Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 584
  • 708
  •   1
Отговори
# 195
 Аа, ние вече направихме резервация за морето! Ще ходя с нашите и с две приятелки, едната от които също ще е с дете. Надявам се да изкараме добре. Началото на юли ще ходим за 5 дни, а края на юли заминаваме при тати в Чикаго. Grinning Даже хванахме за ранни записвания 20 % отстъпка от цената. За самолетните билети - наистина са много евтини, но ние ще ходим с кола.

# 196

Да почерпя с нещо здравословно и диетично за имения ден на Марти - аз от вас разбрах  Embarassed!

Шу, супер за къщата! Спокойно и щастливо да си живеете там и да имате много място да вилнеят дребсовете!  Hug

Марти вече яде краставица на лентички, пържен картоф и ябълка! Малко се давичка, ама тия 16 зъба трябва да ги използваме!

Да ви се оплача, Марти си сцепи веждата днес следобед - клекна до столчето за хранене и някак си се свлече Sad - не е падал търчейки или нещо такова, не съм забелязала ръбчето на някакъв ограничител - иначе у нас всичко е обезопасено. Та сега с лейкопласт увих това краче. Спряхме кръвотечението и май не е за шиене раната, ама маха всякакви превръзки безапелационно! Уффффф!

За делфинариума - много готино звучи! Аз само голямата съм я водила преди няколко години и беше супер яко, защото я избраха от публиката като доброволец и беше в една като лодка и делфините я побутваха с муцуни. Още говори за това, супер спомен й е!

Днес бяхме на комисията по освобождаване от ваксини - освободиха ни още за 6 месеца от абсолютно всички ваксини!

А какви са тези евтини билети до морето? То и ние сме с кола, заради куче, бебе, кака, колело...... и т.н., ама за бабата и дядото няма да има място там  Wink

Колкото до спора - скоро ще се приключи и с кърменето, захранихме ги вече (ние още се влачим на опашката  Laughing), така че трябва да настъпи повсеместен мир. Вече не се ходи и на ДК и не ги мерим с грамове, абе с прости думи - пораснаха ни бебовците - вече са малки дечица; всичките са ни толкова сладички - да са ни живи и здрави! В този ред на мисли - Танче Р - страхотни постове пишеш!

# 197
  • София
Елвинг, честит рожден ден на баща ти! Май благодарение на него един път бяхте дошли на среща Simple Smile

Честито и на имениците   bouquet

Рила, като си спомня твоята система за обезопасяване на къщата се чудя дали пък не съм в грешка аз... ние най-вече сложихме тапички в контактите и като се изместихме още при нанасянето гледах на нивото на Калин в шкафовете да има само дрехи или пластмасови кухненски пособия + тенджери.

Понеже и Калин почна да иска от нашата храна, сондирам мнение какво месо давате, визирам най-вече пилешкото, за което току кажат по новините колко е блъскано с хормони и прочие? Купувате бурканчета "концентрат", имате познати/роднини, които ви дават, купувате някакво по-специално (какво?) или просто каквото има в магазина?

Ние няма да почиваме май тази година, че мъж ми нали е обучаващ се и не е ясно ще има ли право на отпуска  Tired

Чудя се бихте ли завели дечковците на цирк  newsm78

# 198
  • София
Зеленко, у Тони бяхме с дядото  Simple Smile
За цирк мисля, че са малки  Thinking Ивайло го заведе за първи път баща му миналото лято, много се беше уплашил от радостните викове на хората  Crazy и ревал  ooooh! , но той е много чувствителен към звуци и не е критерий като че ли  newsm78 А и щом има дечица с положителен опит в Делфинариума сигурно може и цирк...  Simple Smile
За месото и на мен ще ми е полезно да науча  Embarassed
По въпроса за морето - мнооого далече ми се струва  Rolling Eyes , пък и мъжът ми гледа оферти отсега  Crazy То и като знам какво изживяване е с малки деца  Crazy - пренасяме панаира на друго място и накрая мечтая да се прибера вече  Laughing

# 199
  • София
Зеленко, у Тони бяхме с дядото  Simple Smile

Почти бях сигурна, но не посмях да го напиша  Joy

С извинение, че спамя тук и към Крисче, че тя го пише, но понеже ние сме много чувствителни към времето относно Първия Общ Рожден Ден (София), има нова анкета, моля, гласувайте, за да знаем утре дали да тръгваме  Praynig

# 200
Така ме боли главата днес, че... ми иде да се гръмна. #2gunfire

Елвинг, честит рожден ден на баща ти! Все така да ви угажда и да ви води по срещи. Laughing

Честито и на имениците днес!

Ах, морето.... Laughing
Ние най-напред щяхме да ходим септември, ама се оказа, че ще сме в Краков с тати на конференция....решихме да е края на август...да, ама от 25 тати е на курсове в работата...та май ще е по-рано в голямата блъсканица, дето хич не я обичам. Затова ще отидем само за седмица при приятели в Каварна, а после ще почиваме през октомври.

Месо, Зеленко, тук купувам само био - и за нас и за Рая. Peace Тя, знаеш отдавна яде от нашата храна. Плодове и зеленчуци също взимам био, както и млеката, кус-кус и макарони, че даже и овесените ядки. Не ме питай какво им е биото тук, ама ми се струват по-читави. Добре ,че на етикетите всичко си им пише, пак било и на флемиш - те Е-тата се познават на всеки език. Peace

На цирк бих я завела с удоволствие... може би в Антверпен някой от следващите уикенди.

# 201
Минавам телеграфно само за малко..

Гласувах за следващата седмица.

За билетите - тип Wizzair. Излизаха ми по 20лв в една посока и двойно наобратно. Моята идея беше само двамцата с мъжо за 3-4 дни да отидем, а детето при свеки да го гледа. Ама това ми изскочи ей, тъй.. Иначе с детето и ние имаме сума ти багаж, заедно с количка, сгъваема кошара и всички екстри, та е невъзможно да се ходи с него.

Месо - купувам на Гербер месните най-вече. Иначе от магазина съм му правила рядко - от пилешки гърди. Ясно ми е, че не е никак био, но.. няма как.

На цирк бих го завела, ама не знам какъвто ми е нервак дали ще стои на едно място повече от 30мин.

Отивам да правя банички за закуска утре..  Mr. Green

# 202
  • Варна
Ох, оцелях след днешния натоварен ден (макар че той още не е свършил и дечурлигата продължават да ми надуват главата ooooh!) От три дни съм без мъж и вече давам заето. То не че като е тук, много ми помага, но поне не съм сама в неволята и психически ми дава подкрепа. Днес навъртях няколко километра пеш в дъжда и направо ми се дорева, че непрекъснато трябва да се оправям сама. НО не се оплаквам (само малко Wink ), важното е да сме здрави, а с другото мога да се справя макар че заради такива приказки ми се качват на главата
Говорите за море...айде, ще се радвам да се видим лятото на наш терен Grinning
Ивема, браво че сте се наканили да идете на делфинариум и най-вече че децата са се забавлявали Hug
За месото - и на мен ми е много хикс от къде да купувам, но при условие че нямаме селско производство, се снабдявам от магазина

# 203
Я, тъй и тъй съм почнала да размишлявам, варненки, споделете къде може да се спи при вас - някой приличен хотел за 40-50лв  newsm78 Дали ще се намери?

Гери, изчакай, денят още не е приключил. И на мен ми иде да се гръмна тези дни.. Затова гледам към морето, че малко да поразпусна.  Heart Eyes

# 204
Зеленко мисля ,че би му харесало.Никол толкова много се впечатлява от животните,че съзнателно повтаря всичко което им казвам и имената им се опитва да изговаря. Ние ще я водим на зоопарк като се постопли още малко. Има тук при нас зоопарк направен като сафари и животните са пуснати.

Да се похваля малката е  с ангина. Ние в събота бяхме на плаж ,но нея не я събличах оставих я по панталонче и блузка с дълаг ракав. Обаче имаше едно момиченце болно дето доиде да си играе с играчките и айде лепнахме веднага. На Никол и хареса толкова много да играе в пясъка ,че цял ден не съм усетила да има дете покрай мен , а и имаше толкова много дечица. Само да се затопли всеки ден ще я водя да си играе на плажа.

Ох сега ме хапе по крака много сме го закъсали с зъбките имаме 3 отдолу само а от горе всичките са тръгнали наведнъж. Немога да си представя колко болят венците. Аз даже бях сигурна ,че температурата е от зъбите ама викам чакай да я заведа до докито и хоп изненада ангина.

Месо за съжеление купувам от магазина почнах и да и давам пилешко от нашето.Проявява голям интерес към всичко което ядем ние(да беше така и с нейното мляко).

Никол почна да играе много с кукли и плюшени играчки много е сладка говори им слага ги да спят, храни ги.Купих и количка с бебе и се разхожда в парка много важна с нея. Joy

# 205
  • София
Аз да се похваля: на Светланка й изби четвърто зъбче.....

# 206
  • София
СЗА, ще ти дам пример, закойто със сигурност помня. Когато Поли+ каза, че смята да си спира кърмата, защото иска да тръгва на работа, ти веднага я попита нещо от рода: "А кое налага това?". За теб това може да е пример за взаимопомощ, а за мен е непоискано мнение, което мен на мястото на Поли би ме издразнило. Просто защото тя не пита как да си запази кърмата, когато тръгва на работа, а как да си я спре, нали... В случая, с този, според теб, съвсем невинен въпрос, се намесваш в личното пространство на човек, който не го е поискал. Ние сме големи хора и поне средно интелигентни, така че се предполага, че щом някой от нас не е задал някой въпрос, значи не е искал да го задава.
 Другият пример, за който не съм сигурна ти ли се включи, но мисля, че беше ти, беше по темата "Докога смятате да кърмите?", в която тези, дето сме спрели с кърменето казахме, че сме спрели. И тогава имаше обвинително: "Вие защо се обаждате като не кърмите? Жената пита "докога".". Ами, обаждаме се, защото си споделяме тук и не е била сложена забрана. И те така... Спокойно можеше да се пропусне това включване, пак защото сме зрели хора и всеки решава какво да прави, какво да каже и т.н. И ако аз сега ти кажа: "Спри веднага с кърменето!", ти няма да го спреш, нали... Така че тези мнения тогава никому не пречеха. Всеки си е направил избора.
 Третото беше сега, като се възмути за сектата. Зеленкото ми припомни, че не е било секта, а мафия, но така съм го запомнила. Въпросът е, че тя го приема с усмивка, както го казах и аз, а ти излезе на нож. Ами, какво повече да кажа.
 Та, това е. Ти може и с добро желание да правиш тези коментари, ама пътят към ада е покрит с добри намерения, както се знае.
 Дълго се обяснявам, ама защото се надявам да бъда разбрана.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 23:21 от Дърта маймуна

# 207
  • Варна
Здравейте, момичета. Аз се затрих напоследък, по ред причини.
Ния също отказва обяда много често, но иначе хапва повече от добре и не се притеснявам. Такава пупа е отпрала Simple Smile, макар че иначе е слабичка и дребна.
Проблемът със запека е трайно разрешен (шшшшшшт, тихо!), камък ми падна от сърцето.   
Дребната много се смее на хорското нещастие - кихане, кашляне, да се спънеш нещо, а онзи ден я гледам срещу мен в количката се хили на нещо, обръщам се, а то човек с патерица.... умрях от срам!  Embarassed   
Иначе ходи като луда, има си ритуал. Като я сваля от количката първо си намира една клечка, грабва я в ръка и така тръгва да обикаля  Mr. Green Ако види по-голяма и красива клечка, я сменя. От ден на ден все повече неща разбира, много е интересна, но и зъбите много я мъчат, съответно тя мен. За капак се разболях. От една седмица се опитвам да се простудя и ей на - успях най-накрая.

Шу, от все сърце поздравления за къщата! Много се радвам да видя такъв ведър пост от теб. Дано в новата къща всичко се нареди както искаш. И поздравления за РД, с огромно закъснение.

Гери, гледам доста задачки си имала, дано не си успяла да се гръмнеш накрая. Поне помисли върху предложението на Ивема - по-удачно ми се струва Simple Smile

Според мен репликата на Мънки е била достатъчно шеговита и не би трябвало да е повод за дрязги. Тази картинка мен не би ме впечатлила по този начин, но от факта, че зелено човече се е задълбала толкова и мен ме изби на ирония.  Колкото до сектите, мафиите и т.н., смятам, че наистина има вманиачаване сред някои хора и е най-нормално да бъдат взети на подбив. Лично обаче не познавам такива, в Кърмаческия съм чела главно библиотеките и ми бяха много полезни, но нарочно не съм писала по темите точно по тази причина. Все пак заради хората, направили си труда да съберат тази библиотека, много майки са се справили с кърменето, а иначе може би не биха успели. Смятам, че консултантите по кърмене са полезни и  с добри намерения, смятам, че и СЗА има за цел да помага, когато се "бърка", може би малко остро си реагирала в случая наистина.  Peace

Порастнаха децата, отшумяват тези вълнения наистина. Аз чакам и се надявам тук да се развият интересни дискусии по възпитанието им. Да се концентрира малко съдържанието, за да има смисъл и значение темата. 

За цирк си мисля, че им е рано, а и е доста вероятно да се уплашат, особено от клоуните. Ние се каним юни на софийския зоопарк.

Тони, ей я къде е Каварна, миналата година се ската, тази да не се повтаря, моля! Simple Smile

За самолетните билети -те са евтини, но имат куп екстри. Който се кани да лети с детенце или повече, може би няма да е много изгодно, защото като се плати и багажа, става не чак толкова тънко. 

22, свекитата спаха в Дукеса, бяха много доволни. Нищо особено не е , но е в самата Морска градина, над Делфинариума - чисто, само банята им била малко малка май.  Този  е някакъв нов, на пъпа на града е, зад хотел Черно море, ако ти говори нещо. Нищо не знам за него.

# 208
  • София
Глафира, честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива и много обичана!  Simple Smile Hug

# 209
  • София
Добрутро и от нас. Като гледам Рожденият ден се отлага за другата седмица, така че набързо разформировам багажа и се мятаме на разходка  Mr. Green

Аз да се похваля: на Светланка й изби четвърто зъбче.....

Хубав подарък за рождения ти ден  Hug Hug Hug tooth  Hug Hug Hug

Калин го водихме на зоопарк, но първо, че повечето животни бяха още "зазимени" и второ, че бяхме без тати и не посмях да го вадя от количката, че не мога да го нося, а те клетките с едни решетки и отпред пак решетки (като се наведох на неговото ниво, то почти нищо не се вижда)... Но веднага позна овците  Mr. Green , хареса пауните (бяха "пуснати") и камилата. Иначе тук гостува от днес цирк и ми казаха, че през деня оставяли понитата и прочие дребен "добитък" да си пасе пред цирка (като реклама или просто да хапнат животните - не знам), та днес може да имаме непредвидено посещение на "зоопарк"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт