Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 449
  • 764
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Някакъв % от жените не усвояват фолиевата киселина, липсва ензим, който да я разгради до крайната й форма. Та затова предполагам Денис препоръчва тази фолиева, / тя си е разградена и готова за усвояване/, за да сме сигурни, че ще свърши работа. Май и аз нея ще трябва да взема, сега съм на обикновенна, но при първата бременност нямах проблем.

# 316

Здравей.Аз пих 2 месеца Инофолик,след което си поръчах от I herb ето този Инозитол  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Inositol-Powder-8-oz-227-g/4780     и ето тази фолиева    http://www.iherb.com/Solgar-Folic-Acid-400-mcg-250-Tablets/13937.  Състава на една дозичка Инофолик е 2 г инозитол и 200 мг фолиева к-на.Тъй като фолиевата,която си взех е 400 мг,едно хапче го деля на две и пия по 1/2 сутрин и вечер с по 2 г инозитол,същото като Инофолик-а,но много по-изгодно  Peace Освен това съм много доволна,вече трети месец съм с редовен цикъл  Party

Как измерваш 2 г. от този Inositol?  Embarassed
Около 1 ч.л. ли?
Има ли добра алтернатива на капсули?

# 317
  • В сърцето на любимия човек
В аптека Ремедиум ми бяха казали, че имат американски инозитол на капсули от 0,5 мг , т.е. 4 капсули са 2г. Като сметнах капсулите за 1м + Неофолик, цената излиза по-скъпо от Инофолик-а, така че не знам дали има много смисъл. Аз така и не ги купих.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 16:57 от пънче-мънче

# 318
  • София

Здравей.Аз пих 2 месеца Инофолик,след което си поръчах от I herb ето този Инозитол  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Inositol-Powder-8-oz-227-g/4780     и ето тази фолиева    http://www.iherb.com/Solgar-Folic-Acid-400-mcg-250-Tablets/13937.  Състава на една дозичка Инофолик е 2 г инозитол и 200 мг фолиева к-на.Тъй като фолиевата,която си взех е 400 мг,едно хапче го деля на две и пия по 1/2 сутрин и вечер с по 2 г инозитол,същото като Инофолик-а,но много по-изгодно  Peace Освен това съм много доволна,вече трети месец съм с редовен цикъл  Party

Как измерваш 2 г. от този Inositol?  Embarassed
Около 1 ч.л. ли?
Има ли добра алтернатива на капсули?

В Айхерб има много голям избор  Peace

# 319
  • Пловдив
И на мен ми е интересно как мерите  Rolling Eyes аз слагам половин кафена лъжичка  newsm78 малко ли е,много ли е,не знам  Thinking

# 320
Аз знам, че 1 с. л. = 5гр  и оттук вече си сметнете за 2гр колко ще сложите.

# 321
  • София
Различните производители посочват различни мг за 1/4 чл. - Инозитола на прах, който ползвам аз е 1/4чл=600мг.или 1 равна чл. е 2400мг или 2,4 грама
т.е  2 грама е малко по-малко от 1 чл.

Загребвам с чл., изравнявам и отделям малко от върха на лъжичката.
Малко по-малко или повече не е проблем. Дозата 2 грама Инозитол  не е кой знае колко висока

# 322
A прахообразното гадно ли е на вкус?  Embarassed

# 323
  • София
A прахообразното гадно ли е на вкус?  Embarassed

Не - изобщо
Разтворен във вода не се усеща, все едно си пиеш вода Simple Smile

# 324
  • София
Аз слагам една чаена лъжичка, колкото пълна дойде. На мен лично този ми е по-вкусен /от Айхерба/, по-бързо се разтваря, според мен има сладникав вкус, който в чаша с вода се усеща слабо. На този повече усещам вкуса, с Инофолика не беше така.

# 325
Здравейте, момичета Simple Smile Някоя от вас пила ли е Инофолик при липсваща менструация? Ако да, дал ли е ефект? Аз нямам менструация вече 108 дни и от утре започвам втори месец да го приемам 2х1. Притеснена съм, че времето минава, а цикъл няма, а не искам да пия хормонални лекарства от типа на Дуфастон и пр.  ooooh!
Инофолика няма да помогне
Отиди на лекар да те видят на УЗ
Пусни изследвания и дай да ги видим

Ще чакам да пишеш

Здравей Денис Simple Smile Благодаря ти за бързия отговор. Много съм щастлива да кажа, че все пак Инофолика помогна и ми дойде най- накрая след 3 месеца и половина липса. Иначе аз си ходя по лекари. Изследвах пролактина и е в норма, но имам от тези антитела Мат Sad ТСХ този път беше 2, докато в началото на годината минаваше над 4. Сега изследвах хормоните, но нищо не разбирам, има няколко референтни граници и аз не знам коя точно трябва да гледам Sad дали фоликулна фаза, дали овулаторна или пък лутеинова  newsm78

# 326
  • Варна
Маги,през която фаза си ги пуснала,там гледаш Peace

# 327
Ами от трети до пети ден, това коя фаза трябва да е? За съжаление не съм наясно Sad Пък ще говоря с лекаря след като изследвам и последния хормон, който е на 21 ден от идването на цикъла Simple Smile Нямам търпение до тогава обаче...

# 328
  • София
Ами от трети до пети ден, това коя фаза трябва да е? За съжаление не съм наясно Sad Пък ще говоря с лекаря след като изследвам и последния хормон, който е на 21 ден от идването на цикъла Simple Smile Нямам търпение до тогава обаче...

3 ден от МЦ е ФФ - Фоликулярна Фаза

# 329
Благодаря ви момичета   Hug Вече съм спокойна,че хормоните са ми поне в граница Simple Smile ( ЛХ 8.96 ; ФСХ 9.25 ; естрадиол 174.30 ; тестостерон 1.11 ) Simple Smile Продължавам да си пия Инофолик и се надявам да няма повече изненади Simple Smile
А вие как си пиете прахчетата, в смисъл спазвате ли точни часове или когато дойде?

Общи условия

Активация на акаунт