Великден ме въвлича в изкушение, но Дюкан ме предпазва от него без съмнение-227

• 37 811
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
SvetlI_81 добре дошла в нашите редици давай смело напред . Hug Hug Hug Hug

# 526
              Светли, добре дошла и успех, радвам се че има нови русенки в отбора, като се прибера за отпуска, ще си спретнем една срещичка.
              НИКИ - когато зеленият боб се готви с домати само, без вода и олио, не остава никакъв сос за сгъстяване, просто става като салата, от боб, зеленчуци и домати. Така че смело...
              ТУНИ - къде си, никакъв не се мяркаш вече, я да се появиш да кажеш какви си ги забъркал...

ФИЛЮЙДКИИИИИИИИ

# 527
Дайте идея как да сготвя режимно лапад - в ПЗ сме Wink

# 528
  • София
DZ, супа - моркови, лук, домати, застройка от яйце и мляко. Яхния  - с моркови, лук, домати, червен пипер, царевично нишесте за сгъстяване по желание. Запеканка - нарязваш наситно (ако искаш първо го бланширай), объркваш с зелен лук, извара, заливаш с кисело мляко и яйца и запичаш. Има и още доста варианти, но за това се сещам сега.

# 529
Здравейте и от мен  Hug Hug Hug
Честит рожден ден на Чочосан,dani_l,miloto_girl_4e да сте живи,здрави и винаги усмихнати  момичета newsm59 smile3525
Ники аз си сгастявам манджичките с жълтък...  ,и залости здраво кочинката ,мястото на прасето е там Naughty Joy,а изкушенията са на всяка крачка  Whistling
SvetlI_81 добре дошла   bouquet
Шуши честита ти нова придобивка Hug
Голямо писане изписах Joy отивам да си правя кавармичката ,че сега ще стане време за вечеря hahaha,а какъв апетит ме е подгонил от няколко дена направо се плаша ooooh!
Оф и да се оплача Whistlingот онази фиеста с мидите немога да помириша риба #Crazy,дано отмине бързо че какво ще правя без любимата ми рибка newsm78

# 530
. Запеканка - нарязваш наситно (ако искаш първо го бланширай), объркваш с зелен лук, извара, заливаш с кисело мляко и яйца и запичаш. Има и още доста варианти, но за това се сещам сега.
Аз съм "ЗА" запеканката...
Задушаваш си лапада с една връзка зелен лук,объркваш с извара,сварено пилешко месо,сол,няколко щипки черен пипер сипваш в тавичка.Заливаш а 2-3 яйца и 1 кофичка кисело мляко.И печеш.

# 531
Два бързи въпроса :

1. Царевично нишесте не намерих Sad Взех някакво царевично брашно...не го знам колко е режимно, но може ли да ползвам 1 ч.л. за сгъстяване на яхнията?

2. Ако сваря бутчета мога ли да си направя супичка от бульона...с лук, моркови и т.н. - позволени зеленчуци? Simple Smile Не съм сигурен, че бульон точно от бутчета става, мисля че е по-мазничък Simple Smile

# 532
Ники като е много мазен бульона слагаш го в хладилника и като замръзне мазнината отгоре я обираш и я изхвърляш и готово имаш натурален обезмаслен бульон.По въпроса за царевичното брашно аз също ползвам такова казва се Маизена ,но не съм сигурна дали в БГ го има същото.Моето прилича на нишесте.

# 533
Трогнахте ме днес мили момичета.Благодаря за хубавите пожелания.А аз мислех,че по старите дюканки са ме забравили,а новите няма как да ме знаят ,тъй като отдавна не съм писала.Но ви чета редовно и не заспивам преди да видя котенцата и кученцата на Миминситка.
Филюдка Hug Hug Hug Hug
Мирка  love001  love001
и на всички останали Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 534
Привет, момичета!
Много ми се иска да се включа и аз във вашите редици, досега не съм правила никога диети, но ми се иска да сваля малко, а от Коледа като ми е тръгнало едно ядене....край няма  Sad

Опитах 90 дневната, но изкарах само 3 дена и половина...

Не съм чела книгата за диетата на дюкан, но попрочетох доста от вашите неща и съм ентусиазирана. Ще споделям!

Можете ли да ми кажете, не го разбрах съвсем, ако искам да сваля примерно 3 кг, с колко ударни дни трябва да започна?Много ме страх да не са повече... Laughing
Не обичам да се лишавам. Но и искам да е ефективно.

# 535
Здравейте мацки,
Аз съм бивша "дюканка", но за сметка на това съм и бивша каква ли не диетуваща..
С диетата на Дюкан конкретно, след 2 месеца спорт и стриктно, ама наистина стриктно спазване на режима, свалих само 2 килограма.. това е.
Сега съм се запуснала категорично. 69 килограма съм, 169 висока.
Не съм решила, да спазвам режима на Дюкан, но реших да ви чета и да се отчитам, защото сте много надъхващи.. Като ви чета и някак си, имам стимул да продължавам да се занимавам с това, с което съм се захванала..
Стъпка едно, от днес почвам да бягам в парка..
Пожелайте ми успех Wink Успех и на всички вас!
Поздрави!

