Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 619
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Аз не мога да кажа дали съм боледувала в детска възраст само по веднъж от шарка. Да кажем, че над 8-9 годишна възраст не е било. Също така не знам дали съм била ваксинирана. Картонът не е у мен. Но знам със сигурност, че съм боледувала, защото съм говорила с моя личен лекар. Тогава изобщо не сме говорили на тема ваксини, а и той не помня да е споменавал, че съм ваксинирана.

# 631
  • Stuck in a moment
В Клю-то за първи път виждам банер на ваксина срещу хепатит А - Хаврикс720 - яко дечица в рекламата, за да е по-силно.

# 632
Цитат
ти също не се разболяваш от един и същи грип най-вероятно. Вирусът на грипа мутира прекалено често. За новия щам нямаш имунитет, съответно - боледуваш.
Когато един псевдоаргумент се приема от масата,той се затвьрждава като догма след време.
Ако хората обаче започват да се запитват някои вьпроси,ще видиш,че и ти няма да го приемеш.

Шарките се диагностицират по клинична картина.
Някои шарки се карат без обрив или сьвсем слаб,незабележим например.Колко такива случаи са пропуснати,не е ясно и няма статистика.
Вьзрастните карат коклуш без никой да ги изследва и без самите те да знаят.
90% от полиото е с асимптоматика или лека температура и неразположеност.Как се установява,че е полио?Никак.
Решенията за такива примери се взимат на много високо ниво и се налагат в цял свят като основа на една псевдонаука.

Мутация на вируси,нови вируси от космоса,от мините по рудите,от пчелите,от прасетата...докога ще го гледаме този филм?
На мен лично ми е писнал до болка.Отегчен сьм. Tired

# 633
Някои шарки се карат без обрив
Имам известни подозрения, че и при моите деца се случи това. Не мога да го докажа.  Laughing
Като писах по-рано, че не са карали шарки, имах предвид, че не съм видяла пъпки.

# 634
всъщност много често след Т избива обрив и лекарите казват, че е от високата Т, но не всеки път може да е от това Thinking

# 635

Вмъквам се набързо, за да ви обърна внимание отново на това: "От министерството обаче коментираха за bTV, че и този месец майките ще трябва да си купуват петвалентната и пневмококовата ваксина сами. Министър Борисова, ще прецени дали изобщо ще има ресурс за включването им в Имунизационния календар."

Mr. Green (идиоти)   Sick (гади ми се от тях)

# 636
от новините на bTV - 21.04
От министерството обаче коментираха за bTV, че и този месец майките ще трябва да си купуват петвалентната и пневмококовата ваксина сами. Министър Борисова, ще прецени дали изобщо ще има ресурс за включването им в Имунизационния календар.

Прочетох го. Дори не се изпълних с надежда, че може да се случи друго. И се оказах права:

от новините на bTV - 22.04
В първия си работен ден новият министър спира обществените поръчки за медицинска апаратура, докато не се направи инвестиционен план. Разрешава и проблема с доставките на безплатна ваксина за бебетата.
„Влязох в кабинета и казах: Всички, които работят по ваксините, моля тук. Проблемът е приключен. Подписано е и всичко е наред”, каза здравният министър.

# 637
много хубаво, че е решила проблема, сега да реши и този с принуждаването, ама не ми се вярва като я гледам. Била представлявала лекарите...

# 638
много хубаво, че е решила проблема, сега да реши и този с принуждаването, ама не ми се вярва като я гледам. Била представлявала лекарите...

Няма да е лошо някой да представлява и пациентите... Дори тия, дето не щат да са пациенти...  Laughing

# 639
Цитат
Спонсори на Деветия национален конгрес по ендокринология, заради участието в който кандидатурата на Борисова не беше гласувана миналата сряда, също са фармацевтични компании като “Рош“, “Ново Нордиск“, “Санофи Авентис“, “Байер“, “Софарма“, “Актавис“, “Глаксо Смит Клайн“ и др. Борисова пък бе председател на организационния съвет на конгреса и модератор на много от панелите с подчертано рекламна насоченост.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=164320

Всъщност...дали са я избрали "случайно"?

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 15:07 от Omega

# 640

90% съм сигурна,4е този,който живее над нас в момента е с коклюш.Кашли,4ува се след това как драпа за въздух,навън го виждам с кърпи4ки,да си попива секретите и накрая ходи да  Sick

# 641
  • София

90% съм сигурна,4е този,който живее над нас в момента е с коклюш.Кашли,4ува се след това как драпа за въздух,навън го виждам с кърпи4ки,да си попива секретите и накрая ходи да  Sick
   За съжаление е възможно да е и с рак на белия дроб. Майка ми беше така и за съжаление наскоро почина....

# 642

За съжаление е възможно да е и с рак на белия дроб. Майка ми беше така и за съжаление наскоро почина....
Съжалявам, миличка..... Sad....

Аз кашлях близо два месеца като постепенно изчезнаха секретите. Докторът ми каза, че е бронхит и ме лекува за бронхит, след като си изгълтах антибиотика ме преслуша и каза, че съм чиста, но аз продължих да бухам....

# 643
# 644
Много време вече нямам НЕТ, явно в понеделник ще сменя доставчика.
Момичета, моля ви, ако имате време, драснете ми два реда на лично или в скайпа, да знам има ли развитие и докъде сме стигнали.
Аз сега се включих набързо от един чужд комп, но не мога да съм постоянно тук, така че ако може да ме осветлите с две думи какво става, ще съм ви много благодарна, а аз ще вляза по- късно да прочета.
Благодаря ви предварително.
  Hug

Общи условия

Активация на акаунт