Помощ!!!Как да се отърва от съсел или пор?

• 23 807
  • 12
  •   2
Отговори
Здравейте,
По празниците отидохме на вилата. На тавана явно се е заселил пор или съсел (не успяхме да го разпознаем).
Но е проял ламперията и е слезнал на третия етаж, където е съсипал цялата стая-сега е за ремонт (свалил е тапетите, свалил е полюлея,изгризал е крачето на леглото и сега е пропаднало, бутнал е една витринка, абе един комшия ни попита дали не сме гледали тигър вътре).
Цялата стая е за ремонт. Но няма смисъл да почваме преди да го изгоним.
Искам да ви помоля за съвет как да се отървем от него.Търсих доста из интернет,но не намерих нищо конкретно.
Видях едни ултразвукови машинки за прогонване,но като цяло отзивите май не са добри.
Моля, давайте всякакви предложения как да го прогоним или в краен случай с какво да го отровим?
Събота и неделя отиваме да се разправяме с това чудо!

# 1
Първото,  което ми идва наум е с капан за мишки  newsm78

# 2
Защо не се обърнете към фирма,която се занимава с такива вредители?Аз в началото заглавието го прочетох Как да се отърва от съсед или пор.Казах си,сигурно съседа много мирише...

# 3
Защо не се обърнете към фирма,която се занимава с такива вредители?Аз в началото заглавието го прочетох Как да се отърва от съсед или пор.Казах си,сигурно съседа много мирише...

Повечето фирми са за София, а за извън София взимат пари за транспорт. Вилата ни е на 100 км и мисля, че ще е по-евтино да се опитаме сами да се справим с животниката.

А за капана -  май трябва да е по-голям, защото животинката е по-едра. А и не знам какво се слага за примамка.
Затова чакам някой ако вече се е борил с тези гадинки, да даде по-точни инструкции

# 4
Помня че като бях малка дядо ми правеше капан с тръба и хващаше гадината жива и после я убиваше  Rolling Eyes

# 5
Помня че като бях малка дядо ми правеше капан с тръба и хващаше гадината жива и после я убиваше  Rolling Eyes
Това звучи ужасно, защо ли е убивал клетите животинки...

Daisssy, не е ли възможно просто да бъде изгонен с викове или хванат с ръкавици и защитени и нагоре ръце и пуснат?

# 6
Има капани за порове. Като за мишки, но са значително по-големи.

# 7

Daisssy, не е ли възможно просто да бъде изгонен с викове или хванат с ръкавици и защитени и нагоре ръце и пуснат?

[/quote]

Да ти кажа честно хич не искам да го убиваме (най-малкото никои не иска да се качва на тавана и да изнася умрялото животно).
Но вече пробвахме с викове,шумове. Тропахме му по тавана, то явно от страх излиза но после се връща. То е и нощно животно и вдига доста шум през нощта и няма спане от него... Пак и след всичката мизерия дето е направило в къщата.Просто е наложително да го изгоним,за съжаление ако трябва да и го отровим или каквото и е там.

# 8
  • ВАРНА
Отровете го.В ХЕИ преди време продаваха обработено зърно,което не ги измъчва,но си умират гадините.Ако опитвате с капан тип кутия,пипайте с ръкавици,защото може и да не се приближи от човешката миризма.И да тропате,и хоро да му играете няма да избяга-ние се наводнихме при отворена,външна врата и пак оцеля.После по миризммата ще откриете лобното му място.

# 9
Отровете го.В ХЕИ преди време продаваха обработено зърно,което не ги измъчва,но си умират гадините.Ако опитвате с капан тип кутия,пипайте с ръкавици,защото може и да не се приближи от човешката миризма.И да тропате,и хоро да му играете няма да избяга-ние се наводнихме при отворена,външна врата и пак оцеля.После по миризммата ще откриете лобното му място.
Мерси многооо!
Ще мина да видя дали все още предлагат.

# 10
В България са защитен вид!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 11
Daisssy,
Тази информация може би ще ти е от полза:

http://www.insecta.bg/hlebarki/2009/05/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1% … 0%B0%D1%87%D0%B8/

За гр.Варна и региона мога да дам координати на фирма....
Защо не се обърнете към фирма,която се занимава с такива вредители?

# 12
И аз имам такава гадина в къщи, дори не съм сигурна дали е съсел или е нещо друго. Животното е доста хитро! Не се лови със никакви капани  вече от 1 месец живее в нашата къща в коридора. Виждала съм го няколко пъти и много  когато излизам нощем, вече изпитвам ужас, когато трябва да ставам през нощта... Дори съм оставяла за половин ден вратите отворени, за да излезе но не излиза ...

Общи условия

Активация на акаунт