Майчинство - преводи, дати...

• 64 572
  • 442
  •   1
Отговори
# 180
Аз миналата седмица взех за май, за април преводът ми беше на 20 май.

Казала съм аз,че ти си връзкарка, ама ти не щеш да казваш какъв ти е Тотю на тебе......Направо точа лиги по преводите ти....Пък аз едва сега чакам документа ми да се обработи...Но по-добре късно, отколкото по-късно......

# 181
Няма скоро да взема парички,обадих се в НОИ и ми казаха,че и във вторник ме няма в списъка,не знам,какво става,винаги съм взимала началото на месеца,само за месец април взех на 20-то число,когато ми преизчисляваха майченството,но този месец очаквах да е в  началото,а още нищо нямам и незнам вобще,кога ще е newsm78

# 182
len4eto61, а не ти ли казаха каква е причината да не ти изплащат парите? А колко голямо е детето ти?
От страна на работодателя подадени ли са всички документи в НОИ?

# 183
  • Mediterraneo
Аз миналата седмица взех за май, за април преводът ми беше на 20 май.

Казала съм аз,че ти си връзкарка, ама ти не щеш да казваш какъв ти е Тотю на тебе......Направо точа лиги по преводите ти....Пък аз едва сега чакам документа ми да се обработи...Но по-добре късно, отколкото по-късно......

Тотю ми е свако, пък Масларова ми е чинка  Mr. Green

# 184
Подадени са всички документи,нямам начин да е от там,а малкия е на 1г2м.на 20-ти взех 240лв.това било преизчисление,за това го забавиха,но сега би трябвало да взема началото на месеца,както е било до сега.Може пък да са ми промени ли датата  и да е към края на месеца и аз незнам вече.В четвъртък,ако няма ще ходя на място да проверя

# 185
Подадени са всички документи,нямам начин да е от там,а малкия е на 1г2м.на 20-ти взех 240лв.това било преизчисление,за това го забавиха,но сега би трябвало да взема началото на месеца,както е било до сега.Може пък да са ми промени ли датата  и да е към края на месеца и аз незнам вече.В четвъртък,ако няма ще ходя на място да проверя
Трябва да ти преведат парите седмица след като работодателите ти преведат осигуровките.

# 186
len4eto61 сега, когато ще получаваш обезщетение за отглеждане на дете до 2 години, ще ти превеждат парите около 10-15 дена след като от фирмата внесат декларация 1 за съответния месец.
Примерно ако на 10.юни се внесе декларация 1 за м.май, ще имаш превод около 20-25 юни. Ако се позабавят обаче с внасянето на декларацията може да очакваш превод и в началото на юли чак.
И пак да те питам сигурна ли си че всичко в НОИ е подадено. Имаш ли ПИК-код да провериш.
п.п. Ако прочетеш по-напред в темата и Мамето беше сигурна че всичко е подадено, ама си стоеше без парички точно защото нищо не е подадено.

# 187
Благодаря за пояснението.Да сигурна съм,че са подадени,защото съм на държавна работа и там са изрядни в това,трябва да взема от НОИ ПИК код,така,ще ми е много по лесно.Но дано,вече в четвъртък да взема парички

# 188
len4eto61 за съжаление, има много случаи, в които дори и на държавни служители се бави внасянето на дължимите осигуровки и данни. Понякога се внасят и грешни данни и докато не се поправят грешките, НОИ не изплаща нищо.
Наистина е най-добре да си извадиш ПИК, дотогава може да изпратиш едни е-майл на НОИ с молба да ти отговорят защо ти бавят плащанията.

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 09:38 от Nefertity

# 189
Добро утро мами някой има ли добри новини  Hug

# 190
Ще изчакам и тогава ще им пиша,защото моя колежка и тя не е взела още а сме с  един мес.разлика,и винаги са ни вървяли заедно майченствата,но дано да няма грешка,иначе много кофти

# 191
Алилуя!Имам превод за април!За май нямам идея кога ще дойдат..сега се надявам да има ефект подадената жалба и да започнат да внасят документите ми в срок!Разбрах,че за Декларация 1 той е до 10-то число на месеца.

# 192
  • Варна
..сега се надявам да има ефект подадената жалба и да започнат да внасят документите ми в срок!Разбрах,че за Декларация 1 той е до 10-то число на месеца.
Срокът за подаването е последния работен ден месеца. Примерно за мес. май срокът е 30.06.2010. А това означава, че можеш да чакаш до 15 дни (15.07)за превод от НОИ.

# 193
Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 7 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.) Декларация образец № 1 се подава в съответната компетентна териториална дирекция на Националната агенция за приходите:
1. (изм. - ДВ, бр. 7 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г.) от работодатели, осигурители и техните клонове и поделения - за всеки календарен месец не по-късно от деня, следващ деня на възникване на последното задължение за внасяне на вноските за този месец, освен при изплащане на аванс, който не е единствено плащане за месеца.

Това открих аз,като изменение на наредба H-8,от тук: http://www.account-bg.info/e107/comment.php?comment.news.267

Не ми е работа да се ровя и в осигурителния календар за 2010г.ама все си мисля,че ако съм подала моите документи във фирмата в края на април,не би следвало едва днес да получа майчинство за април.Освен във фирмата да са започнали да внасят осигуровките два месеца назад. Rolling Eyes

# 194
zdraveite, dosega ne sym pisala v tozi forum, moje bi zashtoto vsichko e bilo nared i ne mi se e nalagalo..no sega...
na 28.04 2010 dyshterq mi navyrshi 1g..termina mi beshe na 6.05.2009... za mai mesec  na 3-ti. iuni poluchih maichinstvo za 3 dni t.s 3,4,5 mai 90%... za ostanalite dni bi trqbvalo da sam na minimalnata i ot noi da mi prevedat neshto...no uvi..podshti vseki den proverqvam v benefits.nssi.bg .. no i tam nqma nishto..dosega sluchvalo li se e na nqkoi da gi bavqt..i vyobshte shte vzema li neshto
drugiqt mi vypros e : do navyrshvane na dete do 2g..se vzema 240 (min zaplata) gledat li se broq rabotni dni v meseca ili vseki mesec se vzema edno i syshto..

Общи условия

Активация на акаунт