Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 27 997
  • 708
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Роска, за зеленчуковите и месни пюрета според мен най-добре е да питаш педиатърката на Стела  Hug
Привет на всички в новата тема - желая ви прекрасно пролетно време, много разходки на въздух и най-вече ЗДРАВЕ   bouquet
Със закъснение, но затова пък към всички мънички едногодишни вече дечица - Честит 1-ви Рожден Ден, бъдете много щастливи!!!  Heart Eyes

# 31
22 аз също бих се включила в протеста за ясли и градини,вече 1г.не можем да преместим Дарина в тукашната група!Няма решение за нас в така дълго мъдрения правилник. Tired Мъжа ми говори лично с експертите от Дирекция Образование,направиха връзка между тях и директорката,внесохме и молба с точните мотиви(да не би някой да реши че се поглезваме,като искаме да преместим детето),щото ни се намекна че едва ли не сме щастливи че въобще посещава  държавно детско заведение.Дарина наистина страда,че през седмицата не е с нас и дори в един момент беше решила,че я наказваме по този начин! Sad А междувременно съм бясна, като виждам с очите си как децата на разни работници с диалект и странен цвят на кожата,дето са на квартира от вчера в София до едно са в тукашната детска,дето е на 15 мин.пеш от нас,пък ние трябва да водим Дари всеки ден до Надежда и да сме много хепи!Единствения сигурен вариант е да има дете,което посещава градината в Княжево и иска да се премести точно в тази в Надежда!Даже не бих могла да изчисля такава процентна вероятност! ooooh! Tired

Сега за Адриана в най-близкото ОДЗ сме извадили "голям късмет"-ще се борим по общи критерии с четири двойки и три тройки близнаци!Обаче,пак мистерията е пълна:как така близнаци могат да имат различни точки?! ooooh!

10. Дария Добрилова Тунчева   10.1 т.   100423
11. Ема Петрова Станчева   9.2 т.   100423
12. Мартин Петров Станчев   9.2 т.   100423
13. Мартин Генов Димитров   9.1 т.   100423
14. Сияна Добрилова Тунчева   9.1 т.   100423

Иначе в ОДЗ-то на Дарина влизаме одма(заради каката)по общите критерии,но втори път на детето си такива страдания няма да причиня! Naughty

# 32
Бодливка, точно подобни казуси се коментират в темата в подфорум Ясли и Градини. Знаеш я.. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488398.new#top Единият близнак е с +3т за първо желание, а 2рия е с +2т за същата градина. За да може този с по-малкото точнки, в друга градина да е с +3т. за първо желание. Така шансът се увеличава. Поне аз така си мисля де..  newsm78 Уж се изравнявали в деня на "заключването" на системата и тем подобни, но не можах да разбера точно.

А вашия случай е наистина много показателен... Аз си мислех, че за преместване няма проблем, а то какво се оказа  #Cussing out Много тъпо! И какво са ви отговорили от въпросната дирекция? Че много ми е чудно каква глупост са изтърсили  #2gunfire Успех все пак! Или по-скоро КЪСМЕТ!  Praynig Че то и ние сме на този хал, ама с 8,1 в наааай-добрия случай. Шансът е 1:20 някъде..  Outta Joint

По темата за протеста - май не може да се стигне до единодушно решение за какво точно да протестираме  И въобще като гледам колко желаещи има... ooooh! Crossing Arms Като мишки сме ей.. Като стане дума да си покажем главичките извън дупката, на малцина им стиска. Иначе си цвърчим на топличко колкото щеш. Много ме е яд значи!  Naughty

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 17:03 от 22

# 33
Вероники, честит рожден ден! на патеричка
Желая ти безбрежно щастие и сбъднати мечти!  bouquet

И вие ли градини обсъждате? За мен е болна тема. Риша май никъде няма да ми го вземат, защото съм в майчинство. Трагично е положението, а мъжа ми е против частна детска градина заради цената. Чудя се по какъв начин да го убедя. Rolling Eyes

Болничките дечица да оздравяват бързо.  Hug

Шу, Тони, смаяха ме вашите разкази. Shocked

Вили_ст, бързо възстановяване на мъжа ти! Praynig

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 18:32 от Deziderata

# 34
  • София
Аз да се оплача  #Cussing out Вчера сутринта спряха водата, без да предупредят и я пуснаха чак вечерта към 7ч. А за разкош вечерта в 9 спряха тока за час и полувина, та не изкъпахме детето. Днес, пак пробвах да събера орина с пликче, но Вики взе, че се наака  hahaha
'Кафе с мед', незнам дали са затваряли градини, но всяка година регистрират растеж на раждаемостта, а една нова детска градина незнам да са построили. Нека не забравяме колко провинциалисти се пренесоха в София.
TaniaR, тази ДГ, в която имаме шанс, ще се борят 96 деца за 2 места  Crazy
зелено човече, ако Калин на първия учебен ден ти дръпне блузата и иска да суче, пак ли ще му дадеш  Wink
Zora*, след същите симптоми и лечение, на Вики й се беше показало зъбче  Party
Сложихте ли вече възглавнички на малчуганите?

# 35
Здравейте,

ЧРД на Вероники (на патерица).

Не ми се влиза тези дни. Не че съм яхнала метлата, защото аз не слизам от нея  hahaha, ами просто си плета едно пончо за дребната и така.
Вили- не разбрах какво е на мъжлето ти, но стискам палци да се оправя бързо. А на тем кураж.  Hug Покрай грижите за него ще се вталиш, ама аз лично такова сваляне на кг не пожелавам никуму.
Елле- а защо да не е подходящо черното  newsm78 Ако ти е много мрачно можеш да сложиш цветни обувки и чанта, такива бижута или (аз лично много харесвам) едно цвете в косите.

Аз да се похваля- 1 днес сутринтта и навън се пусна Елия и то на дълги разстояния. 2 на следобедната разходка се преби. И сега сме с ожулена буза и подута горна устна. Като шурна една кръв около зъбите, изкарах си акъла. Ама точно след 5 мин спря да писука и почна да гризе зрънчо и круша.
Направо не ми се мисли какво ще е оттук на сетне.

Хайде от нас  Hug

# 36
  • София
зелено човече, ако Калин на първия учебен ден ти дръпне блузата и иска да суче, пак ли ще му дадеш  Wink
Сложихте ли вече възглавнички на малчуганите?

Ми що да не му дам, ако има нужда детето, не виждам какъв е проблемът  newsm78
В интерес на истината той много културно си иска, никога не ме е излагал.

За възглавниците, не му слагаме, но често през нощта се буди и ляга по корем върху нашите  Joy

Елг, като каза круша, как ядете круша навън, Калин става на прасе от малко парченце сухар...  Embarassed

# 37

Елг, като каза круша, как ядете круша навън, Калин става на прасе от малко парченце сухар...  Embarassed
е ти защо си мислиш, че и ние не ставаме на прасенце? (на мен се е метнала).
Не знем, но навън се държи доста по- добре с храненето отколкото вкъщи. Навън не си бута лъжичката или да хвърля круша, банан или ябълка. Виж солети и зрънчо да, ама то защото храним гълъбите.

# 38
  • Ловеч
Като мишки сме ей.. Като стане дума да си покажем главичките извън дупката, на малцина им стиска. Иначе си цвърчим на топличко колкото щеш. Много ме е яд значи![/b]  Naughty
Много си права шъ знайш... за съжаление Sad
Аз си записах детето на ясла в друг град, защото в София не ме огрява..... и те така, но ще протестирам. И Бодливка е много права.
А проблемът дойде от пренаселването на големите градове, масово затварянето на градини, повишаване на раждаемостта в големите градове, застрояването.....

Специално ЧРД на изтърсачето на темата Вики  bouquet за мама Деси.
Великден вече не се честити, ама така е с интернет на аванта

В интерес на истината той много културно си иска, никога не ме е излагал.
много се смях, да се обадите като идвате по София. Много ще ми е приятно пак да се видим и децата да се нареват на воля Joy

# 39
Ели мъжът ми беше с пъпна херния.
Днес ми е адски изморен ден. Не знам какво ми става, ама едва гледам. Пък и Алек днес беше хала...искаше в калта, в пясъчника, направо си беше като спринтьор на къси разстояния. А на мен ми беше...замечтах се за изминалите моменти когато седеше в количката, а аз можех някъде да поседна спокойно за повече от няколко секунди Crazy Освен това ми е втори ден цикъл...Както и да е, не мога да се оплача от детето Heart Eyes

Днес като ходихме на свиждане мъжлето ме изненада много. Докато чаках в двора на болницата (че бяхме с Алек и не можехме да влезнем) той ме изненада и дойде при нас. Изглеждаше все едно, че не беше опериран вчера. Пък и един такъв втален Whistling Blush Разбрахме, че операцията е била лека, тъй като хернията не е била в напреднал стадий (странно, защото той от една година отлага операцията). Отново благодаря на всички за пожеланията.

Днес се замислих кога трябва да се започнат бебоците да се учат сами да се хранят. Алек между другото не проявява никакъв интерес към това занимание.Лъжицата вместо палка на барабан - чука ли чука Crazy

Възглавница ползваме откакто си получихме наградата от Памперс - изпратиха ни от тази възглавница на Чико с дупките. Алек много интересно спи на нея - ляга от кръста нагоре. Определено си я търси и му харесва да спи на нея.

# 40
Едва успях да ви изчета и на някои постове попрескачах  Embarassed, ама от няколко дни не съм спала, че май ни расте зъб в комбинация с хрема (гъстички и мътни сополи) и не ще да спи сам, а на ръце или върху корема ми. Точно по повод хремата му слагам по-висока възглавница, за да диша по-свободно, а иначе си има една съвсем плоска от около 6 месеца.

За кърменето - и Митко си иска доста явно, но ако има с какво да се разсейва, не се сеща. Иначе нощем, сутрин и вечер не ни мърда. От няколко дни съм на работа и през деня му се налага да си заспива без кърмене, но се справя съвсем добре, та си мисля, че може и скоро да се отбие. Ще го чакам сам да си реши, но се надявам да е преди 2 годинки. По този повод много ме развесели поста на Цветка (представих си какво ръкопляскане ще падне на плажа, но каките по монокини може да го приемат за комплимент).

За колажа искам да се извиня, но се заблудих, че е просто албумче за рождените дни, а за колажа ще пращаме снимки отделно, та нацвъках повече снимки. Поправих се вече и остана само една!

Отивам да спя, че скоро пак ще ме будят!

Много се радвам за Симонката на Гери и че Боян на Шу вече е добре, дано и Радо скоро да се оправи, а Елия да забрави падането. Митко на двапъти си разкървява горната устничка, но не остана следа (втория път беше няколко дни преди рождения ден). Единствения му проблем беше, че не може да си бръмчи за един -два дена.

# 41
  • Варна
Добро утро!
Благодаря на всички за милите думи за Монката! Трогната съм! Heart Eyes Тъй като при нейния проблем не се налага лекарска намеса, а само изчакване (и молитви), съм сигурна, че положителната енергия е най-силното лекарство, което може да й помогне, и горещо ви благодаря!
Аз да питам за естественото отбиване - как точно разбирате детето "само" да се отбие? Дали ще спре да си иска или ще се дърпа, като му се предлага? Надали newsm78 (просто си размишлявам, не иронизирам никого, защото и аз още кърмя). По-скоро ми се струва, че майката трябва да му подскаже и помогне за отбиването (напр. като разрежда кърменията или дава на друг да го приспива) и това в крайна сметка се явява нейно решение. Просто не знам по какви признаци ще позная, че е готова и й е време за отбиване или просто трябва да си набележа някакъв срок и да я насърча newsm78 (само да уточня, че Симона никога не си иска, не ми дърпа блузата, дори се е случвало да заспива без вечерното кърмене, което остана единственото кърмене при нас....но пък като й дам, си суче).
И друго да питам - нали в естествения край на кърменето кърмата се доближавала до коластрата (имаше някакъв термин за този период, но го забравих Crazy), как се разбира кога настъпва този процес? Приключих с кърмаческите питанки.
Сега да се похваля, че утре сме на семеен тим билдинг от фирмата на мъжа ми и от сутринта ми е едно приповдигнато. Само не мога да измисля какви дрехи да си приготвя, че колежките му са едни натокани.....Хубав ден на всички!

# 42
  • София
Гери Мур, Илийката се отби сам, защото кърмата ми беше силно намаляла и явно вече не му се искаше да дърпа като щур за няколко капки. Та, аз му бутах цица, ама той дръпне два-три пъти и започва да нервничи и да си иска шишето. Иначе и преди това от втория месец се дохранвахме с шише, но докато имах поне малко кърма, той си сучеше. Та, това е естественото отбиване.
 Големият ми син, пък, се отби сам не твърде естествено, защото още имах кърма, но той беше адски лаком и побесняваше, че не му тече на фонтан и опищяваше орталъка, та накрая се принудих да му дам шишето. И да кажа, че и аз много се радвам за сладурката. Дано скоро да забравите за всякакви притеснения.
Вили, в Ягодина бяхме в един семеен хотел, много хубав, но не твърде подходящ за прохождащи. То и цялата Ягодина е по-скоро за по-големки, защото равно място няма, поради което навсякъде са или склонове, или стълби и едва се опазват дребните. Като изключим това, иначе е страхотно.
Елле, и аз съм за тъмносиньо с бяло или тъмнокафяво (с Кафе с мед имаме еднакви вкусове). При това ми се струва, че тъмнокафявото ще ти отива. В крайна сметка това е важно- на теб какво ти стои.
22, нямам много време да следя темата за протеста, но ако обявят дата, пусни ми моля една лична бележка, че да не опущя в суматохата.

# 43
Добриутру!  Mr. Green

Аз днес започнах с музика, та съм в добро настроение! Че и времето навън е страОтно. Само малко по-топло да беше... Но и това ще дойде. Wink

Мънки, аз ще пусна тук датата и мястото, пък който му е на сърце, ще дойде. А тебе лично ще те поканя.  Mr. Green Hug

Гери, аз забравих да напиша в предните постове, но се присъединявам към пожеланията! Все така добре да се развиват нещата! Аз мисля, че с времето всичко ще се оправи. Нали си гледала "Невероятните неща, които човешкото тяло може да прави"? Wink  Hug

Елг, ние пък вчера паднахме по гръб, съответно на глава на асфалта, после вкъщи падна по чело на килима от дивана, ама скоростно. Даже се сурна и се ожули. Всеки ден имаме синка общо взето вече.. Така ще е. Те са със здрави глави, ще им мине Wink На теб - по-здрави нерви и търпение!  Hug

За отбиването
- ние не сме се отбивали нарочно, но Миро сам не си искаше в един момент. Аз насила - той не, та не. Така за 2 седмици се отби сам. А и кърмата ми беше намаляла вследствие на неговото нежелание. Sad  Предполагам има значение, че се дохранвахме, макар и с малко, с АМ. Индивидуално е, но аз си мисля, че трябва да се следва метода, който е споменала Гери Мур. Така мисля, че е правилно, но това си е мое мнение де.  Peace

Ел, и аз мисля, че тъмно синьо с бял акцент е подходящо. А също и петролено зелено или тъмно бордо. Аз досега на сватби съм била с червено (тъмно) и черно като комбинация. Все за вечерни сватби. Но синьо и бяло ми е любима комбинация!  Hug Важното е ти да се чувстваш комфортно, каквото и да облечеш.

Хубав де на всички!  Hug

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 11:07 от 22

# 44
  • София
Gery Moore, още кърмя и си задавам същите въпроси за отбиването. Не виждам нищо лошо в ироничното коментиране на отбиването в късна детска възраст, както и на каквото и да било друго, което да късае и мен  Simple Smile Надявам се зеленкото не се е засегнала  Hug
За отбиването да питам и аз: Как да разбера дали суче или просто си играе? Към 8-8.30ч вечер си хапва супа, а към 22.30ч й давам да суче. Самото кърмене ми се струва супер кратко, сравнение с преди, а й се заиграва нещо
 ~Elg~, 22, аз уж не съм от най-вталясващите се мами/зеленко, не ми дойде по-удачен израз/, но все й ходя по петите да не се просне на асвалта. Знам, че не мога да я сложа в клетка, ама  Rolling Eyes Ужасявам се от момента, в който ще излиза с колело, а ще ми се връща с ожулени колена  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт