Проблем със съседи и... котки!!!

• 7 218
  • 41
  •   1
Отговори
  • София
Хора, помагайте!
Пиша тук, защото наистина не знам вече към кой да се обърна, а смятам, че този форум помага на много хора!!!
Живея в идеалния център на София, в малка, спретната кооперация с вътрешен двор. Всичко е прекрасно, само че... ИМАМЕ КОТКИ! И то не са една или две, а поне 20. И се множат. Проблемът е, че съседите ми от първия етаж (които са наистина, наистина не добре!), ги хранят непрекъснато. Пускат ги в мазето и в апартамента си. Когато и да се прибера (дори по малките часове на деня....), единият мъж е навън и храни котките. Не можем да си почистим градинката, защото комшиите ми (въпросните) непрекъснато хвърлят храна в тревата. Една от котките дори веднъж ухапа кучето!
Сега вече ми кипна, защото се оказва, че котките ги пускат в мазето, ама не излизат от там! Сега целия вход мирише на мърша, защото някои от тях са измрели вътре! УЖасно е, не знам какво да правя, не съм си и помисляла да звънна на полицията, веднъж им звънях за тези котки и ми се изсмяха......

Благодаря предварително!

# 1
Ми... да поговориш със съседите примерно? Без да ги нападаш и да ги плюеш, както и без да ги наричаш откачени. Просто сподели какво те тревожи.

Всяка кооперация в центъра на София има котки, които някой храни.

# 2
  • София
С приказки не става. ОТ години го имаме този проблем, всеки път се говори. Сега като стана тоя инцидент с мъртвите котки в мазето, жената, която ги храни и пуска, беше най учудена от случилото се...... Sad

# 3
  • София
Няма спасение. Бяхме в подобна спретната кооперация в Лозенец.
Първо баща ми избяга в друг апартамент, този, в блока с котките ми го подари.
След неравна борба и аз се принудих да го продам и да си купя друг в блок без котки.
Сега съм рахат.
Коткарката е на 90 год. жива и здрава и си ги храни редовно.

# 4
  • София
Мдаааа позната история  #2gunfire.Имаме си и ние една кукундрела,която ги събира в нашия двор и миналото лято бълхите от тях стигнаха до четвъртия етаж,където живеем.Но оправия никаква,ни скандали помагат ни нищо.Просто явно навсякъде ги има тези проблеми.А пък при нас в мазето имаше и умрели и няма и кой да ги изхвърли и аромата беше просто неописуем. Sick

# 5
Вземайте котките до една и ги карайте далеч - това е единственото, което ще ви спаси.
Или се обадете в РИОКОЗ - току виж ви запечатали  Crazy.

# 6
Ще следя темата. Ние нямаме котешки проблем, но имаме съседка, която много обича животинките до степента, в която обикаля съседните къщи и апартаментите на първия етаж, подмамвайки котките с храна да излязат навън. Ние също сме на първи етаж. Домашната котка обича да се припича на перваза и веднъж заварих въпросната жена да се опитва да я примами да скочи долу. Кипна ми, но успях да запазя възпитание и благоприличие и обясних, че не ми е приятно който и да било да подканя домашния любимец да излиза извън пределите на дома. Отговорът беше, че искала "да си поиграят", пък после котката щяла да се върне. След категоричния ми отказ, повече не се е мяркала под нашия прозорец, но продължава да наобикаля другите съседи.  ooooh!

# 7
В София се извършат безплатни кастрации на котки: http://www.catfriends-bg.org/Bezplatna-kastratsiya.php
Можеш да посъветваш съседите да заведат маците, така ще спрете размножаването.
Помоли ги да не слагат храната в градинката, а някъде отстрани.
И какъв е точно проблемът, освен, че са КОТКИ  и освен, че са ти ухапали кучето  newsm78

# 8
И при нас го има този проблем, даже една от котките се беше окотила в бебешката количка, която стои пред вратата ни. А сме на 7-ия етаж!

# 9
В София се извършат безплатни кастрации на котки: http://www.catfriends-bg.org/Bezplatna-kastratsiya.php
Можеш да посъветваш съседите да заведат маците, така ще спрете размножаването.
И какъв е точно проблемът, освен, че са КОТКИ  и освен, че са ти ухапали кучето  newsm78

Tи сериозно ли, може би че ВОНИ на мърша от умрелите котки и не само. Не мога да си представя 10, камо ли 20 котки на 1 място. Sick

# 10
Проблемът не е в котките, а в хората.Разпръснатата храна дразни, миризмата и мръсотията също.Но докато има криворазбрана любов към животните, ще има и недоволни от тях.
Аз храня котките в две купички, които никой не вижда, никой не знае.Само аз и котетата, идват, ядат и бягат да се топлят на слънце.
Да, ама, не-някой любители хвърлят храна от осмия етаж, размазани рибени остатъци, и сварени пилешки глави.Заради това два пъти ми пълниха главата с буклук, точно когато отивам на работа.Аз не бих се озлобила към животните, защото знам, кой е виновен.Но някой хора, не можейки да решат проблема с "добрите" съседи, се саморазправят с котките.Това е тъжното.
За съжаление вина за наличието на котки и кучета около къщите ни имаме самите ние, преди много години, човекът е одомашнил тези животни и ги е направил зависими от него.После, вследствие на неконтролирано размножаване става това, на което сме свидетели сега.
Така че, вината не е в котките, и правилно сте озаглавили темата проблем със съседи.Хората са тези, които смятат, че извършват огромно добро, разпръсквайки храна навсякъде.
Поговорете с тези съседи, обяснете им, от сега ви казвам, че няма да ви разберат, но си струва да се опита.
Ако оставят храната на едно местенце, което да почистват регулярно, сигурно няма и да виждате котки из двора.
Хора, какво да ги правиш.Човекът е виновен за всички проблеми на земята!
Успех в разговорите!

# 11
Незнам чия грижа са бездомните котки,но попитай тук-може да ти помогнат със съвети:
http://www.catfriends-bg.org/Zakoni.php

# 12
  • София
   Мирише и на амоняк, там, където са припикавали.И от нашия вход, доста хора хвърлят храна на котките. Те седят по пейките, и после, като грейне слънце е такава непоносима смрад.Да не казвам,че и на пейките не може да се седи от смрад.Не им ли стигат котките,които имат у дома?Защо събират и уличните. Научиха ги да ги хранят пред входа и те сега все там седят и чакат. Помолихме ги да им слагат храната по-далече, вярно, някои започнаха да ги хранят по надалече ,но котките пак си ги чакат пред входа.А други съседи, понеже не излизат, направо от прозорците им хвърлят.Освен, аз като обичам кучета, да събера една тайфа кучета пред входа, та да гонят котките.

# 13
  • София
Ох и при нас има такъв проблем.
Ще следя темата - дано някой даде предложение как да се справим.

# 14
  • София

То да ставаше с говорене Sad От години го имаме този проблем, поне 6-7. Кой ли не от блока не е говорил, но за съжаление или не, сега останаха само нашето семейство и още 1, друг апартамент е офис и на никой не му се разправя. Аз всеки път правя забележка, но.. сега ми кипна, когато от мазето се разнесе ароматът на мърша и усилено търся ИНСТИТУЦИЯ която да помогне.
Явно обаче много са с проблем като мен и не знаят как да се справят Sad
Наистина, котките не ми пречат. Нямам нищо против тях, но съседите ми са ги научили ОСВЕН в купичките от другата страна на блока, храна да им се хвърля от който прозорец сметнат за удобен. По всяко време. Разбирате ли, аз в колкото и часа да се прибера, виждам този човек да обикаля с котенцата и да им подхвърля разни неща за ядене. И ги пускат в блока, просто е някакъв ужас.

Аз продължавам да търся решение, като стигна до някакво ще ви пиша!
Благодаря много за отговорите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт