Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 487
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря за отговорите, момичета HugДнес спрях да го, приемам и започнах да пия алергозан.След като, ми преминат отоците смятам отново да опитам,ако пак се появят отоците значи е от инофолика.Така се надявах и на мен да помогне в борбата с ПКЯ.

# 121
  • София
rakel и сподели как се развиват нещата, важно е за статистиката Simple Smile

ПП. Може ли да те е ухапал комар?
Ако те ухапе по лицето - често подпухват очите. Оттока може да се задържи ден-два

# 122
Здравейте Simple Smile Искам да попитам някой има ли наблюдения какво се случва с нивата на LH и FSH при прием на инофолик? Тъй като това са ми единствените хормони в норма и в правилно съотношение и не искам да ги разбутвам.Проблема ми е много нисък естрадиол и завишен андростендион четох, че инофолик може да помогне за тях , но какво ще стане с другите? Не ми се пият противозачатъни...

# 123
Аз имам изследвания преди и след инофолика. При мен няма съществена разлика - и преди, и след инофолика LH и FSH са ми в норми и правилни съотношения. Също и май не ми повлия особено на поликистозата. Sad

# 124
Аз започнах да пия инозитол и витекс. Целта ми е повлияване на ИР / че захарта ми е 5,7/ и нормализиране на пролактина. Той е в норма, но леко клони към горна граница.

# 125
Аз имам изследвания преди и след инофолика. При мен няма съществена разлика - и преди, и след инофолика LH и FSH са ми в норми и правилни съотношения. Също и май не ми повлия особено на поликистозата. Sad
А ти колко време го пи и по колко прахчета на ден - 1 или 2? Защото аз не само имам наблюдения, че не ми влияе на поликистозата, ами че и влошава положението - повече кисти и оскъден мц, когато благоволи да дойде. Инофолика не го регулира, нито докара овулация.
Явно всичко е индивидуално.

# 126
karelia123 - мерси за инфото  Simple Smile Ами... щом не са се разбутали добре- ще пробвам с по едно прахче на ден за месец да побутна естрадиола и да посмачкам андростендиона пък дано да стане Simple Smile Ще пиша след месец за какво иде реч  Mr. Green Аз не знам дали имам поликистоза (мисля си че имам, защото си гледам един фоликул в единия яйчник от 3 месеца, а другия си произвежда по няколко, някои по-големи други по-малки иди разбери- гинеколога нищо не каза,имало овулация имало доминантен фоликул... батак... но този месец ще ходя при друг) Целта ми е да регулирам малко хормоните Simple Smile

# 127
На мен лично инофоликът явно нито ми помага, нито ми вреди. Бях го спряла, но реших да му дам още малко време и да видя дали няма да има ефект. Ами ето - пия го вече над 6 месеца и резултат няма. За това мисля да го спирам.
В случай на занижен естрадиол има други хранителни добавки и билки, които много помагат да се регулират нещата.  Peace Инофоликът не съм чула да вкарва в ред този хормон.  Wink

# 128
А ти колко време го пи и по колко прахчета на ден - 1 или 2? Защото аз не само имам наблюдения, че не ми влияе на поликистозата, ами че и влошава положението - повече кисти и оскъден мц, когато благоволи да дойде. Инофолика не го регулира, нито докара овулация.
Явно всичко е индивидуално.
Пиех по 2 прахчета - едно сутрин и едно вечер. Не знам от колко време го пия, но изпих няколко кутии - 5-6 може би, значи може би около 3 месеца го пих. Също не мисля, че има някакъв ефект. Кистите си ми седят и на двата яйчника. За овулация не мога да кажа. Единият месец май се оказа, че имам, другите два май не. Говоря така уклончиво, защото времето съвпадна точно със смяната на доктора ми и имам малко противоречиви резултати от фоликулометриите. Само за последният месец мога да кажа, че въпреки, че имах доминантен фоликул, цикъл ми дойде когато трябваше да отида да видим дали се е спукал, така че вероятно нямах овулация.

Brainbug, аз не вярвам инофолика да ти помогне за естрадиола и андрогените. Той се води хранителна добавка, която може би помага за поликистоза, ама не е много сигурно. Simple Smile Според мен е по-добре лекар да ти предпише лекарства за регулиране на тези хормони. Аз инофолика го пиех, защото имам ПКЯ и ИР, но аз нямам хормони извън нормите освен инсулин след натоварване, т.е. пиех го просто за всеки случай. За инсулина си пия метформина, който ми изписа ендокринолога; за овулацията, сега правих стимулация, затова и спрях да пия инофолика - реших, че ми стават твърде много прахчета и хапчета.

# 129
Аз не очаквах да ми помогне кой знае колко, но пък не очаквах и да вреди. След малко ще се консултирам и с друг лекар за инофолика и ако каже нещо интересно, ще споделя.
Все пак се надявам да съм от единичните редки случаи, на които не помага или да си внушавам, за да не се отчайват тези, които го пият. А и всеки организъм е различен.

# 130
Jana Ina  можеш ли да ми кажеш какви са тези други хранителни добавки и билки? Аз сега се мъча с чай от джоджен и primoil за месец качих 20 единици естрадиол ( от 40 на 60 при долна граница 90), ама андростендиона си стои. Я кажи ти какво имаш предвид? Може да си помогна още малко Simple Smile

# 131
  • София
Момичета които сте си поръчвали инозитол на прах - моля кажете как ги мерите тези грамове - аз трябва да пия по два инофолика дневно, което прави 4 гр инозитол. Искам да си поръчам това http://www.iherb.com/Now-Foods-Inositol-Powder-4-oz-113-g/678?at=0 но нямам идея как ще го отмервам.
А ако взема капсули по 500 mg  трябва да лапам по 8 капсули дневно  - така ли излиза? 

# 132
  • София
dioni,пишеше,че инозитолът се усвоява най-добре на прах,разтворен във вода.Затова по-добре не си поръчвай капсули. Аз си взех пакет 1 кг, и,понеже също трябва да пия по две  прахчета инофолик,просто,изсипах съдържанието в лъжичка и идва около една непълна чаена-фолиевата е много малко там,пък и пишеше,че няма данни за странични реакции от предозиране,както и,че не е изследвано напълно,колко е "вярната"доза. Грам повече или по-малко,едва ли е от значение Thinking

# 133
  • София
Аз имам едни мерителни лъжички, пластмасови, домакински. И понеже на моя инозитол е дадена доза от 1/4 чаена лъжичка = 600 мг, следователно аз си правя дозата от 2000 (ох, май бъркам единиците) с три такива мерителни лъжички.

# 134
Jana Ina  можеш ли да ми кажеш какви са тези други хранителни добавки и билки? Аз сега се мъча с чай от джоджен и primoil за месец качих 20 единици естрадиол ( от 40 на 60 при долна граница 90), ама андростендиона си стои. Я кажи ти какво имаш предвид? Може да си помогна още малко Simple Smile
М2 тон, но след консултация с лекар!  Peace Макар че май ще е окаже, че 80% от докторите в София дори не са го чували!  Laughing Иначе той съдържа фитоестрогени и може да помогне.
Извинявай, чак сега видях, че си ме питала...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт