СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Тези шансове са вятър и мъгла. Нищо не е ясно до края. Не ми трябва програма да ми сметне, че за 5 места се борят 25 деца. Или функцията беше изискана от нас, майките  newsm78 както и да е.

Писах им за календара и после видях, че е пълен с дати. Има класирания всяка седмица. Ужасът ми се утрои. Значи ще вися всяка седмица да следя и да се нервя и да се чудя дали от счетоводството ще ми дадат бележката навреме.  Crazy

Хехе, 45 дни преди да родя мислех само за раждането
45 дни след раждането мислех само за кърменето
3 месеца след раждането мислех за парите от майчинството и звънях в НОИ
6 месеца след раждането започнах да мисля за детската ясла
сега осъзнах, че не мога да живея без да се тормозя за нещо  Mr. Green 

smile3503

# 376
Хехе, 45 дни преди да родя мислех само за раждането
45 дни след раждането мислех само за кърменето
3 месеца след раждането мислех за парите от майчинството и звънях в НОИ
6 месеца след раждането започнах да мисля за детската ясла
сега осъзнах, че не мога да живея без да се тормозя за нещо  Mr. Green 
smile3503
newsm74 Сега се почва - детска градина, начално училище, гимназия....

# 377
  • София
Информация за шансовете добавих в 1вия пост веднага след като излезе новината.

Класиране всяка седмица... като миналата година - само ще седя и ще гледам Simple Smile За градината по 1во желание на сина ми си имаше класирания, всякак седмица, но свободните места бяха 0 още след 1вото класиране.
Така, че кел файда от класиране всяка седмица.

# 378

ЕлиХ освен да го оправите течът вие след като общината не може. Аз достатъчно спонсорирах една ДГ 4години - то не бяха масички, перденца, тапети, боядисване..... живот и здраве да приемат малкия един ден съм сигурна, че няма да дам една стотинка.

Мдаа, имахме такова желание докато не ни казаха ориентировъчната сума - мин. 45 000 лв. Няма как да я съберем от родители просто. Перденца и разни други работи не е проблем да се купят. Купуваме каквото се налага или си решим, но покрива не ни е по силите. Санитарните възли и ВиК инсталацията също.

# 379
И забравяш най- важното в съобщението на ИСОДГ по повод шанса: "НЯМА НИКАКВА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ КЛАСИРАНИ, ДОРИ ДА ИМАТЕ ИНДИКАЦИЯ ЗА ВИСОКИ ШАНСОВЕ ЗА ПРИЕМ!"
Тоест, гаранция-франция, майка!
Тихо де, прави се, че не го виждаш Mr. Green Hug Гаранция- франция, ама с лозунгация пред общинация smile3512 alert
Колкото до обявените цифри за ремонти според мен са абсурдни. А и си спомням как " отремонтираха " покрива на една съседна сграда. Например за хилядите източени пари от общината за кърпенето на дупките по улицата не един и двама работили по проекти казаха, че се изискват пари за първокласен асфалт, а се слага третокласен. Така че трябва да има контрол и бележка за всяка похарчена стотинка, което не вярвам да се прави. Скоро даваха репортаж и за една желязна тръба, очукана и по-малка от метър, която според документите в общината струвала 10 000 лева.

# 380

Класиране всяка седмица... като миналата година - само ще седя и ще гледам Simple Smile

Аз си мисля, че не ни ли приемат на първо класиране, след това шансът ни е нулев, защото се връщат точките на децата по социални критерии, те минават отпред в общата опашка и не виждам как ще стигнат до класиране на дете с 8 точки. Поправете ме, ако греша. Ще се радвам, ако съм пропуснала някаква подробност, която да ни оставя надежда.

За ремонтите - "нашата" детска я затварят всяко лято за ремонт. Ремонтът винаги е кърпеж на покрива. Живея в отсрещния блок, затова ми е ясно как и колко се работи, но е факт, че този покрив се оправя всяко лято. Отделно,когато трябваше да се боядисват таваните, събираха пари от родителите.

# 381
Гледах тези дни,че има виртуална приемна,на дирекция образование.http://blog.sofia.bg/?p=177 аз лично мисля да им забия,няколко въпроса.

# 382
Хм, като задавате въпросите си веднага ли излиза написаното, защото моите не излизат, а като опитам отново да публикувам казва, че не мога да публикувам два еднакви коментара.

# 383
  • Beyond the Frontiers
Ами не знам, как ги смятат тези проценти. Ама честно казано с висше по икономика, че и магистратура финанси, демек що годе математически грамотен човек, не ми е ясно как при 6 места, за които се борят 16 деца с равен брой точки в граничната група, ми дава 91% / среден шанс/.

За сега ще следя класирането за детската градина с най-висок шанс /според системата/, нищо че посещаването й ще е свързана с доста транспортни проблеми. Пък после ще се тръшкаме да ни местят. Май няма друг вариант. Cry

# 384
Не разчитай на това с преместването. Една мама от нашата отчетна си води детето 2ра година в Надежда (по спомен), защото не може да я прехвърли в някоя градина в район Витоша. Писали са писма и т.н. - и са получили едно голямо НИЩО.  Sad

# 385
  • Ловеч
Мдаа, имахме такова желание докато не ни казаха ориентировъчната сума - мин. 45 000 лв. Няма как да я съберем от родители просто. Перденца и разни други работи не е проблем да се купят. Купуваме каквото се налага или си решим, но покрива не ни е по силите. Санитарните възли и ВиК инсталацията също.
Shocked Ели какви са тези суми чак свят ми се зави. И понеже ми стана интересно  Mr. Green се разрових в нета за оферти. Цените с включени материали и труд са от 14до22лв на м2 /като за големи площи се договаря допълнителна отстъпка, като втората цена е най-високата която видях изобщо, а цените варират около 14-17лв на квадрат/. 3000квадрата ли е покривът на тази градина #Crazy Мога да ти пратя на лични няколко линка с оферти ако искаш.
Иначе смятам, че е абсолютно неморално да се налага родителите да влагат средства за ремонт и облагородяване на общински обекти поради много причини дето ме е яд да се сещам/една от тях е вчерашната беседа със Савина-дрън-дрън хайде гледайте си работата/

# 386
  • Beyond the Frontiers
Не разчитай на това с преместването. Една мама от нашата отчетна си води детето 2ра година в Надежда (по спомен), защото не може да я прехвърли в някоя градина в район Витоша. Писали са писма и т.н. - и са получили едно голямо НИЩО.  Sad
Ха, ха, същия район сме......Витоша. Не разчитам, кой знае колко. Да се пазите от септември - още един пишман шофьор по Софийските улици ще тръгва  Confused Embarassed

# 387
  • София
Хм, като задавате въпросите си веднага ли излиза написаното, защото моите не излизат...
Не, пише, че чака одобрение. И аз натвърдих за поредността на желанията. Всичко друго също е много важно, но реално няма  шанс да се променят правила за тази кампания. Но за поредността още имам надежда, ако продължим с натиска по всички направления.

... не ми е ясно как при 6 места, за които се борят 16 деца с равен брой точки в граничната група, ми дава 91%  среден шанс.

Прочети си само 1-2 страници назад, поне 20 пъти има отговора на този въпрос  Wink
Системата симулира класиране и дава шансовете на тази база. Т.е. изчистила е от опашката пред вас децата, които биха влезли в друга градина по по-високо желание, както и тези, които биха влезли във вашата, но през социалната опашка. 91% е 10/11, т.е. местата в граничната група биха били 10, а децата с вашите точки - 11.

# 388
Искам да споделя, че проблемът ни е отстранен.
Вече виждаме 8.1 т и в списъка на ДГ,
а не само в "Кандидатури".
По тази причина вече сме с висок шанс за класиране. Grinning

# 389
  • София
Според мен само на тези, на които им пише висок шанс за класиране могат да са спокойни, че им се изчислява правилно. При среден процента не винаги може да е точен. Давам за пример нашата градина. Синът ми е с 8 точки, пред нас има 10 деца с 9 точки. Всички тях намерих в съседното ОДЗ с по 10т, значи там им е първо желание. Да, ама от тези 10, има места само за 5. Следователно попадат в гранична група. Минава пробвоното класиране, тези пред мен са в гранична група в другата градина и не освобождават нито едно място. Да, ама на реалното класиране 5 от тях ще изчезнат и ще си освободят местата. А сега как да го сметне това системата. Пълна боза.

Общи условия

Активация на акаунт