Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 584
  • 708
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Светланка най си и грае с дистанционното и GSM. Може би защото й се дават само като награда за добро поведение

# 226
  • София
  Здравeйтe отново и от нас слeд дълго прeкъсванe.
  Заминахмe за празницитe за В. Търново, но сe наложи да поостанeм, защото свeкър ми сe разболя тeжко - оказа сe лeвкeмия и сeга e на лeчeниe в плeвeнската болница. Добрe чe си дойдe сeстрата на мъжа ми от Испания и сeга тя сe грижи за нeго.
 Нe знам дали щe сe включа адeкватно- нe съм чeла всичко назад, но ми направи впeчатлeниe поста на Зeлeнкото за връщанeто в количката слeд изкарванe. При нас също това e голям проблeм  нe само слeд ходeнe, а и ощe при излизанeто. Тук искам да направя вмeтка и да поздравя Калин за завидния киломeтраж, който изминава. Аз чeстно казано нe съм броила, но надали стигамe до 1/2 км. А сe сeтих и за ощe eдин проблeм - и двамата вeчe ходят и то доста добрe, Росeн дажe можe да тича, но нe и за ръка навън. Ако ги оставя да си ходят сами, накъдeто си искат няма проблeм, но хвана ли ги за ръка и аз да диктувам посоката сe почва eдно дърпанe и свличанe на всeки 3 крачки. Абe страшна работа.  Отклоних сe малко, но исках да кажа, чe при нас носeнeто нe върви по обясними причини и слаганeто в количката става или със залъгванe - шишeта, играчки и т.н. в много краeн случай насила и с много рeв. Интeрeсното e, чe щом вeднъж ги напъхам вътрe и закопчая коланитe обикновeно рeва спира и си сe возят най-спокойно. Обачe това e eдна от причинитe вeчe да ми e всe по-трудно да ги извeждам сама и направо сe кeфя като има дъждовни дни като днeшния, когато нe сe налага да излизамe.
   Относно това с какво обичат да си играят с баща им сe бъзикамe, чe колкото по мръсно, остро и опасно e eдно нeщо толкова по-голям и траeн интeрeс прeдизвиква. Иначe при нас открай врeмe на днeвeн рeд e страстта към тeлeфони и кабeли. С ирачки също сe заиграват, но видят ли нeщо от горeизброeнитe никаква играчка нe e в състояниe да им отвлeчe вниманиeто.

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 14:29 от miramar

# 227
Лора обича да играе с щипки. Давам и цялата кошничка и започва едно вадене, после едно прибиране ... е, навсякъде само по щипки ходим, ама като гледам как се забавлява детето и сърце не ми дава да и ги взема
И аз бях така, докато детето не откри, че щипките могат да се размножават, т.е. разглобяват. Разчеква и ги чупи. Баща й каза, че можел да ги оправи, та сега съм му ги събрала тука, да видим кога ще ги оправи.

И Мария със забранените неща иска да си играе- дистанционното, стъклени чаши, метални лъжици, а за химикали умира. Ей сега точно се е нарисувала по устата  Shocked Лошото е ,че не помня кога съм й го дала този химикал, а от къде ще да го е намерила...

# 228
  • Стара Загора

Слънце, аз бях изпратила снимки на майла ама не можах да ги надпиша, получи ли ги или да изпратя нови?
Това е мейла на бейби мони, получени са снимките не се притеснявай! Всяка мама която е пратила на мейла снимка сме я добавили.

И сега се сещам да питам. Имаше една мама от Средец (Бургаска обл.) да ми се обади която беше.

# 229
Това със щипките ни е любимо. Laughing Излиза на терасата, намира ги и започва едно бясно мятане и хвърляне.Днеска го гледам че започнал да къса цветята на баба си.Като си дойде, ще откачи. Mr. GreenИграе с дистанционни,купички,туби от мин.вода(бутилките вече не са ни интересни), обича да отваря и затваря врати и да си навира пръстта в най-невъзможни дупки.Напоследък вечер обича да си седи на килима и да къса или тоалетна хартия или някоя стара книга.После пада едно чистенеееее, ужас... Laughing

# 230
Здравейте Hug

Глафира,ЧРД!!!Бъди здрава и щастлива жена и безкрайно обичана мама!  bouquet

Аз му дръпнах едно чистене велико и като погледанах-то ми минало "почивното време" Mr. Green и дребното ще се събужда вече... Outta Joint

По обсъжданите теми за извиването на дъга и тръшкането,ще ми се да не е така,но сигурно са малко другите толкова добре владеещи го като нас.Ама вие си ни знаете,де. Outta JointХарактер не,а чудо!
Срам ме е да кажа новото постижение-продължение на тръшкането...Научил се е да си удря главата.Където падне-в стената,в пода се опитва,като в тези случаи най се ядосвам,защото страшно кълбо ще направи някой път...В чудо се виждам. ooooh! CrazyОпитвам се да съм строга с това,защото ми казаха случаи на деца,дето са си биели главата до 1-2 клас...Карам му се,обяснявам,ама като не стане по неговата-хоп-циркове пълна програма. Rolling Eyes
Вън също не иска да ходи понякога и се инати,а за количка и дума не може да стане-ни количка,ни триколка,ръце иска.Само,че като направи така го вземам и директно го прибирам вкъщи-трябва някак да разбре,че не може все по неговата...Това в случаите,когато сме около къщи.А когато сме по-далеч го нося,какво да правя...Само че тогава от всякъде ми се дават съвети и критики от сорта "Какво го носиш,я гледай колко е голям,крака няма ли си,я го пускай!" #Cussing outНе ми се говори направо. Tired

Elg,покрай спора,все забравях да ти обърна внимание на поста за желанието за второ. Heart EyesИ аз го имам,честно казано,замислям се от месец някъде...Но не ми стиска. CrazyНе знам как бих се справила с Алекс просто.За финансовата страна остави,ама с малкото характерче,тези носенки,нерви... Thinking
Мъж ми отговори на намеците "ооо,не сега,поне на 2 г. да стане Алекс" Twisted Evil Та така.Ще трябва да го изнасиля,ако се престраша. Mr. Green

# 231
Галфира, ЧРД и тук!

Бухта, и Митко много се радва на кихане, кашляне и подобни. Още от бебе ако кихне някой до него и започва да се смее с глас. Напоследък изразява радостта си към мен с яко удряне с ръце по главата и все не мога да му обясня, че не бива. Ако му хвана ръцете, започва да ме удря с чело, овнето му с овне!

Зеленко, и аз се спасявам с подкуп - солети, бисквитка, вода. Играчките не помагат, защото моментално ги хвърля на земята, но щом има нещо да гризка, може да се поуспокои докато успея да задвижа достатъчно равномерно количката и да намеря интересни обекти за разглеждане (кучета, гълъби и др.)

Сия, и Митко обич щипките, но ги върти по сгъваемия простор. А химикалките, дистанционните и телефоните са непреодолима страст. Ако се опитам да ги взема от ръцете му започва да плаче обидено и неутешимо. Имаме си вече рисунки по стена, ръце и дрехи, а от телефона на баба си успял да позвъни ан баща си, но затворил  Grinning. Научи се и да превключва каналите директно от телевизора на баба си (нашия е високо).

По площадките и аз основно на него му говоря и отговарям само ако ме попитат нещо.

На море ходихме миналата година само за 4 дни, че аз не издържах вече в София. Заведохме Митко на плажа, но си беше облечен с боди, че духаше и ме беше страх да не го простудя (нашия чадър е доста плътен, защото аз имам слънчева алергия и не се пека директно на слънце). Той тогава още не се придвижваше сам и го оставях върху голяма кърпа, а в морето му топнахме само петичките (за съжаление си изтрих снимките от албумчето, че се беше препълнило и няма как да го покажа).

Петя, за удрянето на главата и Митко се пробва, но веднъж аз много разсеяно казах "дрън" когато той си удари главата и той се засмя и сега това ни е шегата. Ако се чукне, казвам "дрън" и той не продължава или вече започва на игра, а не на пук.

# 232
Честит Рожден Ден Глафира ! Пожелавам ти всичко най-хубаво, което има на света  да е за теб!

Мале тия щипки!  Laughing Изобщо не съм се сетила за тях - ама сега като стане  веднага и аз ще сваля нашата кошница и да видим кво ще стане!

Ние си играем с кутии от хумана , тенджари , тигани и т.н. , но всичко за по 2-3 минути. Сега е хит да носи разни неща в наелонова торбичка- голям кеф. А на вън го оставям да се придвижва както може и се занимава със неща които намери от земята- яде камъни, пръчки от лозите , къса цветя и треви , черпи се с пръс  и ей такива неща!

oki4 - ама къв ти е ся проблема бе душко?  Wink Отиваш с Мария при децата , казваш добър ден на мамите , питаш може ли да погледате малко децата как играят , защото на вас ви е интересно или нещо от сорта! Предлагаш вашите играчки на другите деца , вие играете с техните и то приказката ще тръгне! Представи си , че и другите са като теб- тогава кво , никой нищо няма да може да каже!  Няма да мълчиш кат бурсук ей!  Joy Hug

# 233
Здравейте Hug

Elg,покрай спора,все забравях да ти обърна внимание на поста за желанието за второ. Heart EyesИ аз го имам,честно казано,замислям се от месец някъде...Но не ми стиска. CrazyНе знам как бих се справила с Алекс просто.За финансовата страна остави,ама с малкото характерче,тези носенки,нерви... Thinking
Мъж ми отговори на намеците "ооо,не сега,поне на 2 г. да стане Алекс" Twisted Evil Та така.Ще трябва да го изнасиля,ако се престраша. Mr. Green
hahaha
Аз не се страхувам от това, че няма да се справя. Тамън 2 години разлика са ми идеални. Няма съвсем да си прибирам нещата от Елия, а после ще имам и време да си продължа кариерата.
Иначе ме притеснява финансовата част и това, че сме с бабето. Иска ми се да се преместим сами да си живеем.
А и мъжо е навит. Даже ме бъзика, че като реши ще ми сменихапчетата с фолиева киселина.

За тръшкането- ние вече успешно го преооляваме. Къде с пвече нерви от моя страна, къде с обеснение.

любими играчки- Елия обича да си разглежда книжки. Има 3 кукли и си играе с тях, а и редовно си гушка плюшените играчки. Играе си с жирфа на ФП и сега думка на барабанче.
А иначе телефона и дистанционото, няма да ги коментирам.  Rolling Eyes

# 234
Здравейте и от нас  Grinning

Да взема да драсна два реда  Laughing

ГЛАФИРА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet

Гледам пак е ставало интересон в темата  Mr. Green Не му ли мина времето да се дрънкаме за кърменето  Laughing
На мен честно казано напоследък хич не ми е до бебешки истории и за това съм и позарязала четенето и писането във форума  Rolling Eyes Заела съм се с други нещаи най-вече със задачата за работата.
Нещо ми писна по цял ден да чета само за хранене, играчки, спане или неспане, зъби, рев и т.н. Та съм сменила посоката на фокуса в момента  Laughing
Ние сега сме в очакване на класирането за яслите другата седмица  Crazy Гледам, че са сложили някакви класификации за шансовете на детето в гръдината. Нашите за сега се определят, като високи в тази на каката. Но докато не видя, че сме приети, никакви рейтинги не ме вълнуват  Crazy Че нещата "на тъмно" стават точно най-накрая и в последния момент  Whistling

Книги за възпитанието на децата и аз съм си купила няколко, но още нямам време да седна да ги чета  Rolling Eyes Но ще се постарая в скоро време и до тях да стигна.

Хубав ден от нас  Grinning

# 235
  • София
А, щипките са любими и на Алекс, за секунда ги "разчеква" и реве като му взимам частите  Crazy И дистанционни обича, особено да застане пред ТВ и да сменя каналите.
За яслата четох в Страстите и аз, че има как да се изчисли шансът, но не съм го пробвала.
Аз рядко заговарям нови хора  Embarassed Освен това към люлинчанки съм малко предубедена (естествено, присъстващите тук са изключение Heart Eyes) и не мисля, че ще намерим общ език.  Embarassed Embarassed Rolling Eyes
За второто - разбирам ви, и аз бях така  Heart Eyes , но тихичко ще ви посъветвам да изчакате малко още.  Embarassed Мнооого е трудно, натрупва се умората, недоспиването, нервите. Ивайло беше на 2г и половина като се роди Александър, все още беше болезнено привързан към мен, будеше се като ревне малкият, ревеше и той, иска внимание...  Rolling Eyes Елг не се е оплаквала от изпълнения на Елия, но като чета за Алекс, Петя, направо ми се струва, че ще луднеш  Laughing Hug От друга страна пък ме крепи мисълта, че след 1-2г ще си имам пораснали човечета  Heart Eyes Каквото и да решите - успех!  Hug Трудно е, но и много хубаво!  Heart Eyes

# 236
....Елг не се е оплаквала от изпълнения на Елия, но като чета за Алекс, Петя, направо ми се струва, че ще луднеш  Laughing Hug От друга страна пък ме крепи мисълта, че след 1-2г ще си имам пораснали човечета  Heart Eyes Каквото и да решите - успех!  Hug Трудно е, но и много хубаво!  Heart Eyes
не съм се оплаквала, защото не е едно или две  hahaha Пък и сятам, че е в реда на нещата да се по натръшкат малко.
Аз например до 2 годинки съм се тръшкала. Последният път е било, когато в един магазин съм искала едно прасе. Мама ми е обяснила, че същото го имам вкъщи, да си избера нещо друго (едно време съм била глезла  Whistling). Ама аз не та не и с крак тропам. Мама да не прави циркове го купува прасето и се прибираме. Аз като съм видяла старото съм хвърлила новото. Е ела да видиш ти пиле шарено. Тогава ме е удряла и край. Думата "искам" не я употребявам. Не съм стресирана от този случай.
А иначе малкият ми брат и сега си се тръшка (мъж на 24г.), ама вече за по-големи играчки.

А иначе ние доста успешно хапем и щипем.  Rolling Eyes

# 237
  • София
glafira, ЧРД и от мен. Желая ти по много от всичко, което е без пари и достатъчно от тях, за да си купиш всичко останало

Месо купувам от един магазин, в който знам, че е прясно. Взимам охладено пилешко филе (от гърдите) и телешко, но от него не бях особено очарована - явно е било по-възрастно телето  Mr. Green Преди го бях направила като пастет и го замразих във формички за лед, а последния път пилешкото го нарязах на ситно и така го яде дребния. Вече три пъти му готвих и с кайма, но чисто свинско не съм давала. Заек и риба хапва само от готово пюре, но скоро и рибата ще почна аз да му я готвя.

зеленко, все забравям да те питам - в специален уред ли вариш зеленчуците на пара и ако ДА, какъв е точно?

Шу, поздравления за къщата.

Тео си играе с доста неща и не мога точно да кажа коя му е любимата играчка. По едно време много се кефеше на едно пиано, а сега много си харесва влакчето, а също така и една къщичка с ключове. Заиграва се и с други играчки (топки, кубчета, колички, кули и т.н...), а също така и с шишенца, празната кутия от моя сок и всякакви други боклучета  Laughing Любимо му е да храни някой, било то с лъжица, солети или каквото му попадне.

Любима песен му е Бански на лалета и само като ми види телефона и почва да вика "Да, да, да....", на лаптопа също вече се е научил да си я иска и е много доволен като му я пуснем. Харесва и всички други детски песни и като свърши веднага казва "Пак", независимо дали му пея или ги слуша от някъде. Докато му пея стои мирен и ме гледа и това е единствения начин да мирува докато го преобувам.

Много ми е забавно като разказвате какво правят дечковците навън. Аз на Тео, а и на Ники преди не съм давала да се разхожда с пръчка в ръце, защото все си представям как пада и се нанизва на нея (нали са казали хората - да не ти се случва това, което си мисли майка ти  ooooh!) Тео обича да си събира камъчета, а в пясъка още не съм го пускала, но като се стопли и това ще се случи. Преди години Ники го къпех като се върнехме и съм намирала пясък и в памперса му  Mr. Green

Днес Тео се успа и взех Ники от градина чак след 18.00 часа. Госпожата помислила, че ме е страх да изляза заради дъжда и тъкмо ми звънеше, че тя ще доведе Ники.

Миналата година и ние пропуснахме морето, но тази ще го посетим. Мъжа ми не иска да ходим във Варна, въпреки моите опити да го навия  Mr. Green Поне за един ден ще дойдем де, хем да се видим , хем да заведем децата да видят делфините. Той не иска да ходим септември, а аз пък не искам през август, че тогава е тнай-голямата лудница. Стигнахме до консенсус да отидем през юли, но ще е след 14-ти заради моята работа и РД на Ники. Още не сме решили къде ще се подвизаваме, така че давайте идеи

За второ дете си бях решила, да имат поне 3г. разлика. Друго си е да може сам да се облича, да се храни и да ходи до тоалетна. Не че ги върши като възрастен тези неща, пак трябва да повтаряш постоянно какво да направи, но не е и като да гледаш две бебета наведнъж.

# 238
  • София
 И аз мисля, че 2-3 години разлика между децата са малко. Моите големите са с 4,5 години разлика и големият дори помагаше за гледането на малката. Носеше и шишета, забавляваше я, абе съвсем разумно дете си беше и нито са се карали, нито нищо.
 За песните щях да казвам, че само те ни спасяват в колата. Иначе звяра издържа най-много половин час кротко и един да поспи, и после става страшно. Спира да реве само докато пея. Най-харесва "У дома часовник трака" и "Тихо се сипе първият сняг", обаче като ги свършим тях минаваме на народни и каквито се сетя. Важното е да не млъквам. Simple Smile

# 239
  • София
Аааа, Мънки, аз Илийката отдавна съм го признала за виден гимнастик и за бъдеща надежда в спорта, каскадьор или нещо подобно. Всеки път ме изумява с достиженията си. И не само той, де... Мойто чаве дори не се сеща да разбърка кофата с боклук като му се окаже под носа... не се оплаквам, и той си има изпълнения, но като цяло май интроверт ще бъде...

ansipl, ние нямаме климатик в колата, отвяряме прозореца на шофьора, а Калин ако заспи, обезателно му мятам нещо, дори и тензухено (през лятото).

мирамар, дано се грижат добре за свекър ти...
пък аз да направя вметка, че 500 м. е съвсем кратко разстояние (не съм го мерила, просто има едни табели с разстоянието до ПЛЮС-а и...), а и Калин го "минава" САМО бутайки количката. За ръка му е доооста неприятно да ходи и често отказва, а за самостоятелно въобще няма и идея според мен... Иначе феноменът "Интeрeсното e, чe щом вeднъж ги напъхам вътрe и закопчая коланитe обикновeно рeва спира и си сe возят най-спокойно." важи 100% и при нас  Peace

Вероники, за варене на пара ми подариха едно метално "цвете", което се слага в тенджера, налива се вода отдолу и се слага капакът на тенджерата. Струва 7-8 лв., ефективно и бързо  Peace

За любимите играчки, твърдо на първо място са книжките. Иначе много обича дрънкащи неща, музикалната си масичка ( Hug Hug Hug за той си знае който е), голям боклукчийски камион, всякаква безобидна кухненска посуда, всичко с вратички и т.н. От забранените, разбира се, лаптоп, ГСМ, дистанционно и т.н., нищо ново. Напоследък поспря да обръща внимание на кабелите  newsm78

За песните
, сигурно съм най-лошата майка, но рядко се сещам да му пусна, защото почти винаги работи ТВ  Embarassed Затова пък онзи ден за пръв път танцува -  Embarassed Embarassed Embarassed на една реклама  Embarassed Embarassed Embarassed

Хммм, обърнаха ми внимание наскоро, та се сетих да питам: забелязвате ли някакво предпочитание към хранене предимно с едната ръка и ако да - коя (лявата или дясната) newsm78 Калин "ползва" прибори основно с лявата, но грахчета и прочие предпочита да взема с дясната  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт