Бродирана красота - Гоблени 72

• 102 683
  • 700
  •   1
Отговори
# 435
Привет момичета,бихте ли ми препоръчали ако скоро сте поръчвали от американския и-бей някоя сериозен продавач с нормални доставки  Rolling Eyes?!

# 436
ми зависи какво търсиш. прегледай страниците и си намери подходящ  Peace

# 437
  • Бургас
Момичета имате ли схеми на този гоблен  
Всяка информация за гоблена би ми била полезна Hug Дали ушит изглежда като картинката!!!!!! Thinking
Благодаря предварително  bouquet

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 22:57 от poepie

# 438
 HugХипатия много благодаря - зарадва ме страхотно! Hug
 newsm68 newsm51 newsm68 newsm51 newsm68
Ще имам да черпяяяяя Simple Smile
А сега се трудя над тези двама сладури: http://kosibosi.snimka.bg/tapestries/shemi.425080.18378511

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 09:08 от krk_kr

# 439
  • Севлиево
poepie този гоблен ми е в плановете, много ми харесва. Имам му схемата обаче ми се отваря с Акробат - ще ти я пратя на мейл, ако дадеш. Иначе знам че е на Лаура Стич. Не съм го виждала ушит и не знам дали ще стане като на картинката обаче.
http://www.goblenite.org/showthread.php?t=46 - тук е темата за този дизайнер.

# 440
После тропосвам с бяло и по средата - по вертикала и хоризонтала.Вярно е, че подготовката губи време ,но така никога няма да сбъркаш средата.

Аз пък сгъвам панамата на 4 , намирам средата и я отбелязвам с карфичка.

# 441
На този сайт как му разбирате ...  Rolling Eyes http://www.xinyueszx.com/shop/xiaoshou-fengling1.htm  Shockedне мога да се ориентирам въобще
 hahaha Crazy

# 442
Джемабраво бързо напредваш с кончетата  Peace
Решила съм да шия гобленче подарък за майка ми за РД -например някакъв натюрморт или ваза с цветя,но не мога да се спра на нищо,дайте предложения  Praynig Hug

# 443
Момичета, помагайте!  Praynig С метализиран конец ДМЦ с една нишка ли се шие или с две, ако не е указано изрично?   newsm78 За мен по подразбиране си е с две, но забелязвам, че единият конец си е някак си съставен от две нишки и сякаш е по-плътен!? Шия една малка Богородица от сайта на Солария, в легендата нищо не се казва за броя на конците! Моля, дайте съвет!

elleni, една нишка

Дъмпи , а аз " Свети Георги" ( на Солария) шия сега , и всъщност  там където е с метализиран конец , сребърен , или златен (5282 и 5284) и аз ли трябва с 1 нишка да го правя метализирания конец... ? Защото с другите цветове ДМЦ дотук с 2 ката всичко шия.
п.п. правя го на българска разграфена панама , 1:1 бодовете

# 444
  • София
Здравейте! Да ви се похваля с главата на Жабката-момиче, ама дотук, че още не са заредили конци и нямам за рокличката  Cry

Дъмперита, това на короната отгоре е "френски възел", нали не бъркам?

И да видим, дали съм разбрала правилно. Когато имам контур отвън и покрай самите кръстчета, си шия кръстчетата и ги заобикалям с единичен конец. Когато имам контур вътре в самата фигурка, когато пресича кръстчетата по диагонал или само ги "захапва", шия кръстчетата 1/2, 1/4 и 3/4 (според схемата) и вече след това слагам контура. Ако не е посочено друго - с единичен конец. Нали е така? Предварително ви благодаря

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 11:00 от desi_ivanova

# 445
  • ту тук, ту там
Момичета, помагайте!  Praynig С метализиран конец ДМЦ с една нишка ли се шие или с две, ако не е указано изрично?   newsm78 За мен по подразбиране си е с две, но забелязвам, че единият конец си е някак си съставен от две нишки и сякаш е по-плътен!? Шия една малка Богородица от сайта на Солария, в легендата нищо не се казва за броя на конците! Моля, дайте съвет!

elleni, една нишка

Дъмпи , а аз " Свети Георги" ( на Солария) шия сега , и всъщност  там където е с метализиран конец , сребърен , или златен (5282 и 5284) и аз ли трябва с 1 нишка да го правя метализирания конец... ? Защото с другите цветове ДМЦ дотук с 2 ката всичко шия.
п.п. правя го на българска разграфена панама , 1:1 бодовете

Мимито & Светла, с една става по-добре, убедих се!  Peace  И аз шия на същата панама, 1:1!

Дъмперита, аз още не съм ти благодарила за бързия отговор!  bouquet

# 446
  • Бургас
doci гоблена е много красив, но проблема е че се шие със стряскащо малко цветове и това ме плаши Thinking
Дали ще стане, както е даден на картинката, ще разгледам темата към която си дала линк, благодаря Hug

# 447
  • Севлиево
Май не съм показвала този лебед на черна панама, който в оригинал се шие на тъмно синя с 2 цвята синьо, но аз го барнах в сиво. Скоро ще го видите и в рамка, но все пак да се изфукам.

# 448
desi_ivanov, по схема е френски възел, аз го ших с розово и на кръстчета
http://picasaweb.google.com/jumperche/DropBox#5460672385562368338
контура, външен или вътрешен се шие когато целият участък е готов. аз го шия накрая, но ако е много контур си га разпределям. по принцип се шие с една нишка, освен ако не е указано друго.
Мимито & Светла, гобленов бод с метализиран конец също бих шила само с една нишка, при кръстчета с 2.
elleni, чакам да го видя, фен съм на иконите
doci , обичам лебеди

# 449
Здравейте, момичета! Любуууувах се на красотите, които показвате най-редовно и се зареждах с много добро настроение! Поздравления   bouquet
Е, успях накрая да завърша мойта Есен, ето я http://antoniabg.snimka.bg/tapestries/galeriya-ushiti-gobleni.494844.18385715 , мислех да е готова преди Великден, но за съжаление не можах.
Сега с всичка сила се втурвам да ушия обувчиците на Вервако, че то време не остана, а трябва да направя два чифта! Някоя от вас беше писала, че ще ги започва с гобленов бод /съжалявам, че не помня точно коя  Embarassed/, та молбата ми е, ако може едно етапче да покаже, да видя как се получава, че и аз така мисля да ги шия. Не съм сигурна, че ще се оправя сега с кръстчета, а и нямам време тепърва да се уча, но по нататък и тях ще ги отработя  Grinning Засега обаче ще трябва да видя дали така ще се получи?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт