Януарче в пясъка се рие, а майка му коктейлче пие

• 28 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
За яденето уж се опитвам да не го тъпча с боклуци, но той пък всячески бойкотира "нормалната храна" и съм се видяла в чудо. Отделно като го дам на свекърва ми да го разхожда всеки път ми го връщат доволно нахранен. Като попитам какво е ял, отговорът обикновено е: кроасани (ама не с шоколад, а с карамел или нещо друго, че знаят че не одобрявам шоколада  Laughing ), форнети, зрънчо, солети (от най-солените), натурални сокчета,... Най-"полезното", което са му давали е Данонино  Mr. Green Дори когато все още му беше разстроено стомахчето след болницата и я помолих изрично да не му дава боклуци (пратих ги с един банан и вода) ми го върнаха с пакет зрънчо, солети и водата му беше излята и на нейно място сипан "натурален" сок  ooooh! Ей на това му казвам спазване на заръките ми и мислене за доброто на детето Crossing Arms
В другите случаи човека много често докопва нещо, което не е за него и винаги му се услажда. Ето едно примерно видео как се яде сладолед - http://www.facebook.com/mila.petkova?v=app_2392950137&ref=pr … 668674&ref=mf

В момента просто се опитвам да го накарам да яде нещо, защото от болницата се разглези само на кърма и само ми виси по гърдите  Crazy В чудо съм се видяла, не ме оставя на мира за секунда. Разтегнал ми е колко блузи от дърпане да докопа ц.ц.  hahaha

Моник, мерси за яслата. Остава да ходи с кеф и да не яде тупаник там и всичко ще екато по вода  Grinning пък ти направо ще си имаш мини ясла у вас  Hug Как е коремчето? Слуша ли те и расте ли?  Laughing

Ягодке, пак заповядай. Какви хапове се каниш да гълташ, че ще ги проверяваш?

Накри, е щом не е постоянно на път мъжо значи има шанс и за второ бебе, а и ще има кой да помага. Не се знае второто дали ще е кротко като Криско Wink Успех в начинанието! А за аспирина и аз го знам, но нека Бубс ти разясни  Joy

Последна редакция: нд, 16 май 2010, 16:24 от Kokonut

# 451
Ох, Мила, паднах от смях, много сладък този Вики и как се облизва само  Joy Joy Joy, ама много ме изкефи и диалога между родителското тяло - все едно аз и мъжа ми - ама тя е на година и 4 месеца вече, що не й даваме еди какво си  Joy hahaha. Та в тоя ред на мисли, вчера Александрина е вечеряла сочна, пълна с вредни продукти пица. Поръчахме си за вечеря и още от вратата като взе да ме гони детето  - замирисало и на манджа и иска да яде. Та аз ако бях сама може би нямаше да й дам, ама баща й такова парче и нагласи в чинийката и детето мята, мята с айрян  Wink Wink Wink.

Като изключим такива отпускания от моя страна детето ми не яде зрънчовци, вафли, шоколад, сладолед. Давам и бисквитки, но обикновени и едни детски. Сокове натурални пием само на Теди, уж са без консерванти, ама знае ли човек. Фрешове правя също, но когато сме навън давам готови. Солети рядко давам, но за сметка на това яде едни рибки, ей много ги мори, по едно пакетче може да омете, ако не й го взема. Салам, леканка и тем подобни не е опитвала, само веднъж домашна телешка пъстърма е опитвала, но пак съм против, все пак е сурово месо. Принципно си опитва от всичко, което ние ядем, но просто след това ако смятам за не особено полезно, не предлагам. За сега нямаме проблеми с това да иска от другите деца, когато сме на разходка.
А какво ми се случи преди няколко дни - в една нова сладкарница сме със сестра ми и малката. на съседната маса една майка с 5-6 месечно бебе, не по-голямо, даже в количка със зимен кош още беше, даваше на детето торта при това с виличката директно  #Crazy #Crazy #Crazy , поне 3-4 пъти аз я видях, а все пак нямах за цел да следя какво прави. Обаче много се възмутих, честно, то бива бива, ама чак такива простотии отдавна не бях виждала.

Накри, стискам палци и аз, успех в бебеправенето. Абе явно и аз съм назад със съвременната контрацепция, та ще чакам Бубс да обясни за аспирина  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 452
Катериче, много се радвам за теб, че така са се развили нещата. Голяма почивка сте си направили- с 14 души Laughing  А смешната история  Laughing, наистина много ме разсмя.
Накри, ще се получи, мила, ако не сега, то скоро  Hug
За яденето- вафли, шоколадови работи, зрънчовци, чипс, торта не давам. Иначе си хапва бисквитки, солети. Салам съм й давала- шпек, веднъж го гледа, преглъща, преглъща и нямаше как. Сокове рядко й давам ( още не съм пробвала дали може да пие със сламка).
Ели, Настюхата и тя е хапвала пица  Wink
Снощи й дадох за първи път АМ, но не й хареса много. После пък дадох ц...  Laughing Май ще се спра на варианта по- сериозна вечеря е вечерта без мляко, е ще пробвам и с кисело, та ще видим.

# 453
  • Варна
Всеки ден съм на работа и всеки ден във форума - ето това е събитие за мен  Crazy
Джънк фууд аз лично не давам . Това не пречи някой да дава зад гърба ми де . Но засега на малкия не се е случвало , баткото намазва туй - онуй . Основно шоколад , защото в малко количества ми се струва най-безобиден . Зрънчовци , чипс , сокчета и подобни дори и той да е опитвал 2 - 3 пъти , а Дани никак . Не се знае докога . В това отношение майка ми е напълно съгласна с мен и не се купуват такива неща . Голям майтап е с бонбоните вкъщи , защото постоянно се намира по някоя кутия , от която някой си взема тайно от децата . Кренвирши , салами , пастети и ние не ядем , така че Дани няма от къде да си поиска . Но пък Митко се наслади на тия благинки в градината .
Зимата правихме домашна луканка , защото Митко много я обича , но не съм давала на Дани - все пак е сурово месо , ама знам ли  newsm78
Между другото откакто имам деца тотално си променихме схемата на хранене вкъщи . Остана едната бира за наслада на душата . На децата не съм давала да опитват и съм твърдо против подобни игрички .  
Накри - успех в бебеправенето . Ако не е резултатно , поне е приятно  Peace
Ягодка , кофти , че сте имали такива притеснения с малката ягодка . Аз ли криво го казах , ти ли криво ме разбра , но няма значение . И не знам кой какво е питал , но аз съм си казвала - лекар съм , почти педиатър ,защото живот и здраве тази година трябва да ходя на изпит за специалност , но кога ли с тия деца и тази работа .
Ланг , и аз мисля , че трябва да се пробва едно по едно . Даването на няколко неща под формата на сладкиш нищо не показва .
За майчинството не знам . Честно казано хабер си нямам кое кога се привежда  Embarassed Гледам като плащам да има някакви пари , пък колко и откъде - здраве да е . Sunglasses

# 454
Кокосче, реших да смуча Нео Ангин за гърлото, че вече шепна, въобще не мога да говоря, а за кашлицата – да пия Ацетилцистеин. Слава Богу и двете този сайт(дано да мога да му имам доверие!) ги окачестви като безопасни и вече като че ли съм малко по-добре. Жалко, че не можах да видя филмчето, но така или иначе почти не успявам да видя нищо от фейсбука.  Rolling Eyes
Накри, май само аз не съм разбрала, че искате да си правите бебе. Embarassed Embarassed Embarassed Успех! Hug
Катериче, радвам се, че се е разминала операцията!  Hug

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 14:16 от yagodka

# 455
понеже чакахме да направят един параклис в квартала, който ще се казва Св. Екатерина и бяхме решили там да кръстим Катерина, ама май няма да стане скоро готов и Коко ме юрка да го напраим лятото...не че на мен ми пука кога ще го направим, да си призная не съм от най-вярващите, така че...
но я разкажете за цените в манастирите или църквите, които са ви искали за кръщенето...
вчера бяхме на разходка из България и в една църква в Копривщица ни казаха, че не се плаща, но ако искаме да снимаме трябва да платим 60лв...
след това минахме през храм-паметника Шипка и там ни казаха 500лв...венчавка 800лв...вярно е че църквата е уникална, ама все пак 500лв не са ли прекалено много...
на мен лично много ми харесва Гложенския манастир, така че може би ще е там, но ми е интересно да знам колко са ви искали...
ето и малко снимки от вчера... http://www.facebook.com/mariya.doncheva?v=info#!/album.php?aid=55808&id=1070683186

# 456
  • Русе
Лорини, ние ще правим кръщене тази неделя /23.05/ в Килифаревския манастир. Намира се на 12км от В.Търново. Цената на церемонията е 30лв., като се доплаща 10лв. за фотоапарат. Нощувката е 10лв. на легло в стая в новата част, със собствен санитарен възел и 8лв. с общ. Ние ще бъдем в новата част. Всеки манастир има различни "изисквания". На нас ни искат 2 хавлиени кърпи, сапун и бутилка олио. Общо взето и аз знам, че таксите вървят м-у 30-50лв., така че 500лв. за церемония ми се струва множко. Мисля цялото кръщене да ни излезе някъде там. Ще сме около 15-16 човека - тесен семеен кръг.  Mr. Green Като мине ще разказвам, живот и здраве.
Ягодка, извинявай, знам, че живееш в Швейцария, не знам как ми се изплъзна това UK в предния пост. Явно не съм внимавала докато пиша.
Хайде, приятен ден ви желая, макар и дъждовен /поне при нас/!

# 457
  • София
Здравейте и от мен,
Вчера бяхме на гости на една племенничка на мъжа, която е абитуриентка и затова нямах възможност да пиша- взехме и ЙоЙо с нас, та там тя успя да хапне и малко торта и малко пържолка, и салата- все успяваше да си открадне по нещо, накрая коремчето й се изду Laughing. Като се изключи ситуацията обаче, принципно се опитвам да не й давам зрънчовци, шоколад, колбаси, сокове, ЙоЙо така и не пропи- яде понякога солети, намерих едни детски Зайо-Байо, без сол, и бисквити Закуска, но и тях гледам да не й давам често, защото така и така си наддава- за три месеца беше наддала около кило от 11 на 12 кг и нещо е сега, а не искам да става пълна Rolling Eyes. Ако започне да се върти около мен и да мрънка да й дам нещо, гледам да е парче краставица, домат, ябълка, кашкавал, сирене....разбира се, опитвала е и от вредните неща- веднъж ядохме сладолед с баща й, тя така жално гледаше, че й дадох малко да близне- така е ставало и с други такива неща, кати луканка например, но това е било инцидентно. Вкъщи не държим сладко, газирани напитки, сокове- за това спомага и това, че аз сериозно съм се заела с мисията да се върна в дрехите си от преди бременността /качих доста, до толкова, че панталон от преди ЙоЙо, да успявам да обуя само до коляното ooooh! не се ограничавах изобщо ядях много, всичко Tired/ и затова сега основно вкъщи има млечни, месо, зеленчуци, кисело мляко, пълнозърнест хляб- с мъжа ми се опитваме да не ядем сандвичи, дюнери, пържено, сладко, да не се пие алкохол- и за това може би ми е по-лесно и за ЙоЙо да не се изкушавам да давам от тези неща- например вкъщи като няма кроасан, няма да изляза само за ЙоЙо да купя, а и ние с мъжа ми така се чувстваме по-добре- и понеже не искам да се въртя в омагьсания кръг на йо-йо ефекта /сега няма да ям пет дни, но после ще се наям с какво ли не като не видяла/ се опитваме да си променим целия начин на хранене...мисля, че това ще е полезно и за ЙоЙо, по-нататък, като разбира повече, да не иска да яде само от боклучавите храни /а че няма да мога напълно да я лиша от тях, е ясно, те са навсякъде около нас/.
Катериче- радвам се, че с ее разминала операцията Hug
Ланг- много ти се насъбира на теб, много сили ти желая занапред да се справиш в всичко това Hug
Накри- успех от мен в начинанието ви, аз ти казах, имам предчувствие, че скоро ще се похвалиш, дано да съм права Praynig
Ягодка- прегръдки от нас за вас Hug
Лорини- Катерина е прекрасна Heart Eyes
И сега аз да ви попитам за нещо, успявате ли винаги, когато сте притиснени от нещо, да не си го изкарвате на дечковците да успеете да запазите самообладание, защото аз не успявам Tired. Ето днес ми е много кофти, заради един проблем, който много дълбоко ме терзае, и се усещам как няколко пъти през деня повишавам и крещя на ЙоЙо за безобидни на 1 поглед неща, които прави- я тя все пак си е малко детенце на годинка, няма как да не ги прави Tired и после съжалявам, защото тя не ми е виновна за нищо...

# 458
Здравейте.
Уж дъждовно, пък няма много пишещи.
Ралче, детето с НИЩО не ти е виновно и едва ли е заслужило да й се крещи, каквото и да е направила. Аз така вчера бях на ръба на нервна криза и едва се овладях, но гледам да не викам и да не се втилясвам за глупости. Истината е, че винаги има странични неща, които да ни тревожат, но пък трябва ли да си го изкарваме на по-беззащитни от нас?! Майка ми така ни се караше навремето /особено на мен/ и все съм се чуствала дресирана. Сега ми е най-голямата приятелка, но не искам да постъпвам така с моето дете. Аз лично много мразя, когато някой вика - направо ми се стяга душата, толкова ми е отвратително. А като си помисля, че в предната ми фирма беше манталитет на работа  ooooh!, направо не можете да си представите. НАпуснах в мига, когато си намерих нова, без да се замислям даже.

Колкото до кръщенките - моля ви се момичета от чужбина /Надя, Ягодка, Патилина, Радостчо, Натали и всички други/ - кажете плаща ли се при вас. Да ви кажа адски много ме е яд, да отидеш да кръстиш детето и да трябва да платиш  ooooh! - е от това по-голяма простотия ако има пък на!!!! За да си направиш детето християнин трябва да извадиш определена сума иначе - не. Няма да го кръстят  #Cussing out. Та за сега изчаквам. МОже пък и да не го кръстя  Naughty. Направо ме предизвикват с тея цени за снимане, за простотии  Crossing Arms. Дето се вика ако иска след време може и шинтуист да стане, аз трябва ли да определям религията му  Thinking. На мен моята религия не ми пречи, но се оказва, че ако нямаш пари не може да станеш християнин  #Cussing out. Ох много съм набрала по този въпрос. Ако отида в някоя селска църквица сигурно ще са щастливи само от факта, че ще има последователи на вярата, но тук във Варна са се овълчили и най-евтиния ритуал излиза около 60-70 лв  #Cussing out. Пък искам един наш приятел да е кръстник и не е удачно да го караме на 200 км за едно кръщене пуууу....

Ами затова другите религии ще имат повече последователи....

Айде до скоро и Ралче - успокой се, каквото и да е, не е по-важно от детето ти  Peace.

# 459
  • София
В манастира, който е на гърба на нашата къща се плаща 16 лв. Зависи от църковното настоятелство. В нашето си докарват и допълнително доходи, та може и за това да е толкова ниска цената - няма значение снимаш или не.

# 460
  • София
Здравейте момичета!  Simple Smile
Ади яде почти всичко, каквото и баткото. Каквото хапна аз - задължително е просто. Една от първите думи: "даммм" , което означава "дай ми" с нетърпяща възражение интонация. Ентусиазма и трае докато получи желаното. След това пробва да дъвче, ако е по-твърдичко или не й хареса, плюе където свари.
Вече почти тича, научила се е сама да се качва по стълбите съвсем добре. Също и слиза, но повече я е страх.
С батко си крещят и тичат из къщи. Тя му взима играчките с които играе, тя му ги дърпа от ръцете, единият крещи, другия пищи. Прелест.  Sunglasses
Ние също ще се кръщаваме това лято, но още не съм решила кога и къде. Ще видим кога ще ми дойде музата.  Wink

Ралче, и аз така, само че не на малката, а на баткото. Защото той по принцип не е много изпълнителен, но в определени моменти това много ме дразни

Ягодке, пробвай хомеожен/хомеовокс, много помагат за ларингити, а е сравнително безвредно.

Аз съм повлязла във форма, доволна съм от себе си. Не съм свалила много килограми, само 3 от февруари насам, но явно обиколките ми са се променили, защото успявам да си вляза в някои от старите панталони. Сега ако успея да смъкна още 3 през лятото, ще съм съвсем доволна. Не съм правила специални диети, просто спрях да закусвам, ограничих сладкишите и веднъж месечно правя по 2 разтоварващи дни с плодове, салата и чай.

Май вече успявам да се организирам по-успешно с ходенето на работа, домакинството и останалите неща за вършене. Или поне свикнах, ако не друго  Grinning Щото в някои моменти усещах как всичко ми се изплъзва, защото се опитвам да обхвана всичко и да правя от всичко по малко. Но и Ади вече си е човече и не нося изцяло ангажимента за нея. Когато сме самички е като залепена за мен, но има ли някой друг, обръща на всички внимание. Отива, гушва татко си или бавачката, или пък участва в игрите на баткото  Wink

# 461
Ралче, то при нас баткото е този, на когото се крещи най-често, нали е пубертетче вече, ама това е друга тема. ooooh! Иначе на Ивайла рядко повишавам тон, ама тя много трудно може да ме ядоса. Като дойде да се  гушне при мене и като започне да вика:"о,оо,оо"  Crazy и да съм ядосана нещо - направо ме разтапя.
Елена, не знам колко се плаща за кръщене, даже не знам дали тук има българска църква, но чувах за Англия, за гръцката ортодоксална, че даже и на литургия да отидеш в неделя, пак трябва да платиш, под формата на дарение. Поповете направо си искали. Докато бяхме в Холандия пък, баба ми почина и исках поне свещ да запаля. Влязохме в една руска църква - там даже не ни позволиха и да запалим свещичка - имало сватба. Та на църква се ходи, като си дойдем в БГ. Ние с мъжа ми се кръстихме заедно преди да се оженим, защото искахме да сключим и църковен брак, така че и да не го кръстиш ти, той ако иска - сам ще се кръсти. Баткото все да го кръстим, но държим кумата и кума ни да го кръстят, ама кумът живее в чужбина и  все не можем да се организираме. Сега пък се каним заедно с Ивайла двамата да ги кръщаваме, та ще видим, но задължително в наша си църква, в БГ.
kalimbi, благодаря за съвета!   bouquet

# 462
Тук по принцип не се плаща, ама всеки оставя по нещо на попа (30,40,100 евро). Аз лично оставих 50 евро, но това не е за кращенето, ми за църквата. Тоест нещо като благотворителност, но не е задължително и няма значение дали ще правиш снимки или не. Това поп да ти иска пари за да ти кръсти детето е недопустимо. Да не говорим за 500 лева.

# 463
Накри те тук излизат с номера: за кръщелното свидетелство - еди-колко си, за свещи!-еди-колко си, за марка! - не-знам-колко си и накрая за снимане със собствен фотоапарат/камера и не знам какво си  ooooh!....
Колко до гръцките църкви - в Гърция влизаш, вземаш си свещ и ако имаш пари оставяш, ако не - просто си палиш. В Англия съм ходила в баптистка църква /или адвентистка  newsm78/ и там след службата, кръстиха няколко деца - не знам дали са плащали преди това...
Абееее много ме е яд, честно....Не е само за парите....

# 464
  • Русе
Добрютро! Много мразя да се оплаквам за болести, но няма как да не споделя: детенцето ми е хремаво.  Cry Много ми е жално като е болничка. Изкарахме кошмарна нощ. Спинка 15мин. и се проужда и плаче. Накрая преместихме кошарата при нас в спалнята да ни е под ръка. Пръскам Стеримар и й давам вит. С по препоръки на педи и сигурно следобед ще идем да й удари една слушалка, че се страхувам да не се задълбочи.
Рали, и аз си изтървам нервите, но гледам да е върху този, който ме е ядосал. На Кари й виквам понякога, но когато тя е виновна. Няма как, да не съм от желязо..
kalimbi, браво на теб! И аз така искам да посваля до морето 5-6 кг., ама "хамелът" ми е голям. Мислех да започвам Дюкан, но много стриктно ми идва..Поне да можех да огранича сладкишите..Може като теб да пробвам по 1 ден седмично на плодове и чай. Виж за закуската не съм съгласна  Naughty Всички казават, че е нещо, което не тр. да се пропуска. На мен проблемът ми са вечерите - като седнем с Венци ядем много - салатка /+ракия/, второ и винаги се оглеждаме за сладко.
Хайде да ида да си проверя детето дали спи. Бъдете здрави / това е най-важно/!

Общи условия

Активация на акаунт