Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 082
  • 708
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета!

На мен нещо ми е адски нервно.Никол в момента още повече ме изнервя, тъкмо по темата - не млъква(ама поне шепне  Mr. Green).Бръщолеви за всичко, което и мине през главата.Сто пъти я моля да помълчи поне за 5 мин.Казва добре и продължава.1 ред не мога да прочета без "мамо...."И сега ми вика, че минали 5 мин.Като и казвам, че не са, тя пита ами колко са минали и пак се почва един безсмислен разговор...София не спи като хората, може да спи 2 часа, но се буди на всеки 30 мин.И това е всеки ден, не само днес.Аз така нищо не мога да свърша, все на прибежки да слушам дали не се е събудила.Айде пак люшкай на ръце и така, по сто пъти се приспиваме. Тия дни и хич не яде, направо полудявам.Днес не е обядвала.Цяла сутрин и правя пюре, варя яйца( че напоследък все на готови бурканчета караме), чак в 11 излезнахме и накрая с триста зора хапна 3-4 лъжички и край. Май е пробил 4-ти кътник, така ми се стори тази сутрин, ама не ми дава и да видя, та сигурно е това. А и миналата седмица през ден ми вдигаше Т, без нищо друго и мина просто ей така, та колкото и да съм против класифицирането на всяка Т и всеки сопол, че е от зъб, сега съм склонна да мисля, че от това е било. И продължава да ми виси по крачолите, ама така, че ако не я държа, ще падне.Ако тръгна по-бързо да излизам от стаята, се спуска с писъци към мен, все едно ще я зарежа сама.И продължава да не дава никой да я вземе в мое присъствие. Няма тати, няма баба.Само мама се признава.Аз ли си я направих такава, характер ли е, глезотия ли е вече, не знам.Ама и аз май съм си виновна, че като по-малка не я давах на никого, не ми беше приятно никой да я пипа и да я гушка освен мен( и баща и, разбира се) и сега май ми се връща...

Тони, и аз по този повод щях да пиша вчера как ме изуми София.Пак бързахме да излизаме, тя ми се лигави, не мога да се облека и се правя на маймуна вече, само да мълчи и викам по едно време "айде който иска да излиза, да си вдигне ръцете горе", ама хич и не поглеждам, нито очаквам реакция и що да видя - наща стои с вдигнати ръце нагоре  Joy Е паднах от смях просто. После не разбирали били - всичко разбират и ни правят на маймуни вече и ни гледат сеира  Mr. Green

Ел, ти на това "забранени храни" ли му викаш  Wink

Добро настроение, честити ходещи крачета на Марто!!!  Hug

# 511
  • гр.Плевен
Здравейте борбени момичета!
От доста време не съм се включвала, че или не мога да се доредя до компа, или докато изчета какво е написано вече не мога да пиша, че да не събудя домочадието. Та затова ще пиша общо, по спомени.

За ходенето - Михаела се отпусна сама преди една седмица, но само за няколко крачки. На ден най-много по 10-ина крачки прави самичка иначе ме води. Или ми виси на крачола - според случая.  Mr. Green

За зъбките - имаме 4 резеца и два предкътника. От една седмица има е и на АБ, че хвана херпангина, а от 3 дни е със злобна хрема. Ама то в устата й още 4 зъба са надули венците, та може и от това да е. Пък и каката донесе някакъв такъв сополив вирус.

За справяне с две деца - ами не се справям. Все нещо не съм направила, заринала съм се с неизгладено пране. Не всеки ден успявам да изчистя къщата. А пролетно чистене ще правя, ама някой друг път.  #2gunfire
Голямата постоянно нещо мърмори и иска винаги да й отговарям. Малката бучи и не казва нито една дума, иначе се сърди безобразно защо не разбирам какво иска. Ама според мен не говори, защото не иска, така й е по-удобно - обръща й се повече внимание. Mr. Green

За забранените храни - няма такъв филм, не мога да я огранича от това, което яде кака й. Пък каката, поради злоядство, яде доста не особено здравословни храни, само и само да яде нещо. Хубавото на малката е, че иска да опитва и от нашата храна, та по този случай вече яде прясна салата, лук, репички и краставици. Снощи опита за първи път и маслини и от сега ще започваме да си ги ядем само когато дребната спи. За протокола - салатата беше подправена, както си му е редът - сол, оцет и олио.

Трета сливица имат всички деца, дори и някои възрастни(без да им пречи). Каза ми го лекарят УНГ, при който водих голямата за синузита. В тази възраст синузит, отит и намален слух също било често в резултат на третата сливица. Сега за голямата само я наблюдаваме и изчакваме да видим как ще се развива. Най-вероятно ще се размине без махане. Лекарят каза, че до към 10 - 12 години може да се изчака. Обикновено в тази възраст третата сливица закърнявала и вече не правела проблеми.

Честито на всички, имали поводи в последните 2 седмици!

Съболезнования за загубата на Добро настроение и Elwing.

Дългичко стана, ама който не му се чете, да не се притеснява...  Grinning Hug

# 512
  • София
Здравейте мили момичета!

Да взема и аз да драсна някой ред докато още спинка Бибата, пък и отдавана не съм се разписвала...

Срещичката в събота беше както винаги много приятна. Аз имах леки притеснения относно часа, но Бибата така и не заспа преди това, а на място така се разбуди и заигра... Е после в колата за секунди просто заспа, но и в това си има предимства... Всички сладури ми се видяха много пораснали, но то няма и как иначе да е... едни такива все по-самостоятелни и устемени. А мамите, с които сме се виждали и преди, ги чувствам все по-близки, като стари приятелки... Та наистина беше приятно, а и времето беше с нас и ни позволи да прекараме по-голямата част от срещата навън на хубавите пързалки. Качвам и аз снимичиците, които съм направила и дано да не досадим, но не искам да ощетяваме Тони  Hug
ето го и линка (и аз не се научих на ЦЪК) http://martenichki.snimka.bg/children/nashite-sreshti-sofiya-2010.475474.18444275

За бърборенето - ами при нас май аз непрекъснато питам и разпитвам Бибата да казва и показва неща, а тя има богат репертоар. И някой път направо си знае въпросите и не чака да я питам, а започва да си казва животните, например, едно след друго. А го има и момента, че редобно биваме изпитивани и от бабите по скайп, така че предполагам, Тони, и при вас го има този момент и те малки свикват. За сега още не е навлязла в етапа на непрестанното бръщолевене, но има някакви наченки. Снощи, например, понеже не спахме никак спокойно, в 5 часа най-накрая реши, че е време да си/ни пее и така си откара дълго време. Мен ме изуми, но не й отвърнахме, защото изобщо нямах намерение да ставаме и да играем... Тони, продължавам да ви се чудя как си наваксвате със съня след изтощителен ден или късно заспиване... При нас такова животно няма. И днес бях повече от доволна, че поспа поне до 8.30, след като цяла нощ се мята и проплаква...

ЗЪбките - мисля, че и при нас са на дневен ред, отново. Освен че точи лиги, от вчера има и прозрачен секрет от нослето, а и пустото неспане и мрънкотене, мисля че се дължи на това... Дано да не е нещо друго де, ще наблюдавам. Иначе за сега сме си само с 6-те зъба.

И друго щях да пиша, ама ми изскочи от главата.

Честито и от мен на всички, които са имали повод за празнуване последните дни - вкл. ЧРД на Гого на SZA вчера (видях го някъде, но пропуснах да честитя)

И моите искрени съболезнования на Elwing и на Добро настроение  Hug

# 513
Танче, благодаря ти!!! Прекрасни са снимките. На Билянка вече и пораснала косицата. Simple Smile Много им се радвам на дечицата... Grinning

Ми как наваксваме със  съня - Рая ако 2-3 дни не спи и се нерви после 2 дни поспива по повече. Аз гледам да спя когато и тя спи. По-зле е баща и, защото хем не си доспива, хем на работа ходи... ама за сега се държи и той.

Аз пък се чудя като я оставите Бибата да си пее и не и говорите тя не се ли сърди?! При нас такива филми няма. Ако е будна всички трябва да сме будни и да и обръщат внимание, иначе са едни викове и ревове... Обикновено я извеждам от стаята да може мъж ми да поспи, ако е на работа на другия ден, ако пък почива - той я извежда от стаята, за да спя аз. Тя като се измори започва да ме вика и да ме търси, идва си в леглото ми, търси си да сучи и се отнася от раз, но трябва да е изморена... Ако не и се спи не мога да я накарам да си легне, ако ще и 15 ц*ц* да имам и да и предлагам не ще и това е. Инатливо ще да ми е детето, ама да видим...

# 514
  • София
Страхотни снимки  Hug  , дечицата са просто прекрасни! Теди на Диди едва го познах  Shocked , станал си е едно голямо момченце  Heart Eyes А с Боби на Васида имаме еднакви якенца  Simple Smile Хареса ли ви клубчето всъщност? Аз вътре не съм влизала, нищо, че бяхме на рд там  Crazy
По темите - Алекс рядко бърбори, за сметка на батко си, който от 6-7м възраст не млъква  ooooh! Иначе разбира всичко. Абе - Рибка, няма да е много по приказките май  Wink
Досега не ми се случвало да го водя до ДГ сутрин с баткото, все има някой вкъщи (едно от предимствата да сме дядовата ръкавичка  Crazy и май единственото  Confused)
Честито прохождане на Марти!
Едната кума я видяхме във ФБ, изглежда страхотно  newsm10 , имам същите очаквания и за другата и чакам снимки  Hug

# 515
  • София
Мечо пух, точно вчера се пусна и доста тигели направи вкъщи. Тя си ходеше много добре дълго вереме, но просто психическата граница,че не я държа, не може да преодолее.

Кажете има ли някакво мляко за над годинка, което да не е с аромат Crazy Аз сега отворих Фризо тройка и бях в адски потрес от яката миризма!
И Мария все по-често ми показва,че тъпата съм аз и не схващам, че тя всичко знае.

# 516
  • София
Окич, Светланка пие на Нестле Джуниър 1 млякото и бих казала, че си мирише на адаптирано мляко.

Момичета, един пожелателен поздрав за лека седмица и много забавления
http://www.youtube.com/watch?v=Hpbs3NlhpxE

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 23:10 от glafira

# 517
  • Стара Загора
Абе - Рибка, няма да е много по приказките май  Wink

Едно сравнение да ти дам само - и аз съм риби!  smile3503

Сега си лягам, че ми се спи утре ще чета всичко наред!

# 518
  • Варна
Окич, на Nutrilon тройката ( а и предишните) си миришат на мляко според мен. Пък е и от най-евтините, ако има значение.  Simple Smile 

Честито на патеричка на Гого на СЗА! Да расте добър батко и син, много здрав, щастлив и късметлив Simple Smile  На гордата мама също честито.  Hug 

Понеже много пъти вече установявам, че каквото прави Ния, го правят още поне 10 други деца в темата, искам да попитам има ли други, които са обичали да излизат, но вече не искат. Ния преди беше ангелче, стига да сме навън. Сега се обърна на 180 градуса. За пръв път стана точно преди да се разболее. И оттогава навън е страшна кривотия - ходи, но все мрънка, все нещо не е доволна, реве ..... и като си дойдем вкъщи си взема някоя играчка, сяда на пода и кротва. (поне временно)   Не мисля, че се е плашила от нещо. Идея нямам какво му стана на това дете.

# 519
  • Варна
Добро утро!
Напоследък май поразредих писането, но това е сигурно защото увеличих разходките. Излизам към 11:30, за да взема храната от кухнята и се прибирам към 17:30, след като взема Криси от градината. Вечер заспивам като труп още в 21:30, а предиобед се опитвам да свърша цялата домакинска работа....с две думи рядко ми остава време да седя пред компютъра.
Вчера обаче направих един експеримент - след като взех храната, се прибрах в къщи и сложих Симона да спи обедния сън в креватчето си. Еми спа три часа! А навън спи по 40 мин. и после ми се киселее или заспива още веднъж надвечер и си обърква часа за нощния сън. Лятото това ще е перфектният режим (в горещините по обяд да спим у дома), но сега ми се иска да използвам топлите часове за разходки newsm78 Няма угодия Mr. Green
Стана ми интересно за рибите - Симона също е по-особена (напр. Криси си показваше всички циркаджийски номера пред хората, а Монката знае много неща, но като я доближи чужд човек, се заравя в полата ми и нищо не казва). Но аз нямам познати риби и никога не съм го свързвала със зодията. Кажете какво е характерно за тази зодия, но ако може да е нещо на база на опита ви, а не готова написана характеристика.
Всички дечица от клубчето са неверояни порастнали сладури! Чувствам ги близки и много им се радвам по снимките. Hug
Симона все още не иска да ходи сама - в къщи се придвижва по мебелите, а навън й подавам пръстче. Понякога само се излъгва да тръгне сама, ако иска да достигне нещо много интересно (напр. гълъбче), но като се усети какво е направила, и почва да мрънка ядосано и да протяга ръка.
За двете деца - аз по-скоро давам приоритет на режима на Симона и затова непрекъснато се обвинявам, че само право забележки на Криса. Уж обяснявам защо (Симона е малка, има нужда от повече грижи и т.н.), но все пак тя е още дете и си иска своето.

# 520
Добро утро! Hug
И ние ходим по разходки и затова не ми остава много време за форума. Wink Или пък гледам да си върша работата, че иначе няма кога.
По въпроса за рибите, Радо хич не ми е мълчалив.Още като бебе си бърбори нещо, а напоследък и речника му става друг, постоянно чувам нови звуци. Laughing

# 521
Алоха!

Гледах вчера снимките - мъничетата са страхотни! Толкова са порастнали, че не можах да позная някои..  Embarassed Аз нали повечето само на снимка съм ви виждала и..

Да споделя и аз, че Миро не млъква вкъщи. Направо ми надува главата понякога. Като почне една серия ба-ба-ба-ма-ма0-ма.. Понякога си пее някакви негови си песнички. Понякога се опитва да "свири" с уста. Днес сутринта направо се изумих от това му ново умение. Понеже 2 седмици след РД се научи сам (като че ли..) да духа свещичка и да "всмуква" обратно. И днес се получи звук от последното.  Mr. Green Иначе навън, когато около него има деца, не е много приказлив май..  newsm78 Или по-точно, когато няма някоя сродна душа, с която да се "разприказва".  Crazy А когато почне - няма спиране!

А за разбирането - отдавна съм на мнение, че разбират много повече, от колкото ние си мислим Wink Това, че не го показват/не говорят, значи само, че те не го искат или наистина не могат в момента. Все още. Но и това ще стане. И тогава - дупе да ни е яко.  Mr. Green

Ох, аз днес като видях едно ми ти синьо небе, едно ми ти слънце, едни ми ти птички.. И направо ми стана едно такова хубаво на душата.  Mr. Green (а утре май ще вали.. кактовсяка година по принцип на моя рожден ден  Embarassed) Пожелавам слънчев ден и прекрасни разходки на всички!  Hug

PS: някоя от вас ще ходили на Prodigi, Apolo 440, Gorillaz на Spirit of Bourgas тази година? Аз май ще спестявам от сега (ако ми се усмихне щастието днес в офиса) Стискайте ми палци!  Praynig

# 522
  • София
Привет!
Това за Рибите го писах по-скоро на шега и като извинение  Crazy Laughing Иначе - сестра ми е Риби, много по-различна е от Слънцето, да речем  Simple Smile Мисля, че си е до характер най-вече.
А Гого кога е имал рд? Помня, че е моята зодия, ама на коя дата... Да е жив и здрав!  Hug   bouquet

И баба днес трябваше да има рд, щеше да стане на 82г  Sad , сега сигурно празнува с други любими хора...  Cry
Бухта, да не би да са й неудобни обувките, да са й станали малки и затова да не й е приятно навън?  Thinking Това ми хрумна  Crazy  Embarassed

# 523
А, здравейте...

Аз пък имам хубави наблюдения за рибоците... готини хора са. Wink

Бухта, а да не би на вън да и пече, или духа в лицето? Рая ако е ветровито също не иска да излиза,  а ако и пече в лицето направо се обръща на другата страна. Затова като сме с колика и и пече в лицето изобщо не мога да я задържа там. Rolling Eyes

Честит рожден ден на Гого на SZA и от нас на патерица! Да е здрав и много да радва мама с постиженията си на голям батко!  bouquet

22, завиждам благородно и на концертите  Бургас - да се забавляваш и заради нас.

Айде и аз да правя закуска и да излизаме, че и тук времето не е за изпускане, та и ние от седмица излизаме и сутрин и следобед. Peace

# 524
  • Стара Загора

PS: някоя от вас ще ходили на Prodigi, Apolo 440, Gorillaz на Spirit of Bourgas тази година?

Аз със сигурност съм там. Това се случва веднъж в живота. Едно време бях луда по Продиджи. Тъй ли иначе цяло лято ще съм в Бургас  Peace

Общи условия

Активация на акаунт