СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Сега ще почне голямото разместване на кандидатури  Mr. Green И за съжаление повечето родители няма да си дадат сметка, че този показател не им дава особено полезна информация, да не говорим за % сигурност... Но щом са решили нека го слагат. Ние и миналата година и сега сме със среден шанс в гранична група. Нямам представа какъв % трябва да имаш, за да се счита за висок  newsm78
Поредността на желанията би дала много по- ясна картина за шанса за прием, но като си пееш, Пенке ле, кой ли ми те слуша...  ooooh!

За да е ВИСОК шансът, процентът е 100 % към дадения момент, но естествено, до 24-ти има време. Успех на всички  Hug

# 196
.....................
Лилчо, записаните няма релано да освободят места, всяко дете бива класирано само в една градина, по най-високото възможно желание. И като се запише, заема мястото, на което е било класирано. Още след класирането, без значение дали е записано детето или не, автоматично доста ще се почистят списъците на чакащите, защото ще се премахнат по-ниските желания на всички класирани. И да не е веднага, със сигурност ще стане видимо преди 2-ро класиране. Места ще се освободят за второ класиране по 2 линии - отказани записвания (обикновено при невъзможност на родителите да докажат заявени точки) или в един рядък случай, при който заради "сложния итеративен процес" за 1 класиране на някои места оставаше по едно незапълнено място от обявените (пишеше го в новините сед 1 класиране миналата година, може и да за променили процеса сега, не знам). Вече за 3-то класиране ще е изтекъл двуседмичния срок за записване на класираните на 1-во класиране и ако има незаписани, техните места ще се обявят като свободни.
Това, доколкото знам аз, се случва по време на самото първо класиране, тоест детето, класирано по първо класиране, изчезва от списъците на ДГ негови следващи желания и на тези места се класират децата след него в списъка. Peace
Понеше всяко поредно класиране се прави едновременно за всички ДЗта, то класациите излизат едновременно, т.е., така както са списъците с чакащи към момента на заключване на системата. Ако едно дете кандидатства по първо желание някъде, а по второ желание другаде, то и в двата сиписъка си участва в класирането. След като класацията приключи, чак тогава се разбира, че примерно детето е класирано по първо желание и за следващата класация името му ще отпадне от списъците на градините, където е по второ, трето и т.н. желания.... Между другото, много е възможно вдновременно да се получи "влизане" на дете и по Първо и по Второ желание, но в случая системата ще го покаже като класирано по по-предното му желание (в случая, по Първото му желание).
sisislava , Ако те разбирам правилно, то едно дете може да бъде класирано едновременно в няколко ДЗ, което на пратктика не би трябвало да е така. Мисля, че детето се класира по възможно най-високото си желание и още по време на класирането освобождава местата, които заема в детските градини по по-долно желание.
В поста ми по-гор под "влизане" и "класиране" имам пред вид различни неща.

Ето един пример:
Градина "А": 5 свободни места;
Списък с чакащи:
1. Ангел Алгелов Алгелов - 10+ т. (Първо желание)
2. .... (друго дете)
3 ....

Градина "Б": 5 свободни места,
Списък с чакащи:
1. ...(друго дете)
2. ... (друго дете)
3.... (друго дете)
4. ... (друго дете)
5. Ангел Ангелов Ангелов  - 10 т. (Второ желание)
6. Петър Петров Петров

Според броя на свободните места Ангелчо ще влезе и в двете градини, но системата ще  покаже името му като класирано само за градина "А". защото той там е с по-предно желание от градина "Б". Мястото му в градина "Б" би следвало да се освободи за следващото дете след него в списъка още на това класиране, но миналата година системата не можеше да го отчете, а освободеното място се обявяваше за свободно чак на следващото класиране. Редно е по примера в градина "Б" Петър Петров Петров да получи мястото на Ангел още на първото класиране, ако ще и служебно да се допише името му в класираните. Защото към следващото класиране списъка с чакащите може да е друг - друго дете да се нареди преди Петър  като чакащо и да го изместио от успешното класиране, което му се полага още при Първата класация. Дали проблемът е решен за тази кампания, не знам.

# 197
  • София
Добавих и новината за шансовете в 1вия пост.
Цитат
данните са актуални към 12.04.2010 г. 13:43 ч.
Ако се направи разместване на градини, не се преизчислява шанса. Не зная на какъв период от време се изчислява шанса.

За синът ми по първо желание
Цитат
По общи критерии - СРЕДЕН
8% вероятност в граничната група
* данните са актуални към 12.04.2010 г. 13:43 ч.

Ако разместя 1во и 2ро желание би трябвало да има по-голям шанс, защото в градината по 2ро желание има повече своб. места за гранична група. Но не знам на колко време го изчисляват този шанс. Не ми се правят тестове.

Цитат
В случай че направите промяна в кандидатурите си, изчакайте да се публикуват новите данни!

# 198
.....................
Лилчо, записаните няма релано да освободят места, всяко дете бива класирано само в една градина, по най-високото възможно желание. И като се запише, заема мястото, на което е било класирано. Още след класирането, без значение дали е записано детето или не, автоматично доста ще се почистят списъците на чакащите, защото ще се премахнат по-ниските желания на всички класирани. И да не е веднага, със сигурност ще стане видимо преди 2-ро класиране. Места ще се освободят за второ класиране по 2 линии - отказани записвания (обикновено при невъзможност на родителите да докажат заявени точки) или в един рядък случай, при който заради "сложния итеративен процес" за 1 класиране на някои места оставаше по едно незапълнено място от обявените (пишеше го в новините сед 1 класиране миналата година, може и да за променили процеса сега, не знам). Вече за 3-то класиране ще е изтекъл двуседмичния срок за записване на класираните на 1-во класиране и ако има незаписани, техните места ще се обявят като свободни.
Това, доколкото знам аз, се случва по време на самото първо класиране, тоест детето, класирано по първо класиране, изчезва от списъците на ДГ негови следващи желания и на тези места се класират децата след него в списъка. Peace
Понеше всяко поредно класиране се прави едновременно за всички ДЗта, то класациите излизат едновременно, т.е., така както са списъците с чакащи към момента на заключване на системата. Ако едно дете кандидатства по първо желание някъде, а по второ желание другаде, то и в двата сиписъка си участва в класирането. След като класацията приключи, чак тогава се разбира, че примерно детето е класирано по първо желание и за следващата класация името му ще отпадне от списъците на градините, където е по второ, трето и т.н. желания.... Между другото, много е възможно вдновременно да се получи "влизане" на дете и по Първо и по Второ желание, но в случая системата ще го покаже като класирано по по-предното му желание (в случая, по Първото му желание).
sisislava , Ако те разбирам правилно, то едно дете може да бъде класирано едновременно в няколко ДЗ, което на пратктика не би трябвало да е така. Мисля, че детето се класира по възможно най-високото си желание и още по време на класирането освобождава местата, които заема в детските градини по по-долно желание.

Ето един пример:
Списък с чакащи:
2. .... (друго дете)
3 ....

Списък с чакащи:
1. ...(друго дете)
2. ... (друго дете)
3.... (друго дете)
4. ... (друго дете)
5. Ангел Ангелов Ангелов  - 10 т. (Второ желание)
6. Петър Петров Петров

Според броя на свободните места Ангелчо ще влезе и в двете градини, но системата ще  покаже името му като класирано само за градина "А". защото той там е с по-предно желание от градина "Б". Мястото му в градина "Б" би следвало да се освободи за следващото дете след него в списъка още на това класиране, но миналата година системата не можеше да го отчете, а освободеното място се обявяваше за свободно чак на следващото класиране. Редно е по примера в градина "Б" Петър Петров Петров да получи мястото на Ангел още на първото класиране, ако ще и служебно да се допише името му в класираните. Защото към следващото класиране списъка с чакащите може да е друг - друго дете да се нареди преди Петър  като чакащо и да го изместио от успешното класиране, което му се полага още при Първата класация. Дали проблемът е решен за тази кампания, не знам.

Не е така, и миналата година беше по същия начин класирането. Може да останат незаети места, ако едно дете от общите критерии се класира в гранична група първо на по-задно желание, след което се класира отново в гранична група на по-предно желание (т.е. и в двете градини се класира в гранична група). Но, ако е с висок шанс още от самото начало, отпада от класациите на по-задно желание, ох не знам дали ме разбрахте, в нашата детска градина стана точно така и поради тази причина остана 1 незаето място на първото класиране.

# 199
Понеше всяко поредно класиране се прави едновременно за всички ДЗта, то класациите излизат едновременно, т.е., така както са списъците с чакащи към момента на заключване на системата. Ако едно дете кандидатства по първо желание някъде, а по второ желание другаде, то и в двата сиписъка си участва в класирането.

Не си права тук. Всяко дете се класира само на 1 място, а в другите опашки, където би се класирало, местата се освобождават и на тях се класират следващите чакащи деца. И това се случва още по време на първото класиране - процесът се изпълнява отново и отново, докато класира деца на всички заявени места, като никога не класира едно дете на повече от едно място.

juju1, писали са ти вече - сега ако се класирате другаде, ще се броите класирани по 1 желание (защото в системата ще ти е първо, за да събереш точките, нищо, че в личните ти предпочитания не е така). В момента на класиране ще ви се изтрият всички други кандидатури. После ти ще си ги създадеш пак, като по най-високото белание ще имате 7-7.х точки, защото вече сте били класирани по първо. Така детето си ходи, където е  записано и си седите на опашките в по-желаните градини и ако имате късмет, влизате при някое текущо седмично класиране. Ако не - другата пролет ще почне нова кампания и ще имате пак 8т. Пак не е гаранция обаче, защото пък за набор 2007 другата година ще има по-малко места и може приемът в желаните градини да е нулев. Но това е, което ти можеш да направиш, пък после каквото сабя покаже
Опитах се да поясня в преодходния ми пост. Едно е да участваш в класирането като чакащ в списъка, друго е системата да отчете къде да те класира, ако "влизаш" в повече от една класация, защото наистина в крайна сметка едно дете се показва като класирано само на едно място (в най-предното му желание, ако дадена класация може да удовлетвори повече от едно от желанията му).

# 200
Добре де не би ли трябвало всички деца,попадащи в гранична група да са с еднакъв % вероятност?На базата на какво го изчисляват не ми стана ясно?В профила на дъщеря ми пише 67% вероятност.

# 201
.....................

Ето един пример:
Списък с чакащи:
2. .... (друго дете)
3 ....

Списък с чакащи:
1. ...(друго дете)
2. ... (друго дете)
3.... (друго дете)
4. ... (друго дете)
5. Ангел Ангелов Ангелов  - 10 т. (Второ желание)
6. Петър Петров Петров

Според броя на свободните места Ангелчо ще влезе и в двете градини, но системата ще  покаже името му като класирано само за градина "А". защото той там е с по-предно желание от градина "Б". Мястото му в градина "Б" би следвало да се освободи за следващото дете след него в списъка още на това класиране, но миналата година системата не можеше да го отчете, а освободеното място се обявяваше за свободно чак на следващото класиране. Редно е по примера в градина "Б" Петър Петров Петров да получи мястото на Ангел още на първото класиране, ако ще и служебно да се допише името му в класираните. Защото към следващото класиране списъка с чакащите може да е друг - друго дете да се нареди преди Петър  като чакащо и да го изместио от успешното класиране, което му се полага още при Първата класация. Дали проблемът е решен за тази кампания, не знам.

Ако наистина е така, както ти го описваш, то за мен това е недостатък, при това сериозен, на системата. Според мен Петър Петров петров би трябвало да се класира в същото класиране, в което се калсира Ангел Ангелов Ангелов.
Цитирам тук един отговор от ИСОДГ, от който аз поне разбирам, че Петър би трябвало да се класира заедно с Ангел ( Joy с тези примери... ама така най-лесно се разбира, наистина)

Въпрос:     
[2010-03-12 08:56:17]  Здравейте! Ако едно дете бъде класирано още на първото класиране в дадена градина, още на същото класиране ли се освобождават, или ще се появят като свободни за следващото класиране? Пример: в детска градина има 20 деца с 8 точки, които попадат в гранична група за 10 места. Но за 12 от тези деца това е второ желание и те успяват да се класират по първо желание. Ще бъдат ли класирани в тези 10 места останалите 8 деца, за които градината е първо желание, или това ще продължи да се води гранична група до следващото класиране? Предварително благодаря! 

Отговор:
Децата, които са класирани по първо желание, автоматично освобождават списъка с чакащи в детските градини на по-задно желание. Свободните места ще бъдат заети още на 1-во класиране. 

# 202
  • София
Биа _, колко са децата и колко своб. места има за гранична група?
При Алекс има едно място за гранична група и 42 деца в тази група.

# 203
Добре де не би ли трябвало всички деца,попадащи в гранична група да са с еднакъв % вероятност?На базата на какво го изчисляват не ми стана ясно?В профила на дъщеря ми пише 67% вероятност.
Предполагам, че го изчисляват на база това колко деца за какъв брой места се борят, като с амахнати децата, които биха се класирали по по-предно свое желание. И да, според мен всички деца в граничната група би трябвало да имат еднакъв процент вероятност за класиране.

# 204
Биа _, колко са децата и колко своб. места има за гранична група?
При Алекс има едно място за гранична група и 42 деца в тази група.
Aми в нашия случай за 14 места се борят 28 дечица и ми изчислява 67%.При теб вероятно  за това е толкова нисък процента,защото се борят само за едно място 42 деца.Мисълта ми беше дали всички деца от вашата гранична група има такъв процент вероятност като този на сина ти?

Предполагам, че го изчисляват на база това колко деца за какъв брой места се борят, като с амахнати децата, които биха се класирали по по-предно свое желание. И да, според мен всички деца в граничната група би трябвало да имат еднакъв процент вероятност за класиране.
Да,и аз така предположих,но просто ми е интересно да разбера,дали на останалите 13 деца процента също е 67.Би трябвало.

# 205
Момичета, мерси на всички, които ми отговориха. Аз изобщо не се сещам как се процедираше миналата година - дали тези, които влизат по първо желание освобождават място в градините по второ и т.н. желания още на първо класиране. Честно казано доста ме съмнява, но да се надяваме сега да е така. Иначе sisislava, като каза за твоето детенце, че името му е останало в списъка по следващи желания дори и след записването му се сетих, че миналата година и аз бях забелязала същия случай и то детенцето беше с доста точки и по второ желание и седеше начело на списъците, въпреки че вече се водеше записано в друго ОДЗ, дори писах на kg. sofia, но нищо не ми отговориха.

# 206
.....................

Ето един пример:
Списък с чакащи:
2. .... (друго дете)
3 ....

Списък с чакащи:
1. ...(друго дете)
2. ... (друго дете)
3.... (друго дете)
4. ... (друго дете)
5. Ангел Ангелов Ангелов  - 10 т. (Второ желание)
6. Петър Петров Петров

Според броя на свободните места Ангелчо ще влезе и в двете градини, но системата ще  покаже името му като класирано само за градина "А". защото той там е с по-предно желание от градина "Б". Мястото му в градина "Б" би следвало да се освободи за следващото дете след него в списъка още на това класиране, но миналата година системата не можеше да го отчете, а освободеното място се обявяваше за свободно чак на следващото класиране. Редно е по примера в градина "Б" Петър Петров Петров да получи мястото на Ангел още на първото класиране, ако ще и служебно да се допише името му в класираните. Защото към следващото класиране списъка с чакащите може да е друг - друго дете да се нареди преди Петър  като чакащо и да го изместио от успешното класиране, което му се полага още при Първата класация. Дали проблемът е решен за тази кампания, не знам.

Ако наистина е така, както ти го описваш, то за мен това е недостатък, при това сериозен, на системата. Според мен Петър Петров петров би трябвало да се класира в същото класиране, в което се калсира Ангел Ангелов Ангелов.
Цитирам тук един отговор от ИСОДГ, от който аз поне разбирам, че Петър би трябвало да се класира заедно с Ангел ( Joy с тези примери... ама така най-лесно се разбира, наистина)

Въпрос:     
[2010-03-12 08:56:17]  Здравейте! Ако едно дете бъде класирано още на първото класиране в дадена градина, още на същото класиране ли се освобождават, или ще се появят като свободни за следващото класиране? Пример: в детска градина има 20 деца с 8 точки, които попадат в гранична група за 10 места. Но за 12 от тези деца това е второ желание и те успяват да се класират по първо желание. Ще бъдат ли класирани в тези 10 места останалите 8 деца, за които градината е първо желание, или това ще продължи да се води гранична група до следващото класиране? Предварително благодаря! 

Отговор:
Децата, които са класирани по първо желание, автоматично освобождават списъка с чакащи в детските градини на по-задно желание. Свободните места ще бъдат заети още на 1-во класиране. 

Да ти кажа, и аз вече се обърках и за пореден път се убеждавам колко наистина важно е да може точно и ясно да се дават отговорите от ИСОДГ.  По цитирания от теб отговор на ИСОДГ не ми е съвсем ясно за кои места става дума, че ще бъдат заети още на първото класиране (или на дадено класиране). Последното им изречение гласи така: "Свободните места ще бъдат заети още на 1-во класиране.", а не "Освободените места ще бъдат заети още на 1-во класиране."
И още намерих и тая новина от аржива на ИСОДГ:
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=214&all=1

# 207
  • София
Знам,че го четох някъде,ама като не помня ще ви питам.Кои деца се приемаха директно в градините,тези с телк и хронични заболявания newsm78или нещо пак не съм разбрала Rolling Eyes
Децата със СОП-специални образователни потребности (телк, хронични заболявания).Те пак трябва да са в системата, но да отбележат,че са по СОП и комисия в РИО прави одобряването на документите в комисия.

благодаря ти Hug
а можете ли да ми кажете,тези деца в опашката с какви точки са,като всички нас,нали?А останалото се проверява от комисия,когато е зададено,че детето е с такива потребности!

Кали, за съжаление и аз не зная и не мога да ти помогна. Освен да питаш екипа на ИСОДГ чрез Формата за обратна връзка?

# 208
sisislava, Може би това се случва, когато едно дете попада в две и повече гранични групи, както инсп. Гаджет е обяснила по-горе newsm78

# 209
  • София
Aми в нашия случай за 14 места се борят 28 дечица и ми изчислява 67%.При теб вероятно  за това е толкова нисък процента,защото се борят само за едно място 42 деца.Мисълта ми беше дали всички деца от вашата гранична група има такъв процент вероятност като този на сина ти?
Нямам възможност да проверя, но ще попитам една приятелка. Нейният син също кандидатства в същата градина.

Общи условия

Активация на акаунт