко ще боледуват, не се знае от какво ще се повлияват- моите двете деца са различни- Георги може само с ефизол да мине за много зачервено гърло, Камен без сериозни лекарства не се оправя. Нашата докторка в това отношение много помага на затруднени родители- винаги, когато може им дава от мострите, които й оставят. За пижами и пантофи- това са 30-40лв еднократно за цялата година. Ще си позволя да ти обърна внимание върху нещо, което може да те обиди, но надявам се да ти помогне- ти мислиш винаги какво да спестиш като разход- така проблемът няма да се реши, защото не виждам от това накъде по-икономично да живеете, мисленето ти трябва да е в обратната посока- повече приходи. След две седмици, майка ти като откаже да гледа децата- ще напуснеш работа и пак в изходна позиция. Потърси вариант,който да ти осигури време за работа- за мен това е градина+ някой, който да гледа децата в събота и когато са болни. Оставам с впечатлението, че Айтос ти е роден град, като е трудно за вас, положението е такова и за всички- толкова ли няма някоя леля, братовчедка , приятелка, които да са безработни или пенсионери и да си докарват по някой лев  като гледат децата ти, когато се налага. И друго се сетих- в Айтос няма ли малки стопанства, където да се гледат зеленчуци или друг земеделски труд? В Раковски има доста и наемат по един или няколко работника- отношенията с работодателя са по-различни, може да ти влезе в положение, понякога да закъснееш, някога по-рано да тръгнеш, друг ден да доработиш, а и понякога и децата ще можеш да вземаш, особено Ива- тя е по-голяма, останала съм с впечатление, че е разбрано дете.
От сърце ти желая да се подедят нещата при вас и по-малко трудности да срещнеш.

Мери, постът съм го писал, когато и ти, и вече съвсем съм убедена, че майка ти не е правилният вариант.

# 142
Чаре, както винаги предлагаш( според мен) изключително разумен начин. Подкрепям мнението ти Peace

# 143
HugМери
Както винаги подкрепям думите на Чара на 150% Peace...Но понякога е трудно в трудни моменти да се мисли разумно...С повечето хора е така Thinking
......
Исками се да споделя и аз нещо...
Майката си е майка,човек не я избира-черна,или бяла,добра или лоша,спокойна,или избухлива-майката е майка,човек не я избира.Тя е жената,която ни е дала живот и ни е отгледала,по начин,който незнаем дали е бил лек или тежък за нея.Майката си остава майка,независимо на колко години ставаме,с постъпките си може да буди неудобрение,но надали го прави съзнателно,за да ни ядоса...и когато се яви на прага с 2 мухлясали хляба Sick,нека получи усмивка+"благодаря".
Мери,скъпа,знаеш,че много ви обичам и мисля.Най-малко искам да те засегна.Просто призив за позитивизъм,и вяра.....нищо повече.Вярвай. Hug Hug Hug
-----------
................
Днес се видяхме с Жани и прекрасното и семейство.Жани,много се радвам ,че се запознахме,поздрави на бонбоните Heart Eyes Heart Eyes

# 144
  • Sofia

Кат, Бубе много весело клипче. Благодая и аз, за положения труд   bouquet и за удоволствието да го гледам. Така и не сколасах да пратя снимка, но ми куца организацията напоследък.  Embarassed

Дълго мислих дали да взема отношение, но все пак реших да кажа какво мисля.
Мери, аз също не се включих в аплодисментите при заминаването ти. Дори преди време ти казах, че това за мен не е вариант. Според мен този ход беше загуба на ценно време, но имало да става....
По въпроса с яслите:
Светлин ходи на ясла от 15 септември. Нямам друг избор. Вече мога да кажа, че е свикнал. Дори имаме цял месец без отсъствие. Децата се различни. Сашо например много боледуваше, почти до края на детската градина. Дребния е сравнително здрав. Не зависи дори от грижите на персонала. И тримата са били в една и съща яслена група. Grinning Исках да ти кажа, че за трето дете такса не се плаща / аз го разбрах след 6 месеца  Laughing/, така че това ще е някакво намаление на разхода все пак. Децата ми са посещавали и ясла и градина. Прощавай, че ще го кажа, но имам усещането, че ти нямаш желание твоите да ходят.  Аз също смятам, че все ще намериш някоя жена да ги взима и да ги гледа като са болни срещу не много високо заплащане, може и да е майка с детенце, която да си добавя някой лев, може съседка.  Има варианти. Догодина, ако не се лъжа Ива трябва да  е на задължителна предучилищна  Rolling Eyes няма ли да е по-добре да е посвикнала.
И не на последно място, за да не се чувстваш сама и на мен са ми казвали, че ако имам хубава работа и мога да давам някаква сума, за да ми гледат децата би било чудесно........, ноооо уви не е така. Резултата: децата на градина, а бабите на работа  Wink  да гледат чужди деца...
Нямам право да се сърдя, дошло е време всеки да мисли сам за себе си. Те също имат своите доводи. А децата са си мои.
Не ти ли е хрумвало да продадеш нещо, от което нямаш огромна нужда  и с  тези пари да покриеш например  купуването на дрешки за градината, разходи за лекарства и т.н. В края на краищата вещите са само вещи. Пари се изкарват. Ще се купят нови.
Друг вариант е да говориш с Тян,  той да си остане в България и да ти помага. Не беше далеч времето, когато Иво замина и се върна безславно...да не се повтори случката. Мисля, че сега лятото и той и ти може да се намерите по нещо и да се комбинирате. Той е голямо момче и ще разбере ситуацията сигурна съм. Hug
И друго исках да ти кажа, ако ти сама не промениш нещо, чудо няма да се лучи. Никой тук не се сърди, но също така всеки е зает да решава собствени проблеми и това, че ще ти кажем, че "те мислим" нищо не променя. Направи си някакъв план и го следвай. Ако имаш нужда от помощ - кажи. Всеки ще направи каквото може убедена съм.  Hug, но бъдещето на твоите деца е в твоите ръце, което е нормално. Grinning

Лека нощ, че някои утре са на бач  Tired

Това да не ни забравите.  Wink

# 145
Чаре, Камчо, много ви благодаря че споделяте мнението си Hug Защото аз от много мислене взех да мисля изцяло на дребно, и правя се повече грешки а и се мятам от вариант на  вариант, обърквам се все повече. А вие ми помагате да си поизбистря ума.
Говорих с брат си преди малко, не само че не е съгласен за майка, направо ми забранява да рискувам децата с нея- и е прав. Чара говорихме точно каквото си казала, максимум две седмици и ще капитулираме.
Чарита, няма подобен вариант. Всички с ниви са балканджии и си водят работници. Освен това мен минимална заплата не ме устройва никак. А и се работи от тъмно до тъмно (ако ти отърва) била съм и на нива.
Камчо чуден е Светльо!  Heart Eyes Казваш че за трето дете е безплатна  градината (права си, не съм градински фен, но нямам избор)? Дали важи, защото декември като подавах молба, директорката  видя че имам три деца, но ме попита работя ли и ще мога ли да отделям по 100лв за такси само. Дано си права, ще ми е голямо облекчение.
Относно продажбите, пуснала съм двете колички стол за кола и други неща за продаване. Излишни уреди или мебели у дома няма.
Айтос ми е роден град, и сме голям род, половин град рода имам, но всеки е за себе си.
Брат ми смята да помоля мащехата ни да гледа Емма, а Ива да пратя на село докато работя, но за мен не е вариант, баща ми отдавна ме загърбиха, няма нужда да им се моля. А и нали татко е тежко болен, сестра ми е там с детето си и мъжа си, как да натреса и моето мъниче. А и не мога да заточа Ива на село за 4 месеца.
Дано не звуча лигаво за някого, моето мислене е такова, създавам деца, и правя за тях най доброто, а за мен най- доброто е много любов и спокойствие, добра храна, което е равно на здраве (нито едно от изброените го няма  градината, за това ми е толкова непредпочитан вариант). На този етап съвсем съм се лишила от всичко за себе си (няма да изпадам в подробности че грознее), по голяма мизерия не познавам, това не ми тежи обаче, ако ще мога да отгледам както искам децата си. Но не успявам и така.
Освен всичко друго, работи ми се много, имам нужда да вляза в цивилизацията отново, да се срещам с хора, да съм полезна. 6 дълги години съм у дома, жадувам за работа и независимост, никак не ме мързи.
Ще се справя!
Ели, миличка, не съм неблагодарна, благодарих на жената, но ние не сме кучета. Работи, ходи по кафета с приятелки, пуши, не може да носи на децата си мухлясал хляб, по добре да не носи нищо в този случай. Аналогичен случай, миналото лято носи на децата окапалите изгнили праскови а дървото е обсипано с плод, незнайно за кого и за какво.

п.п. На Тян никак, ама никак не мога да разчитам. Та той и сега работи, за 300лв, и идва да ми иска, не да ми даде. Да замине при вуйчо си, да е под контрол, друго не искам.  Момичетата не е гледал и за час. Не  помните ли как се ядосах че се подстригвах с Емма в скута ми а Ива до мен  Crazy

# 146
Здравейте!

Кат, Бубе, страхотно е клипчето. И мен много ме развълнува! Поздравления! Ако никой няма нищо против, предлагам да го качим в youtube.com примерно. Само идея!

Чара, Ками, абсолютно заставам зад думите ви!   bouquet

Мери, да за трето дете навсякъде в България е безплатна детската градина. Порови се ако трябва и прочети. Нямат право да ти вземат такса за Емма. Директорката със сигурност знае това, друг е въпросът дали и изнася да си го признае.

Хич не ми е работа и изобщо не исках да влизам в темата, ама не се издържах. Мери, нали имате кола, ползвате ли я, наложително ли е? Продайте я. Имате телевизор, до колкото помня хубав, продайте го. Сушилня и тя не е толкова належаща.Това е само идея!!! (Ние нямаме кола и се оправяме чудесно и сушилня нямаме, простирам навън). Тук очаквам да бъда нападната. Но личното ми мнение, е че всички тези неща не са жизнено необходими. Познавам доста хора които живеят без тези неща и се справят блестящо.

Относно градините, не смятам че ако дадеш децата си на градина, ги лишаваш от любов, грижи и топлина. Далеч съм от мисълта че там ще стоят гладни и храната е лоша. Сигурна съм че ще им хареса, както казва Таня, там има играчки, други деца и според мен тези им контакти са от значение. Аз нямам дете което ходи на градина, Ина тепърва ще тръгва. Свито ми е и те разбирам абсолютно за притесненията, но след като няма друг начин, това е по-добрият вариант според мен. За болестите не мисля че трябва да се притесняваш. децата ти са кърмени, знам че това не е гаранция че няма да се разболяват, но е едно успокоение, ти най-добре знаеш това!

И да,  Стоян може да ти помага и според мен това зависи само от теб. Ти си му майка. Не говоря да му заповядваш какво да прави...просто да сте семейство.

По въпроса с родителите ти, както е писала Еления, те са ти родители и ние не може да избираме това. Мисля че трябва да се уважават. Не трябва само да очакваме от тях, а и да даваме.  Peace Лично аз не вярвам, че една баба би се държала така с внуците си, но ти си я познаваш и си знаеш. тя е голям човек, ако решиш тя да гледа децата, може спокойно да поговорите и да и кажеш твоите виждания за отглеждането на децата. След като е отгледала теб и брат ти, защо да не се справи с внуците си. Да внуците са друго нещо, но не е толкова непосилно.

Къде е Иво в цялата работа. Като ги е създавал децата, къде е блял. Стегни го малко. И преди съм ти го писала. Не ви познавам, нито теб нито него, но е лесно да създадеш деца, да станеш баща. А после? Лесно е да ги обичаш, но тези деца нямат нужда само от това.....

Спирам....Дано не съм обидила някого, ако е така, моля да бъда извинена!!!   bouquet

........

За нас... не пиша много. Не се вписвам нещо тук напоследък. Ина е добре. Здрава е. Аз нещо съм супер нервна. Принудиха ме да напусна работа и сега търся нова. Имах няколко предложения, надявам се 'моето' скоро да се появи.
Ето и една Ина:

Hug

# 147
Алинка, страхотна е ИНА, майкоооо ..какви очи само... Flutter
 пу-пу, няма ли и други снимки да я видим малко повече с нейната си усмивка... Heart Eyes
Аз съм ЗА качването на клипа, остава да питаме КАТ, за разрешение, вие сте да го направите, аз и идея си нямам как стават тези сложни операции .. Laughing
Не знам защо, но те усещам някакси сърдита, как така не се вписваш тук, да не сме те обидили с нещо,  Thinking
и без това вече почти никой не пише ,  Tired  с КАТ помислихме ,че повече хора ще се пазпишат след клипчето,
но явно ..не е същото като преди, да... Confused
Надявам се да си намериш желаната от теб работа, скоро,
оставям ви и спокойна неделя... Hug

# 148
Бубе, и с ноемврийки се пръснахме след втората годинка на децата.  Confused
Алинка след поста ти си дадох сметка че вероятно съм засегнала някого с изказването си за градините. Нямах предвид че майката я лоша щом е решила да даде децата си на градина  Peace, или че е лошо решение. Исках да кажа, че децата докато са малки имат нужда от майка си, и макар градината да дава много, не може да се сравни с майчината грижа никак никак!  Peace
За всичко останало няма да те апострофирам, само ще кажа че съм писала многократно за нас, и ако изхождаш от нормална гледна точка, това не важи за нас.
Нормално е и да пишеш за нещата как ги виждаш, но в повечето ситуации не си изпадала и няма как да знаеш (пожелавам ти да е все така разбира се  Hug)
Имаме кола която е обявена преди година за продан, за смешна цена, или колата не става, или края ни е твърде беден. За телевизора и сушилнята, това са нужни неща. Не мога да им взема и половината цена. Благодарение на сушилнята изкарахме зимата с по два ката дрехи Алинка  Peace А децата (че и аз)  без телевизор?
Каквото можахме продадохме, дрехи, обувки, мебели, дори стари железа. Както казах, излишни неща нямам.

# 149
Бубе ето снимки, заслугата за тях е на Милена, разбира се!   bouquet

Не знам защо, но те усещам някакси сърдита, как така не се вписваш тук, да не сме те обидили с нещо,  Thinking
и без това вече почти никой не пише ,

Ами да. Има защо да не се пише тук и не само аз, а и други момичета. Причината съм сигурна не е изобщо до липса на време, започване на работа и т.н. Причината си е тук в темата.

Мери, знаех си че ще се засегнеш. Но това не  е толкова важно, наясно бях с това, когато публикувах. Да сушилнята изобщо не ти е толкова важно, но важното не е това. Можеш да изкараш без нея, ако решиш че наистина са ти нужни парите които ще вземеш от нея. Разбира се че е по добре да си намериш хубава работа и това да не се налага, но докато това се случи, това е един вариант според мен. За телевизора ми е същото мнението. Доколкото си спомням, е хубав. Продаваш го щом имаш нужда от пари, купуваш малък и не толкова хубав гледате телевизия, а с парите посрещаш неотложни нужни. Това пак е мое мнение!!! За колата, пуснете си обява в интернет, няма значение от края, според мен, но кола нямам ин икога не съм имала, така че не мога да дам мнение, то не че някой ми го иска де, ама като съм започнала да си кажа!

Цитат
Алинка след поста ти си дадох сметка че вероятно съм засегнала някого с изказването си за градините. Нямах предвид че майката я лоша щом е решила да даде децата си на градина  Peace, или че е лошо решение. Исках да кажа, че децата докато са малки имат нужда от майка си, и макар градината да дава много, не може да се сравни с майчината грижа никак никак!

Ами да. Нима не всяка майка си го мисли. Сигурна съм че 90% от майките искат да си стоят в къщи и да се наслаждават на детството на децата си. Ами след като не можем да си го осигурим от към финансова гледна точка, ще си търсим други начини.

Мери, може да ми се сърдиш, не бях до край директна, не написах всичко което мисля. Но мисля че щом споделяш тук и търсиш мнение, аз имах право да кажа своето!

Спирам да пиша по темата, че много страници се натрупаха по нея, а на тази две мнения само мои ставам нахална  Laughing !

Hug

Общи условия

Активация на акаунт