Януарче в пясъка се рие, а майка му коктейлче пие

• 28 175
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Били-били, според на NHS книжката за имунизации тези ваксини се бият съответно на 12 и 13 месеца. Тоест през 1 месец. И на нас така са ни ги били( погледнах в картона) А си и спомням, че ми казаха след първата да си взема час за след 4 седмици за следващата. Питай го твоя лекар дали не е по добре да се изчака 1 месец между двете. Но и имай в предвид, че схемите по които се слагат ваксините в различните държави са различни, така че най-добре го поразпитай по-подробно.
Моето лично мнение е, поне две седмици да се опиташ да оставиш между двете, тъй като ваксините все пак са си натоварване за организма. 

Усмихнато, и аз така ти пожелавам, като Накрито. Който боледувал  досега и оттук нататък никакви болести вече Hug

Ралче, каква сериозна дама е Йо-йо Heart Eyes

Гери, а  на Петя как и отива английския пейзаж Grinning  Wink  Вашите приятели от кое градче са, че ми стана интересно като каза колко ти е харесало там?

Много интензивен празник на детето изкарахме ние. Понеже цял ден вали, я заведохме малката на разходка в любимия й мол. Получи подарък това- http://www.johnlewis.com/Shopping/PhotoGallery.aspx?Type=SKU& … 014&ThumbID=1 Препоръчвам го- Анджелика свири и пее на него цял следобед!
После следобеден сън, хапване и разходка до летището, от където се върнахме с баба Laughing Сега ще има още някой да я глезонти, а аз ще се наприказвам с майка ми на воля в следващия един месец Grinning

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 04:29 от Радостчо

# 631
  • Варна

Честит празника на малките ни съкровища, да са ни живи и здрави да имат страхотно детство  bouquet
Аз момичета пак да питам че може да не сте ми видели стария пост, кажете нормално ли е и редно ли е да се бият толкова скоро 2 ваксини, какво да правя незнам? newsm78

Без да ти звуча поучително /че на няколко от постовете ми се обидиха/, щом лекар ти го е казал, имай му доверие, ако не - допитай се до второ лекарско мнение. Ние във форума едва ли можем компетентно да се изкажем.  Аз лично на идея си нямам...

Днес ходихме в Морската на тържество - на Елия мн и хареса сред децата, после обядва и спа почти 3 часа Shocked
Разбрах, благодаря за отоговора! Мислех че сме тук в този форум да си помагаме ала не би за някои! Както и да е..!

Знаех си, че така ще стана! Още докато си пишех поста... Пиша го единствено от добри чувства, нямам за цел да те обиждам. Събрали сме си да си помагаме да - обаче има сериозни неща, за които никои тук не е компетентен. Но както иска всеки да си го разбира!

# 632
МимPeace с добри чувства и аз казвам, че на лекар можеш да му имаш доверие след длъги години, практика при него...на мен в болницата ми казаха поне няколко човека да отбивам, още няколко че Нелидикса, който е против разстройство не е предизвикал повръщането...и накрая дойде една сестра и каза, че точно от него е...понеже тя гледа децата, не лекарите, които минават само на визитация...
така че аз доверие на лекари нямам..на форуми и чатове също, но всеки от нас знае някакви неща, които биха били от полза...а за ваксините особено, пък съм много скептична, но не е тук мястото да споделям...
но ми е интересно мнението Любопитка относно ваксините...ако се мерне да каже...и за съдържанието на живак в тях...

# 633
  • Варна
Лорини, на мен ми е ясно колко некомпетентни док има у нас. Мисля, че здравната ни система е абсолютно отражение на всичко в скапаната ни държава. Но Били Били не е в Бг, а в много уредена държава. Разбира се, че трябва да се информира и да не вярва на сляпо на докторите, аз заради това я посъветвах, щом има съмнения, да говори с друг лекар. Защото знам какво е внушението и сега няколко хора от форума като кажат, че е мн малко времето м/у ваксините и тя ще реши, че е така. А предтави си, че точно тези се слагат по някаква схема и ако не се поставят така, се губи ефекта, примерно. Идеята ми беше, че ние дори и да сме информирани, не можем компетентно да помогнем, а само предполагаме...

# 634
Били, не е редно това, дето го правиш! Живееш в друга страна, с друга здравна система и друг ваксинационен календар - и да имаш съмнения и размисли относно редно ли е, питай педито си да ти обясни, допитай се до друго педи, почети в нета ЗА ТВОЯТА СТРАНА как стои въпросът и евентуално попитай майки за тяхната практика и наблюдения, но от мястото, където живееш. Ние тук и да сипем мнението си изобщо не е меродавно.

И Мим изобщо не е целяла да те засегне, това е твоя трактовка! Нито пък аз или някой друг. Давам мнение без никакви чувства- топли или хладни.

Гери стана ми любопитно за практиките в отглеждането на деца, които си забелязала у твоите приятели в UK. Сподели, ще ми е интересно!

# 635
Били, всички прочетохме въпроса ти, но не смятам че някой от нас може да даде какъвто и да било отговор  Peace.
Тук е мястото на въпроси за обличане и "отчети" кой как "върви" и се развива, но въпроси свързани със здраве и лечение - това само педиатъра или лекаря на детето. Още повече, че живееш в чужбина.
Мим съвсем коректно е отговорила, няма място за сръдни. Ланя също те е насочила към майки живеещи в Кипър.
Няма място за сръдни и изказвания от сорта на "Мислех че сме тук в този форум да си помагаме ала не би за някои! Както и да е..!".

Гери и на мен ми е любопитно - разкажи повече.

По мои наблюдения, там децата са оставени малко на "самотек" и не се случва непрекъснато някой да им вика "не там", "остави това", "направи онова". Когато реват ги оставят, без да коментират. И изобщо децата правят каквото искат, никой не ги гледа под лупа мръсни ли са, сополиви ли са и т.н.

# 636
Елена, като каза сополиви....това ми е голям проблем на мен, защото на детската площадка децата са масово с едно виснали сополи и ми е много наприятно. Те милите искат да си играят с Анджито а аз гледам да я държа на страна. А са такива хубави дечица...Просто англичаните не обръщат внимание на тези неща, считат че е нормално детето, докато е дете да си се мърлячи Laughing Иначе ги пращат на уроци по-музика, езици и плуване от едногодишни едва ли не, ама нослета не обичат да бършат.  Heart Eyes

Сетих се малката като беше на осем месеца че тук правят преглед да видят как седи, опитва ли се да пълзи, как си играе и тн. И ние с мъжа ми отиваме заедно и ни карат да сложим бебето на земята, където всички ходят с обувки, нахвърляха играчки и хайде пускайте я....Мъжът ми тръгна да се разправя, че е мръсно и последва половинчасово обяснение, че то така детето ще си изгради умунитет. В крайна сметка извадихме дезинфекциращи кърпички и минахме всичко и  ни гледаха ни като извънземни Grinning А щом се прибрахме- Анджелика право в банята.

# 637
  • София
 smile3532 smile3532 smile3532 Аз значи ги гледам моите по английски манталитет. Щото малкия яде пясък, пръст....от земята, ако не го видя.
В този ред на мисли се сетих се един филм по Нешънъл Географик - едно дете майка му го гледала в адски стерилна среда. Изведнъж почва да линее, мозъчните му клетки и другите там органи почват да се самоунищожават. След дълго чудене знаете ли как го излекуваха лекарите - вкарваха вируси в организма. Така той започва да се бори с чуждите тела и оставя собствените си...

# 638
Пък мойта оня ден изяде парче от хляб, който едно детенце хвърляше на гълъбите в парка Mr. Green
Ми тя тая щия да не е от туршия Laughing

# 639
По мои наблюдения, там децата са оставени малко на "самотек" и не се случва непрекъснато някой да им вика "не там", "остави това", "направи онова". Когато реват ги оставят, без да коментират. И изобщо децата правят каквото искат, никой не ги гледа под лупа мръсни ли са, сополиви ли са и т.н.
Направи ми впечатление, че децата им са много по-самостоятелни и отговорни от нашите. Наистина не им крещят истерично "не тук" , "не там" (както аз самата крещя на Петя), а им обясняват бавно и спокойно защо и какви ще бъдта последствията от техните действия. Пример: Петя пищи в столчето за кола. Аз и давам играчки, пляска, правя се на маймуна, но тя не спира...аз започвам да се изнервям и и обяснявам, че колкто и да реве няма да я махна от столчето,защото е опасно. Напрегната и раздразнителна съм, а тя го усеща и продължава да реве. Те започват да и обясняват с много тих и успокоителен глас как разбират, че тя не се чувства добре в столчето, как им е мъчно за нея, но ако е извън столчето и се случи инцидент последствията ще са фатални.  Говорят и на английски, знаят, че тя не разбира техния език, но въпреки всичко не се изнервят и говорят толкова бавно и спокойно, че тя просто млъкна. Всеки път когато и обясняваха нещо, вски път ги слушаше със страхотен интерес и се успокояваше от думите им.
Нямат лошия навик да навличат децата си (така както се обличам аз и както инстинктивно в началото започнах да обличам Петя). Не правят от едни сополи драма, но ако видят, че детето им наистина не е добре веднага взимат мерки и вярват на лекарите си, а не си самоназначават лечение.
Хранят детето си изключително здравословно и се водят по нуждите му, а не по това какво пише в книгите. Дори по-скоро ограничават количеството храна, отколкото да го тъпчат както ние в БГ ги тъпчем. Там за пръв път се успокоих, че всъщност Петя съвсем не яде малко, особено за техните стандарти. Детето има алергия към млечни, на 3 години е, но никой не се крие от него когато яде млечени продукти. Просто то знае, че млечните продукти, консервантите, рафинираната захар и солта не му влияят добре и не ги иска. Позволяват му да си вземе 2 парченца чипс, но го предупреждават, че повече от 2 ще му повлияят зле. В същия момент го карат да се чувства изключително специален, защото яде страхотно овесено мляко и маслиново масло, постоянно повтарят колко са вкусни.
Нещата са елементрни, но на мен лично спокойствието много ми липсва. Лесно се изнервям, а това изнервя и Петя.
За разлика от Радостчо аз нямам наблюдение над много английски семейства, понзавам 2 семейства с 4 деца (на възраст т 1 до 7 години). Но и четирите деца са изключително възпитани, тихи и мислещи. За мен това е основното, научават децата си да мислят, да вземат решения и да са отговорни за тях.
Веднъж едно от децата се опита да скочи от едно високо хълмче (не беше супер опасно, но можеше да се нарани), баща му го предупреди, че е опасна. Детето обаче все пак настояваше да скочи, бащата му каза" Ок, давай, но иамй впредвид, че е възможно да си счупиш крака и след това ще трябва да ходим да болницата". Детето го погледна и реши, че по-добре е да не скача. Бащата беше до детето, нямаше да му даде да скочи, но го накара да се чувства, че то само взима решението и то само е отговорно за себе си. Това за мен е най-голямото им предимство, че говорят много с едцата си...бавно,спокойно и много дълго. Обясняват им всичко, защо са закъснели, за да ги вземат от детската градина, защо е затворен пътя, от какво са дупките по улиците.
Радостчо, нашите приятели живеят в селце, а най-близкия град е Newbury, West Berkshire.

# 640
В този ред на мисли се сетих се един филм по Нешънъл Географик - едно дете майка му го гледала в адски стерилна среда. Изведнъж почва да линее, мозъчните му клетки и другите там органи почват да се самоунищожават. След дълго чудене знаете ли как го излекуваха лекарите - вкарваха вируси в организма. Така той започва да се бори с чуждите тела и оставя собствените си...

И аз съм гледала подобно филмче. Само че се оказа, че детето развило автоимунно заболяване - организмът възприема себе си като враг и сам се бори срещу себе си. Много кофти. Без лечение...

Гери, много интересни неща разказваш, давай още Simple Smile. Ние с Митко все за това спорим напоследък - за забраните. Аз също много лесно се изнервям на Калоян, но пък гледам да му разрешавам всичко, а Митко не го прави - не му дава да бърка по шкафовете, щото щял да разхвърли всичко  Crazy. И все спорим на тая тема. Ще трябва обаче и аз да променя подхода си - да не му казвам "не" когато иска да бръкне в контакта, а да отида, да го дръпна леко от там и да му обясня защо го правя... Да видим дали ще постигна напредък... Но за запазването на спокойствие ще ми трябва курс да посетя и пак няма да се справя...

Оф, гадно е да се върнеш на работа. Ей сега, уж съм в болничен, ама пак пиша разни неща... То добре, че Кало спи, иначе не ми слиза от ръцете и гърдите - как да напиша и една страница...

Иначе - ще се разпише довечера и с втория си АБ... Ама днес педито каза да почваме, ако вдигне над 38.5. Той пък взе, че вдигна 39.3... и така, мислех по принцип да му дам втори шанс, т.е. ако вдигне 38.7-8 да изчакам и нощта да мине, ама с тая високата 39.3 май не е добра идея. Диагнозата всъщност се промени - не е гнойна ангина, но пък е тръгнало да слиза в дробовете. И така, толкоз от мен, отивам да бачкам...

# 641
Добро утро.

Лелеле, Сис, дано Калоян бързо оздравее  Praynig. Мислиш ли, че това е от яслата? Имаше мнение, че имунитетът пада при стрес и основно децата,  които са оставени извън дома боледуват  Thinking.

Гери, аз точно така гледам Марти  Crazy. У дома все е разхвърляно, всичко му се позволява, не му правя забележка, не викам - абсолютна свобода, без нищо животозастрашаващо, все му обяснявам и той малко ми се е качил на главата - прави каквото си иска.

Хайде, че едва издържа в къщи.

# 642
Елена, със сигурност е от яслата. Толкова начесто няма как да не е.. Ама нормално де - то там толкова деца... а и той като няма още изграден имунитет... нормално е, ама е тегаво.. Още не съм му дала АБ, ослушвам се нещо, но пък той така добре се чувства...  Praynig Днес пак ще ходим да го слушат и ще видим какво ще каже док.. Спрял е и да свири като издиша, което е добър знак за мен... но знам ли, нека мине прегледът..

# 643
  • Варна
Усмихнатко , много гуш за дребчо .  Hug Hug Hug Кофти е с тази ясла , дано скоро се адаптира и не боледува начесто .
Лорини , ми какво да ми е мнението за ваксините - не особено добро . Бизнесът с ваксини е върхът на фармацевтичния бизнес като цяло , използва се естественият човешки страх от болести да се манипулира решението на човек да се направи една не съвсем безобидна манипулация . Така че стане ли дума за ваксини - винаги едно на ум . За конкретния въпрос , където абсолютно подкрепям Мим , че няма място за цупене , не отговорих , защото го смятам за съвсем безмислен . Всеки си има глава на раменете , решава си какво и как да прави с детето , дали и кой лекар да слуша и според мен е безотговорно  да търси съвет относно здравни въпроси от отчетен форум . За живака  - производителите твърдят , че в използваните у нас ваксини няма живак или е в минимални количества ( каквото и да значи това) . За ваксината и връзката с аутизма , последно съдът в Щатите се произнесе , че няма такава  . Така че засега нещата клонят към това ваксините да са необходимото зло .
За това кой как си гледа децата - искаме или не , имаме си наследен манталитет . Общо взето всеки си гледа детето така , както самия той е бил гледан . И на мен ми се иска по-често да обяснявам спокойно , а не да крещя"Сприииии!Недейййй!" , но не винаги се получава . Ето една любима песничка , която показва , че нещата тук и там не са чак толкова различни http://vbox7.com/play:400e917e

# 644
Пак се включвам  Flutter.
Потвърдих яслата - "качи" се с едно желание нагоре - и сега е в ясла, която ми е малко по-удобна. В нея в момента върлува скарлатина и варицела  Crazy. Първо записах от 1 август да започне посещения, после от 1 юли  ooooh! и аз не знам вече. Утре отивам при майка ми, че сега мога, а след това знам ли... Надявам се да премахна обедното сукане там.
Като казах на директорката тя  Shocked. Питах я дали ще мога да го кърмя наобяд - тя  #Crazy. Нямало подобен случай за 28 години, нищо чудно да съм първата, ако при майка ми не успея. Иначе посвикнах с мисълта, че ще ходи на ясла, но още ми е чоглаво някак....и с работата как ще стане ....
СИси, дано се разминете с АБ, но понякога това е по-добрия вариант  Tired. Сега вдига ли Т? Как му е коремчето? Сега като суче повече, увеличи ли се количеството кърма? Как заспива в яслата без теб?
Искам Еспа да се включи, за да каже как са нещата при тях.
А, относно телевизия - никак не гледа - само 2-3 реклами на кафе  Crazy. ? Като чуе, че ще пием кафе или даже самата дума, почва да се върти и да показва с ръцете, че няма. Мога да го накарам да направи всичко, ако му кажа че ще пием кафе  hahaha. Но както не гледа тв, така е окупирал компютъра  ooooh!. Дърпа ме да стана от стола, сяда и почва да слуша песни  ooooh!, че чак и с претенции кое му харесва и кое не - ми то няма толкова песни в нета  ooooh!. Анимации не иска да гледа, филми също, просто след това по цял ден и нощ в главата ми се въртят разни nursery rhimes  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт