Бродирана красота - Гоблени 72

• 102 733
  • 700
  •   1
Отговори
# 315
фирмата Румина, поне напоследък, си ги принтят директно, не ксерокопират  Thinking вече няколко момичета шиха св. Мина, аз си го направих по поръчка там, че исках да е с кръстчета и да е на специална панама и без фон  Crazy схемата е даже на А3 и е разкошна
irka1978 , лодките ме кефят
ето с какво се занимавах след буда

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 13:03 от Дъмперита

# 316
  • София
Здравейте на всички най накрая да се похваля с това че си купих гоблена Богинята на лова ето го .
Малко недорузомения имахме,но продавачите бяха много любезни и оправихме проблема.Бяха ми го дали на черна панама и с кръстат бод,а аз казах че искам да си го шия на бяла разграфена и на гобленарски бод.Важното е че се оправихме де,остана ми само фона да купя,но това последно да видя колко ше стане голям и колко ще отиде .Имам друг странен въпрос,попитах днес за показалка и ме гледаха многооо тъпо,някоя от вас може ли да ми каже откъде да си купя.Днес обиколих няколко магазина и всеки ме пита какво е това  #Crazy
Моята е много стара вече и искам нова,а ми е пратена с един гоблен на Вилер ето за какво говоря

# 317
  • sf
Интересно  Thinking и аз не съм виждала- как точно се изполва  newsm78

# 318
  • София
Интересно  Thinking и аз не съм виждала- как точно се изполва  newsm78

Ами с нея си показвам на схемата какво шия в момента и ми е адски удобна.Само малко е позагубила блясъка си вече  hahaha и просто исках да си купя нова  Cry но няма никъде  newsm78.Затова питам ако някой види да ми каже да си купя.

# 319
  • София
И аз не съм виждала, но докато рових из интернет, открих, че има линийки с лупа, трябва задължително да си купя такава. Предполагам, че ще ми върши почти същата работа, както тази показалка.

irka1978,   много красив е станал гобленът!

Дъмперита, може ли да те помоля за схемата с жабката? Много е сладка!

Искам да помоля да ми кажете откъде да си купя молив за разграфяване. В Гоблените.ком е изчерпан, а не се сещам къде да погледна на друго място. Виждам някакви в Милена стил, но не знам кой от тях е за гоблени

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 20:10 от desi_ivanova

# 320
  • София
Аз си разграфявам с обикновен молив,само че от тези дето се острят  Mr. Green Видях че доста хора рисуват по панамата с химикалка,не знам защо.А молива после при прането пада и не си личи  Peace.Какава е тая лупа  newsm78 я кажи къде да погледна и аз да я видя.

# 321
  • София
Аз си разграфявам с обикновен молив,само че от тези дето се острят  Mr. Green Видях че доста хора рисуват по панамата с химикалка,не знам защо.А молива после при прането пада и не си личи  Peace.Какава е тая лупа  newsm78 я кажи къде да погледна и аз да я видя.

Мерси, ще погледна за такъв в книжарницата.

Ето ги линийките
http://www.goblenite.com/article_650.html
http://www.goblenite.com/article_57.html

# 322
irka1978, гобленът е страхотен! Поздрави за красивото творение и ще го очаквам да го покажеш и рамкиран. smile3501

# 323
# 324
  • В Бургас,край морето!!!
 Дъмперита   Peace и аз ужасно много им се зарадвах,това ми е първия подарен гоблен,дано се справя.
desi_ivanova , luizi благодаря   bouquet
Ще имам малък проблем с рамкирането,защото схемата не е била правилно центрирана и тъй като няма разграфени квадратчета съм изместила гоблена с почти сантиметър,не беше ми се  Cryслучвало до сега,като започнах второто парче от схемата тогава разбрах,че квадратчетата се разминават #Cussing out едните по големи другите по малки,да не ви разказвам,че още съм възмутена и ме хваща яд.
Да попитам,някой беше писал,че мога да си пришия панама и така да си удължа страната,та въпроса ми е има ли значение каква ще е панамата?
За показалката и аз не съм виждала такава,на мен няма да ми е от полза,че аз слагам схемата върху най-близката възглавничка,ако си взема показалка, голямо пързаляне,голяма гоненица ще настане Joy
За по лесно си оцветявам единичните бодове или тези на които мога да пропусна или сгреша с моливчетата на детето,виждала съм че някой направо си зачертват с фулмастер това което са ушили,всеки както си му е най-удобно.
Пожелавам ви лека и спокойна вечер.
                                                            Поздрави:Ирка  bouquet

# 325
  • София
Ами научена съм да не драскам по схемите  Confused шия внимателно а и показалката си е бая тежка няма как да се пързаля  Joy
На мен ми се е случвало да скъсам конеца на панамата  ooooh! и то на средата на гоблена.Извадих конец отстрани и го вмъкнах ама бе голям зор.А как да пришиеш панама идея нямам  newsm78.Аз затова и шия на разграфена панама,а и обикновено шия големи гоблени и ако не е разграфена става невъзможно,няма да знам как да прескачам и къде шия,а да не говорим,че ще броя като луда  ooooh!

# 326
  • София
Дъмперита, страшно ти благодаря! Сега ще си ги прерисувам

Аз драскам по схемата с обикновен молив, иначе просто веднага забравям какво съм ушила. А сега започнах да тренирам кръстчетата върху Аида, и това, че не е разграфена, ме обърква два пъти повече.

Трябва ми помощ. Опитах се да прехвърля жабките от Анхор в ДМЦ, обаче срещу един номер Анхор има няколко варианта ДМЦ, как да позная кой ми трябва? Примерно Анхор 76 = ДМЦ 962, 899, 3731 или 335.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 12:32 от desi_ivanova

# 327
Деси , Анхор 76 е точно ДМС 3731, имам и двата цвята и току що ги сравних  Wink.

# 328
  • София
Деси , Анхор 76 е точно ДМС 3731, имам и двата цвята и току що ги сравних  Wink.

Страшно ти благодаря! Значи ще гледам по-големите цифри. А случайно да знаеш Анхор 1 на какво отговаря? Че не го виждам в нито една таблица?

# 329
О не! Няма логика  в това, по-големите цифри да са по-сходни. Просто в конкретния случай така се е получило.
За по-сигурно ти препоръчвам да отидеш в някой гобленарски магазин с ключа, и на място да си подбереш конците като сравняваш съотвентия Анхорски номер с такъв от ДМС, който му отговаря. Защото ще ти се получат големи разминавания и ще останеш разочарована от резултата.

А за Анхор 1 нищо не знам, за съжаление  Confused?

Общи условия

Активация на акаунт