остър панкреатит каква диета да приложим

• 7 333
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте на съпуга ми му откриха остър панкреатит  и от всичко което намерих и прочетах разбрах че е много коварно и тежко заболяване. Има ли някой с подобен проблем да ми пише каква диета за колко време и как се процедира с това заболяване. Защото май се изплаших доста

# 1
Диетата трябва да я определи лекуващия.Но като начало не трябва да се приема:алкохол,газирани напитки,кафе,мазни храни,пържени,подправки,шоколади,торти,сол и тн. При мен панкреатита беше съпроводен и със жлъчни проблеми и диетата ми беше много тежка в началото дори не ми позволяваха зеленчуци и цитросови плодове,с две думи можех да приемам само картофи и ориз на фурна и то без подправки и сол Sad и само бяло месо.Много е трудно,диетата е много тежка,но аз я спазвах стриктно и се въстанових. Пожелавам ви бързо оздравяване.

# 2
kalito75 здравей за тази диета колко време я спазваше и има ли начин това да сe спре да не се повтори

# 3
На мен ми предписаха доста лекарста,докато ги пиех спазвах стриктно диетата след това започнах постепенно да включвам млечните храни,плодовете и месата,но аз имам проблеми с жлъчката затова все още се ограничавам.С две думи промених начина си на хранене не ям яйца,пържено,мазно и тлъсти меса,без подправки,алкохол,газирано и шоколад си позволявам много рядко.Сега пуша и пия кафе,но когато направих кризата една година непуших и пиех отвреме на време безкофейново кафе,това беше преди 7 години,засега съм добре и от тогава не съм имала проблеми с панкреаса. Надявам се и при вас нещата да се оправят.Успех

# 4
благодаря kalito75 дано всичко се оправи и да не се повтаря

Общи условия

Активация на акаунт