Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 305
  • 708
  •   1
Отговори
# 60
Шушиии, и аз си искам в Бургас, ама нямаааа... Sad

Веси, успех с работата! Дано намерят не какво да е, ами нещо наистина добро!  Praynig

Шу, много се е разхубавила Яна! И Боян ми се вижда порастнал като че ли..  newsm78 Да са ти здрави децата, пък колко са палави.. след време ще се кротнат. Важното е да не си откачила дотогава! На вас желая успех с къщите, че нещо не ви върви Sad

За възглавницата - ние ползваме от много време, но е една сплескана. На възглавница не прилича, ама той си се навира в нея и се гуши. Много му е приятно!

anispl, не мога да дам инфо за такива столчета...  Rolling Eyes

Оххх, с тия ваксини е нЕкъв ужас. Направо като ви чета и се чудя по-малкото зло ли е...  newsm78 Много гадно това със страничните ефекти, бе! И уж била от непроблемните..  Crossing Arms

Ние днес имахме инцидент - заседнахме в асансьора м/у 5 и 4 етаж както си слизахме надолу за разходката. Заедно с 5бр пълни памперси и празна бутилка от 11л вода за боклука. И количката, разбира се. Добре, че техника дойде много бързо, та седяхме само 10мин вътре. Мен не ме беше страх от друго, ами да не се задушим от миризмата, че притока на пресен въздух не е много голям..  Mr. Green Важното е, че сме добре де. Миро си игра с копчетата, давах солети.. Та така. Беше се стреснал от звука на асансьора, докато всички неразбрали натискаха копчетата отвън, за да тръгне. И той аха да зацепи, ама не.. По едно време извиках, че сме заседнали, да не натискат, ама кой да ме чуе..  ooooh!

Вили, мъжо звъня на Кико. Добре е звучал. Чух подробно за шевовете  Mr. Green Голямо изпитание е било. Да се оправя по-бързо!  Hug

Хайде спокойна вечер на всички!  Peace

# 61
  • София
Днес се замислих кога трябва да се започнат бебоците да се учат сами да се хранят. Алек между другото не проявява никакъв интерес към това занимание.Лъжицата вместо палка на барабан - чука ли чука Crazy

Калин проявява отдавна интерес, купихме ми прибори и истинска купичка с вакуумно закрепване (по-точно със специална подложка и наистина се закрепва!) и понякога дори успява ефективно да хапне сам, разбира се, съвсем скромни количества, останалото е по таблата, по него, по земята и по мен  Mr. Green

Гери Мур
, за естественото отбиване има хубава статия в блога на Хедра: Първи стъпки в отбиването http://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/  Peace Някои идеи са много лесни за изпълнение, пък ефективни  Whistling
Това за коластрата за пръв път го чувам  Embarassed

Крисче
, не съм се засегнала, мисля, че успях да отговоря искрено, но в тон, ама пусто хуморът ми е малко един  Rolling Eyes Калин не ме ползва за биберон в общия случай. Миналото лято често си пийваше, но сега пие вода.

Вероники, на нас ни бяха подарили столче за колата, но ми е много трудно закопчаването и не е стабилно столчето, мести се на завои, а аз все се сещам как като катастрофирахме зимата, кошницата на Калин си се движеше свободно по седалката, пък аз я стисках с ръка да не се мърда... Няма положения и Калин спи в ужасни пози. Затова купихме онова, за което се консултирах тук, пък това не знам какво ще го правим. Някак си подарък да продам не ми се струва морално...

Как е нашето ясленче?
Като гледам как се развива мойто чаве, не мога да си го представя на ясла  Rolling Eyes

И накрая да питам нещо за рибата. Калин е опитвах 4 вида риби на пюре и прие само 1. А днес като ми напити хека, дето си го бях приготвила (на пара, със съвсем малко сол и разни тревички), изяде прилично количество. Специално за рибата където съм чела, пише, че се препоръчва купено пюре, дори където пропагандират домашното. Пусто обаче повечето съвети са до заветната годинка, а за после няма кой знае каква информация... Давате ли риба от магазина и в какви количества?

# 62
Вили, аз нали тези дни четох статии - май за храненето с лъжица, самостоятелно, е най-добре по-рано. По-добре се справяли уж.. И аз ще търся тези дни такава купичка, като на зеленкото. Иначе имам крива лъжица и вилица на НУБИ. Simple Smile

За рибата седнах да пиша - чела съм, че поради риск от алергии е добре да се дава след годинка, годинка и половина. Даже някъде четох - след две  newsm78 Аз не съм давала, защото мъжо има алергия към херинга и изчаквам умишлено още малко.

# 63
Зеленко, много хубава статия  Peace И като се замисля, много неща правя, които не трябва, а като престана наистина отбиването май ще е по-лесно. Определено при нас ще е постепенно и с постоянство, надявам се да имаме успех. Борис няма хранене изцяло на кърма. суче по-скоро за приспиване и нощно време за успокоение и чешане на венците  Whistling
За рибата - яде рибка всяка седмица, от детската кухня. Хек е, специално съм питала. Харесва му и си я папа. Предлагала съм му и от нашата печена скумрия - хапна няколко парченца  Peace

# 64
  • София
Зеленко, това за риба само от пюре не съм го срещала и от самото начало на даването съм приготвяла от магазин. Най- вече пангасиус филе взимам и във фурната със зеленчуци го правя, но и пъстърва съм давала и хек.
За ваксината на 13 месеца- днес й е 10 ден след и няма нищо обезпокоително. Има една пъпка на гърба, ама може и да е от козунака, който ядеше тези дни или и аз не знам от какво. Белтък преди ваксината съм давала в бисквити и соленки.
Шу и аз се записвам за най- късно проходило чедо. Върви добре, качва стълби, наклони- но винаги хваната за пръст. ОткопчА ли се, започва яко рев. От какво се е наплашила така, не знам.
Мария не иска да яде с късата лъжица, която й взех за самостоятелно хранене- много е широка. А с дългата си е хапвала.
Възглавница нямаме.

# 65
# 66
  • София - Рим и обратно
Върви добре, качва стълби, наклони- но винаги хваната за пръст. ОткопчА ли се, започва яко рев. От какво се е наплашила така, не знам.

Toва все едно аз съм го писала. Абсолютно същата работа. Първо поглежда дали пръста ми е в ръката й и тогава тръгва. Днес се опитах да я излъжа с една дълга дървена дръжка, която възнамерявах да пусна, когато се хване за нея, обаче не се излъга изобщо Shocked. Само я докосна, уж видя че я държа тая дръжка, но пак се разпищя за пръста Laughing Ако се окаже права без опора наоколо, стои като вкопана и пищи Joy а уж правеше крачки по едно време... Не е падала, нито се стреснала, незнам, но е голям страх.

Тя си има в нейното легло възглавница за бебета на дупки, но тъй като спи главно в нашето легло Tired, не я ползва особено.

Аз съм в потрес, защото започна да ми отказва вече не само купешки пюрета, ами и всякакви кашоподобни консистенции. Дай й да ръфа хляб, бисквити и месо или риба на парченца. Е като прахосмукачка е направо и реве за още Rolling Eyes. Смятам да пробвам с нарязани на парченца зеленчуци и май ще минаваме на мешана скара Joy

# 67
Зеленко, Рая от като отказа пюретата яде риба от нашата - в смисъл купена от магазина. Взимам охладена, но се е случвало да взема и замразена. Тук има предимно океански бели риби  и макар че баща и обича сьомга още не съм и давала, но от белите риби яде от нашите. Приготвям ги във фолио с малко соев сос, или бяло вино, мед и ядки /естествено на нея ядки не давам - те са по-скоро за мирис/, или с горчица и зелени подправки. Задушат се и тя яде в прилични количества.
Статията и на мен ще ми е полезна. Благодаря! Hug
Недей да скромничиш - Калин си яде много добре с лъжица. Рая още не съм я пробвала, ама то е защото нямаме вакуумна съдинка, но този уикенд ще пообиколим да купим.

За ваксините ме замислихте - на нас ни предстоят през май и от сега съм се запритеснила. Tired

Възглавница и ние нямаме още.

Окич, Кафе с мед, Шу, при нас беше същата история с пръста - тичаше като имаше пръст в ръката и, но много бързо разбра, че от него няма много смисъл, пък и само я ограничава...защото като се усети по-стабилна и си проходи изведнъж.
Аз пък тихичко да се похваля, че днес стоя в количката за 20 мин. за първи път от 3 седмици и после ходи близо 700-800 метра хваната къде за количката, къде за ръка, макар че все търсеше да се отскубне и да ходи сама. Доста по-стабилна е на вън вече, ама пусти страх да не падне не ми дава сили да я пускаме още да ходи сама. А и тя иска все да тича, щото видите ли, вече ходенето ни е рутина и не ни е интересно. ooooh!

Кафе с мед, не се потрисай... ние сме на парченца от 10 месец. А "салата" си иска от 2-3 дни. Аз много се учудих като си посочи салата и си поиска. От тогава и беля домат и краставичка, режа на малки парченца и ги яде на всяко ядене - с печената филийка с масло и сирене, или с кашкавал, със супата, или с каквото там ядем. Рая от доста време е на обща храна и се справя много добре с по-големите парченца. Дъвче, та ушите и пукат, макар че има само 8 зъбчета, пък били те и от 5 месеца насам. А аз и пържола и давам - е, пилешка е и задушена във фурната...ама си е пържола.Simple Smile А хляба ни е фаворит и на нас - мен и нея. Embarassed

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 23:11 от Tony_st

# 68
Вашите пак вървят, а мойта не ще. Иска да си лази и това си е Crossing Arms. Днес даже в градинката  я пуснах да лази, че там е покрито с едно такова гумено и е меко, само гледах да не облизва земята ooooh!. Иначе пък се катери по пързалката нагоре Crazy

Мерси за милите думи за Яна, а за къщата нещо хич не ни върви наистина ooooh! Ама като ще сменяме искам да е читаво иначе е безслислено.

А и днес в градинката се запознах с една българка. Много странно ни беше и на двете особено на нея. Като я чух да говори, първо минах покрай нея, отговаряки на няколко въпроса на Боян, за да ме чуе и да я видя как ще реагира. Тя обаче не реагира и накрая отидох и я заговорих. Милата изглеждаше втрещена Shocked. Каза къде живее (не че съм я питала) и каза че идва всеки ден в градинката. Не знам дали ще станем приятелки но си беше емоция.

Аз отивам да се боядисвам да съм Убава за утре Flutter

# 69
Шу, много са ти порастнали сладурите! Яна си е истинска госпожица вече. За къщата не се притеснявай, ще се намери подходяща.

За столчето и аз не мога да кажа нищо, нашето е на Бертони и Митко не иска да стои много в него, само ако му се спи кротва и му е удобно. При нас новото е, че се опитва да се изправя и в столчето за хранене, и в количката - стъпва на седалката, хваща се за облегалката и е много щастлив, а аз се пеня да викам НЕ, ама кой да ме чуе.

Храни се сам само с пръсти, а с лъжичката предпочита да храни мен или някой друг наоколо. Иначе проявява интерес към нашата храна и си чопва по малко от чинията ми. Днес много настойчиво ми искаше суров картоф, но не го огря Laughing

Зеленко, аз още по Никулден му давах купена пъстърва, но сега вече не му харесва нещо.

За кърменето и отбиването - и аз така си го представях както Мънки го е описала. Ние вече през деня не се кърмим, че съм на работа, но детето си спи. Той и преди заспиваше през деня баз кърмене, особено ако сме на разходка и си искаше само като сме в къщи. Вечер се приспиваме с кърмене и нощем се буди според зависи - ако е нещо крив е по няколко пъти, а ако е спокоен, може и по веднъж - два пъти само.

Ваксината ни е в края на месеца и се надявам да няма проблеми. Сега чакам да му спре хремата, за да му дам за изследвания кръв и урина.

И друго май имаше, ама нещо давам на заето и не се сещам.

# 70
Добро утро!

Аз наминавам, че съботно "цъфнах", та след малко ще се понадрусам и излизаме навън... Обаче както си чета новинките из нета, вижте на какво попаднах:
http://www.capital.bg/blogove/parliament_watch/2010/04/07/883998 … iasno_mliako_toi/

Направо съм втрещена..  #Cussing out

И друго, за да не е съвсем кофти начални пост за днес: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2010/04/09 … _na_nepushachite/
 Mr. Green
А тук даже и нас са ни цитирали: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2010/03/31 … _zona_bez_cigari/ Хахаха...

Слънчев ден на всички и приятни разходки!

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 09:27 от 22

# 71
  • София
Срещата ще се проведе в клуб Фъни, кв.Гео Милев на 17 април от 13ч до 15ч.!!!

# 72
А ден си имаме рожденичка!

Шу, честит ти рожден ден! Много позитивизъм и още по-емоционални преживявания!

Благородно ти завидях за новото познанство от вчера. Тук по улиците българска реч не съ чула, ама то щот сме на село сигурно...

# 73
Добро утро. Аз вече си имам 2 бебета в къщи. Мъжлето се прибра вчера по обяд, ама не ми беше казал и така ме изненада като застана на вратата Rolling Eyes
Като го гледам май е било много рано да го пускат, ама пусто като има шило в задника и не може на едно място да седи....Сега се правя на медицинска сестра тук - само дето униформа нямам Whistling

22 много добри статийки си открила. тази с млякото ooooh! просто нямам думи no

Ох дано да се запази хубаво времето - за сега е едно такова слънчево Rolling Eyes

Да ви кажа Алек е станале един такъв любвеобилен към мен - като си играе и само се присеща - идва при мен целува ме, прегръща ме и ме милва Heart Eyes

Хайде, че някой иска компа, ставам, хубав ден Hug

# 74
Ей, Тони ме изпревари..

Шу, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве на теб, децата и любовта на живота ти, както и на всички около вас! Дано имате много късмет и успехи във всички бъдещи начинания (знам, че са много)! Трябва само да вярваш в доброто и красивото! Те са навсякъде около нас - само се огледай наоколо..   bouquet (дано тези дни те зарадват с кола...  Peace )

Вили, и Миро е такъв от няколко дни. Направо не мога да го позная. Преди все ме буташе, когато исках да го гуша, а сега както си играе и протяга ръчички към мен и се притиска силно..  Heart Eyes Много ми е миличък така  Blush

Общи условия

Активация на акаунт