Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 30 778
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
едва ви дочетох. Може ли да ми изпратите скайпа и мейла? Благодаря!
Това, което се е случило на тотонто е ужасно. Ей това ме дразни най-много, че лекарите правят всичко друго, но не приемат, че нещо е резултат от ваксина и да действат в тази посока.

# 526
 г-жа Претенция, моята история не е ужасна, защото завърши с повече от щастлив край. Аз сега се боря по своя си начин, не заради отмъщение, а заради дечицата, които са нямали късмета на моята амазонка. Те са ми на сърцето в момента. Ти, техните истории да прочетеш.... Cry 
И понеже, прочетох съмнение, че се четат форумите от разни умници, мога най-откровено да заявя, че смятам следното: Нашата, българската държава осъществява голям геноцид над децата ни.
Много са примерите, но хайде един прозаичен, но съществен за здравето на децата ни:
1. Изборът на държавата между бездомните кучета в междублоковите пространства и децата ни. Изборът е за кучетата. Те са там, а децата ни обикалят фекалии навсякъде.
2. Изборът на държавата между печалбата от разпореждане на общ. имущество и децата ни. Изборът е отново за мат. интерес. Няма ги детските градини, няма ги сградите, ползващи се от детски ясли и градини.  ooooh!

# 527
Казва се Quantiferon TB Gold test. Аз при всички случаи ще отказвам Манту и смятам ако се заяде личната да й кажа , че ще направим този тес,т ако това ще й реши проблема пред РИОКОЗ
А имат ли реактиви за теста? Ние като бяхме във Варна в болница искаха да правят манту, а аз настоявах за този тест, но ми казаха, че нямат материалите и било "ужасно сложно".
...
Ами, не съм проверявала в интерес на истината. Разбрах, че струва около 100 лв. и предположих, че ако си платиш няма да е проблем да го направим.

Не се прави навсякъде този тест, а и тестовете не винаги дават точен резултат... Ако беше по-евтин, може да се направи в 2-3 лаборатории, за да се избегне лабораторна грешка...

# 528
  • Виена
Чета форума от мобилния си телефон и затова не мога винаги да пиша. Просто кирилицата ми е осакатена до "македонска" азбука. Затова - моля за извинение, че не се включих в "дебата" за възможността ЛС да не са достъпни само за двамата кореспондиращи. Съжалявам за "бомбата", която пуснах, че чак модератори се почувстваха обидени. Моля за извинение! Но ми се струва наивно да се вярва, че админите например нямат достъп до ЛС  Confused Надявам се това да не върне спора  Peace От уважение към пишещите във форума и хората, които го обслужват технически, държах да се включа с мнение.
И аз моля за имейл и скайп.
Благодаря!

# 529
Мен пък Админите и Модераторите не ме притесняват и не съм си помислила за тях.
В смисъл, няма какво да видят в ЛС-тата ми, което да ги обиди, застраши или притесни по какъвто и да било начин.
Лично аз имах предвид съвсем други хора, съвсем не така миролюбиво настроени Mr. Green, и непознаващи ни Админи, ни Модове, но...  Whistling
Както и да е, пийс.
 Peace

# 530
Zdraveite! Glasuvah!
Molia izpratete mi e-mail i skype na lichni! Blagodaria!

Izvinete za latinicita,ama neshto se oburkah!

# 531
Моля, ще ми изпратите ли на лични мейла и скайпа. Благодаря!

# 532
Уважаеми г-н Министър,
Пиша ви това писмо,тъй като някой промени ,свързани с отпускането на детски надбавки, дълбоко ме смущават.
а именно новата наредба :
(  ДВ, бр. 27 от 2010 г., в сила от 09.04.2010 г.) служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето, издадена от личния лекар на детето, а при липса на избор на личен лекар - от регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.

Когато детето е български гражданин,отглежда се в семейна среда,ходи редовно на училище,отговаря на социалния критерии/доходи на родителите/,защо има ново изискване да се представя служебна бележка от личен лекар,която удостоверява здравен статус на детето и извършени имунизации?
а ако няма такива /имунизации /или са частични,то следва ли от това детето да бъде лишено от детски надбавки?
значи ли това ,че всички ваксинирани деца имат право на детски надбавки,а неваксинираните -не?
Защо тогава, изисквате информация за трудовите доходи на родителите,след като са ваксинирани/децата/?
на какво основание повереното Ви Министерство изисква здравна информация,като в случая се явявате трето лице?
цитирам закона:
Здравна информация и документация
Чл. 27. (1) Здравна информация са личните данни, свързани със здравословното състояние, физическото и психическото развитие на лицата, както и всяка друга информация, съдържаща се в медицинските рецепти, предписания, протоколи, удостоверения и в друга медицинска документация.
(2) Лечебните и здравните заведения, РЦЗ, РИОКОЗ, лекарите, стоматолозите, фармацевтите и другите медицински специалисти, както и немедицинските специалисти с висше немедицинско образование, работещи в националната система за здравеопазване, събират, обработват, използват и съхраняват здравна информация.
(2) (Изм., ДВ, бр. 76 от 2005 г. - в сила от 01.01.2007 г.) Лечебните и здравните заведения, РЦЗ, РИОКОЗ, лекарите, лекарите по дентална медицина, фармацевтите и другите медицински специалисти, както и немедицинските специалисти с висше немедицинско образование, работещи в националната система за здравеопазване, събират, обработват, използват и съхраняват здравна информация.
(3) Формите и съдържанието, както и условията и редът за обработване, използване и съхраняване на медицинската документация и за обмен на медико-статистическа информация се определят с наредби на министъра на здравеопазването, съгласувани с Националния статистически институт.
Чл. 28. (1) Здравна информация може да бъде предоставяна на трети лица, когато:
1. лечението на лицето продължава в друго лечебно заведение;
2. съществува заплаха за здравето или живота на други лица;
3. е необходима при идентификация на човешки труп или за установяване на причините за смъртта;
4. е необходима за нуждите на държавния здравен контрол за предотвратяване на епидемии и разпространение на заразни заболявания;
5. е необходима за нуждите на медицинската експертиза и общественото осигуряване;
6. е необходима за нуждите на медицинската статистика или за медицински научни изследвания, след като данните, идентифициращи пациента, са заличени;
7. е необходима за нуждите на Министерството на здравеопазването, Националния център по здравна информация, НЗОК, РЦЗ, РИОКОЗ и Националния статистически институт.
(2) Предоставянето на информация в случаите по ал. 1, т. 2 се извършва след уведомяване на съответното лице.
(3) Лицата по чл. 27, ал. 2 са длъжни да осигурят защита на съхраняваната от тях здравна информация от неправомерен достъп
Е ли целта на новата мярка да се 100%  ваксинационно покритие на децата?  
ако отговорът ви е Чл.28 т.2 или т.4, то  
трябва да  докажете,че ще бьде заплаха,т.е. че непременно ще се разболее,за да може да важи този член
 Едно здраво, неваксинирано дете, не представлява заплаха за здравето или живота на други лица.
 другите деца,ако са надлежно имунизирани,нали са защитени?
С налагането на задължителното ваксиниране,така и обвързването му с отпускането на детск.надбавки, родното законодателство гази международната конвенция,  за защита правата на човека и човешкото достойнство, във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината (Конвенция за правата на човека и биомедицината) на Съвета на Европа, подписана на 31 май 2001 г.   ратифицирана е у нас със закон на 26 фев. 2003 г. ,и е обнародвана в ДВ на 7 март същата година.
чл. 5 от Конвенцията,  гласи:

Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице.
Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.

Закон за здравето      :
Чл. 87. (1) Медицинските дейности се осъществяват след изразено информирано съгласие от пациента.
...................
Чл. 88. (1) За получаване на информирано съгласие лекуващият лекар (лекар по дентална медицина) уведомява пациента, съответно неговия родител, настойник или попечител, лицето по чл. 87, ал. 5, дирекцията по чл. 87, ал. 6, както и лицата по чл. 162, ал. 3, относно:
1. диагнозата и характера на заболяването;
2. описание на целите и естеството на лечението, разумните алтернативи, очакваните резултати и прогнозата;
3. потенциалните рискове, свързани с предлаганите диагностично-лечебни методи, включително страничните ефекти и нежеланите лекарствени реакции, болка и други неудобства;
4. вероятността за благоприятно повлияване, риска за здравето при прилагане на други методи на лечение или при отказ от лечение.
(2) Медицинската информация по ал. 1 се предоставя на пациента, съответно на неговия родител, настойник или попечител, на лицето по чл. 87, ал. 5 и на дирекцията по чл. 87, ал. 6, както и на лицата по чл. 162, ал. 3, своевременно и в подходящ обем и форма, даващи възможност за свобода на избора на лечение.
Чл. 90. (1) Пациентът, съответно негов родител, настойник или попечител, лицето по чл. 87, ал. 5, дирекцията по чл. 87, ал. 6 или лицето по чл. 162, ал. 3, може да откаже по всяко време предложената медицинска помощ или продължаването на започнатата медицинска дейност.
(2) Отказът по ал. 1 се удостоверява в медицинската документация с подписи на лицето.

Значи аз имам право да откажа имунизации на себе си и на децата ми, тъй като смятам,че рисковете от ваксините надминават ползите.
Защо ги изисквате тогава за детските надбавки,а също и за прием в държавни детски ясли и градини?

С новото изискване ,обвързващо отпускането на детски надбавки е нарушен и закона за Закрила на детето,според който закрилата на детето се осъществява от Министерството на труда и социалната политика, а именно/извинявайте,че ще цитирам,но.../
чл.10 Всяко дете има право на закрила за нормалното му,физическо,умствено,нравствено и социално развитие,и защита на неговите права и интереси.
/2/ /Доп.,ДВ,бр. 36 от 2003 г./ Не се допускат никакви ограничения на правата и привилегии,основани на раса,народност,етническа принадлежност,пол,произход имущ. състояние,религия,образование и убеждения или наличие на увреждане.
Това не е ли пряко нарушение на закона?
Ваксинираните деца получават детски надбавки,като привилегия,възможност за прием в държ.детски градини и ясли.
А неваксинираните деца какво получават???
Санкции?

още :Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана
на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или
вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане,
възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други
признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.
(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на признаците по
ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни
обстоятелства.

Имате ли деца Г-н Младенов?
Защото аз имам две.А по-голямото ми дете е увредено от задължителните ваксини!
Надявам се ,че ще преразгледате изменението на закона от 9 април тази година,и то в частта му за обвързването на детските надбавки с задължителните имунизации.
Разбира се ,вярвам  ,че ще осъзнаете,че с изискването на  въпросната служебна бележка от личния лекар на  детето ,нарушавате гореописаните закони.
с нетърпения очаквам Вашите отговори на поставените въпроси,така както бяхте любезен да ми отговорите и предния път.,
Несъмненно  ще сезирам и други отговорни институции, също и сьда, ако няма промяна в новите изисквания.
И за финал-имунизациите в в повечето страни от Европейския Съюз-Австрия,Холандия,Германия  са recommended/ т.е препоръчителни/,а не задължителни.
хората Там имат право на избор.
а ние май сме ....по-католици от Папата!

с уважение:                                                                                                                                                                                          дата 19 април 2010

# 533
благодаря на всички,който ми помогнаха да напиша това писмо до соц.министър.смятам да го изпратя утре.ползвала съм част от мненията на потребители в темата ,тъй като съвпадат изцяло с моите убеждения,освен това са по красноречиви.

# 534
Моля да ми изпратите ли на мейла и скайпа. Благодаря!

# 535
благодаря на всички,който ми помогнаха да напиша това писмо до соц.министър.смятам да го изпратя утре.ползвала съм част от мненията на потребители в темата ,тъй като съвпадат изцяло с моите убеждения,освен това са по красноречиви.

Има нужда от редакция  Peace

# 536
Надявам се повече такива писма да стигнат не само до Социалното, но и до Здравното министерство, и до парламента. Крайно време е да си отворят очите за последствията от безумните им действия!!!

Редактирам се по друг повод. Дуелът За и Против ваксините в последния брой на сп. 8; Мисля, че ще бъде много полезно да го пуснем в групата във ФБ, още повече, че и давамата лекари защатитавт пълното и свободно право на избор за ваксините. Списанието има профил във ФБ, може да се писка разрешение за пускането му.

# 537
Пуснах една малка анкета, ако имате желание може да гласувате тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=491368.0

# 538
Браво, писмото е страхотно!   bouquet
Ще има редакция, но за човек, чиято работа не е да пише всеки ден писма до Министъра, мисля, че е страхотно!
Браво!
  Hug

# 539
stelt77, може да попиташ и за усложнения. На познати детето се разболя от рубеола от ваксината, но това беше описано като страничен ефект. Симптомите бяха като тези, които развиват по-големи деца- парализа и ставни болки.
БТВ, лекарката спомена, че по-белите руси деца са по-застрашени от странични ефекти/

Общи условия

Активация на акаунт