Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 791
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Варна - Бургас
Гледайте Телевизия Про Бг

# 511
Агнешка, за София става въпрос за частна градина. Никое от вашите деца ли не ходи на градина или ясла?
Преди бях чела във форума, че има лекари, които пишат в картона, че ваксините са поставени. Може ли някой да ми препоръча такъв на лични. Извинявам се за разводняването, но ми се струва, че тук сте най-запознати с вратичките.

# 512
Не знам и дали това, че идава от Германия и се имунизирани по тамошния календар няма да се приеме за достатъчно...
Няма да се приеме изобщо.
Дъщеря ми израсна в Канада, ваксините там й бяха поставяни по специална схема /със закъснение, а някои отложени с години/. От детската градина в България ми казаха, че не ги интересува канадският имунизационен календар и няма да бъде допусната без да се направят пропуснатите ваксини /имунизации, реимунизации/, т.е. интересува ги само и единствено българският и се съобразяват единствено с него.

# 513
  • София - Варна - Бургас
Ами да, интересува ги само Българската Дистрибуция на ваксини, не Канадската!

# 514
пратете ми и на мен книгата на Коток, моля  Praynig, че нещо не мога да се ориентирам да я намеря.

Ето Книгата на Коток-   Ваксините-въпроси и отговори за мислещи родители
благодаря много!

# 515
Аз от днес съм доста по-спокойна за ваксините. Много ми тежеше това с детските градини, от доста месеци ме гложди, но с и знаех, че ще намеря начин и да без фалшификация. Наистина фалшификацията не е за мен, искам като съм взела решение да го отстоявам, а не да го замаскирвам. Та ходих на посещение в една детска градина и попитах директорката не ''моето дете като няма ваксини ще го вземете ли'', а ''тук децата които обучавате имат ли задължителните ваксини?'', т.е тя не знаеше предварително отношението ми, което е важно. Може пък да се притеснявам, че детето ми ще престоява с неваксинирани  Crazy, отговорът беше ''Не'', съвсем честен отговор. Така че за мен един голям проблем по-малко, а по отношение на детските надбавки, ще пия една студена вода, друг избор нямам.

# 516
  • Русе
  Момичета, може да сте го дискутирали, но как се мога да се откажа  пробата Манту на детето.

# 517
Предполагам, че както се отказват и другите ваксини. Посписваш се при личния лекар и това е. По отношение на Манту имайте предвид, че има и кръвен тест, който доказва дали има антитела в организма. Казва се Quantiferon TB Gold test. Аз при всички случаи ще отказвам Манту и смятам ако се заяде личната да й кажа , че ще направим този тес,т ако това ще й реши проблема пред РИОКОЗ

# 518
После ще чета темата, дълга е. Но ще участвам със средтсва. Дайте ми мейла, моля.

# 519
ще изпратите ли и на мен на ЛС мейла и скайпа.
Благодаря ви!

# 520
Казва се Quantiferon TB Gold test. Аз при всички случаи ще отказвам Манту и смятам ако се заяде личната да й кажа , че ще направим този тес,т ако това ще й реши проблема пред РИОКОЗ
А имат ли реактиви за теста? Ние като бяхме във Варна в болница искаха да правят манту, а аз настоявах за този тест, но ми казаха, че нямат материалите и било "ужасно сложно".

За градината май ми остава да се надявам, че в частните е по-хлабаво положението. Sad Confused

# 521
  • София
Леле, 5 дни бях в чужбина и какво се е заформило тук!
За БТВ не се учудвам, че са се справили нескопосано.
Бих участвала в колективен иск и с радост бих се запознала лично с вас Hug
Моля за мейл и скайп (макар че още нямам скайп - това е поправимо Peace)
Настръхнах, като четох за детенцето на totonto. Наистина е редно да има регистър за такива случаи - от най-леките реакции до много сериозните. И той да е достъпен за широка маса!

# 522
  • Варна
Здравейте,
бях писала преди време но отдавна не съм се включвала. Благодарение  на вас мъжът ми вече 2 години е изцяло на моя страна и не дава и дума да се  каже за ваксини.Преди спорехме доста и малката има 1 ваксина (тази от родилният дом) други не са й слагани. В чехия се опитваха да ме плашат но понеже сме чужденци много много не им дремеше и минахме между капките.Сега обаче сме тук, синът ми е в предучилищна и на есен е първокласник, съответно и малката догодина , живот и здраве я глася за детска градина. Като чета какво става обаче яко ме е хванала параноята.При нова ЛЛ записах децата и още не знам по какъв начин да й изложа моите виждания за ваксините.Дали да с еправя на луда, да й кажа, че имат всичко от чехия (календарите са доста близки) или и аз незнам...тя вече веднъж ме попита аз отклоних темата но скоро ще правя изследвания на децата и ще трябва вече да се говори по темата.Преди няколко месеца малката направи доста лоша алерия и се чудех дали това няма да мине да не ме закача поне за нея  newsm78

# 523
# 524
Казва се Quantiferon TB Gold test. Аз при всички случаи ще отказвам Манту и смятам ако се заяде личната да й кажа , че ще направим този тес,т ако това ще й реши проблема пред РИОКОЗ
А имат ли реактиви за теста? Ние като бяхме във Варна в болница искаха да правят манту, а аз настоявах за този тест, но ми казаха, че нямат материалите и било "ужасно сложно".
...
Ами, не съм проверявала в интерес на истината. Разбрах, че струва около 100 лв. и предположих, че ако си платиш няма да е проблем да го направим.

Общи условия

Активация на акаунт