Моля за мнения за ПЧМГ

• 254 883
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 200
Чета чудесни мнения за обучението в гимназията в периода 5 -7 клас. Живот и здраве, дъщеря ми ще кандидатства в предучилищна за следващата учебна година в Питагор, но имам и син, който бих желала да се пробва в гимназиален курс 8-12 клас.
Затова се интересувам от лични впечатления за обучението в периода 8-12 клас. Разгледах програмата на сайта. Доколкото разбирам има два езика - немски и английски, но децата са в един клас. Доволни ли сте от обучението по немски език? Има ли преподаватели, носители на езика? Как стои въпросът с останалите предмети - математика, физика и природните науки като цяло? Колко от децата на ПЧМГ продължават след седми клас и какъв е шансът за прием на външни деца при наличието на само една паралелка? Има ли някакви пробни изпити преди същинските? Много ще ми е полезна всяка информация, за което предварително благодаря  Flowers Tulip

# 1 201
  • София
Не търся никакви отговори в темата, просто предупреждавам хората, които мислят да го ползват догодина...
В договора е изрично упоменато, че бусовете тръгват в 15 часа, така че няма как да се позовем на него. Ние сме го подписали в края на миналата учебна година, когато не се знае графика за извънкласните. Ползваме транспорта от първи клас и досега не сме имали някакво разминаване. Съответно не ни е минавало през ум, че ще възникне такъв проблем.

# 1 202
Чета чудесни мнения за обучението в гимназията в периода 5 -7 клас. Живот и здраве, дъщеря ми ще кандидатства в предучилищна за следващата учебна година в Питагор, но имам и син, който бих желала да се пробва в гимназиален курс 8-12 клас.
Затова се интересувам от лични впечатления за обучението в периода 8-12 клас. Разгледах програмата на сайта. Доколкото разбирам има два езика - немски и английски, но децата са в един клас. Доволни ли сте от обучението по немски език? Има ли преподаватели, носители на езика? Как стои въпросът с останалите предмети - математика, физика и природните науки като цяло? Колко от децата на ПЧМГ продължават след седми клас и какъв е шансът за прием на външни деца при наличието на само една паралелка? Има ли някакви пробни изпити преди същинските? Много ще ми е полезна всяка информация, за което предварително благодаря  Flowers Tulip

Синът ми е 10-ти клас. От 8-ми клас учи немски. Много харесва и езика и преподавателя (Петър Стоянов). По английски има учител - носител на езика, по немски няма засега. Децата, които продължават в гимназията са около 20 във випуск - един клас, но няма ограничение (т.е. настоящи ученици или от други училища, издържали изпита с над 5.00). Изпитът е по математика. Преди две-три години на пробните през годината се явяваха деца и от други училища, но сега не знам как е.

Последна редакция: сб, 18 ное 2017, 04:45 от eli_toni

# 1 203
  • София
Mryn,  в 5 клас ли е детенцето ти? Всички школи в ПЧМГ са от 14 до 15.30. Не се знае как са разпределени по дни преди началото на учебната година, но е трябвало да ви кажат, че транспорта и школите се разминават, ако транспорта е винаги от 15 часа,  или и вие да се поинтересувате дали има нещо след 13.50 когато свършват часовете. Обсъдете го с у-щето, не може да няма някакви решение.

# 1 204
Здравейте момичета
Искам да попитам дали се влиза трудно там след 7-ми клас. Тъй като видях, че и те, като СМГ имат прием след 4-ти клас се чудя дали бихме имали шанс за влизане. Т.е. правят ли някаква допълнителна паралелка за кандидатстващи след 7-ми клас?

# 1 205
# 1 206

Благодаря. Чела съм ги. Просто се чудя дали правят допълнителни паралелки за децата, които кандидатстват там след 7-ми клас, тъй като тези от 5-ти са си ясни. Или се запълват освободени места във вече образуваните паралелки?

# 1 207

Благодаря. Чела съм ги. Просто се чудя дали правят допълнителни паралелки за децата, които кандидатстват там след 7-ми клас, тъй като тези от 5-ти са си ясни. Или се запълват освободени места във вече образуваните паралелки?
Аз също се интересувам от прием след 7ми клас. Доколкото разбирам от седмичната програма на сайта, в гимназията има по една паралелка в 8, 9, 10, 11 и 12 клас. А завършващите седмокласници са около 75 деца. Би трябвало конкуренцията да е сериозна.

# 1 208
Имам смътен спомен, че  не успяха да сформират седмокласна паралелка през една от годините. Май беше наборът, който сега би завършвал 12. клас.

# 1 209
Повечето деца не остават в ПЧМГ след 7 клас. От 3 паралелки в 7-ми, остава само една след това. Понякога я сформират с напъни.

# 1 210
Тази година ПЧМГ имаха желаещи за 2 паралелки след 7 клас,но училището няма възможност за толкова много класове.Приоритет са им начален и среден курс.Напоследък има огромен интерес към училището,класовете са пълни.Аз лично предпочитам ПЧМГ да си остане малко и "бутиково" !

# 1 211
Аз лично предпочитам ПЧМГ да си остане малко и "бутиково" !
Hands V

Изпитът по математика не е лесен. През 2015г. (за тогава знам) имаше ученици от ПЧМГ, които не можаха да го покрият. Предполагам че са искали да останат, тъй като се явяваха на всички дати, но не бяха приети. Приеха няколко "външни" деца, които се бяха справили. Според мен всички, които изпълняват критериите биват приети и ако се налага се прави още една паралелка.  

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 04:25 от eli_toni

# 1 212
  • София
Крайно време е в тази тема да запишем поне един успех на децата от у-щето.Hands V

Кристиян като част от националния отбор на Бг по математика и златен медалалист от едно от най-престижните и трудни състезания в света - Жаутиковската олимпиада:

https://www.youtube.com/watch?v=O9OO_W2tENc

# 1 213
  • София
EliG, Незаслужено скромна си Simple Smile. Училището има много с какво да се похвали.
Тази година паралелката на 8 клас е пълна, няма възможност за повече деца - мисля, че има само едно "външно" дете. И стига с тази мантра, как преди години - 5 между другото, не са успели да сформират паралелка. Тогава "услуга" прави един преподавател,. Сега нещата са много, много различни.
А причини децата да не остават са много, и повярвайте едва ли има и един отказал се заради качеството на преподаване. Много деца отиват в езикови гимназии, АК, ТУЕС. Тази година има и деца в СМГ (хмм, ами с много смесени чувства са).

Училището и преподавателите са прекрасни. Ние избрахме детето да продължи в друга посока, но тя още си мечтае да има същия учител по математика или следващата година учителя по Химия да е толкова добър, както г-жа Димитрова.

Изпита е по-сложен от НВО (дори и не сравнявам с този миналата година, който беше пародия), но е в същия формат. Задължително се запишете на някой от пробните, така детето ще добие представа за задачите. След това отидете и вижте задачите - г-жа Стоянова или Иларионова ще ви обяснят всичко.

# 1 214
Благодаря ви много за отговорите момичета. Синът ми много обича математиката и много иска да учи в такава гимназия. Аз лично съм с много смесени чувства и сериозно се колебая между математическа гимназия и АГ. Истината, обаче е че АГ са много повече /държавни и частни/ от математическите. В математическите повечето деца влизат още от 5-ти клас, а аз допуснах голяма грешка, че не му позволих да кандидатства и си мисля, че след 7-ми клас ще му е много по-трудно да влезе

Общи условия

Активация на акаунт