Велико Търново и региона

• 64 120
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Горна Оряховица
Здравйте момоичета  Hug
Извинявам се че така нахълтвам в темичката но имам нужда от инфо.
Бях попаднала във в. "Борба", че в Търново се прави ЕПИДУРАЛНА УПОЙКА
Някоя мама възползвла ли се е от това или да е запозната ,че обмислям този вариант. След първото раждане ме е малко шубе  Confused
Ще съм много благодарна на ВСЯКА информацийка.

# 31
Здравей, Повече инфо за самата упойка ли искаш или точно за използването и в търновската болница?
До колкото съм запозната в нашата болница, за да ти поставят такава упойка трябва предварително да си заявила желанието си /в смисъл дни предварително/.
Може ли един въпрос, само информативно? Къде си раждала първия път, че е било толкова страшно и  защо реши, че в нашата болница е точното място да родиш безпроблемно?
няма да изказвам мнение по въпроса, питам информативно

# 32
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East

Имам молба към вас - моя приятелка си търси детегледачка - целодневно, по възможност по-млада, понеже детенце е много енергично и на по-възрастна жена ще й е трудничко. Ако имате идеи, предложения и нещо в предвид, моля да ми пишете  ЛС!
ЗДРАВЕЙТЕ!МОЛЯ ЗА ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ,ОТНОСНО ТОВА ДЕТЕНЦЕ И ОТКОГА ТОЧНО ТРЯБВА ГЛЕДАЧКА?УЧИТЕЛКА СЪМ И С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАМ,НО ЩЕ ИМАМ АНГАЖИМЕНТ ПРЕЗ ЛЯТОТО,ЗАЩОТО ДЪЩЕРЯ МИ ЩЕ ИМА БЕБЕНЦЕ.ПОЗДРАВИ,ГЕОРГИЕВА
Писах Ви лично съобщение.

# 33
  • Горна Оряховица
Не, че първия път е било толкова зле, в Горна си раждах но преносвах и ме наблъскаха с окситоцин , а ме бяха подготвили, че болките не са кой знае какво  Rolling Eyes. И си мисля,че ако има вариант да си ги спестя този път -защо не. За самата упойка съм информирана, интересува ме точно варианта с вашата болница., да и не само за упйката, ами и за условия ,отношения и т.н. Когато раждах първия път (преди около 4 г.) помня ,че положението там не беше добро (Хигиена, отношение ...) и доста мамчета предпочитаха да раждат в Г.О. но сега мислех, че са се променили нещата ,но не зная.
Не съм решила на 100%- доста се чудя и проучвам  Mr. Green

# 34
*mimoza*, дано се включат майчета раждали с епидурал в Търново, но когато аз бях бременна (преди 3 години) наблюдаващата ме гинеколожка ми каза - ако решиш да раждаш с епидурал НЕ в Търново и НЕ в Горна. Не знам, може сега нещата да са се променили.  Peace

# 35
  • Горна Оряховица
там е работата че преди толкова време не можеше и да се помисли тук за такава. До колкото знам от около година насам само един анестезиолог за първи път за Търново (и региона ) започва да я прави тая упойка...

# 36
мимоза, аз раждах с епидурална, но не тук. Включвам се само да те подкрепя в решението ти за нея. Останах много доволна и запазих чудесни спомени от рожденния ден на дъщеря ми Simple Smile
 Предполагам вече си се запознала с достатъчно материали, относно същността на самата упойка (противно на очакванията поставянето й въобще не е болезнено), съответно и от рисковете. Моят съвет е добре да проучиш анестезиолозите, които работят на местата, където си решила да раждаш. Не е шега работа това и не е за всеки доктор лъжица.  Peace

Само да уточня, че и аз раждах в Университетска болница Плевен.

# 37
  • Велико Търново
Ох,не мога да се стърпя и да не кажа за анестезиолозите и Краси Попов и Чергеланов са много,много добри.За първият гарантирам,защото ми е поставял упойка.Моя съседка роди пред септември в Търново и упойката й беше епидурална.А пък епидурал се ползва от доста години в Търново,но не и РО.
Аз лично заради гинеколозите не бих родила ни в Търново,ни в Горна Crazy

# 38
Добро утро и от мен.
ЗА упойките:Момичето което роди заедно с мен беше с такава упойка.Постави и я Попов.Но закъсня доста и и я сложиха на 7-8см разкритие.Според нея е било по добре с нея,незнам няма опит.
Мисле,че трябва предварително да се уговориш с доктора който ще ти я поставя.И естествено да заплатиш 160лв на касата ooooh!

# 39
  • Горна Оряховица
Благодаря ви момичета че се включвате по въпроса  Hug
Разбрах, че анестезиолога е  Красимип Попов и трябва да се свържа с него предварително. А освен тези 160 лв за касата на него колко ли се плащат ?
Кажете повече за болницата в Търново, зле ли е , а докторите (аз лично в Горна бях довлна, отнасяха се много добре с всички родилки без значение от къде са и т.н.) А обстановката- направиха ли ремонт на отделението?

# 40
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Кажете повече за болницата в Търново, зле ли е , а докторите (аз лично в Горна бях довлна, отнасяха се много добре с всички родилки без значение от къде са и т.н.) А обстановката- направиха ли ремонт на отделението?
Не че съм компетентна, но моя приятелка ще ражда тези дни в Търново. Скоро ходи на "оглед" в отделението. Ражда преди 5 години там и каза, че има огромна разлика. Правен е ремон и стаите са много по-уютни. Освен това бебчетата вече ги обличали с дрешки, а не ги увивали с "парцали" и скъсани одеала.

# 41
Аз не съм раждала в Търново, но съм раждала с епидурална упойка и съм много доволна. Сложиха ми я късно, при 7 см разкритие, защото тогава се сетих, че може би раждам и отидох в болницата, но разликата от преди упойката и след това е огормна.

# 42
  • Велико Търново
Стаите наистина са добри,  спалното бельо е запазено, баните също са ремонтирани и редовно ги почистват. Обстановката бива, но за докторите няма да коментирам...

# 43
  • Велико Търново
А още ли заключват отделението?Аз не,че ще раждам по-вече де,ама да питам Crazy

# 44
  • Велико Търново
А още ли заключват отделението?Аз не,че ще раждам по-вече де,ама да питам Crazy

Да заключват го Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт