СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Може да не са близнаци Rolling Eyes

Но тук поне са само в единият списък. При нас в едната градина има близнаци, които познавам и които са и в двата:

СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО СОЦИАЛНИ КРИТЕРИИ - 10 свободни места

1. Божидар Емилов Исаев 10+ т. 100423
2. Георги Емилов Исаев 10+ т. 100423
3. Йордан Красимиров Панчев 10.2 т. 100423
4. Емануил Антонов Панов 9.3 т. 100423
5. Тодор Мирославов Иванов 9.3 т. 100423
6. Майкъл Любенов Константинов 8.2 т. 100423
7. Михаил Милен Радев 8.2 т. 100423
и т.н.

СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО ОБЩИ КРИТЕРИИ - 14 свободни места

1. Камен Стефанов Филков 9.4 т. 100423
2. Александър Георгиев Кабаиванов 9.3 т. 100423
3. Божидар Емилов Исаев 9.3 т. 100423
4. Валентина Александрова Николова 9.3 т. 100423
5. Георги Емилов Исаев 9.3 т. 100423
6. Георги Ивов Илиев 9.3 т. 100423
7. Даниел Варкес Саркисян 9.3 т. 100423

# 721
  • София
Аз съвсем се отчаях- кандидатствуваме в 10 градини и навсякъде шанса е нисък. Не можем да попаднем дори в гранична група с нашите 8 точки Cry

Знае ли някой кога от общината ще ни дадат отговор на въпросите. newsm78 Независимо ,че едва ли има някаква полза от това Sick Sad

# 722
  • Банкя
Но тук поне са само в единият списък. При нас в едната градина има близнаци, които познавам и които са и в двата: ...

Естествено, че ще са и в двата списъка, така е по регламент:

10.3. Как ще се виждат кандидатстващите под квота за социалните критерии?

Ще има две отделни опашки – една по социални критерии и една обща. Свободните места ще се разделят в отношение 40/60 между двете опашки. Кандидатурите на деца, които имат точки по социални критерии ще се наредят на опашката по социални критерии. Кандидатурите на всички деца (без точките по социални критерии) ще се наредят на общата опашка.

След първото класиране ще има само една опашка и в нея децата със социални критерии ще са с пълния си брой точки. Peace

# 723
  • София
Ето ги в червено:
61 ОДЗ 'Шарено петле ', Слатина
в 1-ва група от септемрви, родени 2007г.

СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО СОЦИАЛНИ КРИТЕРИИ - 9 свободни места
1. Божидара Петкова Арнаудова   10.2 т.   100423
2. Неда Ивайлова Недкова                   10.2 т.   100423
3. Таня Филкова Атанасова                   10.2 т.   100423
4. Христина Петкова Арнаудова   10.2 т.   100423
5. Радостин Валентинов Иванов   10.1 т.   100423
6. Дария Стефанова Спасова   10.0 т.   100423
7. Филип Богданов Чочков                   9.1 т.   100423
8. Калия Зорницова Александрова   8.2 т.   100423
9. Стилиан Симонов Лаловски   8.2 т.   100423
10. Даниел Аделинов Костадинов   7.1 т.   100423
11. Стефан Стефанов Спасов   7.0 т.   100423

Видях ги и в други градини в Слатина

Не са само в Слатина..... Rolling Eyes
Ето ги и в Дружба-

108 ЦДГ 'Детско царство ', Искър
СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО СОЦИАЛНИ КРИТЕРИИ - 10 свободни места
1. Дария Стефанова Спасова   10+ т.   100423
2. Божидар Красимиров Цветков   10+ т.   100423
3. Кристин Димитрова Господинова   10+ т.   100423
4. Андреа Ванева Георгиева   10.1 т.   100423
5. Виктория Мартинова Стаменова   10.1 т.   100423
6. Димитър Ивайлов Мечинов   10.1 т.   100423
7. Криста Петрова Чернева   10.1 т.   100423
8. Христиана Гаврилова Личева   10.1 т.   100423
9. Преслав Валентинов Симеонов   9.1 т.   100423
10. Стефан Валентинов Симеонов   9.1 т.   100423
11. Юлияна Светлинова Христова   9.1 т.   100423
12. Катрин Георгиева Гяурска   9.0 т.   100423
13. Радослав Христинов Георгиев   9.0 т.   100423
14. Стефан Стефанов Спасов   9.0 т.   100423
15. Дарий Благоев Пешев

# 724
  • София, под Карлсон
Eva, значи със сигурност са близнаци- ако беше просто съвпадение на имената, нямаше да вървят в толкова градини все заедно...  Confused

# 725
Стига бе,хора!Тези примери с близнаците ме кара да си мисля,че или има прекалено неграмотни родители,които се презастраховат безсмислено,или това е съвсем умишлено направено Mr. Green
Лошото е,че и в двата случая ни ощетяват,ако наистина вземат място от общата опашка/там нали са ни в излишък и без това...../

# 726
  • София
Eva, значи със сигурност са близнаци- ако беше просто съвпадение на имената, нямаше да вървят в толкова градини все заедно...  Confused
И аз така мисля.  Peace
Във филиала Дария е на първо място отново с 10+ точки,Стефан е на 7-мо място с 10.0 точки...

# 727
  • София
Blues, пиши в обратната връзка. сега си направих експеримент с едни близнаци - значи кандидатурите са им заедно! Т.е. на единият близнак изобщо няма функция Добави градина, каквото избереш на първия, това автоматично излиза и на втория!

Кандидатурите на хххх можете да променяте през профила на хххххх .

# 728
  • София
Преди минута на опашката се наредиха още двама юнаци и така от Висок, шанса ще ни стане Нисък с някакъв процент, който дори не ми се смята. От къде идват тези деца и то все с 10+ точки.
Нещо ми намирисва много работата - не мога да повярвам, че такива деца не са си избрали ДЗ като имат навсякъде 100% шанс.
Не искам да цитирам за кое ОДЗ става въпрос да не се окаже, че още кандидати ще ни изпреварят ама мислите ли, че това е нормално???
В Четвъртък кога за последно ще се актуализира информацията и дали според вас ще заключат системата в 18:00 часа?
Да не се окаже, че и в другото ЦДГ, което имаме уж голям шанс в 17:58 ще се преместят 3-4 кандидата и там ще ни пратят в 3та глуха?
За мен това е безумие....
Трябваше родителите да са се поориентирали и дори да има промени да са минимални, а не толкова големи и фрапиращи...

# 729
  • София, под Карлсон
Blues, пиши в обратната връзка. сега си направих експеримент с едни близнаци - значи кандидатурите са им заедно! Т.е. на единият близнак изобщо няма функция Добави градина, каквото избереш на първия, това автоматично излиза и на втория!

Кандидатурите на хххх можете да променяте през профила на хххххх .

Ами то и аз затова се учудих. А дали е възможно да са породени, но в една и съща година, например януари и декември  newsm78 Тогава най- вероятно може да са отделно  newsm78

# 730
feel_the_rush, аз само си разсъждавам, може и да съм права, може и да не съм. Би могла да направиш така: Желаната градина да поставиш на първо място, ако влезеш - влезеш. "Смотаната" градина можеш да я посочиш като второ желание, щом би могла да влезеш там и със седем точки. Ако се класираш за смотаната, ти изгарят двете точки и си преценяваш дали да запишеш детето там или не. Ако не, трите точки по първо желание не са ти изразходвани, ще можеш пак да ги ползваш за кандидатстване за друго детскозаведение по-нататък. В такъв случай ще изгубиш най-вече от това, че по първо желание евентуално би кандидатствала наново и с по-късна дата (а не сегашната 23.04, която ще "изгори" при класирането ти по второ желание). Помисли си за желанията, по възможност разпитай за отзиви за тази градина, може да се окаже, че персоналът там е много добър, или пък че там не се грижат никак добре за дечицата.
Понеже и аз като feel the rush се двоумя за подобно нещо, искам да попитам ранната дата (23.04.) се губи при класиране по второ желание, независимо дали решиш да се запишеш или не, така ли е?

# 731

Май Астарта питаше по-назад за близнаците-помня много добре,че в някои градини,за да влезе и втория близнак (в социалната опашка) изяждаха едно място от общата опашка.

Аз питах, да. Това би обяснило намаляването на шанса ни. В нашата опашка броя на децата продължава да расте и прогнозата ми, че ще изпаднем от граничната група, става все по-реална. Само се чудя тези "многоточковци" защо чакаха до посления момент. Ето това изчакване и включване в последната минута ме кара да се съмнявам, че играят по правилата.

# 732

Май Астарта питаше по-назад за близнаците-помня много добре,че в някои градини,за да влезе и втория близнак (в социалната опашка) изяждаха едно място от общата опашка.

Аз питах, да. Това би обяснило намаляването на шанса ни. В нашата опашка броя на децата продължава да расте и прогнозата ми, че ще изпаднем от граничната група, става все по-реална. Само се чудя тези "многоточковци" защо чакаха до посления момент. Ето това изчакване и включване в последната минута ме кара да се съмнявам, че играят по правилата.

Ами това може да се избегне само с проверки на документите от страна на директорките и съответно с постоянни проверки на градините от страна на общината. Дали имат желание обаче, се пита в загадката?

# 733
  • Банкя
feel_the_rush, аз само си разсъждавам, може и да съм права, може и да не съм. Би могла да направиш така: Желаната градина да поставиш на първо място, ако влезеш - влезеш. "Смотаната" градина можеш да я посочиш като второ желание, щом би могла да влезеш там и със седем точки. Ако се класираш за смотаната, ти изгарят двете точки и си преценяваш дали да запишеш детето там или не. Ако не, трите точки по първо желание не са ти изразходвани, ще можеш пак да ги ползваш за кандидатстване за друго детскозаведение по-нататък. В такъв случай ще изгубиш най-вече от това, че по първо желание евентуално би кандидатствала наново и с по-късна дата (а не сегашната 23.04, която ще "изгори" при класирането ти по второ желание). Помисли си за желанията, по възможност разпитай за отзиви за тази градина, може да се окаже, че персоналът там е много добър, или пък че там не се грижат никак добре за дечицата.
Понеже и аз като feel the rush се двоумя за подобно нещо, искам да попитам ранната дата (23.04.) се губи при класиране по второ желание, независимо дали решиш да се запишеш или не, така ли е?
Датата се губи само при записване, не при класиране. Peace

# 734
  • София
Така, признаха си значи, че някъде е имало проблем. Е да, ама сега процентите също не са им верни. Гледам по градината, която съм посочила но второ място -

По общи критерии - НИСЪК
група от 15 кандидати със същия брой точки и 29 кандидати чакащи отпред с по-висок брой точки

Да де, ама от тия 15 деца поне 1 (синът ми) е в гранична група и може да си тръгне. Да не споменавам, че други 2 от тези 15 са в социалната опашка с 9т. А 29 е точният брой на децата пред нас, чак до тези с 9 т. Явно, ако преди системата е отчитала, че определен брой деца ще се класират на по-предно желание, сега не го прави. Е как ще са по-верни.

Цяла седмица гледахме грешни проценти, сега гледаме още по-грешни. Вместо просто да покажат поредността на желанията, те направо се омазаха. Нищо не се вижда сега. Чудя се, няма ли някакъв закон за това, че в момента само ни заблуждават?

Общи условия

Активация на акаунт