Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 638
  • 748
  •   1
Отговори
# 585

Цитат
Тя трае 3 - 4 денонощия средновисока, а когато започне да избива обрива се покачва още малко, но след третия ден от появата на обрива, високата Т. сама си спада.

Описаното от Александьр е изобразено и на графиката.

# 586
Говоейки си за шарки, просто любопитствам защо морбили се счита за толкоз страшно, за епидемия и т.н., а варицелата се приема доста спокойно и някак тихо. "

Loreto, като видяла съвсем 'на живо' и двете шарки, мога да ти кажа, че и дума не може да става за сравнение. Морбилито е наистина тежка шарка, при която общото състояние е доста увредено и за доста по-дълго време от варицелата, усложненията са по-чести (обривът и температурата са най-малкия проблем), а лекарите говорят (което искрено се надявам да е измислица) за едно фатално късно (10-12 год. след шарката) усложнение. Последното, пак казвам, не е ясно, може би ако имаше по-отрано ваксина за варицела, щяха да говорят тя какви късни усложнения дава, но е факт, че това са доводите в лекарските среди.
Друг е въпросът, че бях приятно изненадана да прочета в една от статиите из нета, написана от инфекционист, че след морбили се подтискат алергичните състояния (последния абзац тук), от което за мен лично става директна връзката ваксина срещу морбили -> нарастване на броя на алергични и автоимунни заболявания.

А иначе според сайта на СРИОКОЗ в момента си имаме и паротит, и рубеола, и коклюш.

# 587
А иначе според сайта на СРИОКОЗ в момента си имаме и паротит, и рубеола, и коклюш.
както всяка година...

За варицелата... при нас самата шарка мина леко, но после 2 месеца не можаха да се оправят децата - то не бяха бронхити, отити, конюнктивити... Въпреки това, никога не бих сложила ваксина срещу варицела. Напоследък забелязвам все по-чести сугестии на тема "колко тежка шарка е варицелата". Почти съм сигурна, че до 6-7 год. ще е в имунизационния календар...Дано да греша!

# 588
Напоследък забелязвам все по-чести сугестии на тема "колко тежка шарка е варицелата". Почти съм сигурна, че до 6-7 год. ще е в имунизационния календар...Дано да греша!

Едва ли грешиш за съжаление...
Епизод 1 Колко тежка шарка е варицелата /казваш, че вече го дават, а.../
Епизод 2 Колко сериозно късно усложнение е Херпес Зостер и как може да ни удари, когато сме най-слаби.
Епизод 3 (разбира се 'хепи енд') Спасението - новата напълно безвредна ваксина срещу варицела  Party

# 589
Прпблемът е, че на един детски организъм не може да му сложиш 1000 ваксини. Ще се спрат, но .. до тогава?

# 590
И на мен ми прави впечатление това, което Мария пише за варицелата и съм сигурна, че след като е произведена ваксината, ще трябва да се намери пазар за нея.

# 591
Britt, ами те и на това са му измислили цаката. Първо, започват да ги комбинират - засега сме стигнали до ПЕНТАксим, след някоя и друга година сигурно ще си имаме ДЕКАксим и т.н. И второ, след като се понасити пазара за детски ваксини, започнаха да покриват нишата на по-възрастните - рак на маточната шийка, хепатит А и прочее. Направо извадено от учебника по маркетинг.
А като си помисля преди време колко се възмущавах като някой ми кажеше нещо от рода на 'всичко е пари, бизнес и пр.'...

# 592
има вече 10 валентна ваксина, само че и забравих името .. май Сихфлорикс
Аз си спомням, че след като бях в контакт с болен от едра шарка, ми казаха, че превенцията е да се измиеш с гореща вода (колкото можеш да търпиш). Нямам представа откъде е дошъл съвета обаче...

# 593
Явно изоставам аз с фармацевтичните новости Laughing

# 594
Синфлорикс се казва, не сте ли чели за нея в сайта на д-р. Марио  Mr. Green

# 595
Има разлика между няколкокомпонентни и няколковалентни ваксини... Синфлорикс мисля, че е от вторите, а Пентаксим от първите...

# 596
Вчера в новините на bTV покрай хвалбите на "новата" липсваща ваксина, изтърваха няколко критики към ваксините:
Цитат:
"Много хора изчакаха първи април, за да получат ваксината безплатно. До сега не се получи, а сроковете текат. Предпочитат новата, защото няма температура. При старата имаше повече странични реакции, а при някои от тях - например коклюш компонента въобще не действаше. И си боледуваха", коментира д-р Георги Киряков,
Снимка - това се налага, тъй като понякога информацията от сайта им услужливо изчезва.

Сега ви питам, там наистина ли пише за странични реакции и неефективност или така ми се е сторило? До появата на Пентаксим, ваксините нямаха странични реакции, а сега те са още по-редки. Mr. Green

http://www.svobodenizbor.bg/ не ми се отваря от вчера.

# 597
 А се знае, че ако възрастен човек се разболее от някоя детска болест, то болеста протича многократно по-тежко, дори с летален изход.

Може ли да обясниш откъде се знае това и защо е така?Същия въпрос съм задала и на д-р Марио,но още чакам за отговор.

Ваксина за варицела има и аз лично познавам 6 ваксинирани деца,които се разболяха въпреки ваксината-т.е. за мен това е пример как ваксината НЕ работи на 100%!Една позната ми каза,че детето и благодарение на ваксината я прекарала много леко.

Интересно,че аз и детето ми я карахме наскоро,без да сме си слагали ваксина и също я карахме много леко.Дори и аз ,дето не съм в първа младост,имах съвсем малко обрив и никаква Т.Някой може ли да ми обясни що така?Или детското в мене не ме е напуснало още?  Laughing

# 598

Работи си, бе хора!!!

# 599
  • Добрич
Може да ме помислите за луда, обаче аз се притеснявам, че моето момче още не е карало шарка  Blush
Между другото аз карах като малка някаква шарка, но не знам коя точно/помня само как скришната си чешех гърба на облегалката на фотьойла  Crazy /, моите родители починаха отдавна и няма кого да попитам. Гледах си в детския картон, но там няма нищо описано за прекарване на шарка  newsm78
Наистина и на мен ще ми е интересно да чуя отговорът на Александър, защо възрастните карат по-тежко шарките

Предстои издаването на 3 интересни книги: http://homeohelp.eu/index1/1-latest-news/308-ochakvajte-ot-homeo … elp-prez-maj.html

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 12:33 от Весси

Общи условия

Активация на акаунт