Голяма трагедия за Полша :(

• 10 653
  • 171
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Мир на праха им Flowers Rose

Потресаваща новина Sad

# 61
Точно пред този самолет е летял друг, който е возил Федералната служба за охрана на президента. С руски пилот. И този самолет е отишъл за кацане в Москва. Пък президентските пилоти решили да рискуват.

Не е удивително защо. Преди 2 години президентът на Полша е притискал пилотите си да кацат в лоши метео-условия в Тбилиси. Пилотите не се подчинили и приземили самолета в Азербайджан, от където президента карали с кола до Грузия. За тази работа пилотите имали големи проблеми и едва не били свалени от президентския екипаж. Очевидно е че дори сега да не е имало притискане (което не е факт), те са били притиснати от спомените за предишния път и е ясно защо са рискували.

# 62
  • София
http://www.rupor.info/news-v-mire/2010/04/10/gru-zamanilo-samolj … skogo-v-lovushku/

Наистина, защо са ги пратили да кацат на военно летище??? При това неборудвано за кацане по прибори?

# 63
Точно пред този самолет е летял друг, който е возил Федералната служба за охрана на президента. С руски пилот. И този самолет е отишъл за кацане в Москва. Пък президентските пилоти решили да рискуват.

Не е удивително защо. Преди 2 години президентът на Полша е притискал пилотите си да кацат в лоши метео-условия в Тбилиси. Пилотите не се подчинили и приземили самолета в Азербайджан, от където президента карали с кола до Грузия. За тази работа пилотите имали големи проблеми и едва не били свалени от президентския екипаж. Очевидно е че дори сега да не е имало притискане (което не е факт), те са били притиснати от спомените за предишния път и е ясно защо са рискували.

Скъпа Delusion/както и други/, извинете, но в момента трагедията е голяма, сега е момент да се почетат жертвите, оставете душите им поне на спокойствие точно в този момент. Да се разследва, кой, защо и за какво, точно в този момент е малко грубо. Нека да бъдем Хора, поне в този момент  Praynig

# 64
http://www.rupor.info/news-v-mire/2010/04/10/gru-zamanilo-samolj … skogo-v-lovushku/

Наистина, защо са ги пратили да кацат на военно летище??? При това неборудвано за кацане по прибори?

Пилотите на президента са част от ВВС на Полша. Цялата тази акция на гробището е планирана и управлявана от военните сили. Ако погледнеш списъка на пътниците ще видиш че там е голяма част от военния елит на страната. Преди тях официално на това гробище е бил и Путин и също е кацал на същото военно летище.

dunavska baba, да си ги почитат поляците! Нито са ми брат, сват, нито имам нещо общо с политическия свят на Полша. Трагедията ми е интересна като казус и като факт, който ще влезне в историята. Можеш да си изказваш съболезнованията, аз лично нямам на кой.

# 65
  • София
Току-що гледах новините и все по-гадно ми става. Въпреки, че нямам нищо общо с Полша, всичко изглежда като ужасен кошмар.
И е някакво отвратително следствие от поредица човешки грешки: стар самолет, президентът бил привързан към него и не давал зор да го сменят, накачили са се всички накуп, абсурдно пилотиране на самолета. И аз се замислих, че вероятно е било под натиск.
Всичко изглежда някак ужасно безотговорно.
В този смисъл съм по-скоро съгласна с Delusion.

# 66
Някой по-напред даде част от текст на полски, аз разбрах смисъла му, но не се наех да превеждам защото полският ми е твърде бегъл, но там също се споменава, че преди 2 години президентът е имал спор с екипажа, за да кацнат на Тбилиси. Не знам от къде беше този текст, но така пише вътре.

Моите съболезнования на Полша - имам приятели там (поляци)... много тежък момент за страната, много!  Flowers Rose Flowers Rose

# 67
  • София
Някой по-напред даде част от текст на полски, аз разбрах смисъла му, но не се наех да превеждам защото полският ми е твърде бегъл, но там също се споменава, че преди 2 години президентът е имал спор с екипажа, за да кацнат на Тбилиси. Не знам от къде беше този текст, но така пише вътре.

Моите съболезнования на Полша - имам приятели там (поляци)... много тежък момент за страната, много!  Flowers Rose Flowers Rose
Аз го пуснах текста от Газета полска е , не  копирах целия,  той разбира се е от ранен час . В този текст никъде не се обвиняват руснаците, ние обаче като много компетентни го направихме.

# 68
Аз го пуснах текста от Газета полска е , не  копирах целия,  той разбира се е от ранен час . В този текст никъде не се обвиняват руснаците, ние обаче като много компетентни го направихме.

В официални медии няма да видиш обвинения, но на обикновенните хора не можеш да им затвориш устите. Така както българи, руснаци и кои ли още не правят догадки и предположения за заговори и атентати, така със сигурност поляците двойно повече. По простата причина че те и без това не понасят руснаците.

# 69
Както и да е, който разбрал, разбрал. Мисълта ми беше, че не точно сега е момента/иначе и на мене ми е интересно, как и защо се е получило/. Към никого нищо лошо. Hug

# 70
Сега разбирам, ужасно нещо...... Но как може президент да лети на Ту - е това не разбирам.

Имам колега поляк.

# 71
Сега разбирам, ужасно нещо...... Но как може президент да лети на Ту - е това не разбирам.

Нашите и те май летят на Ту-154 ако не се лъжа. Нищо лошо няма в самолета принципно. Но той си има специфични технически характеристики. Тежък е. Бавно реагира на вдигане. Преди да отреагира на действията на пилота още доста време пада под собствената тежест. Системата му за приземяване по прибори също не е перфектна. То в случая това не е било от значение де, защото и самото военно летище не е оборудвано.

# 72

Аз коментирах частта, в която е споменато, че Президентът е упражнил натиск върху екипажа да кацнат, където той е решил и че те не са го послушали, а после са имали проблеми,...което поражда въпроса (не само у мен, очевидно и в поляците) дали и сега не се е случило и този път те да са склонили да кацнат... това е. Не виждам никакви руснаци в поста си, ти къде четеш, как интерпретираш не знам!

# 73
Мир на праха на загиналите хора..

Това, което ми се запечата в главата бяха думите на един човек, което каза, че с тази катастрофа си е отишъл цветът на нацията им. Замислих се, дали нас ни управлява нашия 'цвят на нацията'... както и да е. Ужасен инцидент.

# 74
"Летището в Смоленск е било затворено заради мъгла,пилотът бил посъветван да
кацне в Минск или Москва, но той взема решение да кацне в Смоленск. При четвъртият опит
да се проземи самолетът е закачил дърво и се е разбил.
Спомняме си упорството на президента Качински с пилота относно кацането на
11.08.2008 в Тбилиси.
Каква мистика!
В неотдавна излъченна по грузинската телевизия  програма С-Ф относно руската инвазия,
президентът Качински е убит точно в самолет (тук само мога да предполагам, че въпросното предаване анализира руско-полските отношения и се опитва да предскаже бъдещите действия на руснаците).
Още повече и мястото на катастрофата - по пътя към Катин, символът на полското мъченичество на изток.
Сещам се за моя най- добър филм "Случаят (или Инцидентът?)", реж. Кшиштов Киешловски."

Общи условия

Активация на акаунт