Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 449
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, ако някъде има подобна тема се съжалявам, че я пускам. Гинеколожката ми предписа Инофолик и след дълго ровене не открих нищо за този медикамент на български. намерих информация на английски и италиански, но бих искала да чуя отзиви от някой който го е пил. И каква му е цената, защото и това не успях да открия.

Някой може ли да ми каже как ви действа Инофолика? Какви странични действия има? И има ли полза от него? Peace

# 331
  • В сърцето на любимия човек
Съншайн - Прочети останалата част от темата и може би ще си отговориш на въпросите сама.
Ако не ти се чете - ето какво излиза в Гугъл:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=255180

# 332

Здравей.Аз пих 2 месеца Инофолик,след което си поръчах от I herb ето този Инозитол  http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Inositol-Powder-8-oz-227-g/4780     и ето тази фолиева    http://www.iherb.com/Solgar-Folic-Acid-400-mcg-250-Tablets/13937.  Състава на една дозичка Инофолик е 2 г инозитол и 200 мг фолиева к-на.Тъй като фолиевата,която си взех е 400 мг,едно хапче го деля на две и пия по 1/2 сутрин и вечер с по 2 г инозитол,същото като Инофолик-а,но много по-изгодно  Peace Освен това съм много доволна,вече трети месец съм с редовен цикъл  Party

Как измерваш 2 г. от този Inositol?  Embarassed
Около 1 ч.л. ли?
Има ли добра алтернатива на капсули?
Малко късно ти отговарям,извинявай за което  HugВ началото измервах с кухненската везна,като хванах горе-долу колко е,праскам на око  Wink Идва наистина горе-долу една равна чаена лъжичка,а вкус и аз не усещам да има  Hug

# 333
Здравейте и от мен! Simple Smile
Чета ,че всички го пият по предписание на лекар!
Дали би навредил ако се пие профилактично без да е предписан? 
Имам поликистозни яйчници и проблем с щитовидната, но цикъла ми е редовен и не съм пълна (по-скоро слаба).
Генеколожката обмисляше последния път да ми даде да пия диане, но инофолика ми звучи доста по-безобиден и като да си струва да се опита първо с него.

# 334
Имам поликистозни яйчници и проблем с щитовидната, но цикъла ми е редовен и не съм пълна (по-скоро слаба).
Генеколожката обмисляше последния път да ми даде да пия диане, но инофолика ми звучи доста по-безобиден и като да си струва да се опита първо с него.

Здравей Simple Smile Според мен няма да навреди, на мен ми беше предписано като алтернатива след като отказах да пия противозачатъчни и Дуфастон. Доктора ми каза, че няма да навреди по никакъв начин, дори напротив ще стимулира работата на яйчниците! Но все пак се допитай до специалист Simple Smile

# 335

Здравей и от мен.Аз си самопредписах Инофолик-а след като гинеколкожка ми даде да прегледам брошурата на продукта и след обстойно прочитане на темата.
Също като maginka7 и аз отказах да пия Дуфастон и Ясмин и реших да пробвам.Много съм доволна  Peace и според мен също няма да ти навреди,даже напротив  Wink

# 336
Гинеколожката обмисляше последния път да ми даде да пия Диане, но инофолика ми звучи доста по-безобиден и като да си струва да се опита първо с него
Инофолик и Диане имат коренно различен механизъм на действие.
Фолиевата киселина няма как да ти помогне на поликистозните яйчници, тя помага при синтеза на ДНК на нарастващ ембрион и др. Фолиевата киселина е метилиращ агент и не е безобидна. Приемай Инофолик по лекарско предписание за срока, за който ти е предписана.

Диане са противозачатъчни таблетки и ще дадат кратка почивка на яйчниците, за да се справят с поликистозата. Пила съм ги лично няколко месеца.

# 337
Гинеколожката обмисляше последния път да ми даде да пия Диане, но инофолика ми звучи доста по-безобиден и като да си струва да се опита първо с него
Инофолик и Диане имат коренно различен механизъм на действие.
Фолиевата киселина няма как да ти помогне на поликистозните яйчници, тя помага при синтеза на ДНК на нарастващ ембрион и др. Фолиевата киселина е метилиращ агент и не е безобидна. Приемай Инофолик по лекарско предписание за срока, за който ти е предписана.

Диане са противозачатъчни таблетки и ще дадат кратка почивка на яйчниците, за да се справят с поликистозата. Пила съм ги лично няколко месеца.

mammita2012, аз искам да споделя това, което съм научила от нета.

Първо - Инофолик не е само фолиева киселина, а съдържа основно Инозитол (витаминен фактор от група Б). Инозитолът е този, който има благоприятно влияние на симптомите на ПКЯ. Не е абсолютно доказано, че лекува, а по-скоро при повечето момичета влияе добре. При някои - не.

Второ - фолиевата киселина (отново витамин от група Б) не се синтезира от организма, трудно се набавя от храната с днешния начин на живот и за това се препоръчва за целия период, когато една жена може да забременее да се взима стандартна доза. Това е така, тъй като много жени забременяват непланирано, а е доказано, че могат да се предотвратят сериозни проблеми на плода чрез нея. Когато е планирано забременяване е добре да се започне поне 3 мес. по-рано приема й, за да може да се насити организма с достатъчно количество и се взима до края на бременността, а и след това.

Трето – не знам какво имаш предвид под „метилиращ агент“, но метилирана фолиева киселина се нарича тази, която е „предварително разградена“, за да се използва от организма директно. Причината е, че има момичета, които имат мутация на определен ген, което води до невъзможност за усвояване на стандартната фолиева киселина. Пример за метилирана ф. киселина е Неофолик Мета.

Надявам се да съм била полезна.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 10:26 от пламъче надежда

# 338
Здравейте, на всички! Simple Smile
Много ви благодаря за съветите на всички ! Simple Smile

За Инофолика четох тук, че е полезен за метаболизма. Аз съм пила сиофор, но като смених лекарката ми беше спрян. Не знам колко беше редно това. Според предишния трябвало да си го пия цял живот..Той също знам ,че има благотворно действие за метаболизма.
 Така или иначе в момента пия фолиева киселина и заради това сметнах, че е мн по-добре и безобидно да опитам с Инофолик вместо да пия Диането.
Маммита2012 - Благодаря ти за съвета! Взимам го под внимание, че са различни като състав. Но като цяло лекарката ми беше казала, че не е толко зле положението и за момента не се налага лечение. Ако не мога да забременея обаче щяла да ми изпише диане. Все още не е минало много време (няма година). По-скоро като започнах да чета тук за поликистозата, започнах и да се филмирам.
 Диането съм го пила доста време без прекъсване, около 3 години. Голяма грешка, защото нямаше кой да ми каже, че се почива на 6 месеца!!! И си навлякох беля с него. Оправиха се нещата, но е още една причина да не искам да го пия отново Simple Smile
От всичко прочетено до момента, от вашите съвети... решението , което взех е да си направя тест за овулацията. Дали имам такава и да си самопредпиша инофолика (допитвайки се до фармацефта в аптеката) само ако се окаже , че нямам овулация.

# 339
не знам какво имаш предвид под „метилиращ агент“, но метилирана фолиева киселина се нарича тази, която е „предварително разградена“, за да се използва от организма директно.
Метилиращ агент е молекула, която метилира друга молекула (а не сама себе си). В случая производно на фолиевата киселина метилира ДНК или нейни компоненти. Метилирането на ДНК или нейни компоненти е нормален процес в синтеза и регулиране активността на ДНК. Метилирането на ДНК обаче е нож с две остриета. Понеже не искам да те плаша, ще обясня до тук. Спазвай предписаната ти от лекар доза.
Метилираната фолиева киселина не е разградена фолиева киселина (ако беше така, тя нямаше да има активност), а е една от нейните активни форми, произвеждана от ензима MTHFR. В случай, че MTHFR-ген има дефект, се дава като лекарство директно продуктът на MTHFR, а именно метилфолат (активната форма на фолиевата киселина), който по-нататък да си върши работата по ДНК и други функции в организма или в нарастващия ембрион.

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 00:09 от mammita2012

# 340
Ирис, след колко време ти се нормализира цикъла? По колко прахчета пиеш? Пробвала ли си със заместителите му - фолиева лиселина и инозитол  newsm78

Мерси за информацията   bouquet
И аз малко след дъжд качулка! Извинявам се, за което. Значи започнах да го пия по две прахчета, едно сутрин и едно вечер. Това беше преди около три години (може и малко повече). Лекарката ме предопреди, че бавно действа, и аз се бях въоръжила с един тон търпение. Навтория или третия месец започна сравнително нормализиране. След третия месец стана като часовник. Освен това се чувствах много добре физически (вече не бях онова разплуто чудовище, което тежеше и само на себе си). Пих ги около година после за малко ги прекъснах, след което пак ги започнах по едно. Преди около 5 месеца отново започнах да си ги пия по 2 (последното по собствена инициатива). Отново признавам, че имаше разлика в цялостното физическо състояние, макар че още не са ми гледали яйчниците, за да знам категорично дали има и реална лечебна функция или само подтискаща видимите ефекти от поликистозните яйчници.
Никога не съм пила негови заместители.

# 341
Момичета, искам само да ви кажа, че опита с Инофолик (инозитол и фолиева киселина) си заслужава. При мен заедно с хомеопатията доведе до редовен цикъл и овулация всеки месец, както и вкара всичките ми хормони в ред! Peace Иначе бях с ир, завишени мъжки хормони, липса на овулация, нередовен цикъл и спкя... Rolling Eyes

# 342
Здравейте, момичета!
Бройте ме и мен в групата  Grinning Днес ми изписаха инофолик и така попаднах на вас. Прочетох хубави неща и малко се поуспокоих. Имам горчив опит с метфогама. Приема й направо ми "скъси" живота. Имах всички възможни странични действия и така и не свикнах с нея за една година. Последните 6 месеца съм само на диета без медикаменти, но днес доктора прецени, че можем да включим инофолик... С ИР съм, високи нива на тестостерон и повишени антитела на щитовидната. Последните няколко месеца имам цикъл, макар и не съвсем редовен, но поне имам. И още едно уточнение - не целя забременяване. Просто регулиране на цикъла, повлияване на ИР и нормализиране на хормоните.
Доколкото схванах не трябва да го приемам в близост до приема на кафе или по-силен чай и препоръчвате да е преди тренировка. Мисля да спазвам второто. Тренирам вечер и въпроса ми е колко време преди тренировката е добре да го пия?

# 343
Здравейте и от мен момичета HugДа се запиша и аз в тази темичка newsm53 Вчера и аз бях на ендокринолог и д-ката ми изписа инофолик и сиофор,защото имам СПКЯ, тежа 71кг. а съм 167, супер нередовен цикъл и имунореактивният ми инсулин е при горна граница 22 - моя е 66 Sad исках да ви попитам някоя от вас пила ли е тези две лекарства в комбинация или само по отделно или в комбинация с други медикаменти и какъв е бил ефекта от тях и странични ефекти....знам че сигурно се объркахте и ще кажете да прочета в и-нет,но исках да чуя реални мнения на момичета като мен...или подобни ThinkingИзвинявам се ако съм ви объркала и предварително ви благодаря за мненията.....
 П.С. записала съм се да следя темата и УСПЕХ на всички   bouquet smile3525

# 344
  • Айтос
Здравейте, момичета. 3 месеца пия инозитол (по 1 ч.л. сутрин и вечер)+ ф.к. от първия ден ма М. до О.. Последния месец пих и по 2 таблетки бял равнец и М2Тон. След вчерашния преглед се оказа, че кистите са ми се изчистили ( аз съм с пкя), овулацията ми с е измести от 22-ри на 15-16-ти ден (засякох я с тестове и БТ). Освен това ми се изчисти лицето, след спирането на о.к. беше станало нещо ужасно... На килограми съм мръдна само нагоре, но едва ли е от прахчето. За сега съм доволна, макар,че ми се струва, че не можех да спя през нощта от него, тъй като го пиех много късно.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт