Бродирана красота - Гоблени 72

• 102 761
  • 700
  •   1
Отговори
# 510
Спора продължава  hahaha
Няма да се стигне до извод, то е ясно, я по-добре да спрем  Joy

# 511
Добро утро!  Hug
Имам следния проблем. Започнах да шия щампа, ситна. Конеца е в 2. Щом мина 5-6 бода и конеца започва да се "измъква:, става по-дълъг единия и се получава "бримка". И така си продължава, независимо дали го оправям или не. Направо ме подлуди и го оставих!  smile3511 Шия с Ариадна, дали е от конеца? Аз всеки път лекичко завъртам иглата за да се развие, но пак не става, завъртам незавъртам , все се клюпи. Аз си мисля че е от панамата, много е твърда, да не би да закача някак конеца?  Thinking Ако някой даде съвет ще съм благодарна!  bouquet

# 512
Добро утро!  Hug
Имам следния проблем. Започнах да шия щампа, ситна. Конеца е в 2. Щом мина 5-6 бода и конеца започва да се "измъква:, става по-дълъг единия и се получава "бримка". И така си продължава, независимо дали го оправям или не. Направо ме подлуди и го оставих!  smile3511 Шия с Ариадна, дали е от конеца? Аз всеки път лекичко завъртам иглата за да се развие, но пак не става, завъртам незавъртам , все се клюпи. Аз си мисля че е от панамата, много е твърда, да не би да закача някак конеца?  Thinking Ако някой даде съвет ще съм благодарна!  bouquet

Добро утро момичета  bouquet  . Мама Галка и аз ших щампа ситна, но така не е ставало, верно , че е по-твърда но мисля че е от панамата , не от конеца. Може би закача конеца и се получават тези бримки.

# 513
Спора продължава  hahaha
Няма да се стигне до извод, то е ясно, я по-добре да спрем  Joy

Аз вече капитулирах... Кой разбрал- разбрал , който не е - да е  Laughing

# 514
  • София
Хипатия, не се ли отваря снимката? Там има едни квадратчета, половината от квадратчето трябва да се ушие в един цвят, другата половина - в друг. А аз нещо не се ориентирам  Cry

# 515
  • София

Я по едно кафе за събуждане  hahaha
Деси - чий е дизайна?
Аз бих ги шила като 1/4 или като 3/4 кръстче
по тази или по тази картинка -
Гледам че имаш и контур по-средата - та може би 1/4 ще е по-добре - 3/4/ да не вземе да стане пък претрупано - а на каква панама шиеш - ако е аида 16 или 18 - направо 1/4 - няма каква да се мъчиш с 3/4
Другия вариянт е да пробваш как ще стане по двата начина и да шиеш както ти хареса повече  bowuu

# 516
  • Пловдив
Момичета, трябва ми вашата помощ  Praynig

Не мога да се ориентирам, как трябва да избродирам тези половинки (маркирах ги в червено). Горният бод на кръстчето ми е наляво. Ще съм ви много благодарна!!!

На първа страница трябва да има видове бодове - виж там, това са половинки, четвъртинки и т.н. Най добре са обяснени на видове бодове на Heritage.

# 517
  • София
Ох, най-накрая разбрах какво ме питате  Simple Smile Дизайнът е на Kooler (ако гледам на правилното място). Панамата е Аида 14. Сега като поразгледах схемите, видях това, което ми трябва. Страшно ви благодаря!!!  Hug

И пак да уточня: За да направя 3/4, трябва да бода точно в средата на кръстчето - където се пресичат вертикалната и хоризонталната нишка на панамата, нали така? Ох, дано този път успея.

Още веднъж: огромни благодарности!

Ооо, да! Малко нескопосано, но стана! Иваничка, ДидHug

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 11:01 от desi_ivanova

# 518
  • В Бургас,край морето!!!
 Laughing Laughing Laughing Аз докато се включа,спора е към края.Но да си кажа моето мнение.Гоблен 1:1- един знак един бод(квадратче),гоблен 1:4-един знак четири бода(квадратчета).Сега на големия въпрос колко по голям е единия от другия - отговор 3 пъти,т.е. имаш три квадратчета повече,отколкото на другия.Размера се увеличава с три пъти от първоначалния.
Айнурче  Joy за 1:2 е същото,получава се един път по голям от първоначалния 1:1  Hug
Приемам критики всякакви Peace
Скоро ще покажа етапчета,че нямам много време за шиене.
 Пожелавам ви приятен и слънчев ден.
                                                      Поздрави:Ирка  bouquet

# 519
  • Севлиево
hahaha има и трето мнение по въпроса. И аз направих своите изводи - за гобленарите си е 2 пъти по-голям, за математиците си е 4 пъти по-голям  smile3502

# 520
Вече има нов раздел в математиката  Joy Joy Joy

# 521
Сега на големия въпрос колко по голям е единия от другия - отговор 3 пъти,т.е. имаш три квадратчета повече,отколкото на другия.
Приемам критики всякакви Peace

irka , ти сама си го написала ''имаш 3 квадратчета повече".
Ето , това е !
Смяташ 1 + 3 , не 1 х 3  Peace

# 522
hahaha има и трето мнение по въпроса. И аз направих своите изводи - за гобленарите си е 2 пъти по-голям, за математиците си е 4 пъти по-голям  smile3502
Вече има нов раздел в математиката  Joy Joy Joy
що в математиката, това си е гобленарство  Whistling
doci, много добре го обобщи  Peace

# 523
 Аз мисля , че математиката е в голяма помощ на гобленарството и без нея не може  Laughing

И аз направих своите изводи - за гобленарите си е 2 пъти по-голям, за математиците си е 4 пъти по-голям  smile3502

Аз се имам много повече за гобленарка , отколкото за математичка. Всъщност с математиката съм зле , но в гобленарството тотално съм си я опростила, тъй като броя само до 10 и обратно  Mr. Green , и както ти пишеш всеки си прави неговите изводи   Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:44 от mery 79

# 524
  • Плевен
Милички,защо не се откажете вече от тези сметки! Grinningсамо си хабите нервите ! Heart EyesДнес никой нищо не е показал от красотите си ! Thinking

Мене пък ме терзае друго ! Mr. GreenВ поста ми от нощес бях поместила част от схема с воден знак и исках да помогна на лицето с този ник/мисля че на повечето съфорумки им е известно кой се подвизава с него /Но явно намеренията ми са изтълкувани грешно,дори са се възползвали от поста ми , от името ми ,за да ми направят сечено !За кой ли път ,не се учудвам!Иначе как въпросното лице/както го наричам плагиат/ ще разбере след като нито знае български ,нито е писало в нашия форум!?Сигурна съм че доста от вас ще си кажат какво пък толкова е станало !?Ами това -аз и правя добро , а тя за пореден път показва злобата си и ми подлива вода!!!Можех и да си замълча ,можех да и пиша на ЛС /но има ли смисъл/!?Пиша тук с единствената цел да ви покажа колко неетични хора има и се пазете от тях !Зависта е голямо зло!
Е ,astrelaan /или ти най -добре си знаеш под колко ника се подвизаваш/все пак ние не пасем трева -сега доволна ли си !!!

Извинявам се за този пост и ако трябва ще го изтрия ,но не можах да се въздържа ! Whistling smile3503 Приемам всякакви критики ако не съм права! Peace

И за да разведря обсановката и да не е съвсем спам ви черпя с кафенце със схемичка  Hug Heart Eyes

Някой много харесваше делфинчета Grinning

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 14:30 от pepen

Общи условия

Активация на акаунт