Януарче в пясъка се рие, а майка му коктейлче пие

• 28 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Ами у нас сагата продължава!  Cry

Казвала съл, че подозирах проблем с яйце и 4 месеца не бях давала, ама днес реших да пробвам, за да знам вече има ли проблем или не. Ми има!!! 3 часа след прием на яйце (кекс домашен) се започва повръщане, докато стомахът се изпразни и от стомашен сок и остават само напъни. Заспа от изтощение. Не е пил ни вода, ни никаква друга течност, защото не трябвало да приема нищо поне 1 час след последното повръщане, а той милият заспа Sad

Какво става? Какъв е проблемът? Къде греша? Иде ми да се гръмна  #Cussing out

До скоро изобщо не ми превеждаха майчинство - счетито не подало молбата, не ми казала, та докато задвижим въпроса 5 месеца на сухо.

# 436
Lang да не е от комбинацията захар, мляко, яйца... не че съм много в час с разните алергии, ама за да си по-сигурна не е ли редно да му дадеш чисто яйце...поне аз така бих направила...
За ягодите да ви кажа катерина ги яде от поне месец и повече...много и харесват, мръщи им се като са по-кисели, но продължава да си ги яде...и в тоя ред на мисли понеже на една от книжките с картинки има лимон и аз и показвах как се яде (т.е. каква физиономия правя след това) та реших да и дам, понеже бях купила...ми лиже, мръщи се и продължава...много се кефи...иначе аз общо взето без захар, шоколад и прясно мляко всичко и давам...като изключвам и разните зрънчо, които днес едни приятели ми се скараха че не давам...ама както и да е...

Не знам на коя страница сме, ама верно да вземем да сменим темата, че нещо много болна стаа...

# 437
Привет!
Първо бързо оздравяване на болничките. Hug Hug Hug
Много целувки за Кало, Катерина и Вики. Heart Eyes
Тези дни се изгубих, ама мъж ми си беше тук цяла седмица и не съм пипала лаптопа. Криско е добре, расте и слушка. Да не го хваля много, ама много си слушка ангелчето. По цял ден си играе самичък и аз имам време за всичко.
Прах за пране ползвам Даш (течен), но пера само негови, не ги мешам с нашите.
Фолиева киселина аз пиех докато родих, както желязо и витамини.
Ягоди дадох на Крис, ама не ги хареса.
Я сега да ви питам: Цикълът ми дойде в събота,а Микеле пристигна в неделя. Във вторник нямах и следа от цикъл и до петък сме правили любов. Има ли някаква възможност да забременея?

# 438
Ехооо, здравейте!  Hug

Няма да повярвате, но пак се включвам!  Simple Smile
Първо, честито на Ели и Моник! Пожелавам ви да сте много щастливи, да нямате никакви проблеми по време на цялата бременност, много леко раждане и кротки и хубави бебоци после! И не на последно място, татковците и по-големите дечковци също да помагат  Wink!

Бърборанче, не й се сърди на Петенцето! И мен Рая понякога много ме ядосва с бели, но пък като се замисля какво бих предпочела - прекалено кротко или жизнено и енергично бебче, определено нямам никакви съмнения. Да не говорим и, че няма на кого да се метне да е кротичка. А баща й още преди да се роди си поръчваше палаво детенце. Така че, радвай се на дечко и да ти е жива и здрава само!  Hug

Не бях влизала много от отдавна и сега доста си почетох... Трогната съм от позитивната енергия, която сте ми изпратили   bouquet И мога да ви кажа, че определено имаше ефект! Точно денят, в който трябваше да отида да си взема направлението за операция и да започнем подготовка за нея, открих, че кистата е изчезнала!!! Не можете да си представите колко ми олекна! Знам, че нямам гаранции, че няма пак да се появи в бъдеще, но наистина изобщо не ми се лежеше по болнициии... Остава да се моля да нямам проблеми и за в бъдеще  Praynig
След като това ми се размина, успяхме да си направим една 4 дневна ваканция около Гергьовден в Гърция. Беше просто фантастично! Бяхме с бабата и дядото на Рая, с нея самата и 14 наши приятели! Резултатът беше, че бабата и дядото ни помагаха с Рая и свикваха да се грижат за нея, докато ние успяхме добре да си отпочинем, поиграхме доста плажен волей и поплувахме в моренцето  Grinning
Един интересен епизод с бонбона, за да разберете какво чувство за собственост сме развили. Рая, баба й и дядо й били на открития басейн. При тях отишъл един човек и ги помолил да вземе един шезлонг в съседство. Баба й и дядо й казали ок, но това, което не предвидили, била реакцията на Рая. Тя тръгнала след човека, преследвала го 20-тина метра и когато той сложил на земята шезлонга, се изкатерила върху него, легнала по гръб и разперила ръце и крака  Joy Без думи...

За яслите - ние също очакваме класирането в самостоятелните ясли на 1 юни и много се надяваме да сме класирани. Скандализирана съм обаче, защото пробвах и в ОДЗ просто заради опита. Познайте, бяхме 9 на ред и класираха 1 дете по социални и 1 дете по нормални критерии!!!  Shocked Някой има ли обяснение как се случва това? Все пак говорим за първо класиране за първа яслена група! Някак си не ми се вярва тя да се състои от 2 деца!!! Все се каня да звънна на директорката да я питам, но не ми остава никакво време от работа. А сега и една колежка излиза по майчинство и цялата й работа ще мине върху мен. Никаква идея нямам как ще се оправяме... Важното е обаче при нея  и при бебчо всичко да е наред  Praynig

За номер на обувки - ние носим 22-23  Simple Smile Ха сега и ние по едно нещо да сме в челото  Laughing

За зъбите - положението е крайно интересно. Имаме си 2те зъбчета отдолу. Отгоре нищо не напипвам, но от 2 дни Рая трака със зъби. Някак си не ми се струва възможно да го прави, ако има зъбчета само от долу  Thinking

Айде, толкоз от мен!

Можете да привите залагания след колко време пак ще се включа  hahaha

Много  Hug и пожелания за слънчево настроение!

# 439

Не знам на коя страница сме, ама вЕрно да вземем да сменим темата, че нещо много болна стаа...

Наистина темата стана много болна. Дайте да пускаме нова, че тази май не ни е на късмет  Peace
За майчинството - и аз не съм си го получила  #Cussing out Е бива ли точно с майките да се гаврят в тази държава  #Cussing out
За праха за пране - преди седмица свърших последната опаковка бебешки и почнах да му пера с нашия - "Персил". Да чукна на дърво, за момента проблем няма  Peace
Аз да ви кажа като бях бременна си пийвах по едно кафенце сутрин  Peace Не мисля, че е кой знае какъв проблем, още повече като се има предвид, че в нормалното си състояние сигурно по литър кафе на ден дъня  Blush А като бяхме на екскурзия в Прага /6-7 -ми месец от бремеността/ що бира излочих ... Blush Blush Blush Вярно е, че отначало се стараех да е безалкохолна, ама после го ударих през просото  Blush Blush Blush Милото ми детенце, сигурно не е изтрезнявало  Joy Joy Joy И ме влечеше основно към тестените изделия, като наблягах предимно на Макдоналдс-овите , а сега се чудя как да ги махам тези килограми  Joy Joy Joy
Ягоди не съм давала, прясно мляко също, ама малкия като набара нещо шоколадово не мога да му го изтръгна от ръцете - ужас е просто  ooooh! То така стана и със соковете - не давах до преди месец и като се научи да пие със сламка и стой, та гледай - няма оттърване докато не му се вземе сок. Гледам поне да му вземам такива без консерванти, ама знае ли ги човек  newsm78 . Пък и всичките са с добавена захар, ама съм вдигнала бялото знаме ...
А вие защо сте толкова против зрънчовците - доколкото виждам на опаковката съдържат царевично нишесте и безвредни оцветители, със съвсем малко сол за вкус /говоря за натуралните такива/. Не мисля, че са проблем, както и солетите  Peace Вижте за чипса и разните подобни пържени и аз съм категорично против /не, че не си е хапвал като набара нашата опаковка с баща му  Blush /. Избягвам да му купувам на него - ако много реве и се тръшка - вземам, но му давам едно-две и крия опаковката, съдържанието на която ние с баща му от чисто алтруистични подбуди унищожаваме до троха  Mr. Green
За тръшкането и моят за тръшка, но гледам да се държа сериозно и да не му обръщам внимание - просто го игнорирам като го направи. И след това като се разреве "бебешката", както само той си може го гушкам и се опитвам да обяснявам, че не е хубаво да прави така. Ефект за сега - нулев  Whistling Whistling Продължава да се тръшка  ooooh!
Накри, мила слушай кака си /разбирай мен/  Naughty Освен ако не се пазиш "с аспирин" /което явно не си направила/ вероятност от забременяване винаги има  Hug Ако не знаеш как да се пазиш с аспирин, питай пак кака си - тя ще те светне  Wink
Такаааааааааа, докато още сме на тази тема, една тематична, папарашка снимка на две наши съфорумки  Wink

Хайде лека и безревлива нощ на всички  Hug

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 23:24 от bubSSSSSSS

# 440
Бубссс аз зрънчовците не ги харесвам, първо защото съм противничка на мазнини различни от зехтин и масло и второ не виждам нищо полезно в него, пък и на външен вид хич ги няма...забелязвала ли колко мазни ти остават ръцете след тях...не че в солетите има нещо полезно, ама не са мазни...
нали знаеш, всеки луд с номера си...аз пък  и купувам дюнери,за които тя умира...от които тя яде пилешкото, плюс малко питка, а аз всичко остнало...
чипс, сладолед и шоколад няма и да опита преди да стане поне на три ако зависи от мен...виж баща и уж казваше, че ще и дава, ама засега ме слуша...не знам само лятото като почне по-често той да си купува какво ще правим...засега гледам да ядем такива неща, когато тя спи...

# 441
Здравейте и от нас! Хайде стига наистина с болести, че не са много лятно-приятна тема. Ние утре сме на контролен преглед за Вики и вече очаквам да не се връщам в тази болница  Praynig А в тези болници се нагледах на какво ли не и се убеждавам, че ние сме мнооого добре.
Пожелавам на всички да сте добре и наистина вече само хубави летни теми да обсъждаме. Като например кажете какво да търся като условия за лятна почивка с Виктор.

Гери (Ланг), хич не е лесна твоята... Стискам палци да издържиш психически и физически  Peace Дано като пораснат малко и да се оправят нещата. До тогава стискай зъби.

Усмихнатото, знаееш, че в такива моменти най-добре да намериш нещо забавно, иначе може да се побърка човек. Затова ти предложих да направиш клипче на Вейдърчо  Laughing След време знаеш ли колко ще ти е забавно (въпреки че сега не ти е).

Мария, в болницата аз пък не срещнах никакво лошо отношение към кърменето (говоря за Търновската болница, детско отделение). Дори напротив, всички ме подкрепяха и казаха, по-добре да е на кърма и да не яде много други неща. Не разбирам защо така е станало при вас.

Надя (Накри), шансове за забременяване винаги има, но около овулация са най-големи. И все пак стискам палци да стане когато искате и му е времето Wink А на теб дупе да ти е яко с две деца сама да се оправяш  Mr. Green А мъж ти какво работеше, че толкова пътува? Може да си споменавала, но не помня.

Бубссссссс (със 7 "С"  Mr. Green ), тези на снимката не ги познавам  Mr. Green Ама как са се изтегнали, ааамахааа все едно нямат дца за гледане  hahaha

За бременността и пиенето на това онова ... Фолиева к-на на мен ми каззаха че е хубаво да пия до раждането и то било добе за мен, не разбрах защо. Но човек ако потърси инфо, сигурно ще намери. Кафе, ако му се пие на човек, не виждам защо да не пие. Аз го бях спряла, защото ми ставаше лошо от всичко, включително и от кафе. Карха предимно на тестени неща в началото. Дори сладко не ми се ядеше, а иначе не мога без. Смятам, че каквото му се яде и пие на човек, трябва да си угажда Wink Кога, ако не през бременността  Peace

На ясла Вики е приет. И то защото при последното класиране постъпих по-мъдро и сложих на първо желание ясла, в която няма изобщо наплив (намира се някъде в Захарна фабрика на доста неудобно място от повечето квартали и предполагам затова). Сега събираме документи и ще го записвам. Друг е въпросът, че не мога да си го представя да се справи (а и лелките да се справят с него там). Просто или ще ми звъннат веднага да си го взема, или ще има да яде бой  Crazy Тогава пък те да му мислят, че ще ги набия аз  Mr. Green Зари тук може да потвърди колко бойна мога да стана щом се застраши сигурността на детето ми  Mr. Green
Катериче, в тази връзка, харесва ми, че е будно и дейно дете и не се спира, колкото и да ме изморява това. но наистина по-добре така. Сякаш няма да ми отива едно много послушно дете  Laughing

След малко ще дописвам (може и с малко снимков материал да се посмеете), че стана много дълго и скучно  Rolling Eyes

# 442
Смятам, че каквото му се яде и пие на човек, трябва да си угажда Wink Кога, ако не през бременността  Peace

Е да, то човек с твоите габарити, дето нищо не му се лепи, може да си позволи всичко да яде.  Rolling Eyes 

Ягоди дадох на Ивайла още щом навърши годинка. Харесаха й (съмнявате ли се?).  Laughing

Един интересен епизод с бонбона, за да разберете какво чувство за собственост сме развили. Рая, баба й и дядо й били на открития басейн. При тях отишъл един човек и ги помолил да вземе един шезлонг в съседство. Баба й и дядо й казали ок, но това, което не предвидили, била реакцията на Рая. Тя тръгнала след човека, преследвала го 20-тина метра и когато той сложил на земята шезлонга, се изкатерила върху него, легнала по гръб и разперила ръце и крака  Joy Без думи...

Joy Joy Joy

Накри, винаги може да стане, ако не използвате предпазни средства.
Ланг, явно трябва да приемеш, че е алергичен към яйца и това е. Моят син също беше постоянно болен. Да те успокоя, че разреди чак към 11-тата си година. Вкъщи винаги имам определени лекарства, за да съм подготвена. Кураж, все някога ще спрат да боледуват толкова често!  Hug

И да помоля някой ако знае, да ми даде линк към  онзи сайт, където може да се проверят лекарствата по съставки и да се разбере могат или не могат да се пият по време на кърмене.

# 443
Ягодова, http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp заповядай Wink
На малката ягодка много ясно, че ще и се усладят ягодите  Laughing

Пък за габаритите... ми на мен до 5-6 месец ми се повръщаше от почти всичко, как да наддаде човек  Laughing Аха ми се отвори апетита и Виктор скокна да излиза. От ембрионче мисли за мен да съм фина и елегантна  hahaha И сега не ме оставя много да седя. Все тичам след него.

# 444
Накри, винаги може да стане, ако не използвате предпазни средства.

Да знам, но аз определено не съм от тези дето така лесно забременяват. Мин. месец правихме любов до 3 дена преди овулацията и работата не стана. Сега работата е още по сложна, защото дори не се доближавам до овулация, но ме съмняваше този цикъл 3 дена.
Кокос мъж ми по принцип не пътува, но в този момент е има работа до края на лятото в Белгия. По принцип има фирма за ремонти на молове, строежи и т.н. Сега правят окачени тавани в един мол там.

Накри, мила слушай кака си /разбирай мен/  Naughty Освен ако не се пазиш "с аспирин" /което явно не си направила/ вероятност от забременяване винаги има  Hug Ако не знаеш как да се пазиш с аспирин, питай пак кака си - тя ще те светне  Wink
[/color]
 Joy Joy Joy  Дамм много ми е интересно това с аспирина.

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 13:49 от nakri88

# 445
Добър ден.
Изпратих спящото в количката с баща му на разходка, а аз се помотвам из кафето и чакам клиенти  Grinning.

Хайде стига с лошите новини за болести, давайте само хубави от тук нататък - никое януарче да не боледува /абра кадабра/.

Накри стискаме палци да сте успели. Щом Крис е послушен, ще ти е лесно. А после като пораснат става голяма забава.
Ягоди пресни още не съм давала, но съм давала компот и сладко. Аз давам всичко. Сладолед, шоколад, солети,чипс и цялата цивилизация  Crazy. А като чуе за кафе, че ще пием - съгласен е на всичко. Където види кафе машина по пътя почва отдалеч да я сочи  Crazy. После с бъркалка топва в кафето и като свърши лелелеле... Много обича и пица.
Вечер като сядаме да вечеряме, му слагам всичко, което слагам и на нас, с по-малко сос, че много омазва  Crazy. Пие от бирата или топвам по капка ракия  Crazy даже. Сам се опитва да се храни и много се кефи. А кколко обича месо  Crazy.
Никога не прекалявам с количествата разбира се. Той вече е голям и разбира отлично.

През бременността аз лично много се ограничавах, да не ям всичко, за да не напаълнея - е качих 25кг. Сега поне докато кърмя, си хапвам порядъчно и още не мога да вляза в старите дрехи де.

Колкото до фолиевата - пиех преди да забременея. Даже не вярвах, че ще забременея и когато стана бях шокирана. Вит В има и в хляба много, така че тестените храни е  хубаво да се приемат.

Слънчев и хубав ден.

# 446
Кокосче, едно голямо БЛАГОДАРЯ!  newsm51

Аз нищо от сорта на зрънчо, шоколад, сладолед, не съм давала. И мисля да поизчакам. Но се замислям вече за салам. Вие давате ли? И какъв? Мед също не съм давала. А така ми се иска да й намажа филия с шипков мармалад!

# 447
  • Русе
Ягодка, не съм давала салам и не мисля скоро да давам. Не знам за саламите в UK, но тукашните са мн.зле. Същото важи за кремвиршите / макар, че аз и баща й ядем/ и пастета. И аз не съм давала зрънчовци, сладолед и шоколад. От разните пакетирани храни е яла мини кроасанчета -   харесва ги долу-горе. Бисквити обича да ръба и пие сокчета със сламка. Така, че няма как да огранича захарта, ама поне не е яла шоколад и пържени неща. За сега се опитвам да я опазя и от бабите. Мляко е консумирала, но не като напитка, а в крем или баница / последното е яла 2-3 мини хапчици само/.
През бремеността не съм се ограничавала много и ядях доста тестени, но качих само 13кг, ама пък имам запас от преди това, така че и аз не съм в цветуща форма.
Накри, какъв цикъл 3 дни, на мен ми шурти по 6! Дано да ви се случи щом го желаете! От сърце ви пожелавам.
Мила, вчера разглеждах разни оферти за море и има специални програми ако си с дете от 6 до 36 месеца. Има детска кухня, топъл басейн, столче за хранене, кошарка от хотела и ясла с-у заплащане. Беше ол инклузив, май по 500лв. на възрастните за 5дни, детето - безплатно. На мен ми се вижда доста като пари, пък и ние ще ходим без "ремаркенце". Може да си проучиш- в нет-а има всичко.

# 448
  • София

Аз нищо от сорта на зрънчо, шоколад, сладолед, не съм давала. И мисля да поизчакам. Но се замислям вече за салам. Вие давате ли? И какъв? Мед също не съм давала. А така ми се иска да й намажа филия с шипков мармалад!
Embarassed Embarassed EmbarassedДавам и то отдавна. Човека обаче има предпочитания към луканката - да не е балама. Давам почти всичко, а това, което не давам му го дава брат му EmbarassedБях казала, че го е черпил с шоколад, сладолед още не съм, но съм сигурна, че в най-скоро време и той ще е на дневен ред...
В този ред на мисли - онзи ден в един парк. Майката съвестно забранява солети и Зрънчо.....детето съвестно крадеше от де що види подобни пакети...Хем ми беше мъчно за майката...хем комично, като го гледам как "джоби" случайно минаващи...
За море - заложихме на миналогодишното ни ходене. И то покрай приятели, с които се запознахме именно на морето - заформя се яка банда и вече нямам търпение... http://www.hotelroza.com/home.html Пека питка за прощапулник и я гледам само жално Cry Трябва да влезна поне малко във форма...
Наде, стискам палци да е станало. Гого се получи няма и 5 дни след цикъл. Дори и докторката не вярваше...

# 449
  • София
Катериче, страшно много се радвам за теб, как са се развили съитията Praynigда не се явява повече тая гадост. Много смешна история със шезлонга Joy
Кокос, честита ясла на Вики  bouquet
Накри, най-много да вземем в нашата гилдия Joy JoyМного ще се радвам даже Embarassed EmbarassedИзвинявай, ако не беше смешно Wink
Ланг, милата ти, предствям си колко е мъчително. Не мога да ти дам съвет, но мога да пожелая много бързо да минава всичко и повече никога да не се повтаря:hug: Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт