Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 773
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Сериозно ли, бе, хора......????????????? Чета ви и не мога да повярвам!!!!!

# 211
Мда, ей тук повече инфо.

Сбогом, 70 лв, които тъкмо щях да взимам  Mr. Green
Не че голям келепир, здравето на децата ми е по-важно!

# 212
Не знам какво да кажа, освен че за първи път в живота си, макар че понякога ми се е искало да го кажа, все съм намирала за какво да се хвана, та да не го изрека.....сега заявявам.....Отричам се от тази шибана държава на коне с капаци и дискриминационна политика!!!! Не искам вече да се наричам българка!

# 213
Кога сега ще го добавят това с ваксините не се знае, ако наистина стане жалко защото и шанса за незадължителност намалява  Sad

# 214
Сега им писах коментар под материала, макар че още не съм го гледала. Че не е ли и за ваксините, или само за помощите?

ДДД, точно за детските става въпрос!

Мърлящина било да не си ваксинираш децата!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 21:51 от Мечка Малинарка

# 215
  • Добрич
Момичета, а дали това изискване важи и за еднократната помощ за раждане на 1-во, 2-ро и т.н. дете  Tired

# 216
То и това остана.....Не вярвам Tired

Хайде да направим нещо?!

# 217
  • София
  Не виждам да е споменато, а и това е еднократна помощ за живородено дета. Все пак си има и официални медицински показания поради, които ваксинирането може да се отложи. А тази помощ се взима с акта за раждане, които излиза първия месец.

# 218
  • sofia
Не съм чела много по темата, но достатъчно. Имам дете с проблем, който смятам че е причинен от ваксина. НЕ ИСКАМ ПОВЕЧЕ ВАКСИНИ ЗА НЕГО. Сега е на 6г. Време е за поредната. Личната със сигурност няма да напише че е поставена, ако не е. Какво да направя? Ще подпиша документа че отказвам доброволно. Но после? Ще ми правят ли проблеми в детска градина и след това евентуално в 1 ви клас? Няма кой да го освободи от ваксина, защото на практика причина няма. Помогнете със съвет, какво следва ако не поставя ваксината  Confused.

# 219
Кифла, и аз съм на същия хал. Но в момента моето е в предучилищна група  и вече няма за кога да питат за въпросната ваксина, защото може да се отлага 6 месеца принципно.
За училище нямаш проблеми - образованието е задължително, и всеки има право на образование пише в закона

# 220
  • sofia
За училище добре, ама за догодина за предучилищна, нали и тя е задължителна  newsm78.

# 221
За училище добре, ама за догодина за предучилищна, нали и тя е задължителна  newsm78.

Записваш предучилищна в училище и никой не ти иска нищо - само акта за раждане. Peace

# 222
  • Stuck in a moment
Жива проба изнудване, без никакво право на избор е това! Възмутена съм!!!
Просто слугуват на фармацевтичните компании и освен това сега ще си прибират пари за сметка на най-уязвимите  - майки с деца. Пък който иска да ваксинира - оп, отива да пълни джоба на фармацевтичната компания..
Честито!

Впрочем кои са тези държави, в които получаването на помощи е обвързано с ваксините, както министъра споменава? Вярно ли е това или просто прах в очите?

# 223
Моят син също през лятото навършва 6 и догодина е предучилищна. Ваксини не съм му слагала откакто е навършил 1 г 3 м, не знам какви сме пропуснали. Досега никой в градината не е повдигнал въпроса за ваксиниране при навършване на 6 години, но не вярвам да ме накарат да го спра от градина. В началото като тръгна представих документ от алерголог, че трябва да се отложат ваксините поради алергична реакция (така си и беше, не е бил фалшив).
Сега след толкова време... ще видим. Надявам се да няма разправии, нашата директорка е много разбрана.

# 224
  • sofia
Да, има и разбрани директорки и мед. сестри в детските градини. С документ е друго, аз такъв нямам. Значи в такъв случай няма шанс да остане в детската градина предучилищна група  Confused.
А това ми е важно, защото е логопедична и просто трябва да остане там.

Общи условия

Активация на акаунт