Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 21

• 43 917
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
....Лейля за мене е една глезла,тя иска ВСИЧКО-първоначално се навря при Оуз,за да се пъчи с колата си,с палтото си,да натрие носа на сестра си,че може да бъде на нейно място,завиждаше и,когато Джем и подари бижута и се оказа в центъра на вниманието,но Недjля никога не си е позволила да я унижи,и да й захвърли нещо в лицето като на куче.....

Не съм съгласна с теб, явно гледаме по различен начин случките. Лейля не отиде при Оуз за да парадира с парите му. Баща й я застави да се оженят.
СЛЕД това, Лейля се оплака няколко пъти и на майка си и на Ферхунде, че между нея и Оуз няма нищо, а в действителност нещата бяха далеч по-груби,  Оуз я третираше като мебел, изкарваше си нервите върху нея и за да й затваря устата (защото не е радио и няма копче, а проявяваше ревност) и хвърляше пари.
Държанието на Лейля е абсолютно компенсаторно - щом няма любов, щом няма начин да се разведе и да си тръгне, ще се примири със ситуацията като компенсира с харчене на пари за дрешки, фризьори и т.н.
СЛЕД като видя, че не получава никакво съчувствие от семейството си, Лейля прие ролята да се прави, че е случила на страхотния мъж, който много я обича и я глези и всичко си има.

# 616

Защо да е готова да разруши семейството на адвоката? Нали му в очите му каза, че не иска да има нещо общо с него. Или нещо пропускам. Между другото тази нейна постъпка много ми хареса.
"Не искам да съм спасителен пояс за никого." Heart Eyes
Каза му, ама последната серия нещо взе да преосмсисля позицията си, май. Wink

Снежинке, мерси за почерпката  Hug Да ти е сладък и на теб деня  Hug

За адвоката - според мен нещата стоят по-различно:
Въобще нещата тръгнаха от Джан - все той я заглеждаше, все той търсеше контакт с нея. Тя имаше нужда от приятел, не от любовник и когато Джан й сподели, че е бил пациент на Оя, това съвсем я накара да го чувства близък. Дъртия пръч не спря да й се натиска и да я отрупва с внимание и тогава Лейля го отряза.

Обаче сега Яман й каза, че Джан се развежда и Лейля започна да търси в поведението му сигнали, дали е заради нея. Тя обаче не знае, че Джан се е размислил за развода и сега не може да разбере защо Джан се държи така студено.

При всички положения не вярвам Лейля да иска нещо друго от Джан, освен да бъдат приятели.

# 617
Не съм съгласна с теб, явно гледаме по различен начин случките. Лейля не отиде при Оуз за да парадира с парите му. Баща й я застави да се оженят.
СЛЕД това, Лейля се оплака няколко пъти и на майка си и на Ферхунде, че между нея и Оуз няма нищо, а в действителност нещата бяха далеч по-груби,  Оуз я третираше като мебел, изкарваше си нервите върху нея и за да й затваря устата (защото не е радио и няма копче, а проявяваше ревност) и хвърляше пари.
Държанието на Лейля е абсолютно компенсаторно - щом няма любов, щом няма начин да се разведе и да си тръгне, ще се примири със ситуацията като компенсира с харчене на пари за дрешки, фризьори и т.н.
СЛЕД като видя, че не получава никакво съчувствие от семейството си, Лейля прие ролята да се прави, че е случила на страхотния мъж, който много я обича и я глези и всичко си има.
Да, така е принудиха да се ожени и това не трябваше да го правят. Но това е филм, все пак.
Та парадирането с фризьори, дрехи, екскурзии и т.н. беше далеч преди тя да помоли майка си да се разведе с него. Искането на развода беше, когато той се изнесе на хотел. Малко преди да избягат с Неджля.
Снежинке, мерси за почерпката  Hug Да ти е сладък и на теб деня  Hug

За адвоката - според мен нещата стоят по-различно:
Въобще нещата тръгнаха от Джан - все той я заглеждаше, все той търсеше контакт с нея. Тя имаше нужда от приятел, не от любовник и когато Джан й сподели, че е бил пациент на Оя, това съвсем я накара да го чувства близък. Дъртия пръч не спря да й се натиска и да я отрупва с внимание и тогава Лейля го отряза.

Обаче сега Яман й каза, че Джан се развежда и Лейля започна да търси в поведението му сигнали, дали е заради нея. Тя обаче не знае, че Джан се е размислил за развода и сега не може да разбере защо Джан се държи така студено.

При всички положения не вярвам Лейля да иска нещо друго от Джан, освен да бъдат приятели.
Възможно е, ще стане ясно по-нататък.

# 618
Дано Джавки не си отиде в къщата,защото в Адапазаръ ще настане скука.
Честито измъкване на Джан.По-добре статуя за съпруга у дома,отколкото себичността,егоизма и истериите на "много истинската" Лейля.Спаси се от ада,в който се пържат Раза и жена му.
Откакто усети,че му е интересна,Лейля през цялото време флиртува с него.Отказва му,а в следващия момент е в колата му или на телефона.Уж не й е удобно или е случайно и няма вече да се повтори,или просто има нужда от приятел...айде сега.Един влюбен мъж не можа да бъде приятел и тя прекрасно го знае;като иска приятели-има си колеги на нейната възраст,психолог,семейство.Какво повече може да иска,кой има повече??А пред жена му ококорва невинни детски очи и започва да се обяснява,супер елементарно.
Терапията е безрезултатна:вместо да вземе живота си в ръце и да бъде личност,тя пак търси мъж,на когото да се лепне.Богат,за да парадира с парите му,но този път тя трябва да е номер първи и последен ,за да й ходи по акъла.Правата на съпругата и детето са неудобство,но не и пречка,тя е свикнала на конкуренция,лъжи и самооправдание.
Али Раза не ги ошамари,обаче наложи правилата.Аз смятам,че след като двете сестри вече се карат(то и преди само това правеха),скоро и ще се сдобрят.Очаквам,че у Неджля ще има промяна и развитие,а Лейля ще продължи в нейния свят на драми,мерене на обичта на родителите й,провокиране и саботиране.Неприятна ми е,но я съжалявам.

# 619
  • Пловдив
Здавейте, за каква целувка говорите - аз такава не можах да видя или клиповете във В-бокса са отрязани  newsm78

Може ли някой да каже къде е тази целувка???

А Лейля просто показа гнева си към Нежля. Не се очакваше да има нормален разговор между двете, защото ситуацията е твърде неормална...

# 620
  • Пловдив
Здавейте, за каква целувка говорите - аз такава не можах да видя или клиповете във В-бокса са отрязани  newsm78

Може ли някой да каже къде е тази целувка???

Ето тази целувка Mr. Green :

Просто си изтървала най-готиния момент от снощните серии Crazy

# 621
... Честито измъкване на Джан.По-добре статуя за съпруга у дома,отколкото себичността,егоизма и истериите на "много истинската" Лейля. ...
newsm10 На косъм му се размина! Добре че се осъзна навреме, благодарение на жена си Ойя. Много беше точна.

# 622
Здравейте всички  Hug
Много ме радва и мен целувката между Фикрет и Тахсин. Както се казва щом се обичат младите нека се вземат, ама истински, а не как до сега "това нашето не е нормален брак".  hahaha Joy Joy Joy
А пак Джаврието, както беше казал някой, когато и да я гръмнеш все е късно.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ама гледма, че коментарите и стават все по-злобни и нагли. Фикрет вече много трудно се сдържа. Добре, че се появи това момиче Рейхан, та поне да има при кой да ходи като свекърва й и вдигна нервите. При родителите и ходеше при Нехир и Седеф, сега ще ходи при Рейхан.  Flutter
Не мога да я разбера тази дъртата. Децата щастливи, сина й щастлив. Всички виждат и оценяват какво прави Фикрет. Само тя не, само на нея нищо не и се угоди. Добре, че Тахсин не я слуша, че ако й се водеше по акъла досега Фикрет да си е заминала. Опита се поне 10 пъти да говори с майка си ама на това диване от едното ухо му влиза, от другото му излиза.  #Cussing out
За Лейля всичко, което сте казали е вярно. Тя прекали. Така и не може да разбере, че от подобно поведение само губи. Сестра й като се държи по-разумно почна пак да печели родителите си, а тя само доказва, че на години и да е пораснала, на акъл е горе-долу като 7-8 годишно дете.  Crossing Arms
Лейля трябва да промени отношението към родителите си, за да може и те да променят своето към нея. Иначе в един момент на всички ще им писне от нея, от избухванията й, от претенциите й, от скандалите в стил "няма да мешаш твойте дрехи с мойте" и ще спрат да й обръщат внимание.  Naughty
Али Ръза добре постъпи снощи според мен. Каза, че всички трябва да седят на една маса и да се изслушват и никой дори и Лейля не посмя да му противоречи. Така трябва, щом разговорите и добрите думи не вършат работа, да бъде по-строг и да наложи малко ред и дисциплина.  Peace
Хареса ми и  разговорът му с Неджля. Показа, че е до нея и ще я подкрепя. Да не се отказва, да се бори и да отстоява правото си да живее в родната си къща.  Flutter
На мен ли ми се струва или БТВ пак са рязали с голямата ножица.  newsm78
Хайрие и Нехир говореха за скандал между двете сестри за банята, ама аз такова нещо така и не видях. Ама може и аз да съм изпуснала. Знае ли човек? #Crazy

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 10:46 от Cheburashka

# 623
момичета,дайте линк на снощните серии Cry

# 624
  • Пловдив

Хайрие и Нехир говореха за скандал между двете сестри за банята, ама аз такова нещо така и не видях. Ама може и аз да съм изпуснала. Знае ли човек? #Crazy
Не успях да гледам оригиналните серии, но и на мен ми направи впечатление снощи на тези коментари между Нехир и Хайрие... Но понеже излизах от стаята и си помислих, че съм пропуснала момента, но май ще се окаже, че идиотите от бТВ пак са блеснали с безумните си идеи да орязват епизодите #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 625
И аз не видях такова нещо.Но коментираха,че Лейля крещяла,задето Неджля се бави много в банята.
Ще е много подходящ реда от общежитието-всяка сестра с час за баня.
А който не иска дрехите му да се перат в общата пералня,отива и взима няколко урока от Оуз-как се перат дрешки на ръка в легенче.
При хора като Лейля постоянните подкрепа и съчувствие не помагат.Трябват й отрезвяващи разговори и действия,за да бъде върната на земята.

# 626
Всъщност аз не искам да омаловажа колко е дразнещо поведението на Лейля, искам да кажа, че си има причина за нейното поведение и че трябва да разберем защо го прави. Аз лично много й съчувствам и мисля, че има нужда от много внимание, топлина и откровено отношение, за да си възвърне доверието в хората. Не всеки има търпението да понася такива хора като Лейля.

За съжаление познавам в моя живот и такива и на тях не им е достатъчно еднократно подаване на ръка, такива хора имат нужда от постоянна и за дълго време подкрепа, за да се съвземат. Иначе проблемът се задълбочава.

Разбира се, че това е филм, но той ни дава много образи, които срещаме в нашия живот. И тъй като всеки живее различно, не всеки среща или е принуден да живее с всичките типове хора, които ни показва филма.

# 627
Здравейте Hug

Четох, четох   и тооооолкова се надявах да прочета нещото, което искам!!!
СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ ДЖАФКИ Naughty
Време е да й отдадем дължимото. Трябва най-отговорно да заявя, че на тази актриса бих й сурнала всички филмови награди накуп!!      newsm20
Тя играе толкова невероятно, предизвиква такива настроения и емоции, че дори нашите добри актьори от време оно, като че ли не биха го направили по същия начин.   bouquet
Баба ми казваше за някого "Грозен, грозен, че чак красив"
Та и Джеврие ми беше толкова противна, че започнах да я харесвам. Макар, че все още изпитвам ням ужас като се появи.
Човек може да я гълта за страх!!! Shocked

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 11:41 от Dartanian

# 628

На мен ли ми се струва или БТВ пак са рязали с голямата ножица.  newsm78
Не успях да гледам оригиналните серии, но и на мен ми направи впечатление снощи на тези коментари между Нехир и Хайрие... Но понеже излизах от стаята и си помислих, че съм пропуснала момента, но май ще се окаже, че идиотите от бТВ пак са блеснали с безумните си идеи да орязват епизодите #2gunfire #Cussing out #2gunfire

Нали Неджля като излизаше от банята се засякоха и Лейля пак й наговори разни... Аз помислих, че за това говорят.
Но ако някой гледа оригиналните серии- да каже.  Peace

# 629
За съжаление познавам в моя живот и такива и на тях не им е достатъчно еднократно подаване на ръка, такива хора имат нужда от постоянна и за дълго време подкрепа, за да се съвземат. Иначе проблемът се задълбочава.
Всъщност проблемът на Лейля е,че няма проблем.Болна ли е,болен близък ли гледа,стара ли е,бедна ли е,без покрив,без храна,самотна,изоставена,ненужна...Точно обратното.Оуз беше една грешка в живота им,скъпоструваща,но не фатална.При това свърши вече,приключено,пито-платено,целият живот все още е пред тях.
Затова смятам,че правилният подход към подобен човек е да се накара да види колко всъщност е щастлив и облагодетелстван,а не да му се втълпява,че е най-големия страдалец на света и всички са му длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт