Велико Търново и региона

• 64 114
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Stuck in a moment
Тефтерче-ние миналта година бяхме на албена,тази година бих избрала друго място,защото малко ме подразни тази храна на ол инклузив.Но курорта определено е супер за деца,навсякъде паркове,аниматори,цирк...Кажи ми кои хотели си си избрала?Аз миналата година изчетох всичко писано по форумите.Също така плажа и морето са супер чисти.Беше пълно с руснаци и румънци.Малко е паднало качеството на обслужване.Ние ходихме в средата на август,но защото само тогава можем,иначе и юли да отидеш е ок.Там заради парковете е по-прохладно не се усещат жегите.
Тази година мисля да се спра на по-спокойно място,т.е. по-малко де.Но още не съм го измислила,за начало на лятото както миналта година ще направя една екскурзия до Гърция пак,че много ми хареса,пък морето ще го мисля по-нататък.Да ви кажа от практиката ми напоследък се оказва,че за 5 звездните хотели ми е по-трудно да намирма места,отколкото за по-нисък клас хотели...

Чудя се за Ралица Супериор и Вита Парк, за тях има добри отзиви и услугата е Ултра ол онклузив.Те са в парковата част.
Именно това ме привлича, че е зелено и плажовете се поддържат.
Предполагам че качеството на облужване е паднало, понеже съкращавали персонал. Но иначе къде да отидем - до Гърция или Турция няма да тръгна с дете на годинка и нещо...

# 61
  • Велико Търново
За Ралица 243лв. двойна стая.
Ние ще почиваме най-вероятно в Гранда на Варна,резервни варианти са ни Златни и Балчик.

# 62
Благодаря ви момичета че се включвате по въпроса  Hug
Разбрах, че анестезиолога е  Красимип Попов и трябва да се свържа с него предварително. А освен тези 160 лв за касата на него колко ли се плащат ?
Кажете повече за болницата в Търново, зле ли е , а докторите (аз лично в Горна бях довлна, отнасяха се много добре с всички родилки без значение от къде са и т.н.) А обстановката- направиха ли ремонт на отделението?

Ето как изглежда сега отделението:
http://www.happymumsbg.com/?mod=momsNotebook&category=catego … ok_19&show=10

# 63
Ние бяхме във Вита парк,ралица беше до нас,дори анимацията ни понякога беше там.Това е парковата зона,малко е далече от плажа,но има автобус редовно до плажа,а там си иам запазени шезлонги.Така,че добре си се ориентирала.Ултра ол готиното е марковия алкохол,ама ние с това дете не успяхме много да пием Mr. GreenИначе на Вита басейна е готин и има супер места за разходки.

# 64
  • Велико Търново
Здрвейте!

Момичета, извинявам се предварително, ако засягам една от нелзбимите теми, но имам въпроси относно захранването. Понеже от няколко дни насам усилено събирам информация, за да съм подготвена, когато дойде и този момент, та имам нужда от съвет. До сега съм решила да захраня с оризова каша, но не ми е особено ясно с какво се продължава (най-вероятно със зеленчук) и през колко дена горе-долу, се въвежда нова храна. Ще помоля ако някоя от вас си е водила записки, да сподели моля.

И един въпрос специално към Зоя - ти захрани ли вече и с какво ако е така?

# 65
И един въпрос специално към Зоя - ти захрани ли вече и с какво ако е така?

Да, захраних я. Започнах преди 2 седмици с сокче от ябълка само и така около 5-6 дена. После дадох пюре ябълка (3-4 дена), Ябълка+Морков (3 дена), днес и дадох банан.
Честно да си кажа е направо УЖАС! Моята мацка, освен , че е супер злояда, ами и пюретата не иска. Може би трябваше да започна с зеленчуковите,ама ......
Важното е да въвеждаш само по един нов плод или зеленчук, за да разбереш ако има някакъв проблем от къде идва.
Ще следя и аз другите мами какво ще кажат  Hug

# 66
  • Велико Търново
Не че съм много компетентна, но мисля, че е по-добре да захраня със зеленчуково преди плодово, но ще поживеем, ще видим, че знам ли го малкото как ще е на кеф. Пък относно соковете, за сега мисля да ги прескоча.

А пюретата купуваш ли ги или си ги правиш домашни. Аз имам желание да ги правя, но не знам дали ще ги хареса момата  newsm78

И аз ще се радвам, по-опитни от нас мами да се включат!

# 67
Плодовите ги купувам, но зеленчуковите мисля да ги правя аз. От село винаги мога да си взема зеленчуци, чието качество ми е гарантирано и заради това няма да го купувам, обаче сега да взема да джуркам ябълки и тем подобни от пазара не виждам смисъл.
Ако сте като нас (което не ти го пожелавам) се запаси поне с 10 лигавника и много търпение  Crazy Няма да ти казвам аз колко пъти изяждах пюрето, че малкото диване да види, че не и давам отрова  Mr. Green
Аз пък ще помоля момичетата да ми кажат след колко време и след какво количество пюре (гр) мога да не дохранвам с мляко? Т.е. кога мога да заместя едното мляко?

П.П. А някой ако даде ефективен начин, за това как да накарам детето си да яде, ще го водя на вечеря!!!!!  Wink

# 68
Ками, става ли и за бебоци в Албена? Аз не съм настроена много положително към бг ченоморието, но трудно ще стигнем тази година с бебок до Турция  Confused не че го нямах като идея, но на когото и да го кажа, все странно ме гледа  Laughing. Мислех си за септемврийските оферти, че поне бебчо да е на няколко месеца до тогава.
Тефтерче, Тарик нямаше и 2годинки като почивахме в Бодрум и си изкара страхотно човечето! Никакви проблеми не сме имали - беше станал и любимец на персонала, та всеки му угаждаше  Grinning. Единствено нощния полет може да ви създаде проблем, но иначе няма за какво да се притесняваш. Миналата година имаше доста бебоци в нашия хотел - голямо впечатление ми направи една мацка с мъжа си, бременна в 7-8-ми месец с още 2 породени дечица на около 2-3 годинки. Чудесно си прекарвали ваканцията каза - от нищо не се оплака  Grinning
scrye , аз захраних с оризова каша и пюре от морков, след това ориз и картофи и вече след седмица - две започнах да добавям и помалко и други заленчуци. Соковете ги почнахме май около годинката. Проблеми с алергия не сме имали.

# 69
  • Велико Търново
Резово ми е идеално и заради Сияна. Доктор и аптеки има наблизо, а и все пак подхождам положително, че няма да ми се наложи да ги ползвам, да не говорим, че личната все пак е на разположение на мобилен. Мястото, където ще сме, има отлични  условията за пребиваване с дете и разбира се ще сме с нея, както винаги досега. Мъкнала съм я на места където е къпана на мивка или в леген, и не мисля, че по тоя начин съм я лишила от нещо.

Vqqra, виж тоя сайт: http://www.amam.bg/ Клиентка съм от години там и инфото на него е актуално винаги.

scrye, въвеждаш храна и от началото до следващата нова е добре да мине седмица (може и по-малко, но Ани е недоносена и на твое място бих изчакала поне седем дена). Лично аз сок не съм давала, а и не мисля скоро (Сиска има голям лаф по тая тема), банан не е добре да се дава необработен преди шестия месец (а според други по-стари източници и повече време). Като първи зеленчуци може да даваш картофи, моркови, пащърнак, броколи, тиква, тиквички. Морковите са алерген, но на ХИП има с буква А, които казват, че са изчистени. В никой случай не се води какво пише на пюретата относно от кой месец може да се дават, защото преувеличават много. Също така гледай дали съдържат захар и сол, които не трябва да присъстват в менюто до първата годинка, заради по-слабите бъбреци. Зеленчуковото е за предпочитане за започване пред плодовото, защото има опасност да харесат сладките плодове и да отказват зеленчуците. Лично аз давам плода за десерт, а не като ядене, защото няма хранителна стойност. В момента (9м) за закуска давам Дует на ХИП, за обет редувам зеленчуково или месно, в 16 часа плодов десерт с извара, а на вечеря каша, която отскоро е глутенова (не се въвежда преди шестия месец, според други източници деветия). Разбира се и цица давам редовно. Не готвя, защото нямам чисти продукти, а тия които имах и ги готвех не ми ги ядеше, за сметка на това, аз пък си ги изяждах Simple Smile

Зойче, аз лично винаги сядам да храня с 2 пюрета. Ако откаже едното, почвам с второто. Понякога не ядът и заради зъби.

# 70
  • Велико Търново
За начало сок с водката като им дойде времето Mr. Green
Аз съм доста крайна относно храненето на децата ми и не знам дали ще бъда особено полезна Crazy
Двете са захранвани в началото на седми месец и основната им храна до първата година е била кърма/мляко.Сега ще пиша за Мина,че ми е по прясно нали съм вече на години и забравям разни неща.
Та започнах да я захранвам с картофено пюре така два-три дена.След това май беше пащърнак,броколи,карфиол,тиквичка,сладък картоф,тиква.Всяко ново по два-три дена.През осмия месец вкарах месо и плодови пюрета.Каши не иска да яде,не,че аз съм предлагала де Crazy
Попара и сок като стане достатъчно голяма за да ги поиска Peace
Хич не му умувам много,много на захранването.От вътре ми идва какво да правя.
Храня без лигавник Peace

Весе,май Турция ми се струва по-добър вариант.Пък пътя е най-малкия проблем според мен.Колата ви е хубава,а от там със самолет за колко няма да сте в Турция.Съжалявам,че не отидохме миналата година с новородената Мина/2 месеца/.Сега не мога да рискувам,че тя се очертава голям дивак ooooh!
Аз смятам,че на бебето нищо не му трябва като условия CrazyКъпя с мен под душа или в мивка,кърмя,вода не пие,една количка и воала Crazy

Мина отърва АБ Mr. GreenПедиатърката по касата вчера и изписа,но кака ви с инхалации и с намесата на доктор Полендакова /да ми е жива и здрава/  го избегна.Тази нощ бяхме на ръба да се сбием с Чемширов.Скарахме се качестено,обаче в три през ноща.Той нещо обърка съдената зала със собствената ми спалня Rolling Eyes

# 71
Веси-Албена е супер за деца на всякаква възраст.Но моя е неуправляем и вече със страх го водя на всякъде.с ръка на сърцето да кажа,че вече 2ра почивка ми проваля и след планината/морето имам нужда от ваканция,ама каквод а го правя жертвам се за него.
Аз захраних с морковено пюре.Замених бързо,защото се върнах на работа рано.Бях си направила страхотна таблциа за захранването,суор подробна,цветна,меню по месеци...и я няма в компа сега...с второто ще гадая яко.

# 72
Ками, аз ти пазя таблицата, нали ми я праща. Wink Искам да разкажеш още малко за Албена. Че ние май натам сме се насочили. Simple Smile

# 73
Скрай, и аз си направих много подробна таблица за захранването на Дара, ако желаеш дай ми  мейл на лични и ще ти я пратя.  Peace Смятам, че успешно се справихме и с това - детето си яде почти всичко (алабаша нещо не остана очарована от него, ама много важно и аз не го ям пък я каква мома съм станала Mr. Green), никога не е имала хранителни алергии (и всякакви други), спокойна съм, че яде здравословна и екологична храна (пу, пу, ама до сега само едни сополи и един ентеровирус е имала, излекувани за общо 6 дни само с вит. Ц и диета). Сокове в един момент (след 11м.) предлагах всякакви, но детенце не ги и погледна дори. За сметка на това вода, липов чай и компот пие в неограничени количества  Party

# 74
  • Велико Търново
Момичета, благодаря ви за съветите  Hug

Все още събирам инфо и като го селектирам, ще видя как ще се водим, дали по интуиция или някакви строги схеми.

bialkova мисля да приготвям пюретата аз, понеже майка ми и свекърва ми отглеждат плодове и зеленчуци. Иначе и аз съм на мнение, че дали ще купя продуктите от магазина или направо готовото пюре няма кой знае какво значение.

Общи условия

Активация на акаунт