Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 22

• 52 588
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
да се разпиша Peace и отивам да ви чета от началото на темата

# 466
Мислех си на коя страна да застана,но виждам,че и двете мнения са прави сами за себе си Али Раза допусна много грешки,но това ни най-малко не означава,че е глупав  Naughty Не мога и да отрека грешките му,но имали безгрешни хора?И когато става въпрос за децата ти сигурно МНОГО боли  Embarassed

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 17:48 от Ивона1

# 467
  • до една звездичка
Какво тогава означава да я харесваш-според мене е да одобряваш постъпките и......
За мен не означава само това. Винаги са ме привличали отрицателните герои Mr. Green Даже и да не я смятам за напълно отрицателен персонаж. Просто ми харесва, моля те премахни осъдителния тон Hug Peace

В известен смисъл аз също симпатизирам на Ферхунде. Всъщност, това, което най-много ме дразни в нея е не друго, а нечовешкият й мързел! Но на моменти ми е забавна - когато измисля разни щуротии, за да се разсее от скуката, например, или в онзи случай, когато убеди Лейля за това да се върне Неджля в къщата.
Абе, като цяло, не е най-голямата гад във филма.  Naughty Тази роля определено е запазена за Джеврието.  #2gunfire

# 468
Коя е тая жена дето каза  на Али Ръза "Али"

# 469
Коя е тая жена дето каза  на Али Ръза "Али"

За довечера ББ Това е жената, в която Али е бил влюбен, но не се оженва за нея. Не знам защо
Peace

# 470
Айде сега,защо Шефкет да е слабохарактерен и незнам какъв,който не се е поддал поне на един порок в живота си нека го съди,но това означава че всички сме еднакво слабохарактерни,дали ще е комар,дали ще са жени,дали ще е мързел,завист,лакомия,няма идеални хора,няма и такива роботи,които като се върнат от работа да им свършват батериите и да ги подпрат в ъгъла.Всеки има нужда от разнообразие,обичая всички да са на масата също ме дразни,няма дискотека,няма ресторант насаме с жената,няма купони до сутринта по приятели,е на кой ще му издържат нервите в такава абсолютна откъм емoции стерилност!А относно това,че се държи за гащите на баща си,така са го научили човека,с това непрекъснато мърморене-"Защо не се обади,къде беше,ох кръвното ми..."Никoй не би издържал без да потърси някакъв отдушник!Пък и в крайна сметка парите са негови,ако иска ще ги хвърля по покер,ако иска ще си прави фунийки с тях.Не бих казал,че се е провалил,заради нещо,през което е минал почти всеки,ще има да го изживяват сега като драма поне пет серии.
Не бих казала,че обичая всички на масата ме дразни.Напротив,аз го харесвам и по възможност го спазвам.
Проблемът е,че Шефкет няма пари,които да прави на фунийки.Има дългове,а тях след време си ги искат.
Ако ще оргии да прави,но у дома си.Изнася се и ги почва.Тук проблемът е,че няма дом.Затова го смятам за слабохарактерен:че на толкова години,семеен,не е намерил начин да бъде независим-било то да разкара Ферхи,ако му тежи,или да се разбере с баща си как ще се издържа това семейство.Което,с две работещи дъщери,вече не е толкова трудно.В края на краищата,никой пък не е длъжен да му плаща емоциите.
Айде сега,Хайрие била "изморена" от бедност и искала богати зетьове.Все пак е била съпруга на околийски управител,не на клошар.Никой няма да откаже богат зет или снаха,но ограничеността й я кара да не вижда по-далече от парите.Пак късмет е изкарала:ако Раза даваше воля на емоциите си в кръчми и с жени,тя,каквато е ревнива,сигурно щеше да го застреля Laughing.

# 471
  • София
Относно провежданата дикусия мога да споделя моето мнение като майка. Смятам, че за несполуките на децата много голям принос имат родителите и най-вече в случай Хайрието. Деца които гледат как майка им постоянно крие нещо от мъжа си, как подслушва на вратите, как се интересува от материалното трудно биха станали други. Двете сестрички също се увлекоха по Оуз заради това, което той можеше да им подсигури, а не заради голяма любов. Смятам че Хайрието е провокирала това състезание между Неджля и Лейля, както после се опита да укори Фикрет че завиждала на сестрите си заради щастието им. Майка която няма качества не би могла да възпита в децата си такива. Е може би има и изключения, когато детето попадне в подходяща среда или пък е прекалено умно за да разбере кое е правилното. В случай Фикрет е тази умна дъщеря, която сама е разбрала кое е правилното, какво е достойнство и чест и се е самообразовала, въпреки че се е жертвала в името на семейството си, това което никое друго дете на това семейство не направи до сега. Може би и Шефкет щеше да е друг ако до него не беше Ферхундето.
Peace
Подкрепям напълно това мнение.

# 472
Тая вечер ще бъде много интересно

# 473
Днес няма ли 2 епизода

# 474
Дам, два са Peace

# 475
# 476
LilaC,ами той точно затова играе,са си върне борчовете,знаеш че хазарта е омагьосан кръг,и да си се увътрил това още повече те амбицира да си върнеш изиграното и да покажеш че си голям играч.Не мисля че Ферхи му е проблема,нито го юрка да и купува скъпи бижута,нито да q води в Нова Zеландия примерно,иска там някой парцал и нормално,тя е красива жена,не и отива да ходи като сомалийка.Съгласен съм,че просто трябва да живеят отделно с жена си,без никoй да им се бърка,но пък Али Рuzа не иска да вижда "празни столове",той е свикнал да покровителства децата си и така е научил и тях,това не е слабохарактерност,а възпитание.

# 477
Али  Ръза-бъзикаш се-Естел я няма.......  Wink   bouquet

Е в момента я няма Естел ама знам ли ?-може да появи още някой Ферху почитател!
Ако има това  подписче е за него!

Може ли за мен ?  Heart Eyes

# 478
И аз подкрепям мнението, че Шевкет е слабохарактерен.Той не може нито на баща си, нито на жена си да се "опъне".Ферхунде каквато и да е му е жена и иска да живее с него.Той щом си я е избрал ще се съобразява с нея и ще я уважава.Не може всеки път да се съобразява с мнението на баща си, а да не зачита това на жена си.Дори сега, когато играе покер-той е голям и зрял мъж и решението е негово, но сигурно пак ще си тръгне с подвита опашка пред баща си. #Crazy

# 479
Не бих казала,че обичая всички на масата ме дразни.Напротив,аз го харесвам и по възможност го спазвам.
Проблемът е,че Шефкет няма пари,които да прави на фунийки.Има дългове,а тях след време си ги искат.
Ако ще оргии да прави,но у дома си.Изнася се и ги почва.Тук проблемът е,че няма дом.Затова го смятам за слабохарактерен:че на толкова години,семеен,не е намерил начин да бъде независим-било то да разкара Ферхи,ако му тежи,или да се разбере с баща си как ще се издържа това семейство.Което,с две работещи дъщери,вече не е толкова трудно.В края на краищата,никой пък не е длъжен да му плаща емоциите.
Айде сега,Хайрие била "изморена" от бедност и искала богати зетьове.Все пак е била съпруга на околийски управител,не на клошар.Никой няма да откаже богат зет или снаха,но ограничеността й я кара да не вижда по-далече от парите.Пак късмет е изкарала:ако Раза даваше воля на емоциите си в кръчми и с жени,тя,каквато е ревнива,сигурно щеше да го застреля Laughing.

Напълно съм съгласна с LilaC Peace
Шефкет нали си върна дълга към лихваря. Играе, защото му се играе, защото го блазни идеята за лесно спечелени пари.  Naughty
В крайна сметка на много хора не им стигат парите, ама нито крадат от работата си, нито играят покер, а се опитват да ги намерят по честен път.  Naughty
Хазарта не е порок, хазарта е болест. Милото ми също играе карти с приятели, ама не играят за пари, а за удоволствие. Това им е едно от забавленията, като се съберат мъжка компания, да играят карти. Преди имаше и компютри, но вече надживяха този етап. Сега картите, футбола и бирата ги събират по мъжки. Wink
Но колкото и да не са ни стигали парите в дадени моменти, нито веднъж той не си е помислил да играе за пари, макар, че е добър на карти, нито пък е мислил да краде. Намирали сме друг начин да се справим.  Flutter
Аз за това мисля  Шефкет за слабохарактерен, защото нито веднъж не застана лице в лице с трудностите били те безпаричие или Ферхунде. Все гледа лесния начин за справяне с проблемите. Нито веднъж не говори с Ферхунде както трябва. Все "млъкни Ферхунде". Тази работа с млъкни не става. Жената не е толкова тъпа и с толкова ниско самочувствие, че с "млъкни" да се оправят нещата. С безпаричието е същото. Не седнаха да обсъдят всички заедно, като семейство, какво да правят ами той се нагърби и дори помощ отказа от гордост. Дори не се опита да намери втора работа или по-добре платена работа. Избра лесния начин, да краде и да играе покер. Ей за това не мога да го уважавам Шефкет, защото гледа все лекото и мекото и да е до мама и тате, а не иска да поеме отговорност за собственото си семейство. Това, в което са само той и Ферхунде. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт