Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 694
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Репортажът не съм го гледала.Въпреки,4е ставам рано,в България сте 1 4ас напред.По коментарите ви разбирам,4е не си е заслужавал гледането,както и предполагах.
Отново безсмислени нападки за и против,излишни и тъпи коментари,никакъв професионализъм.
Има много лекари в България,които уважавам като специалисти и хора.Но защо винаги най_негативно настроените и с най_безумните предложения трябва да излизат в ефир?Така ли няма един сериозен журналист,който да направи хубаво предаване на тази тема,без да е пристрастен?

nameika-31,благодаря!
Ето така е нормално и цивилизовано да бъде.Който е решил да ваксинира с вси4ко или 4асти4но,да може и който не желае никакви ваксини да има право да ги откаже,без да поема купища негативи.

звездица,това което си намерила е връх на простотията.Явно всеки се е развихрил както си иска,липсата на ред и разумни закони в тая държава до това води.

Не знам доколко са се развили там 4астните застраховки и какво поемат те,с кои болници или клиники работят.Ако аз съм изправена пред подобен проблем,въпреки 4е съм осигурена,да съм рекетирана да си поема разноските по раждането,защото отказвам ваксини,ще ида от консултациите до раждането на 4астно.

А това,което са написали в сайта на Шейново,си е за съд.
В този ред на мисли,тези които слагат ваксини на децата си,също трябва да изискват подписан документ от педиатъра,с който той се задължава да поема ле4ението и грижите,ако детето полу4и усложнения след ваксина.

# 376
Утре сме на консултация с адвокат.
Ще ви пиша за резултатите.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 14:29 от easy

# 377
Казвай за парички!
Браво!

# 378
Съдебен иск не би ли имал реален резултат, ако се разгледа в Стразбург например?

# 379
И аз ще ви подкрепя, гласувах в анкетата. Само казвайте на ЛС колко парички, на кой или по какъв друг начин бих могла да съм от полза. За протокола - не съм от София.

# 380
Дами, да обсъждаме тук тези въпроси е точно същото като да го направим в офис на фармацевтична компания, производител на ваксини, със секретарка, правеща си записки за думите ни, само дето тук сами документираме. Страшно глупаво е. Обадете се на Джуличка да ви включи в частния скайп чат. Необходимо е да подходим интелигентно, не като ято разврякани кокошки.Сами си проваляме каузата. Peace

# 381
Така като гледам, с тая организация ще стигнем до под кривата круша.
Ама те и на това разчитат.
 Confused

# 382
ако мога да си позволя сумата ще ви подкрепя с пари, ако не - с подписи или друго каквото мога .- това за съдебен иск

в новото списание Осем има дискусия За и Против ваксините, човекът Против е заявил, че е потомствен лекар, на който явно родата му от лекари съзнателно е избрала да не ваксинира поколението - д-р Стоилов - 20то ДКЦ - София - специалист по вътрешни болести и превод на медицинска литература.
Телефони на списанието - 963 28 47

всъщност поправям се, цитат "родителите ми спестяваха каквото могат" -не казва какви ваксини има, но той съзнателно си е поставил такава за жълта треска и за хепатит /защото е лекар и в непрекъснат контакт/,  елекар на множество експедиции и пише, че е посетил над 85 държави на 5 континента

# 383
  • в моя свят
И лекарите са решили да се възползват от новата наредба. Mr. Green Ето това е от една друга тема:
Цитат
знаете ли в пловдив в 5 дкскакво са залепили по вратите си джипитата?за издаване на бележки за социалното подпомагане,такса 10 лв.това се отнася за бележките които трябва да взимаме за поставените ваксини.божееееееееееееее направо се изомих.това законно ли е бе хора?

# 384
  • Пловдив
И аз ще помогна, ако мога, финансово...

# 385
И лекарите са решили да се възползват от новата наредба. Mr. Green Ето това е от една друга тема:
Цитат
знаете ли в пловдив в 5 дкскакво са залепили по вратите си джипитата?за издаване на бележки за социалното подпомагане,такса 10 лв.това се отнася за бележките които трябва да взимаме за поставените ваксини.божееееееееееееее направо се изомих.това законно ли е бе хора?

Брей,креативни хора.Голям, бизнес с тез ваксини отвсякъде.Ми не е законно,ама пове4ето няма да се замислят и ще си ги изкарат от джоба.С нетърпение чакам да се спука този балон.Не им ли стана ясно,че колкото повече стискаш едно нещо,толкова повече изтича отстрани...

# 386
  • в матрицата
За срещата с адвокат, аз съм съгласна да отида, нека да се съберем нещо като представителна група, 4, 5 души и да действаме, после само ще впишем имената на всички желаещи в иска.
На мен не ми пречи да си говорим тук, нека гледат, няма какво толкова да направят, не знаят кои сме, кой е адвоката, къде ще подаваме иск. Нека да не спят спокойно, да видят, че не сме всички овчици без разум!!

# 387
аз не държа и да съм анонимна, но Архангел е права.

# 388
  • София
Звездица, когато раждаш твоя случай минава по 2 клинични пътеки, една за теб и една за детето. Става въпрос за пътеката на детето, когато то е здраво новородено без проблеми, ако е с проблеми, най-вече недоносено или вродена инфекция, пътеката е друга и в нея ваксините не са задължителна процедура, без които няма да платят пътеката. Но в пътеката за здраво доносено дете ваксините за задължителна процедура и ако не ги извършат здравната каса няма да плати. Аз лично имам една надежда клиничните пътеки скоро да отпаднат и да започне финансиране по диагностично свързани групи, където се нядявам ваксините да не са задължително условие, но това е предмет на друг разговор.
Та разбира се нямат право да ти искат пари за твоята клинична пътека, но е логично и никой не може да им забрани да ти искат пари за пътеката на детето, ако разбира се не в кувьоз или няма вродена инфекция или още някой проблем изискващ да поостане в неонатологията, защото заради твоето желание те не могат да си изпълнят клиничната пътека и пари за нея няма да видят. Това само по себе си е още един начин на държавата да ни пресира, но със здравната каса не се спори, знам го от опит, от нея нищо разумно не чакай.
Но пък има едно хубаво нещо, самата пътека е доста евтина някъде около 100 лева, но трябва да проверя със сигурност, така че не е голям проблем да си я платиш наистина, особено в името на здравето на детето ти. Аз бих го направила.
въпроса е откъде на къде здравната каса ще отпуска пари срещу направени ваксинации, хмм
всеки гледа от своята си камбанария, шейново не се интересуват за правото на свободен избор а само как да си приберат паричките  Close

# 389
  • в моя свят
Аз не виждам причина да не пишем тук.И какво ако някой прочете?Голяма работа.Важното е иска да бъде подаден.Дали ще знаят предварително,че ще се подава иск и ще се води дело е без значение.Още повече,че лично според мен се преувеличава и като,че ли вече има параноя сред нас.Едва ли на висшестоящите им пука.Ние не сме заплаха според тях.Мисля,че темата тук се чете само от журналисти,за да си подготвят предаванията за ваксините.Друг не вярвам да ни обръща внимание.Без да визирам или да искам да обиждам никого ако някой чете тук с цел да знае предварително какво подготвяме,то едва ли ще ни вземе насериозно.Имам впредвид,че все пак това е форум и всеки може да си пише каквото му скимне.Има места в интернет където се пише културно и възпитано и съответно вдъхва повече респект.Докато тук е пълно с обиди,агресия и понякога глупости.Дори на 10 поста да има 1 такъв е достатъчно да си кажат,че сме неграмотни и съответно няма за какво да ни смятат за заплаха.Аз съм готова да се включа в колективен иск и ще чакам ЛС ако трябват данни или средства.На скайп нямам възможност да се включа.

Общи условия

Активация на акаунт