Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 448
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Хм, искам да попитам дали Инофолик може да се приема заедно със Сиофор и Ясмин? Гинеколожката ми ми изписа Инофолик, защото не искам да пия противозачатъчни...ендокриноложката пък ми предписа Дуфастон за предизвикване на цикъл (65 дни продължава цикъла) , от 1-ви ден Ясмин и Сиофор , за да няма наддаване на тегло. И така докато не прегледаме надбъбреците на скенер и не пуснем още хормони за изследване.
Просто се чудя дали да изключа Инофолик-а или не  ooooh!

# 511
  • Флоренция
Здравейте аз пиех инофолик  по 1 от август 2013 заедно с кирофол 500 х 2 и прометриум 200 - 4 дни след предполагаема овулация . на 30.10 след положителен тест го замених с инофолик плус пак х 1 . като после добавих клексан след като чухме сърцето.
Моя доктор твърди че инофолика и кирофола са фолиева киселина и нищо повече. причината е че аз имам проблем с усвояването и за това  да я приемам в по -големи количества.
В италианските форуми се обсъжда много деиствието на Кирофол  (Cirofol / cirofol 500 )за подобряване  на яйцеклетката.
Серенити_бг мисля че няма проблем да ги приемаш заедно.

# 512
Serenity__bg Аз ги пия двете от Ноември месец, така че няма проблем пий си ги...и на мен ми ги предписа ендо + АГ  Peace

# 513
  • София
МечтичкаД , благодаря ти за отговора! Усещаш ли някакво подобрение от тях и как ти се отразяват като цяло?

# 514
МечтичкаД , благодаря ти за отговора! Усещаш ли някакво подобрение от тях и как ти се отразяват като цяло?
Моля за нищо   bouquet Да ти кажа първите 2 месеца си ми идваше всеки месец и като цяло не се чувствах кой знае колко различно от тях....нито кг свалих....малко ми се убиваше апетита от сиофор-а  но като цяло добре си беше  Hug А ти защо ти ги предписаха?

# 515
  • София
МечтичкаД , на мен Инофолик ми го предписаха заради поликистозата и адски нередовния цикъл (интервал от 25-45 дни)  и защото не исках противозачатъчни. Да обаче изследванията които ми пусна ендокриноложката не са особено наред и като за начало трябва да пия Сиофор и Ясмин. Предстои ми скенер на надбъбречни жлези, заради съмнение за хиперплазия или аденом (17ОХП , Тестостерон и ДХЕА-С са над горна граница)

# 516
Серениту поликистозни яйчници добре, ама да не би да имаш и инсулинова резистентност? Какви хормони и изследвания са ти пускали?

# 517
  • София
Серениту поликистозни яйчници добре, ама да не би да имаш и инсулинова резистентност? Какви хормони и изследвания са ти пускали?

Пусканите тази година са:
FT3 - 6,31 pmol/l     (3.10-6.80)
FT4 - 14.67 pmol/l   (12.00-22.00)
TSH - 3.75 mIU/l    (0.27-4.20)

Insulin (серумен) 0мин - 7,62mU/l  (2.6 - 25.00 на гладно)
Insulin (серумен) 120мин - 17,00mU/l   (не са посочени реф.ст-ти (Цибалаб))
Глюкоза 0мин - 4,61 mmol/l  (3.8 - 6.1)
Глюкоза 120мин - 6.13 mmol/l  (<7.8 за мъже и небременни жени)

(изследването на 60та мин се провали защото лаборантката не можа да ми пусне кръв. Набоде ме и на двете ръце, на китките, отгоре на ръката над кутре и безименен пръст, та чак на 130мин пусна малко и допълни от пръста, тъй че не знам до каква степен е било смислено това изследване)
17-OH-Progesterone - 3.7nmol/l (0.45 - 3.30)
DHEA-S - 12.1 nmol/l  (0.80 - 9.00)
ACTH - 3.98 pmol/l   (2.20 - 12.20)
Cortisol 24h урина - 180,8 nmol/24h  (38 - 275)
Cortisol серум 8ч. - 56,4 nmol/l  (265 - 835) (след експресен блокаж с 1мг Dexamethasone)

Тестостеронът ми е изследван през юни 2013, тогава беше 1,52 (от лабораторията даваха реф ст-ти мин. женска граница и макс. мъжка, тъй че трудно можеше да се разбере, но пак си е високо.

# 518
Не знам до колко може да се вярва тогава на изследванията за глюкозата...другите ми се виждат добре,поне според мен...най-добре питай Денис в темата за хормони и изследвания...тя ще ти каже по-компетентен отговор   bouquet Само пролактина ми се вижда висок,но той трябва да се изследва доколкото знам на някой определен ден от Ц ?

# 519
  • София
принципно обикновения Прогестерон, за този не знам точно. Но аз като цяло нямам Ову почти, цикълът ми е дефицитен. Иначе ТСХ трябва да е под 2.5, ДХЕАС е много високо, Кортизолът не трябва да е толкова малко след блокажа....абе нещо не е наред, ама какво ли ще излезе :}

# 520
Аз пие инофолик от месеци, но не е свързано с желание за забременяване - не че имам нещо против, ако стане де Grinning Пия заради натрапливости, защото инозитола помага в това отношение. Принципно е много добре за нервите. Фолиевата киселина е полезна също за нервите, както и за косата и ноктите. Та затова за което го пия, имам отличен ефект

# 521
  • varna
здравейте,планирам второ дете и започнах да приемам прегнакеър зачеване,но вече съм на 40 год. не съм си правила  изследвания и си самоназначих и инофолик по 1 прахче на ден за подсилване на яйчниците,мислите ли че е достатъчно едно прахче защото в прегнакеър има инозитол но той е само 50мг,фолиева 200мг?Благодаря.

# 522
Достатъчно е, най-вече щом сама си си го назначила. Аз пих 1 месец Инофолик след което дойде резултата. Пожелавам го на всички! Hug

# 523
Здравейте, искам да попитам момичетата, които по-продължително пият инофолик дали са забелязали повишаване на кръвното налягане и сърцебиене. Аз по принцип бях с ниско кръвно (60-100 до 70-110), но по време на приема ми на инозитол и фолиева киселина се повиши до 90-145. Спрях инозитола от един месец и кръвното ми пак се регулира, пулсът ми също. Та се чудя дали е било от инозитола или има някаква друа причина. При консултация с кардиолог той каза, че всичко ми е наред.  Peace

# 524
  • Флоренция
Аз съм с 90/60 средно пия от 9-10 месеца и нямам промяна .  но има хора които се оплакват от  подуване на гърди и корем други описват болки като при настинка...
а ето и тази извадка в превод от  : http://www.farmacoecura.it/donna/inositolo-gravidanza-ovaio-poli … stico-ovulazione/:

Инозитол и проучване на бременност

Няколко изследвания сега са показали ефективността на инозитол за лечение на синдром на поликистозните яйчници (включително и различен в италиански ) и по-специално на много разстройства, свързани с него :

насърчава правилното овулация и поради това регулира менструалния цикъл ,
подобрява усвояването на циркулиращите глюкоза (кръвна захар) ,
намалява количеството на циркулиращите мъжки хормони ( следователно намалява прекомерното растежа на косъма ) ,
подобрява кръвното налягане ,
увеличаване на нивата на циркулиращите триглицериди .
Наблюдение на ефектите и ползите от по-широка гледна точка е ясно, че ефектът от инозитол е насочено по узаконяване и оптимизация на някои метаболитни и хормонални системи , толкова много, така , че тя също е демонстрирана ефикасността на лечение на метаболитен синдром ( ситуация, в която пациентът е едновременното присъствие на няколко заболявания, включително високо кръвно налягане , диабет , висок холестерол , високи триглицериди , затлъстяване ) .
П.П. превод гугъл

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 10:38 от alemariya

Общи условия

Активация на акаунт