# 536
аМел в диетата на Дюкан в 1-ва и 2-ра фаза не се препоръчва силно натоварващ спорт освен ходенето пеш .Затова сигурно си свалила само 2 кг просто сланините се превръщат в мускулна маса.                        миле-на благодаря ти за милите думи и аз направо се чудя на себе си. newsm78

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 18:08 от korni68

# 537
Корни страхотно изглеждаш,огромна разлика  smile3501

# 538
  • София
Никито, ти с какво се занимаваш? Кулинарията ти се отдава като гледам (говориш за сгъстяване, яхнии и т.н.), не си като всеки типичен мъж, дето влиза в кухнята само за тирбушона и подобни думи не са му в речника. Да не говорим за стила ти на писане, също адски съм впечатлена - пълна грамотност, едно умело боравене с препинателните знаци, един обстоятелствен стил. Направо, откакто се появи, не мога да се отърва от усещането, че си... жена под прикритие...  Twisted Evil (Мис Марпъл ряпа да яде  Mr. Green)

При мен нещата са стабилни, добре се чувствам, само дето един третофазен рожден ден се задава при нас (ще се празнува 3 пъти, да не мислите, че ще е много дюкански  Party) и дано и след него се чувствам все така горда със себе си.

Да ви разкажа какво ме сполетя тези дни - имам 1 разширена вена на единия крак от поне 10-15 години, която с времето си ставаше все по-видима и грозновата, даже преди седмица, като си мерих летните дрехи от преди 6 години, я гледах каква е уродлива на фона на моята прелест, и си викам - "е, ти ще си ми кусурът това лято, голям праз"! Но тя нещо ми се разсърди и няколко нощи подред не можех да спя от нея, една тежест, на никъде не ме облекчава да си сложа крака, а в събота целия ден си ми беше полуизтръпнал крака, направо ужас. Ходих до спешния кабинет в трета градска и ме гледа един съдов хирург, нямам запушване, но трябва да мина на доплер и да се види какво ще се предприеме с нея. Така е, споделих си. Мина ми и през акъла, че това трябваше да ми се случи докато бях дебела, в крайна сметка, не сега като съм фина (все пак по време на късните ми бременности ми се случваше това с крака ми нощем, но все си намирах място), много странно. Сетих се и онова дето Мис Марпъл винаги предупреждава за алкохола по време на диета - обаче аз не съм пблизвала алкохол от юни месец, такова въздържание дори по нова година, рожден ден, ама такъв кеф! Ама странна работа!

# 539
Честито на всички рожденници! Живи, здрави и щастливи!!!

Ей ме на идвам на помощ с рецептички:
Първо някой питаше за лапад, ето две предложения(те са със спанак, ама и с лапад стават):

ПРОЛЕТНА СПАНАЧЕНА СУПА СЪС ЗАСТРОЙКА ПО ДЮКАНСКИ

Продукти:спанак, 1/2 връзка пресен лук, 1/2 връзка пресен чесън, 1/3 връзка копър(ако връзката е малка тогава сложете 1/2), сол, чубричка, 3с.л. овесени трици, 1 с.л. натурално царевично нишесте(предварително разтворено в малко студена до хладка водичка), за застройката - 1 яйце, 2-3с.л. кисело мляко 0.1%, малко лимонов сок.
Приготовление:Измивате, почиствате и нарязвате пресен спанак на тънки лентички, нарязвате наситно 3 стръка пресен лук, 3 стръка пресен чесън и около 1/3 връзка копър(ако връзката е малка тогава сложете 1/2), задушете всичко в тенджерка и добавете водичка според предпочитанието ви за гъстота на супата. След което добавете 3с.л. овесени трици и 1 с.л. натурално царевично нишесте(предварително разтворено в малко студена до хладка водичка), малко солчица и чубричка, варете до готовност(става за отрицателно време). И сега чалъма къде е, направете застройката като разбиете с миксер 1 яйце на пухкав крем, добавете малко кисело мляко и малко лимонов сок и отново разбийте с миксера до пухкавост. С черпак вземете малко от супата и сипете при вече разбитото яйчице или по скоро яйчения крем (т. нар. темпериране-демек уеднаквяване на температурата), след което добавете на тънка струйка застройката при непрекъснато бъркане(супата не трябва да ври, най добре да не е на котлона), след което върнете супата за кратко на огъня за да се свари и застройката. По този начин застройката не се утаява, а супата има разкошен вид и прекрасен вкус, сгъстява се и става като крем супа и е удоволствие както за очите, така и за небцето. Правила съм най различни супи, в най различни варианти, обаче досега не съм правила застройката с разбито с миксер яйце до пухкавост. Супата е по вкусна дори от нормална супа с мазнина, а на вид изглежда страхотно.

СПАНАК С ЯЙЦА И ИЗВАРА АЛА ДЮКАН

Продукти: спанак, пресен чесън, пресен лук, пресен копър, солчица, яйца, обезмаслена извара на вкус

Приготовление: Почиствате, измивате и нарязвате спанака на тънки ленти, нарязвате лука, чесъна и копъра на много ситно. Задушавате в тиган с малко водичка и когато поомекне добавяте яйцата, изварата и солта, бъркате до готовност и до извиране на течността, сервирате ястието гарнирано с кисело млекце 0.1% и прясна краставичка, поръсвате с малко пресен копър. Ястието става чудесно, леко и вкусно!

Ники за сгъстяване стават и овесените трици, особено ситно смлените, те почти се стопяват в соса и той не остава воден, освен това след като ястието изстине не се утаяват и отгоре не изплува водичката, а соса става плътен и вкусен.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 18:48 от Tumba_lumba

Общи условия

Активация на акаунт